bebelusi de mai..partea a 4 a!
Raspunsuri - Pagina 14
Aalina spune:
Fetelor sunt lesinata de incantare si trebuia sa va soun. Acum puiul meu ne-a oferit primul lui hohot de ras. Nu zambet, nu gangureli ci hohot de ras in toata regula. Ne jucam si probabil tare i-a placut ca a ras bine si dupa ce l-am chemat repede pe tati din camera cealalta a mai ras cateva minutele ca sa prinda si tati evenimentul. Nici acum nu mi-a trecut emotia :))
In legatura cu suptul fetelor o sa treaca. Asa facea si Dorian si manca cu pauze. Acum insa suge puternic 10-15 minute dupa care se mai joaca inca 5-10 minute si gata masa. Si mananca la 3-4.30 ore de la inceputul mesei. Naoptea chiar si la 5-6 ore.
Carrie cel mai bine e sa te odihnesti.
Rramona noi iti spunem ce stim pentru bb tau si tu ne spui ce stii pentru ai nostri :)
Va pup.
adita spune:
Fetelor, urati-mi succes. Maine imi vin iar socrii in vizita. Sper sa nu stea prea mult. Nu stiu ce o sa fie pe capul meu cu ei in vizita si in plus cu sotul bolnavior, proaspat intors de la spital si care trebuie tratat mai cu binisorul.
A inceput si fata mea sa "vorbeasca", dar n-as putea sa redau in scris ce sunet scoate. Imi place ca imi tine isonul daca ii cant.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
parpalak spune:
Si Paul minca timp de-o ora, la 3 ore, calculate de la inceputul mesei. Asta in timpul zilei, pentru ca noaptea doarme dupa ultima masa (10) pina la 6. Pe urma m-am apucat de tratamentul ala de sporit laptele, care se pare ca chiar da rezultate, si-am marit si "consumul" de pampersi cu ocazia asta. Asa ca tot programul ni s-a dat peste cap. Continuam sa mincam la cerere, la intervale de o ora, o ora jumate, doua si rareori trei (de la inceputul mesei). N-am observat nici o colica in plus de cele obisnuite (cam o zi sau doua pe saptamina - si cred ca tine mai degraba de schimbatul vremii, pentru ca de cite ori avem aceeasi vreme mai multe zile la rind nu e nici o problema). Azi, de exemplu, a mincat asa: la 6 a supt virtos, probabil vreo 40 de ml, completati cu 60 ml de formula amestecata cu laptele muls de aseara. La 10 inca 80 de amestec. L-a tinut doua ore, pina la 12 cind mami i-a dat formula, ca era urgent (cind e urgent, n-are rabdare sa suga), 70 ml. La 13 a mai supt vreo 10 minute (probabil 20ml). La 14 iar a supt vreo 10 minute dupa care a inceput sa se foiasca, asa ca i-am bagat biberonul cu formula: 90ml. Acuma doarme dus. Stiu ca se zice ca nu trebuie alimentat asa de des, dar nu mai am rabdare sa-l fugaresc ba cu sinul, ba cu biberonul. Si daca da semne de foame, nu-mi vine sa-l las asa, flamind, pentru ca asa scrie la carte. Ma gindesc ca daca maninca mai putin, atunci si digera mai repede, si de-aia n-avem probleme cu digestia. Dar mi se pare normal ca digestia sa inceapa de la inceputul mesei, adica de cind ajunge laptele in stomacel, si nu de la sfirsitul ei.
Aalina, pupici lui Dorian si de la noi!:)
parpalak spune:
Rramona si carrie, multa sanatate va doresc. carrie, ca sa nu pierzi laptele de tot, incearca sa golesti sinii. Daca nu mai ai energie pentru asa ceva, bea macar multe lichide, merge si apa daca n-ai la indemina ingredientele alea pentru ceaiuri (anason, fenicul si chimen). Va tin pumnii sa fie bine.
Lumy spune:
Offfff, Adita... Succes si sa stea cit mai putin... Prieten(ele)ii stiu de ce
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
adita spune:
Imi pare rau fetelor daca o sa va fac iar capul calendar. Ce sa faci? Sotiorul meu e singur la parinti, e baietelul mamei si acum e bolnavior, a fost si operat asa ca trebuia sa vina mamicuta sa-l vada.
Parpalak, despre ce tratament de sporirea laptelui vorbesti? Ma intereseaza si pe mine. Eu nu stiu ce sa mai zic de laptele asta. Ba am o gramada, ba nu am deloc. De exemplu, acum vreo doua zile, m-am muls de dimineata si am scos 200 ml, dar la pranz a trebuit sa-i dau Elenei lapte praffiindca nu prea mai aveam lapte si daca nu curge tare, nu se deranjeaza sa suga. S-a obisnuit prea tare cu biberonul, mai ales zilele astea cat a fost sotul la spital si am lasat-o acasa, cu biberonul. Nu stiu cat mananca de la san, dar oricum, lapte praf mananca cel putin 170 ml la o masa (zilele astea am mancat la doua mese lapte praf, dar sper sa ne revenim la vechile obiceiuri si sa mancam doar la una).
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
parpalak spune:
adita, iau Domperidone, un medicament prescris in principal pentru stomac si care se pare ca are ca efect sporirea lactatiei. (Cel mai mult am scos dimineata 75 ml, adica aproape dublu decit inainte).. Mai iau si niste pastile bazate pe plante, Fenugreek si Blessed Thistle, carora nu le-am gasit corespondentul in romaneste. Dar am dat o cautare pe forum si mai gasisem niste medicamente disponibile in Europa, produse parca in Franta, galacto-si-mai-nu-stiu-cum. Cred ca la "Parintii intreaba, parintii raspund". Domperidone s-ar putea sa se gaseasca si-n Romania.
Sanatate sotului tau si succes - iti tin pumnii. Cu suptul sa stii ca Paul face la fel..
Rramona spune:
adita, sanatate sotului tau si sa scapi de socrii cat mai repede....ai grija sa nu te enerveezi din cauza lor ca pierzi laptele (eu asa cred ca am patit).
este vreo mamica care alapteaza exclusiv cu biberonul? cat ii da lui bb sa manance la o masa si cat se strange pe o zi? Alexia imi i-a cam 130-150ml pe masa si se strang 750-800ml pe zi(acum decand este bolnavioara imi ia mai putin)
Sanatate tuturor!
Aalina spune:
Fetelor am pus si noi pozele de la botez
Speram sa va placa! Parpalak vezi ca m-am tinut de cuvant :)) Chiar daca asa de tarziu :) Tu cand vii cu poze? :P
http://community.webshots.com/user/aalinador
Adita iti tin pumnii. Si poti sa ne zapacesti de cap linistita. Noi te intelegem.
Parpalak ar trebui sa doarma Paul pentru ca i-a trecut lui Dorian :)
Va pupam !