Recicleaza cineva deseuri in Bucuresti ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
citat din mesajul lui Victoria

Subscriu si eu ca si contribuabil la containerele din sect. 6! Adun intr-o cutie mare tot ce am din plastic, carton si sticla, si mergem si le depunem acolo, din fericire sunt f. multe containere si in locuri accesibile.
V

“Shine on my way"



si noi facem asta, de vreo doua luni, cu sticle din sticla, pet-uri, etc
hartia si cartoanele le strangem de vreo doi ani, cand se umplu cate doua cutii mari le duce sotul meu undeva unde se colecteaza maculatura, dar nu stiu sa va spun exact
in schimb am o cutie de baterii cu care nu stiu ce sa fac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

noi avem in capul blocului un spatiu ingradit, de vreo 2 pe 2 metri, unde se strang sticlele de plastic. gardul e inalt, mormanul creste, acum e mai inalt decat mine, cat de curand va da pe dinafara, iar administratorul se plange ca ii tot suna pe astia cu salubrizarea sa vina si ei nimic. pacat ca acolo unde se constata ca oamenii isi dau interesul nu se cultiva obiceiurile bune.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Eu am primit 2 fluturasi in posta cu "O 9 atitudine" de la Protectia Consumatorilor.

Ei spun asa:

Ce se poate recicla?
-Recipiente din sticla transparenta
-Recipiente din sticla colorata
-Hartie
-Ziare/tiparituri
-Cutii din aluminiu pentru bauturi
-Plasticul


Si despre Aluminul - este cel mai valoros dintre produsele casnice reciclabile. Dintre recipientele de bauturi din aluminiu se realizeaza noi produse cu aceeasi destinatie si cu un consum energetic incomparabil mai mic. Se recomanda ca inainte de depozitarea recipientelor in vasul de colectare adecvat, sa se verifice ca materialul este aluminu cu ajutorul uni magnet.


Ce putem face noi?

Fiecare dintre noi, ca reprezentant al comunitatii, are puterea si obligatia de a influenta procesul de ecologizare al propriului oras sau al zonei unde isi petrece vacanta. Solutia este la indemana noastra si consta in DEPOZITAREA SELECTIVA A DESEURILOE. Mai precis, trebuie sa depozitam deseurile in locurile special amenajate.....

Totusi eu as vrea sa stiu unde sunt aceste locuri "special amenajate" pentru ca asta nu se specifica nicaieri in fluturas. Prin urmare aceasta reciclare selectiva nu mi se pare deloc "la indemana" desi eu m-as deplasa si pe distante mai mari daca as cunoaste locurile special amenajate pentru a recicla deseurile din gospodaria proprie. Ma indoiesc ca in vacante as putea recicla ceva pentru ca de multe ori cele mai simple cosuri de gunoi sunt inexistente.

Prin urmare eu cred ca aceasta campanie de colectare a deseurilor ar fi trebuit sa inceapa prin amenajarea unor spatii de colectare si apoi prin informarea si responsabilizarea populatiei.

Vreau si pot sa reciclez. Dar unde?

www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Exact. Si eu vreau sa le reciclez, insa este atat de departe locul cu pricina ca de multe ori dupa ce stau cu sticlele de plastic stranse separat cate doua saptamani, renunt si le arunc tot de-a valma.Este greu de ajuns la locul cu pricina .Ar trebui gandite anumite locuri pentru fiecare grup de blocuri.

Dar eu ma intreb uneori, pampersii folositi se recicleaza prin alte parti sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumpkin spune:

MCM, in ce sector stai ? Eu pot sa-ti spun cateva locatii de tomberoane pentru reciclarte din sectorul 2 si am vazut mai multe fete care recicleaza in sectorul 6, le putem intreba...
Nepotzica, baterii se pot recicla la kaufland-barbu vacarescu, selgros si media-galaxy.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

quote:
Dar eu ma intreb uneori, pampersii folositi se recicleaza prin alte parti sau nu?


Nu am auzit de reciclarea pampersilor pina acum.In schimb, aici a aparut tendinta de a se folosi scutece ecologice, adica din alea care se spala.
Acum, sincera sa fiu, nu cunosc cit de mult ajuta, deoarece nu am calculat cit o consuma masina mea de spalat.(apa + electricitate).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Noi stam in sectorul 4, lucram in sectorul 3, bunicii stau in sectorul 1....



www.articoledepetrecere.ro" target="_blank">Petrecere pentru copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

In Belgia de ex,la un moment dat era asa: Luni, trecea masina si lua sacii cu plastice, deci scoateam plasticele, miercuri lua aluminiu, baterii si nu mai stiu ce iar vineri hartia parca.

Asta separat de masinile zilnice care luau gunoiul menajer.

Nu mai stiu acum cum e, dar asta era un sistem bun.Nici nu ma deplasam in alt loc sa le car si nici nu-mi venea sa le pun de-a valma .Era acelasi efort aproape din punctul meu de vedere.

Poate ar fi bine sa se uite putin in jur primarii de sector si sa-si mai improspateze ideile.
Sunt sigura ca exista si alte metode functionale chiar si la romani insa trebuie implementate si educata populatia in in functie de metoda. IN cativa ani, cred ca s-ar vedea ceva si in Bucuresti cu conditia sa nu se schimbe metoda de cate ori se schimba oamenii pe la primarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

quote:
citat din mesajul lui ioanadara

Dar eu ma intreb uneori, pampersii folositi se recicleaza prin alte parti sau nu?



Aici in Japonia pampersii nu se recicleaza,se arunca impreuna cu gunoiul menajer care arde.
Aici e sistemul asa: de 2 ori/sapt se arunca gunoiul menajer , de 2 ori/luna plastic,PET,hartie (fiecare in zile separate) iar CAN,sticla si gunoi care nu arde 1 data/luna ,iar daca ai altceva de aruncat care nu intra in categorie (mobila,covoare,lucruri mari ) trebuie sa PLATESTI ca sa te scapi de ele.
O fi bun sistemul si ecologic nu zic nu, insa cand mi se strang gunoaiele in casa de nu mai am pe unde sa le pun...




Mergi la inceput