Cine isi mai aminteste de Revolutia din Dec '89?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doris-Alina spune:

Da, imi amintesc perfect, pentru ca eram in Centru si in Pta Maria, aveam atunci 16 ani, tot atunci am vazut pentru prima oara din viata, oameni impuscati si imaginea aceea nu o voi uita niciodata...eram doar o adolescenta, care, impreuna cu alti cativa colegi de liceu, strigam tare, din rasputeri, in fata Operei: Libertate...Mi-am dorit-o, acum o am... sunt mandra intr-un fel, ca fetita mea are o alta viata, ca ea nu a trebuit sa vada si sa simta cum e sa stai ore intregi la cozi, pentru 4 portocale, sau cum este sa stai o noapte intreaga, copil fiind, iarna, pe ger, in fata la Comtim Timisoara, ca sa cumperi un kg de mezeluri sau de carne...
Azi, trecand prin Centru, ca acolo lucrez, am vazut in fata Operei o frumoasa cruce facuta din candele rosii, am ramas tacuta cateva secunde, am privit, am retrait , am resimtit si am plecat...
parca nici nu ar fi fost vreodata acolo atata durere si lacrimi...si totusi...a fost...

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43322&whichpage=1" target="_blank">Povestea printesei mele

www.onetruemedia.com/shared?p=222b88dcea173192314fc3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MONTAJ INES

POZE CU NOI

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=228e2d97ca6a85170ac141&source=browse" target="_blank">Sweet memories

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Iliescu judecat pt sangele varsat!

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zouzounaki spune:

aveam 19 ani..fratele in armata..ne luau cu fiori reci ca nu stiam unde i-au dus...si prietenul nostru,Calin Nemes...impuscat...traiam cu frica in suflet...se tragea de peste tot...frig,intuneric...si multa spaima...

"A-I multumi lui Dumnezeu cānd vāntul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit;
a-I multumi īnsa cānd este furtuna, atunci se arata adevarata recunostinta."

"Fii totdeauna cu Dumnezeu, daca vrei ca Dumnezeu sa fie totdeauna cu tine."
*Sfantul Ioan Gura de Aur*

www.slide.com/r/IKu2kAsImz-u2VovpRqcSJA0BEUza-Al?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">me...
www.elfyourself.com/?id=1269341507 " target="_blank">LET'S ELF:)))
www.slide.com/r/fnRY8xtt2D_VUyFEmJByVOmyMTMOCB?previous_view=mscd_embedded_url&view=original" target="_blank">
iconita

www.politieanimale.lx.ro" target="_blank">SALVATI ANIMALELE SI VOTATI
www.photagious.com/slideshow?db570aedbf6afebfeb3c1f1197223805" target="_blank">zouzounaki licurici cu sclipici...
www.youtube.com/watch?v=zSdZxcVnGhM&feature=related" target="_blank">COLINDA
www.youtube.com/watch?v=Z6X6p7DyfqM&feature=related" target="_blank">NOAPTE DE CRACIUN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

cel mai pregnant mi-a ramas sentimenul ala extraodinar al solidaritatii.. toata Calea Mosilor era plina de oameni care mergeau tinandu-se brat la brat si scandand "haideti cu noi - nu va fie frica, ceausescu pica" ;

mama ne sunase si ne interzisese sa iesim din casa; ea si tata au fost la demonstratii, ulterior la controalele care se faceau la metrou...

am fost extrem de frustrata cand am mai crescut si mi-a fost practic "furata" revolutia... cand am inteles ca noi, oamenii de rand am fost doar cobai... cand am realizat ca oamenii aia impuscati au murit din cauza sforilor trase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Si totusi maine poimaine sunt 20 de ani de atunci!Si oare avem aceea libertate mult dorita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ascultati aici ce text are aceasta melodie de altfel cu tenta patriotica !
http://www.youtube.com/watch?v=5R_DhH5oUCM&feature=related

Imi amintesc perfect de Revolutie, aveam 19 ani si ascultam Europa Libera si in noaptea de 16 spre 17 decembrie am stat pana dimineata si i-am povestit mamei mele ce se intampla. Apoi in fiecare noapte pana pe 21 spre 22 decembrie acolo am stat liputa de un radio care prindea postul amintit.
In 22 decemebrie toata ziua a cantat muzica patriotica sau simfonica. Stiu ca faceam prajituri pentru Craciun si dintr-o data s-a auzit Dinescu la radio, strigand :Romani sunteti liberi !!!!! Imediat am mers la tv si in cateva secunde a aparut si prima imagine de dupa Revolutie. A fost o nebunie curata peste tot in tara. Nimeni nu mai stia in care parte merge valul sau cine stie au fost cativa care dupa cativa ani au devenit subit superbogati si influienti ! Restul s-au cam amagit , unii chiar au murit ! Pacat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

eram in vacanta la bunici si cand taica-meu ne-a spus ca ceausescu nu m. e, bunica-mea era tare fericita ca vine inapoi regele. si l-a asteptat pana a murit.ea, nu regele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Imi amintesc bine de tot, aveam 16 ani.In orasul nostru nu a fost scandal mare, dar pina pe 22 ascultam cu mama Europa Libera si Vocea Americii si ne tremura inima auzind inregistrari cu impuscaturi si tzipete la Timisoara.Tata era la tzaranoaia, acolo nu existau telefoane, nu stiam ce e cu el, trebuia sa vina acasa trecand prin Craiova...ne-a povestit ca a vazut o gramada de motociclisti (imbracati in negru, cum vedeam uneori prin filme) trecand spre Timisoara.Oare cine erau indivizii aia?

Cum a mai spus Si Doris-Alina, ma bucur pentru copiii mei ca traiesc altfel decat noi!Fetita mea cea mare asculta siderata povestirile despre vremurile alea si ma intreaba cu ochi mari:''Cum adica, mami, nu aveati caldura?Cum adica, mami, nu aveati casute de papusi?Cum adica, mami, nu aveati banane?Cum adica, mami,...?''

Sa le fie tarana usoara celor care s-au dus atunci....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Imi amintesc de parca a fost ieri, aveam 16 ani, si cand a inceput totul tata a dat drumul la radio "Romania Libera" si ascultam toti stransi in camera din fata(nu stiu de ce dar numai acolo se prindea acest post), cu frica sa nu ne auda totusi cineva sa ne parasca..nu era prima oara cand ascultam...si acum ma intreb cum de intelegeam la varsta aceea ca era ceva ata de periculos si nu spuneam nimanui...pe urma au inceput dezbaterile in familie(suntem mullllttiii) si fiecare isi dadea cu parerea, si tata atunci a fost cel care a spus ca ne bucuram degeaba, ca nu va mai fi o problema sa avem mancare, vom avea probleme cu ce s-o cumparam, ca o sa vedem in magazine tot ce-am visat cu toti ani intregi si n-o sa avem bani sa le cumparam..si acum chiar asta se intampla...chiar zilele astea ma intrebam cum o fi fost pentru ei sa treaca atat de repede la cu totul alt regim, si totusi sa-l suporte destul de bine...copii nostri nu inteleg ce se intampla atunci, se mira cand le spun ca mami si tati n-au avut "x" saci cu jucarii ca ele, ca am avut o singura papusica micuta(o mai am si acum-are fix 9 cm)...si totusi..inca sunt sigura ca se putea face asta fara sa-si piarda atatia viata...ma intreb cum traiesc unii care din ratiuni de stat, de putere, au putut privii cum mor atatia oameni..cum de mai dorm noaptea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mda, aveam 22 de ani, am vazut chiar primii oameni iesiti in grup mare pe strada strigand cu entuziasm "Jos comunismul!" Seara am mers cu o prietena si tatii nostri la Televiziune (sa o aparam! ), acolo era o nebunie intreaga. Sigur, am fost entuziasti, am fost unii din marea masa manipulata de mai marii de mai tarziu.

Ne aflam acolo pentru ca vroiam un viitor normal, politic, social, economic. Multa vreme dupa acea perioada, vedeai pe strada oameni cu fete luminiate si optimiste. Se doreau multe schimbari, in bine, desigur.Oamenii pareau fericiti, scapati de povara acelui regim dus zeci de ani. Un regim care nu-i caracteriza pe romani, cred ca era un procent foarte mic de adevarati comunisti.

Acum, dupa 18 ani, din contra, oamenii nu mai au aceeasi speranta pt. viitor si sunt multi dezamagiti spre ce directie s-a indreptat tarisoara asta frumoasa.

P.S. Cu cateva zile inainte de a incepe in Bucuresti, stateam cu sufletul la gura ascultand radio "Europa Libera" sa stim ce se intampla la Timisoara. Eram toti cu sufletul acolo, la timisoreni, si aveam mare admiratie pentru ei. De multe ori consideram ca Timisoara este portita noastra catre Vest.Aveam prieteni acolo.

istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)

Mergi la inceput