concediu de ingrijire

concediu de ingrijire | Autor: skosa

Link direct la acest mesaj

buna

sotia este angajata in invatamant, dar nu este titular, a nascut in aprilie... are contract pana in 31 august, ni s-a zis ca poate sa depuna o cerere de continuitate sa primeasca indemnizatia in continuare de la scoala, pana ce copilul implineste 2 ani

- mai nou ni se zice ca nu poate, dupa 31 august scoala nu mai are nici o obligatie fata de ea

poate sa ma lamureasca cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu oficial nu iti pot da nici un raspuns, decat ca dupa 31 august i se incheie contractul cu scoala. Daca poate vorbi cu directorul de acolo sau cu vreun inspector caruia sa-i explice ca are nevoie de un post de la 1 sept si apoi intra in concediu pt cresterea copilului, poate gaseste intelegere la cineva.In fond pe unii dir. ii avantajeaza asta, caci dupa ce pleaca ea in concediu pot aduce pe cineva cunoscut de-al lor (cam asa stiu eu ca se proceda acum 5 ani, cand am nascut si eu tot in aprilie).Stiu ca trebuie sa mearga parca 14 zile obligatoriu la scoala si apoi poate cere concediu de ingrijire a copilului. Si se potriveste f bine, daca incepe scoala pe 15 sept.In fond poate accepta un post undeva la tara (ca pe astea din oras e bataie mare)si apoi isi ia concediu pana la 31 aug 2004.
Asta e sfatul meu, caci eu am trecut prin asa ceva. E drept ca de 2 ani nu mai lucrez in invatamant si nu stiu cum mai stau lucrurile, dar cred ca inca se mai poate rezolva, daca mergi la cine trebuie si are cine sa te asculte.
Mult noroc si sanatate la BB,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca solicita concediul prenatal si/sau postnatal sau ingrijirea copilului anterior dateri incetarii contractului de munca scoala este obligata sa ii acorde aceste drepturi in numele Casei de asigurari pana la finalizarea lor prin efectul legii deci la termen sau la cererea asiguratei. Deci totul depinde cand sau mai exact cu ce data se solicita concediul pana la 31.08.2003 conform datelor scrise de voi. Daca totusi solicitarea concediului prenatal sau ingrijirea copilului survine dupa data de 31.08.2003 intradevar scoala nu mai are obligatii de decontare fata de asigurata insa in acest caz aceste obligatii sunt preluate la cerere de catre platitorul defapt si de drept al asigurarii in speta Casa de Asigurari. Demersurile in acest caz sunt clare si pot fi obtinute cu usurinta de la Casa de asigurari.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns skosa spune:

sotia este deja in CIC din 28 iunie...si totusi la inspectorat mi s-a zis ca din 31 aug i se incheie contractul, deci indemnizatia va fi platita de Casa...au dreptul sa incheie contractul de munca daca este in CIC (daca nu avea post de titular, numai de suplinitor) ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da au acest drept deoarece contractul de munca este pe perioada determinata si conform legii de la bun inceput se cunosteau conditiile de temporalitate a validitatii acestuia. Un contract se anuleaza de drept la data incheierii perioadei determinate indiferent de situatia sociala sau economica a partii contractante. La un profesor titular nu este aceeasi conditie deoarece titularizarea presupune existenta unui post stabil si deci implicit a unui contract pe perioada nedeterminata. Cei de la inspectorat au dreptate in sensul ca situatia asiguratei va fi preluata de casa de Asigurari asa cum este normal dealtfel. Trebuie mers la casa de Asigurari si vazute demersurile necesare pt preluarea si plata prin Casa de Asigurari.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput