bebelusi de mai..partea a 4 a!
Raspunsuri - Pagina 10
parpalak spune:
Si lista imbunatatita:
27 aprilie - GetaSofia si bb Anca Mihaela
28 aprilie - DanaD si bb Ilinca
1 mai - Daiopri si bb Cristian
2 mai - Lumi su bb Denisa Cristina
4 mai - Rainbow si bb Remus, Aalina si bb Dorian
6 mai - Lumy si bb Francesca
7 mai - Alinaluchian si bb Ioana
13 mai - Pisi_ella si bb Emma-Andreea
14 mai - Zen si bb Alexanda Cezara
15 mai - DanaMarios si bb Joshua
16 mai - Bebelusa28 si bb Corina
18 mai - Danv si bb Ioana, Rramona si bb Alexia
20 mai - Parpalak si bb Paul
21 mai - Adita si bb Elena
24 mai - Alda si bb Daria
27 mai - Olo si bb Anais Clara
30 mai - Carrie si bb Theodora Alexia
31 mai - Korinna si bb Stefan
adita spune:
Eu nu i-am dat Elenei ceai. E adevarat ca nici colici n-a avut. Am o fata, sa-mi traiasca. Mananca bine, doarme bine (acum nu se mai trezeste de la 21.30 pana la 6- 6.30), nu plange decat cand ii e foame, si asta doar dupa ce imi da destul timp sa ma pregatesc, intai isi suge pumnii, se foieste un pic ca sa imi dea semnalul. A crescut, abia astept sa mergem maine la control s-o mai cantareasca. Se misca intr-una, se suceste, zambeste, dar nu gangureste. Doar deschide gura si misca limba, dar nu iese nici un sunet.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Lumi spune:
Apropo de cantarit, Denisa a avut 3200g la nastere, 4230g la o luna, 5250g la doua luni si acum dupa alte trei saptamani are doar 5680g, deci a pus mai putin de 150g/sapt. Mi se pare ca luna asta a pus tare putin, chiar imi fac griji pentru asta. Sa fie vinovata cantitatea mare de ceai pe care o bea zilnic (oare ii taie pofta de mancare?). Laptele meu arata la fel (pare gras). Voi ce ziceti? Ar trebui sa iau ceva masuri???
Rramona, bine ai venit!
http://community.webshots.com/user/lumiy
parpalak spune:
Nu cred ca-i taie pofta de mincare, dar gindeste-te ca si-n stomacelul ala mic al ei nu-i chiar asa de mult loc. Poate incerci sa-i dai mai putin ceai si mai mult lapte? Pe de alta parte nici bebeii nu cresc uniform, au ei niste "etape" de crestere.
adita, si mie imi da semnale din astea :)
Lumy spune:
Tot pe frecventa Canadei: in Montreal avem un apartament inchiriat, in prezent este fratele meu stapin pe-acolo... Studenteste, la Concordia. Nu voi renunta la apartament, este intr-un bloc de beton, foarte aproape de downtown, iar in Montreal este o criza de apartamente... mama-mama. Si-apoi de intors se pare ca ma voi mai intoarce pe-acolo, cu toate ca mi-am propus sa stau ceva mai mult timp prin Romania. Oricum, responsabilul cu naveta este mai degraba sotul meu decit mine... El va pleca si-n toamna, si-apoi din nou prin primavara... Adevarul este ca norocul a facut sa-mi pot permite sa aleg, asa ca am ales sa pendulez intre Montreal si Constanta. Prieteni multi si buni in ambele parti, amintiri placute si-aici si-acolo... Dar parca ma simt mai in apele mele pe-aici prin Romania... Cu toate ca uneori imi vine sa-i dau dreptate sotului care este de parere ca viitor de aur.. Canada are :-)))
Si daca tot am continuat pe frecventa asta, sa va povestesc cum a fost cu Canada. O nebunie de-a sotului meu, pe care-a dus-o pina la urma la capat. Imigrare cu acte in regula. Doar ca nu am fost doar noi doi, ci a fost si fratele meu, frate pe care l-am crescut de la visrsta de 8 ani (diferenta de virsta intre noi e de 14 ani, pe el m-am antrenat la infasatul scutecelor si la imbaiatul BB-ilor). Cu toate ca fratele meu nu era decit sub tutela mea (parintii mei au murit impreuna intr-un accident de masina cu 2 saptamini inainte de nunta mea), am reusit sa-l luam cu noi in Canada (dupa repetate discutii cu cei de la Viena si Montreal am reusit sa-l luam pe considerente umanitare). Eu cu sotul am ales sa pendulam intre Ca si Ro, fratele meu a ales sa ramina definitiv in Canada. Cu toate ca a luat examenul de admitere la Institutul de Marina din Constanta si la Facultatea de Stomatlogie, ajuns in Canada a ales fara nici un fel de remuscare ... Canada. Initial am stat noi intr-un apartament si el intr-o garsoniera, am renuntat la garsoniera si-a ramas el stapin peste apartament.
Ma bufneste si risul uneori... Parpalak cred ca a uitat, ca e demult plecata din Romania... dar chiar si-n Constanta se mai opreste apa calda dupa ora 2230. Sotul face glumite pe frecventa asta si-mi aduce aminte de apa calda din canada... Cu toate ca sint foarte multumita de apartamentul pe care-l am in Constanta (zona buna, vecini faini, bloc relativ nou), ma gindesc serios sa ne mutam la o casa. Bine, o casa cu centrala proprie de incalzire, cu verdeata in curticica din fata unde sa punem un leganel si s-o ametim pe Francesca. Partea proasta este ca in Constanta majoritatea caselor situate in zone mai spalate au extrem de putin teren in proprietate, iar despre preturi... ce sa mai vorbesc... M-am gindit ca daca as mai reduce naveta Ro-Ca, l-as convinge pe sot sa ne luam totusi o casuta. El incearca sa ma convinga ca acelasi lucru l-am putea face si-n Montreal... Povesti adevarate, nu mai continui ca ma-ntind mult.
In legatura cu computeristii din Canada: avem multi prieteni care au plecat cu aceleasi ginduri catre Canada. Ajunsi acolo, au gasit trista realitate: are Canada atitia computeristi de-si permite sa se spele pe picioare cu ei (expresie imprumutata de la un prieten din bransa computersitilor)... Gindeste-te ca in ultimul timp s-au facut destul de multe concedieri de la marele firme canadiene. Toti concediatii au ceva ce cumnatul tau nu are: experienta canadiana. Eu ti-am spus, nu va fi usor ! Vor avea nevoie de MULT noroc, eu le doresc din tot sufletul sa paseasca cu dreptul si sa urmeze sfaturile prietenilor care au ceva experienta in Canada (eu cred ca sint pe drumul bun, citind EfR-ul vor invata cum sa intocmeasca CV-uri targetate, cum si unde sa caute un job, ce-i aia networking, etc). In privinta Simonei, probabil ca 1-2 ani de scoala vor fi de ajuns pentru a avea perspective reale de gasire a unui job. A unui job adevarat, caci joburi de supravietuire gasesti la toate colturile... cel putin asa-i in Montreal, probabil ca si-n Toronto o fi la fel. Iar unii contabili am inteles ca sint chiar destul de bine platiti. Oricum, investitia in canada este o investitie pe termen lung.
Eu sint prea atasata de locurile astea, imi place Marea Neagra desi m-am nascut pe malul Dunarii (Tulcea), imi place atmosfera de vara din Mamaia si statiuni . Probabil ca pina la urma voi ceda in fata ratiunii, pina atunci insa... ma alint si eu alaturi de Francescuta asta mica .
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
Lumy spune:
Draga Rramona, bun venit printre noi !
In legatura cu probleme tale, eu cred ca cel mai bine este sa discuti cu pediatra fetitei tale. Eu nu am avut probleme de genul asta cu Francesca, nu ii dau decit lapte din productia proprie... De fapt i-am dat citeva zile cite-o lingurita de suc de portocale si de morcovi, insa am renuntat cind am vazut ca de fapt am luat-o cu valul, insa prea de timpuriu. Oricum, Francesca mea nu a avut absolut deloc febra, nici inainte si nici dupa primul vaccin.
Sa fie din cauza caldurii ?
Despre perioada... Pauza. Nimik. Daca stau sa ma gindesc bine, cred ca eu am fost mai jucausa decit voi, am experimentat vechile jocuri la putin dupa o luna, nici nu am fost prea precauta gindindu-ma ca alaptez si s-ar putea sa nu fiu tocmai fertila... insa cred ca zilele astea imi voi face un test barza... Nu de alta, dar pe-aici am citit ca au existat si surprize, alaptarea sa nu fie tocmai o metoda anticonceptionala reusita...
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
parpalak spune:
Ai dreptate Lumy, le-am cam uitat :) Imi aduc aminte ca la inceput aici, ma intorceam sa inchid toate usile dupa mine, iar cind am fost in Romania era sa sparg vreo citeva, din pricina ca le lasasem sa se inchida singure. :)
dana d, cred ca cel mai bine ii dai adresa mea de e-mail surorii tale, ei o sa-i foloseasca mai tare informatiile :) (parpalak@hotmail.com)
DanaMario spune:
Hi
Cit ati scris in ultima vreme!!!!
Eu vazind pozele lui Lumy cu litoralul n-am mai rezistat m-a apucat un DOR MAREEEEE de litoralul nostru si am plecat la un fel de litoral canadian (Vasaga Beach) care este imcomparabila cu Mamaia sau Neptun dar in lipsa de altceva cu bebelus este ceva.
Dar pot sa spun ca n-a fost o idee buna (am vazut ca unele fete ar pleca la mare cu bb).
BB in masina s-a cam plictisit la un drum de 5-6 ore si a cam miriit.
A doau problema pe plaja tot asa se cam plictiseste si nu prea ai ce diversificare sa-i dai sa stai sub umbreluta la umbra (eu am fost obsedata sa nu stea la soare sa faca insolatie).
Iarasi este cam greu sa eviti soarele tot trebuie sa-l duci pe la soare si trebuie sa folosesti "port bebe/hamul" nu stiu cum se spune in tara la curelele alea care cari bebelusi nu prea poti folosi carutul.
Si bebelusi nostri parca-s cam mici sa-i tinem multe ore in port bebe.
Alta problema la hotel mai plinge si-mi era cam jena ca deranjeaza.
Concluzia este ca noi ne-am intors si nu o sa ma mai aventurez in a pleca zile intregi.
Parpalak ce zici tu in legatura cu costul vaccinurilor poate ai dreptate eu nu m-am interesat acum astept ca se pare vor fi pe insurance-ul sotului (sotul abia si-a schimbat jobul).
dana d vad ca Parpalak ti-a raspuns deja si cred ca ea iti poate da informatii si mai precise ca vad ca a locuit in blocul ala.
Ceea ce stiu eu de zona aia este foarte bine pentru inceput este o varianta acceptabila dar probabil sora ta se va muta dupa o perioada intr-o zona mai mai buna.
Va pupici
Dana si Joshua
DanaMario spune:
Cum se spune in tara la "port bebe / ham / rucsac de carat bebe"
Voi folositi port bebe?
Cam cit de mult pe zi?
Lumy am vazut in poze ca tu folosesti.
Mie imi este teama sa nu-i creasca coloana strimba desi mi-ar fi asa folositor si as vrea sa-l folosesc.
Imi fac eu griji degeaba?
dana d ma intrebai daca folosesc jumperul da il folosesc dar doar putin "ca joaca" nu atit cit de mult iar place.
Pe prospect il recomanda de la 3 luni si am tot citit/cautat pe internet nu sint restrictii doar ca eu evit mai astept putin.
Am citit chiar ca este recomandat ca zic ei muschi bb de la picioare se dezvolta pe la 8 luni de aceea bb merge pe la 10-11 luni.
Daca folosesti jumperul pe la 6 luni i s-ar dezvolta muschi.
Dar noi nu de asta l-am cumparat sotul meu se juca cu Joshua si a vazut ca-i place sa sara si daca se oprea ( ca obosea ) Joshua plingea nu ne mai intelegeam cu el asa ca ia cumparat jumperul sa sara singur.
Si port bebe l-am folosit vreo 3 zile dar acum m-a apucat ingrijorarea si nu-l mai folosesc.
pisi_ella spune:
Dana, acela se numeste "marsupiu" pe la noi, port-bebe-ul se pare ca e altceva...un fel de scutecel mai gros, eventual frumos colorat, brodat, cu dantelute, fundite etc in care poti tine un bebe mic, mic...Daca intrebi in magazine de port-bebe, un de-asta iti arata...Celalalt e marsupiu...O tin si eu in marsupiu, insa mai mult culcata...Am un marsupiu din acela mai smecher , in care poate sa stea bebe si la orizontala...ma rog, aproape la orizontala...Cred ca stiti despre ce vorbesc...Intr-adevar, cand sta in marsupiu obisnuit, sta cu coloana cam stramba...Mie dr. mi-a spus sa o tin cat mai putin in marsupiu, in pozitie verticala...Culcata e indicat. Coloana lor e inca frageda si pot aparea probleme...Cica abia dupa 4 luni totul e ok si poti tine copilul mai mult in marsupiu...Daaaaaaaaa.......
In rest, noi suntem bine, mami are tone de laptic, avem 5,500 kg...Ne sugem degetelul...Ne place mai mult decat suzeta...Dormim noaptea...Cam asta e...V-am pupat!