LMA spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (271)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

IRINA fain ca a iesit bine si ca esti in concediu.Da' care e majoritatea aia,ca-s doar eu si Deea deocamdata ?
Eu sunt happy: daca am reusit sa o starnesc pe Maraki sa vina plina de ulei la PC , sa imi dea o replica ,mi-am atins obiectivul

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Mai, dar ati scris, nu gluma! Vad ca iar a inceput "cearta" pt ce trebuie sa stie sau sa faca ai nostri copii. Eu am sa va zic doar despre un documentar de pe NG, care m-a pus serios pe ganduri. Acolo era vb despre copiii de culoare care nu reuseau sa tina pasul la scoala cu copiii albilor. Unii nici nu terminau liceul, se angajau in meserii platite prost, erau needucati, in fine. Atunci, prin anii 70 parca, un grup de psihologi a initiat un program, se numea Alfabetul. Au luat 30-40 de copii negri de la mamelor lor (cu acceptul lor) de la 2 luni si i-au crescut intr-un camin special amenajat. De la 4 luni au inceput educarea lor, stimularea vizuala si auditiva....acest program tin sa spun ca a fost urmarit de sociologi, pedagogi si psihologi din intreaga lume. Pana la 2 ani, nu s-a observat o diferenta intre ei si restul copiilor. Asta pt ca le faceau teste IQ cu regularitate. Apoi, de la 2 ani si o luna a inceput sa se vada diferenta. Iar pe parcursul timpului, IQ-ul lor a crescut foarte mult comparativ cu al copiilor neinclusi in program. La scoala erau primii. Apoi au terminat la universitati de renume din America. Pur si simplu aveau o memorie si o logica extraordinara. Practic, acest program i-a invatat sa invete.
La un an exersau cu figuri geometrice, pe la 18 luni ii stimulau auditiv cu piane de jucarie, cu culori, cu naiba mai stie ce...totul cu logica.
Deci, trageti voi concluziile.
Si apropo de mare-mic, Diana a venit la mine ieri cu un capac mare mov rotund si i-a zis: cercul mare! Apoi mi-a adus: cercul mic! care e tot mov si face parte dintre figurile geometrice cu care se joaca. Mingea e mare si avem si mingea mica. N-am invatat-o eu asta. Dar eu o invat sa aiba logica. Stiu ca poate o sa radeti...dar eu asa gandesc si nu ma intereseaza competitia, pt mine nu exista asa ceva, fiecare copil e unic si minunat in felul lui.
Si da, pe la 4 ani copilul are de doua ori mai multe conexiuni neuronale ca un adult, dar la aceasta varsta creierul inchide automat conexiunile si neuronii nefolositi. Urmatoarea inchidere e pe la 18 ani. Depinde de noi sa se distruga cat mai putini neuroni. Iar faptul ca unii copii nu vb, nu inseamna ca nu inteleg. Daca Diana nu spunea decat mama si tata, eu la fel ii aratam toate lucrurile si incercam s-o invat cat mai multe.
Le inteleg insa si pe Cosmi si Giova, ele vb din exeprienta lor ca educatoare, este foarte greu sa te ocupi de atatia copii. IN aceasta privinta metoda Montessori este foarte buna, trateaza fiecare copil individual. Eu astept cu interes sa ne zica Denisa ce va invata si mai ales cum va invata Emma la gradinita aceea.
Doamne, cat am scris...nu pot sa cred. Ma duc sa fac baita, sper sa revin.
Chiar ca e tare faza cu Marco, am ras cu lacrimi .

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Heei! Ia priviti-o pe Ioana! Si ea zice poezii!
http://www.dropshots.com/marchplayer#date/2007-12-15/18:24:32

www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> www.dropshots.com/moni5" target="_blank">

" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )

Mergi la inceput

INGRID interesant experimentul ala. Exact asta vreau si eu,ca Diana sa aiba logica in primul rand.
Eu i-am aratat la cuburile de lemn trei piese si am invatat-o de :MARE,MIJLOCIU SI MIC.Ma interesa sa inteleaga mijlociul,ca celelalte doua le stia,tot asa singura le-a prins.Azi construia si tot zicea ca face CATEL (=castel) MALE.Ma gandesc ca sa incep cu inalt/scund , gras/slab si faze de-astea ... dar nu apuc odata sa caut niste carti cu imagini,ca mi-ar fi mult mai usor.
Prietena mea duce una din fete la gradinita din aia Montessori,stiu ca mi-a povestit odata cate ceva.De exemplu au un caine Scooby d-ala mare,cum are Diana si in fiecare zi il duce alt copil acasa si trebuie sa povesteasca ce au facut,cum s-a distrat Scooby la ei acasa ... oricum chestii foarte faine,bine ca mi-ai dat ideea sa o mai intreb ce fac pe acolo.Bine ea e deja in grupa mare,dar tot e interesant de aflat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Ingrid, cred ca Giova si Cosmi au scris parerea lor ca mame.Una e la gradi sa nu ai timp sa te ocupi de o grupa intreaga si alta e cand esti acasa cu copilul tau. Ele nu sant de acord cu imbuibarea de cunostinte grele pt.varsta copilului.
Moni si eu m.am intrebat la ce se refera Irina, in finalul mesajului am inteles Ma intreb ce-ti placea la poeziile din scoala? Mie nu mi.au placut niciodata

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Ete fleosc, asa spune copilul ce se petrece in casa. Nu e normal...plec, il aud pe Angelo cum se maraie, nu vrea sa doarma...daca e cu mine sta mai cuminte...nb si pupici la spiridusi....

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

quote:
Originally posted by maraki

Ingrid, cred ca Giova si Cosmi au scris parerea lor ca mame.Una e la gradi sa nu ai timp sa te ocupi de o grupa intreaga si alta e cand esti acasa cu copilul tau. Ele nu sant de acord cu imbuibarea de cunostinte grele pt.varsta copilului. Moni si eu m.am intrebat la ce se refera Irina, in finalul mesajului am inteles Ma intreb ce-ti placea la poeziile din scoala? Mie nu mi.au placut niciodata

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Maraki, am inteles ce spuneau ele, dar vorbeau si de gradinite. In fond si la urma urmelor, nu e nimeni obligat sa procedeze ca mine. Fiecare isi cunoaste copilul, stie ce-i mai bine pt el. Cat priveste partea cu "cunostintele grele" pt varsta lor, da-mi voie sa nu fiu de acord. Astea sunt usoare si nu sunt greu de memorat. Atata vreme cat o iei ca pe o joaca. Utilitatea? Am scris mai sus.
Era undeva la un topic, o tipa ce zicea ca barbatul ei (sper ca de el vorbea) a pazit caprele si a ajuns sa termine facultatea si e foarte destept. Pacat ca nu spunea si in ce procente e valabila afirmatia. La fiecare reusita a unui pazitor de capre, exista 100 de "vesnici" pazitori de capre. Si tata a pazit vacile si a terminat facultatea, are firma si e unul dintre cei mai doxa de carte oameni. Asta pt ca nu a suportat sa le pazeasca in continuare. Dar stii cati din satul lui au facut la fel? Nici unul.

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Salutare si de la noi. Noi am fost azi plecati toata ziua la plimbare si cumparaturi.
Am citit tot ce s-a postat,sincer ma abtin de data asta,sa comentez ceva,fiecare face cum crede ca e mai binept copilasul ei.
Moni, noi cu masinutele invatam tot, culorile, sa numaram, etc. mai avem si alte activitati de ex coloreaza intr-o carte mare dar urcat cu fundul pe ea si apoi tot o masina ii atrage privirea si se joaca cu ea pe carte, cu cutiile de plastelina facem castele si garaj la masi avem un avion preferat carecara tot staful din winnie de pooh si multe alte jocuri.
Irina ma bucurca ati avut asa o petrecere reusita, pupici .
Cu ferma animalelor si telefonul se joaca fugitiv masinilesi tot ce e legat de ele sunt flebetea lui acum. Eu sincer nici nu am inceput cu literele si figurile geometrice pentru ca nu e cazul la noi,avem altele de facut inainte.
Nu vreau sa ma lungesc si sa dezvolt idei in ceea ce priveste tipurile de inteligenta, ce inseamna ca vb cineva mai mult, ce inseamna ca altcineva nu vb dar stie sa faca alte lucruri, cred ca as crea polemici si chiar nu vreau, eu zic ca e f important ca ei sa fie sanatosi sa se dezvolte afectiv si safie structurati emotional cum trebuie ca la asta se pun bazele acum inainte de doi ani inrest fiecare trebuie sa simta cum trebuie sa se ocupe de copilul lui.

Silvi si strumf mic Alain 19.01.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

o fi adevarat cu neuronii, nu stiu...dar sunt atatia oameni celebri, de care nu s-au ocupat parintii de mici sa-i invete una alta.
e foarte adevarat ca am evoluat mult in ultimul timp, si nu mai poti educa un copil de azi, cum m-a educat mama sau bunica, dar se prea exagereaza. asta e parerea mea, fiecare face cum vrea.
atata timp cat copilul meu nu e interesat de figuri geometrice, de culori si alte chestii la moda, eu nu ma pun sa-l invat obligatoriu, doar pt. ca unii de varsta lui le cunosc.
El se dezvolta normal si sunt ferm convinsa ca nu va fi un tantalau la scoala.
experimentul ala...normal ca a dat rezultate. daca ei au luat copiii din 2 medii diferite, era si normal sa apara diferente in cunostintele lor.
daca luati un american si un roman, de aceeasi varsta veti vedea ca romanul cunoaste mai multe. de ce? pt. ca inv. romanesc este prea plin de cunostinte. se tot vorbeste de asta in ultimul timp, sper sa se ajunga si la noi ca in strainatate, sa fie mai aerisit, ca nu duce niciunde asta, doar la surmenarea copilului. Copilul a ajuns sa petreaca mai mult timp cu cartea in fata, decat munceste un adult. a fi toba de carte, s-a constat ca nu duce nicaieri, doar la o cadere a copilului.
Poate ati vazut la tv cum se invata in scolile din strainatate si cum se invata la noi. Montessori imi place si mie, este o noua metoda copiata si de romani. nu stiu in ce masura este produsa 100% ca in america. e o gradi. si in Tm, dar nu stiu mai multe.
Moni e normal ca copii aceea sa spuna ce face Scooby o zi la ei acasa, doar sunt la grupa mare. Diana iti va spune la primavara ce face cainele. vezi? totul se ia ma lent, se tinde si la noi spre lucruri simple si nu indoctrinarea cu multe cunostinte.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Irina ma bucur ca a avut o petrecere reusita Mario. se si vede din poze de altfel.
Ingrid cum e Diana? si-a revenit de cand i-ai dat suzeta?
Moni ursi sunt la Mall, se misca, sunt super tari. dar Marco a fost intr-o pasa proasta, ca nu a avut chef de poze, de ei, de nimic. si-a revenit doar cand l-a vazut pe Clau si am plecat la Metro. de acolo a inceput circul, care a durat pana la 11.30.
Silvi .

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput