Inimioare de iulie - august 2005 (17)
Raspunsuri - Pagina 9
irinabungau spune:
Buna seara la mamici si la pitici!!
Laura, am vazut strumfii, niste scumpi, au crescut mult de asta vara cand ne-am vazut!! Pupici multi, imi place cum isi apara Rares sora... este un scump!!
Cryna, imi pare rau sa aud ca si tu ai probleme, dar... un umar gasesti intotdeauna cand vei simti nevoia sa "te vaicaresti" asa cum spuneai... Am vazut fotografiile cu Robert, este tare scump!!! Apropos, pentru "incredintare" trebuie sa fie si tatal de acord?????Procesul de custodie nu asigura si incredintarea copilului????
Nicoll, dragutza de ea!!!! Cred ca si-a dat seama numai dupa ce s-a udat, caci altfel ti-ar fi cerut olita!!! Dar, uite asa incep sa aiba si copilasii nostri griji.... de mici, cu stresul olitei pe cap!!!
Albinutza, am primit sms-ul tau, iti multumesc frumos!! Pupici multi intregului stup!!
Ioana Corbioana, ce mai faci scumpa mea???? Mi-e dor de ginerica!!!
De Anis ce mai stiti??? N-am vazut in ultimul timp postari de la ea, ce-i drept nu am avut timp sa mai citesc din urma...
Ioana a mea este tare simpatica, vorbeste si ea foarte mult, stricat, ce-i drept, dar incearca sa repete aproape tot ce-i spunem. Facem si la olita, am inceput procesul de invatare la olita pe 7 Ian de ziua ei onomastica si s-a deprins foarte repede de olita, se mai intampla accidente dar destul de rar. Seara si la pranz cand doarme ii punem in continuare pampers, iar cu kk.... e jale!!! Se ascunde si-l face in chilotei!!! Avem doi vecini cu un an mai mici decat Ioana cu care se joaca mai des, in rest nu prea are contact cu alti copii, iar eu cu programul meu nu reusesc s-o duc cat de des mi-as dori la locuri de joaca. In rest mi-am facut abonament la Iaky si o iau si pe Ioana cu mine la piscina, a inceput sa se obisnuiasca cu apa dar tot agatata ca un serpisor constrictor sta!!!
Va pupam cu mult drag, sper sa mai am timp sa intru zilele astea, in caz contrar va urez de pe acum week-end cat mai placut si cat mai linistit alaturi de copilasii vostri!!
delia grozav spune:
Albinutza va urez multa sanatate.
Si eu am cam aceleasi probleme ca si Luca. Am tot fost cate putin racita de doua saptamani si de 2 ori am crezurt ca mi-a trecut dar am inceput din nou, in ultimele 3 zile am facut si febra si tusesc rau, am si eu o pneumonie interstitiala si am inceput cu Zinnat dar dupa 2 zile in care tot faceam febra si ma simteam foarte rau am schimbat antibioticul. Azi sunt ceva mai bine, sper sa ma fac in sfarsit bine ca nu suport sa nu fiu capabila sa fac nimic.
Copiii au fost raciti inainte, probabil ca am luat de la ei si sper sa nu ia ei de la mine.
Asa ca stau acasa in concediu, inca nu stiu cat.
Tethys spune:
Buna ziua din nou!
Laura25, Nicoll_mada, Irinabungau, multumesc frumos pentru suport si pentru umarul oferit ! Momentan am depasit criza depresiva in care ma aflam, desi ma astept sa revina oricand, din nou... Dar, acum incerc sa fiu tare pentru copilul meu si ceea ce ma asteapta... Irina, din cate stiu eu, procesul de custodie si incredintarea copilului sunt cam acelasi lucru... Difera doar "limbajul" folosit, "circumstantele" fiecarui caz in parte. Da, ideal ar fi ca si tatal sa fie de acord cu "incredintarea", dar... mai sunt care pun si "bete in roate"... Acum, eu o sa vad cum va fi... Si multumesc si pentru "vizionare", la toate...
Pa. Pe mai tarziu. Mai revin... ca am promis sa va povestesc si despre Robertut.
www.flickr.com/photos/22910738@N06/sets/72157603734115858/" target="_blank">AVEM CEVA POZUTE...
CRESTEMMM MAAARI!!!
Albinutzza spune:
Incredintarea copilului este o forma de custodie
Incredintarea copilului, custodia
In cazul unui proces de divort, odata cu procesul efectiv se va solutiona, daca este cazul, si problema incredintarii minorilor din timpul casatoriei.
Conform Codului Familiei, in timpul casatoriei, ambii parinti au aceleasi drepturi si indatoriri fata de copiii lor minori, fara a deosebi dupa cum acestia sunt din casatorie, din afara casatoriei ori infiati. Ei exercita drepturile lor parintesti numai in interesul copiilor.
Codul familiei contine prevederi referitoare la incredintarea minorului uneia dintre parinti, in cazul divortului, precum si dispozitii referitoare la incredintarea acestuia unei terte persoane, atunci cand parintii nu ii pot asigura o crestere si educatie corespunzatoare.
Incredintare copil dupa divort. Decizia instantei
La solutionarea cererilor referitoare la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta va tine seama si de interesele minorilor.
Instanta judecatoreasca va hotari, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori. In acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinand seama de interesele copiilor, pe care de asemenea ii va asculta daca au implinit varsta de zece ani, va hotari pentru fiecare dintre copii, daca va fi incredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi incredintati unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamantul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Invoiala parintilor privitoare la incredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, invatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca.
Parintele divortat, caruia i s-a incredintat copilul, exercita cu privire la aceasta drepturile parintesti.
Cand copilul a fost incredintat unei alte persoane sau unei institutii de ocrotire, instanta judecatoreasca va stabili care dintre parinti va exercita dreptul de a-i administra bunurile si de a-l reprezenta sau de a-i incuviinta actele. Persoana sau institutia de ocrotire sociala careia i s-a incredintat copilul va avea fata de acesta numai drepturile si indatoririle ce revin parintilor privitor la persoana copilului. Dispozitiile art. 108 se aplica prin asemanare.
Drepturile celuilalt parinte
Parintele divortat, caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea, educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
In situatia in care parintele carui nu i s-a incredintat copilul constat ca celalalt parinte nu isi indeplineste corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului, poate solicita un proces de rejudecare a incredintarii minorului.
Dar exista si alta forma de custodie
Astfel potrivit art.142 C.fam "Cel ce nu are discernamant pentru a se ingriji de interesele sale, din cauza alienatiei sau debilitatii mintale' va fi pus sub interdictie"
Protectia incapabilului se realizeaa ca urmare a unei hotari judecatoresti de punere sub interdictie prin instituirea unei tutele si numirea unui tutore de catre autoritatea tutelara sau instituirea unei curaatele, curatelea care difera si ea ca masura de ocrotire functie d epersoana fata de care se ia. Astfel poate fi curatela incapabilului sau curatela capabilului. Curatela asa cum am descriso mai sus are si ea caracterele juridice a unei custodii. Sper ca v-am fost de folos si m-am facut inteles.
Albinutzza& Luca bondarelu' 07 Iulie 2005 & Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Albinutzza spune:
Sa stiti ca sotul a scris. L-am pus la treaba, el e avocat, asa ca daca va putem ajuta...anytime
Imi pare rau sa aud de despartiri, e greu, dar macar virtual suntem alaturi de voi . Si noi am avut o cumpana in noapte de anul nou, dar am discutat si totul e bine acum.
Fetele mai dati-ne si noua vesti, ce fac sambureii, ce sunt, daca ati aflat!
Luca e mai bine, a dat roade tratamentul, luni a fost ultima zi, am scos si branula, si e bine. Si Maria e bine, dar abia sapt viit ma risc sa-i scot afara. Sper sa fie tot temp din astea peste o grade.
Ne pregatim de turta, pe 2 febr facem, intre noi, asa mai restrans, abia astept sa vad ce alege si fata. Apoi botezam, voi fi nasa, abia astept!!! Si la 1 martie vrem sa-l dam pe Luca la gradi, ca nu se mai poate...cere!!!
Cu pampersul Luca nu vrea la olita, neam. In schimb face Maria, cred ca in vara scap, sper eu si Luca.
PS: Monai o mai fi plekat in kenya?! Ca la ce incidente au fost acolo...
1 Februarie 2007
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
MONAI spune:
Salutare, dragele mele!
Inca nu pot sa-mi revin complet dupa vestile pe care le-am citit aici in ultimul timp. Desi nu am mai avut putere sa fiu activa, am citit mereu si ma afecteaza oricare problema a fiecareia dintre voi. Aici s-au creat legaturi fantastice intre noi, am impartit o multime de chestii, chiar daca, asa cum spuneau si alte fete, timpul asta limitat ne impiedica sa facem atatea lucruri, eu tot ma vad batrana scriind la acest topic si gandindu-ma cu drag la voi si la copii nostri.
Ma doare sufletul pentru fetele care trec printr-o despartire, chiar nu stiu ce sa spun, ceva, cat de cat inteligibil, de incurajare, mi se pare asa de greu..., va doresc multa putere si intelepciune, sa reusiti sa treceti peste asta, sa va vindecati ranile si sa aveti parte de cat de multe lucruri bune de la copii, profesie, prieteni, poate asta ajuta cel mai mult.
Noi suntem bine, a trebuit sa renuntam, din pacate, la Kenya, din cauza problemelor de acolo, dar tot am fost intr-un mic concediu, am sa va povestesc eu altadata, cand a fi momentul mai potrivit, ne-am incarcat bateriile, am fost fara Sariciul care s-a comportat neasteptat de bine doar cu bunicii, am gasit-o schimbata, mi-a fost un dor cumplit de ea, nu voi mai pleca pentru mai mult de 2-3 zile fara ea, am hotarat. Inca mai am cateva zile de concediu, sper sa reusesc sa mai intru pe-aici, desi problemele curente de rezolvat n-au plecat si ele in concediu, sunt tot aici.
Va pup, mult bine doresc fiecareia in parte.
Tethys spune:
Multumim frumos Albinutzza pentru lamuriri... O floare tie si sotului tau pentru deranjul si bunavointa de a ne ajuta. Deci, daca am inteles eu bine, incredintarea copilului si custodia nu sunt chiar acelasi lucru... Deci, tatal copilului ar putea oricand deschide un proces de reincredintare peste ani... Nu-i asa?!? In felul asta se diferentiaza custodia de incredintare? Sau gandesc eu gresit? Sunt cam confuza uneori... chiar daca inteleg, stresul ma cam "duce"...
Multumim inca o data. Pupam bondareii si a lor albinutza.
www.flickr.com/photos/22910738@N06/sets/72157603734115858/" target="_blank">AVEM CEVA POZUTE...
CRESTEMMM MAAARI!!!
Albinutzza spune:
Cryna, ai inteles foarte bine. Ai fler de jurista, ai inteles exact intelesul mesajului. Intradevar oricand se poate face cerer de reincredintare.In aceiasi masura in care oricand se poate face cerere pentru program vizitare si pentru modificarea acestuia.
Sotul a raspuns!
1 Februarie 2007
Tethys spune:
Multumesc frumos Albinutzza pentru raspuns , atat tie cat si sotului tau. Va pup pe toti .
Acum, o sa incerc sa va povestesc cate ceva si despre Robertel, asa cum am promis...
De crescut, creste destul de bine... Are vreo 90 de cm si vreo 12 kg si ceva... cu aproximatie, ca nu l-am mai cantarit si masurat cam de multicel... Zic eu ca se dezvolta destul de bine, sunt multumita in privinta asta. Nemultumita sunt in ceea ce-l privesc obrazniciile , care cresc proportional cu varsta... Stiu ca e copil... ca si noi am fost... etc., dar, uneori ma dispera ca nu vrea sa asculte deloc, deloc... Poate voi gasi candva vreun "leac" si pentru asa ceva ...
De vorbit, incepe sa vorbeasca din ce in ce mai mult ... pe limba lui ... dar se straduie sa ne "imite" cat mai bine... Iar asta conteaza cel mai mult... O sa vorbeasca el si corect, in timp... Nu-l forteaza nimeni...
Dimineata, are mic dejunul cu lapte si cacao... Ii place tare mult ... Asa ca, nici nu deshide bine ochii si zice: "mama veau apte cacao... ai, da-te gios... colo, a bichitie (bucatarie)... fa apte cacao... eu pap..." Si cand se scoala dupa-amiaza cere tot asa, dar ii zic ca numai dimineata, acum se papa altceva... Si el: "mane' mineata... acum papita... nu veau papita, veau boboane, puueti (pufuleti), coata (ciocolata), etc." Orice altceva in afara de mancare... dar nu scapa el, nu-i merge... Trebuie si mancare ca sa creasca mare...
Asa... ce sa va mai spun... Ca-i un mare alintat... La fiecare bubita: "mama dai pup... tece... dau eu pup, tece..." La fel face si cand vrea ceva:" mama eu dau pup... veau ..." cutare, ce vrea el atunci... Ca-i mare hot... Sau daca avem noi buba: "mama dau eu pup, tece, nu-i buba..."
Daca strica vreo jucarie, sau altceva, la fel :" mama, dau pup, tece... epaa (repara) ucu (unchiu)..."
Se cocoata peste tot si ma striga:" mamaaa, ute eu sun' mae... nu cad gios, nu fac buba, dau pup, tece..." Daca am treaba ma intreaba: " mama ai teaba? Si eu am teaba... fac si eu cuat, steg ghinda (oglinda), etc."...
Si tot asa... Cand imi mai aduc aminte de ceva va mai povestesc... Daca nu ati inteles "limbajul" imi ziceti si va traduc ...
Nu prea mai stiu ce sa mai scriu... O sa mai intru "la povesti".. Acum va zic pa si sa aveti o duminica placuta. Numai bine la toate.
CRESTEMMM MAAARI!!!
corbioana spune:
Salutare tuturor! Si eu reusesc sa intru f. rar pe aici, va mai citesc asa din saptamana in saptamana dar cam greu cu timpul si cu munca. Pup din nou si felicit pt taria de care dau dovada fetele care isi cresc singurele bebeii si inca se confrunta cu procese de divort si alte treburi urate dar din pacate vad ca necesare in cazul vostru :( Sunt alaturi de voi si nu pot face decat sa va trimit cate un pupic si o incurajare! Irina, Nicole, Cryna!!
Irina draga mea, suntem bine cu toti, Andrei e ok cu cresa ii place la copii la joaca, ii pinde tare bine programul de socializare dar avem si noi aceeasi problema cu disparutul si chiloteii (dupa colt) Asta e nu s-or insura/marita asa le trece lor cand o veni vremea, in rest si noi ziua cu chilotei doar la nani la pranz la cresa si seara pampers sau cand iesim.
Monai ma bucur sa vad ca sunteti bine mi-era dor de voi si bravo pt concediul in doi, si eu visez din nou la unul, stiu ca e greu fara pitici insa e singurul mod de relaxare cateva zile si sa-ti clatesti ochii si mintea cu ceva frumos. Va pup!!
Mamini sper ca si voi sunteti bine cu toti, pupam Sofiuta vorbareata!
Ioana si Andrei Spiderman, 2 anisori jumate!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos