Ganglionii occipitali mariti la copil de 1 an
buna!
va rog sa ma sfatuiti si pe mine, ganglionii occipitali cresc si-n viroze sau numai in alte situatii la copil? Fetita mea de 1 an a facut 3 zile febra, are acum 2 ganglioni occipitali simetrici palpabili, cam cat bobul serios de mazare. Are si o eruptie generalizata punctiforma, fara mancarime, fara relief, prezinta oboseala, agitatie, nervozitate. Nu tuseste, nu mucareste. Totul a debutat cu febra moderata 37.8, 38, si a ajuns la 38.8 intr-a 3-a zi, apoi a disparut. Refuza laptele in totalitate de la debutul febrei.
Dr. a spus ca are viroza eruptiva nu o boala a copilariei. Gatul si plamanii sunt ok din spusele dr. I-a erupt si un incisiv zilele astea.
Totusi multe mamici mi-au spus ca ganglionii occipitali mariti sunt un simptom clar de rubeola.
In cat timp se micsoreaza ganglionii astia sau o mai fac? si ce afectiuni determina marirea dimensiunilor lor ?
merci
Lia
Raspunsuri
adriana spune:
Da, rubeola. Asa a avut si baiatul meu la 1 an si 4 luni, dupa ROR.. Fetita ta a facut ROR-ul de curand? Pentru ca se face uneori o forma usoara de rubeola dupa vaccin..
De unde stia asa sigur doctorul? Ca numai dupa analiza de sange cred ca putea sa fie sigur sigur..
Sanatate fetitei...
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
Sheannamp spune:
Da!
Viroza eruptiva cu adenopatie occipitala la 1 an se numeste rubeola.
E foarte bine ca a facut-o acum, mai ales ca e fetitza.
Ca sa fii sigura poti sa ii faci dozare de anticorpi anti rubeola (probabil ca ai facut-o si tu in cadrul analizelor din sarcina).
Dar nu imediat ci de-abia dupa vreo luna de la terminarea eruptiei.
Stai linistita! O sa fie bine! Nici nu are nevoie de tratament si nu are complicatii!
Singurul lucru e ca e contagioasa, asa ca limiteaza contactul fetitei cu gravide sau presupuse gravide.
In rest, bucura-te de Sarbatori si nu te mai gandi la boli si necazuri!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Dorsilia spune:
merci mult, de azidimineata eruptia a palit in intenstate, pe fata abia daca se mai vede, ganglionii sunt la locurile lor tot umflati. A dormit mult ieri si azi deja si-a facut inca un somn de vreo 2 ore desi s-a trezit tocmai la 11.30. Inca nu e ca noua, adica plina de energie si ciripitoare, dar sper sa fie pe drumul cel bun si in urmatoarele zile sa isi revina complet
Nu am apucat sa-i facem vaccinul ROR, urma acum dupa anul nou, saptamana viitoare, dar clar il mai amanam pana stim ce si cum.
De contact cu gravide nu se pune problema, si nici cu altcineva ca nu mergem nici macar afara din apartament, iar la noi nu vine nimeni, asa e stabilit cata vreme nu e totul ok, nu socializam :)
Sarbatori fericite!
va pupam
ce ma nedumereste total e ca am intrebat explicit pediatra daca nu poate fi rubeola sau alta boala a copilariei si a negat ferm, a spus ca nu e vorba de nici o boala a copilariei ci doar de o viroza eruptiva adica a facut febra ca la orice viroza si de la febra a facut reactia cutanata....daca nu intelegeti ceva sa stiti ca atat am inteles si eu
Dorsilia spune:
quote:
E foarte bine ca a facut-o acum, mai ales ca e fetitza.
eu am facut-o in liceu, ce probleme poate da la fetite mai mari ?
Ca sa fii sigura poti sa ii faci dozare de anticorpi anti rubeola (probabil ca ai facut-o si tu in cadrul analizelor din sarcina).
Nu am facut dozaj in sarcina pt ca rujeola am facut-o la gradi, pe la 5 ani, figura in fisa mea de la medic.
Ar trebui totusi sa i-l fac Deei? ca nu cumva sa-i mai faca vaccinul ? ar fi complicatii daca i-ar face vaccinul dupa ce a facut deja boala?
Sheannamp spune:
Adenopatia ocipitala o sa dispara in timp. Nu are nici un alt efect (nici macar nu doare).
Diagnosticul Rubeolei se face clinic, nu e nevoie de analize decat ,ulterior, ca sa afli daca a facut sau nu boala in copilarie. Mai ales la persoanele care nu isi mai amintesc de ea si vor sau sunt insarcinate.
Din cate spui evolutia a fost lina, fara complicatii, ceea ce arata ca ai o fata sanatoasa si care are o rezistenta buna la boli. O sa ii revina si pofta de mancare cand nu o sa mai faca febra.
Sarbatori fericite!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Dorsilia spune:
Sheanna- febra a facut primele 3 zile, apoi imediat dupa ce a scapat de febra a aparut eruptia, apoi a fost bleaga si plangacioasa si acum e inca putin bleaga dar tot plangacioasa a ramas, sper sa ii treaca plangaceala asta continua, ca deja imi tiuie timpanele, cum nu-i convine ceva si nu-i convine nimic daca nu e in brate se apuca de "mm-mmmmm-mmmmmmmmmmmm-aa-aaa-aaaaaaaa- mmm-mmmmm"- uri din astea prelungite, inclusiv in scaunul de masa cande ora mesei, cu o mina extrem de sugestiva, de-mi vine uneori sa ma intind pe jos si sa-mi torn castronul de papa in cap. Ea inainte de boala asta era un copil ce stia sa-si ocupe frumos timpul, langa mine, langa fratele ei, pe salteluta pe covor, cu jucarele, cu carticele, acum nu mai sta de capul ei nici 5 minute fara proteste din astea maraite.
Sper ca n-o doare nimic de face asa majoritatea timpului.
Cat despre rezistenta ei la boli....in ultimele 2 saptamani nici macar nu am scos-o afara, am plimbat-o doar cu masina, am aerisit-o in balcon imbracata ca de afara, si am mers in vizita la niste copilasi in vecini, ATAT, asa ca daca pana si asa a dat de virusi...ce sa mai zic...eu o credeam protejata ca n-o duc in supermarket-uri, nu o duc in aglomeratii si nici n-o plimb cu orele pe afara in frig mai ales ca-i ies dintii, si ea ce face? culege virusi asa de pe fereastra ? Ca de-acu imi vine s-o iau in cosul de masina si s-o bag in Metro sau Real unde-i populatia cata frunza si iarba-n weekend, cum am vazut ca fac alte mamici fara sa se intrebe atata ca le-o fi bine sau nu copiilor acolo-n ingramadeala
Oricum merci pt linistire, sper sa-i mearga bine ca macar ce a mai ramas din anul asta precum si de anul nou sa dorm si eu ca omul ca am adunat atatea nopti albe de ma simt ca o leguma