LMA!Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (126)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Craciunul copilariei! Of, ca frumos mai era! Stateam intr-un apartament cu patru camere 8-9 persoane, plus o pisica. Copii eram 3: sora mea si cu mine, plus varu-meu, mai mare cu sapte ani. Asta in timpul noptii, ca ziua eram mai multi :). Veneau si plecau copiii din bloc, la fel cum ne perindam si noi pe la ei prin apartamente. Bradul il impodobeam intotdeauna in Ajun (asta a ramas traditie la noi). Era o nebunie! Pe dulapuri stateau la copt banane verzi, iar prin cosuri se rasfatau portocale (de care nu ne saturam niciodata). Scotea bunicul, de pe unde ascunsese, globulete, luminite; aduceau parintii nelipsitele bomboane de pom si noi, copiii, lanturile din hartie colorata (la care munceam din greu cateva zile). Cel mai mult ne placeau niste clopotei cu scene din povesti (Scufita Rosie mi-o amintesc perfect), care adapostisera candva beculete, dar pe vremea copilariei mele erau folositi pe post de globulete. Bradul arata in final ca o sorcova :), cu toata stradania celor mari sa-l faca elegant. Dar noi, copiii, il adoram si impopotonam cat mai mult. Cu cat stralucea mai tare, cu atat ni se parea mai frumos. La final adaugam fulgi de vata, ca sa para nins. Apoi, cand ramaneam sa-l admiram, iar cei mari se duceau la treburi prin bucatarie, incepeam vanatoarea bomboanelor (care erau de cele mai multe ori tari si foarte dulci, dar fara niciun parfum). Ca sa nu se vada ca am mancat asa de multe, lasam hartiile in pom, aranjandu-le ca si cum ar mai fi continut cate ceva. Si apoi radeam de tata cand cauta printre hartii colorate cate o bomboana. Mosul nu se arata niciodata in persoana, dar intotdeauna ne aducea jucarii, chiar in seara de Ajun. Primeam colindatorii pe care-i auzeam pe la apartamentele vecine si ii ascultam cum canta in toata scara blocului. Cantam si noi prin casa pana venea vreamea cinei sau a baii (apa era rationalizata si baia era un eveniment: de 2 ori pe saptamana). Ne adunam cu totii la masa, numai ca nu stiu cum se facea ca mai intarzia cate un adult :). Se mai auzea usa de la intrare si atunci saream (noi, copiii), sa vedem daca n-a venit Mosu'. O data am coborat pe scari pana la parter, dar degeaba. Cand mai crescusem si aflasem ca Mosu' nu exista (dar totusi nu ne venea a crede), cautam cu infrigurare cadouri in toate colturile casei. Terminam repede-repede de mancat si, cand ni se dadea voie sa ne ridicam de la masa, mergeam sa vedem cadourile. Tipam de bucurie si ne jucam pana tarziu in noapte. Plecam la culcare cu inimile batand puternic, cu gandul la jucarii si abia adormeam de emotie. Era intr-adevar minunat!

As putea sa mai povestesc vreo 2 zile :), dar ma emotionez prea tare :).

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

maria sa rares
darius
sa va faceti mari si frumosi!

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

RARES
DARIUS

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Maria sa Rares
Darius

craciunul copilariei

sa incep cu ziua de ajun cand bunica facea cozonaci si mirosea in toata casa, rupeam unul asa cald si mancam pana ne burea burta. apoi la impodobirea bradului cantam colinde cu mama. intotdeauna in perioada sarbatorilor era zapada, ramaneam la sanius pana noaptea de venea bunica-mea sa ne strige de 3-4 ori si noua tot nu ne venea sa plecam. la noi venea mosu` lasa cadourile si pleca. niciodata nu l-am vazut. si numai noi stim cat asteptam, "macar anul asta sa-l vedem". intra pe gaura cheii si daca incercam sa-l pandim ar fi plecat fara sa ne lase nimic . la masa de craciun ne strangeam toti, nici nu concepeam sa incepem fara vreunul. intai impartea bunica, in timpul asta noi mai furam cate un cornulet, o portocala, si dupa ce termina ne asezam toti la masa si mancam. plecam la colindat cu copii de pe strada si veneam acasa incarcati cu covrigi, biscuiti, bomboane. pe la sfantul stefan veneau calusarii la colindat.

Monica si www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina (20.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Nu vad povestea nasterii lui Cristinel...de donia...si nu inteleg de ce-l tot linguseste Dianocica pi david....i-auzi dom'le...cat ii de frumos...cat ii de deshtept...de mare... etc etc....ntz...ntz...ntz..
Ieri i-am luat sotului cadou: un jersey subtire de la Zara si un parfum...tot de la Zara. Mai caut eu ceva kikineturi....gen un portofel de piele sau o cravata rosu aprins...Ieri vazusi pe o eticheta de la Zara Made in Romania...stiam ca H&M se fac in romania, dar de Zara nu stiam...

Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Ziggy, uite o reteta cu dovlecei din cele postate de Mirona cred.

Sufleu de dovlecel
dupa 10 luni

3 cani de dovlecel taiat cubulete
1 cana de crutoane mici
1 cana de brinza sau cascaval ras
2 linguri de unt topit sau margarina (eu n-as da margarina la bb)
2 linguri de ceapa tocata marunt
2 oua batute

Se combina toate ingredientele si se amesteca bine.
Se pune compozitia intr-o cratita bine unsa si acoperita cu folie de aluminiu sau capac. Se coace la foc mijlociu circa 1 ora.
Ies 4 portii.

Nu dati copciilor ulei de masline? e cel mai indicat aici...extra virgin...stiu ca e scump(aici 4 euro, la voi 9)dar cat mananca el...

An angel wrote...If someone betrays you once, it's their fault;If someone betrays you twice, it's your fault.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Maria Sa Rares!

Darius!

bea are un an. unul intreg, si cateve ore pe deasupra..

dodoloata.martzigusul.duda.bijuul...bea...

ui. plutesc azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

quote:

Sufleu de dovlecel
dupa 10 luni

1 cana de crutoane mici
2 oua batute

Se pune compozitia intr-o cratita bine unsa si acoperita cu folie de aluminiu sau capac. Se coace la foc mijlociu circa 1 ora.
Ies 4 portii.

Nu dati copciilor ulei de masline? e cel mai indicat aici...extra virgin...stiu ca e scump(aici 4 euro, la voi 9)dar cat mananca el...

..noi prestam ulei de masline si ulei de rapita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by shoshika

http://picasaweb.google.com/flori.sosoi

prima zapada si nu numai...

Da o sansa acestei zile: sa fie cea mai frumoasa din viata ta... (Mark Twain)

doamneeee, cat ii de frumos si ghidus!!!! sa va traiasca

Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

quote:

Sufleu de dovlecel
dupa 10 luni

1 cana de crutoane mici
2 oua batute

Ies 4 portii.

Ba dam ulei de masline, de la prima presa, blabla blabla. De fapt pt ei se gateste numai cu ulei de masline. Da nu vaz legatura cu biata reteta..

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore (1)

Mergi la inceput