Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

quote:
Originally posted by docdecap

fetele, va intreb si eu ca am o colectie de simptome/probleme si nu stiu de care sa o apuc prima

sanul drept, bata-l vina!
Am mamelon ombilicat. am gasit un mamelon de silicon bun pe care-l pun cand suge. e normal sa traga si sa formeze mamelonul pana pe la jumatatea celui de silicon? de umplut nu-l umple, dar daca am pus unul mai stramt si mai scurt a tras de doua ori mai tare si s-a lasat cu sange. oricum, trage dragul de el cu constiinciozitate, si la inceput inghite mai des. dup-aia mai greut, da' nu-l las sa mi-l morfoleasca. unoeri in dorinta de a-l sti mancat, scot la final siliconul, ca trage mai finut si inca vreo 5 min e productia mai buna.
Dar am in continuare ragade, nu foare grave, dar ustura ca naiba. pentru ele ar trebui sa le tin la aer. adica atarnandu-mi sanii. neplacut, umblu numai goala prin casa, ca altfel se freaca de haine si grrrr!
am pus niste alveole care tin sfarcul mai format si e asa bineee... plus colecteaza laptele care curge de la celalalt san in timp ce alaptez. dar nu le pot purta decat daca am sutien, ceea ce inseamna o aerisire mai proasta. Sunt de la NUK -asa ceva http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1572
In sutien in schimb se angorjeaza din nou, am deja niste chestii dureroase spre axila iar la un san (tot cel drept, evident) toata partea laterala e dureroasa si o idee mai intarita.
Mai am o chestie dura si ne-dureroasa direct sub areola/sfarc care nu ma lasa sa ma mulg bine cu mana (la pompa e prea dureros pentru sfarc) dispare daca o masez direct spre san (nu chiar perpendicular, acolo pica intr-o gaura de tesut), dar reapare cu constiinciozitate, mai ales daca atarna sanul.

sanul stang e cu sfarc mai mic, dar e acolo, n-am ragade, n-am nici una dintre belele povestite mai sus. de fiecare data cand alaptez ii dau ambii sani, mai mult timp pe cel cu probleme, poate formeaza ceva sfarc si sa nu se astupe de tot.

asa ca aplic remediile pe rand, cand liberi cu garmastan si apoi masaj la nodul si da-i si formeaza sfarcul cat de putin inainte de alaptat (procedeu dureros), cand in sutien si apoi da-i cu apa fierbinte pentru desfundare si mulge, si comprese reci si tot asa. Iar mulgerea e dureroasa si imi ramane sanul atat de sensibil...
iar cel drept, ala cu belele, are si mai putin lapte, abia de ieri nu mai e galben ca laptele de tranzitie, si iese mai greu, nici nu-mi dau seama cat trage bebe.
nu stiu, va face vreun sens toata povestea mea??

A, mentiune, de obicei port cupa D, acuma cred ca am trecut cu succes spre E, n-am gasit sutien de alaptare decat unul, si e cam mic. mai am unul normal marime cupa de excavator, dar parca si el e cam stramt..

multumesc tare-tare mult,

Monica si Serban (15 ian 2008)

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

scuze ca nu am revenit. calculatorul de acasa avea ceva probleme.
.
uite despre mamelonul ombilicat/inverted(engleza):
http://www.reclamamascataatentie/a_6_2621_Mamelonul_ombilicat.html
http://www.breastfeed-essentials.com/invertednipples.html
http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/wean-shield.html

si altele legate de problema ta:
http://www.kellymom.com/newman/26baby_refuses_to_latch.html

Latching and Positioning Resources
No matter what latch and positioning look like, the true measure is in the answers to these two questions:

Is it effective?
Is it comfortable?
Even if latch and positioning look perfect (and, yes, even if a lactation consultant told you they were fine), pain and/or ineffective milk transfer indicate that there is a problem somewhere, and the first suspect is ineffective latch/positioning.

If baby is transferring milk and gaining weight well, and mom is not hurting, then latch and positioning are - by definition - good, even if it's nothing like the "textbook" latch and positioning that you've seen in books.

"Rules and regulations have no place in the mother-baby relationship. Each mother and baby is different and what works well for one mother and baby may not work well for another mother and baby. The important thing to do is to look at the mother and baby as individuals."

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

POSITIONING AND ATTACHMENT CHECKLIST

Incorrect positioning and attachment of a baby to the breast is the cause of many problems with breastfeeding.
While it is invaluable to observe a feed when a positioning or attachment problem is suspected, the check-list may also be found helpful in telephone counselling. It is not intendedto ‘pass’or ‘fail’ babies or mothers -
remember, if there is not a problem, don’t fix it! If there are problems, however, this list may help to clarify
or even correct them.

1. Mother’s and baby’s clothing adjusted so there are no restrictions.

2. Mother positioned comfortably, well supported, neither leaning back nor hunched forward.

3. Whatever the position, the baby’s whole body would be turned towards mother, supported behind
shoulders not head, which is free to tilt back slightly.

4. Baby’s lower arm out of the way around the mother’s waist or tucked at baby’s side, body flexed
around hers, chest and hips held in close, neck slightly extended.

5. Baby at the same level as breast.

6. While attaching, use thumb on top and fingers below to tilt the nipple towards the baby’s nose,
making the breast tissue below more accessible to latch onto.

7. Instead of aiming the nipple at the baby’s mouth, start attachment with the nipple just above the
mouth, towards the baby’s nose. Aim to offer areola/breast tissue rather than the nipple itself.

8. A crying baby will have difficulty latching on because tongue will be up, soothe, try again.

9. Encourage wide gape, with tongue well down, by stroking lower lip with breast tissue rather than the
nipple. Repeat till wide gape, be patient, it may take time.

10. Bring baby onto the breast rather than the nipple. Plant lower lip first, well down on areola/breast,
then roll baby on, aiming top lip just above the nipple. Try to get breast tissue against the tongue
and not so much against the roof of the mouth. If the areola is large, more should be visible above
the top lip than below the lower lip.

11. Check that the chin is well against the breast, this will also leave the nose clear.

12. Baby should have mouth wide against the breast, not pursed lips. Baby’s lips should be flanged out,
creating a seal, not rolled in.

13. Baby’s tongue is over lower gum, and is sometimes visible, or can be checked by gently rolling down
lower lip.

14. Fast ‘sucking’ rate (2+ per second) slowing to about 1 per second, as milk volume per ‘suck’
increases after let-down, with occasional pauses; more irregular later in the feed.

15. A baby actively feeding is working hard, jaws and even whole head will move, ears may wriggle.
Frequent swallows should be observable.

16. The baby should stay attached and not keep sliding on and off the nipple.

If any of the following occur baby is not well attached:

1. Pain.
2. The nipple has a blanched, squashed area across the top or a red stripe.
3. Feeding is noisy with loud clicking.
4. Baby’s cheeks are drawn in or hollowed with each suck.
5. The nipple slides in and out of the baby’s mouth.
6. The breast is stretched and distorted.

Poor Positioning - is associated with:

* Nipple pain and trauma
* Ineffective breast emptying leading to
* Protracted feeds
* Poor supply
* An increased risk of mastitis
* ‘colicky infant” (secondary to hunger)
* failure to thrive
* Breastfeeding failure

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by siara

N-am mai dat demult pe aici desi va mai citesc ca acum ma preocupa diversificarea,vreau sa va cer parerea in legatura cu ceva,bb meu mananca lapte si praf si de-al meu,predomina al meu cel praf e f putin,dar m-am pricopsit cu o raceala puternica si nu stiu ce sa fac cu laptele meu,pot sa i-l dau lui bb?,nu iau medicamente, ma tratez cu ceaiuri si vitamina C,eu banuiesc ca da dar as vrea sa am o confirmare.Pt bbeii care fac greva laptelui dupa diversificare si al meu a luat parte la asa ceva,dadea din maini si picioare cand vedea lingurita in schimb se foia si se intorcea capul la tot ce venea din bib dar isi revin ei,pe al meu l-a tinut vreo 2 saptamani.Daca poate cineva sa-mi de-a un raspuns m-as bucura mult..

siara

alapteaza fara probleme sau da-i lapte de la tine fara grija. nu are absolut nimic ca esti racita.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

un copil sub un an nu trebuie sa fie lasat sa se autointarca, este sigur o problema care trebui identificata. cititi art din link(wean-intarcat)
http://www.kellymom.com/bf/weaning/babyselfwean.html

nu mai am timp acum, revin.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ashera

quote:
Originally posted by emaaimee

dragi mamici,
ma bucur ca ultimul mesaj e cat de cat cam ce vreau sa va spun.
stau in Iranda de ceva vreme. am facut parte din grup de suport alaptat(am fost junior lactation consultant), am dat sfaturi, impreuna cu personal calificat dedicat alaptarii. am ajutat multe mamici impreuna cu lactation staff. nu mai am timp sa fac asta, sa merg la grupuri de alaptat pt ca acum lucrez full time in alt domeniu si din pacate nu pot sa ma dedic doar subiectului asta drag mie-alaptarii.
acum ma vad nevoita sa repet ce am tot spus pe parcurs, poate ca daca v-am spus cum am ajuns sa capat mai multa experienta in acest domeniu, va va face sa mai credeti din lucrurile pe care le scriu.
orice femeie poate alapta. nu sunt decat cateva exceptii, rarissime, in care mama are o problema serioasa de sanatate(o boala cronica, in multe situatii se poate alapta cu ajutorul conjugat al unui consultant specializat in lactatie si dr curant al mamei).
dupa aprox 6 sapt de la nastere se regleaza prod de lapte in functie de cererea bb. sanii nu vor mai fi neaparat pietrosi. asta nu inseamna ca nu mai e lapte. este destul lapte pt bb. chiar daca sanii par moi. nu mai introduceti formula asa ca vi se pare. e pacat. si nu are rost. lasati sa decurga lucrurile de la sine. dureaza pana la 2 ani de la nastere ca sa dispara productia de lapte( ca nivelul de prolactina sa ajunga la fel ca inainte de conceptie). asta in cazul in care nu se mai alapteaza deloc.
da, laptele se formeaza si in timp ce suge bb. si mulsul nu este un criteriu de masurare a cantitatii produse. poti sa nu mulgi absolut nimic. lapte este. daca din diverse motive trebuie sa va mulgeti: stati intr-un loc comod, fara galgie,stress inutil( cu mama/soacra care sa va numere picaturile si sa spuna: da, chiar nu ai lapte...,etc), relaxati-va(eventula ascultati muzica preferata), luati o poza cu bb,etc.
daca un nounascut plange, este singurul mod de comunicare de care dispune el la varsta mica. un pic mai tarziu va invata sa comunice altfel(gesturi, zambete, grimase,etc). poate plange pana la 3 ore pe zi. chiar si mai mult. frustrant? da! insa nu imposibil de alinat.
nu are nevoie de lapte formula, nu plange din cauza ca mama nu are lapte. vrea sa suga, nu conteaza de cate ori, dati-i. isi regleza productia de lapte. si intr-adevar bblusii plang sfasietor, labila psihic cum e mama dupa nastere, daca tot anturajul ii spune ca nu are lapte,chiar ajunge sa creada.
se ineaca bb, e jetul de lapte prea puternic. mulgeti-va un pic cat sa nu mai curga siroaie sa se inece si da-ti apoi bblusului sa suga. nu il privati de laptele matern care e din belsug.
e normal ca dupa formula sa doarma mai mult, formula fiind in esenta alimentatie artificiala se digera mai greu. pe cand laptele matern, fiind natural se digera mai usor. aportul caloric este identic. insa beneficiile laptelui matern sunt imense.
apoi nu subestimati colicii, bb este f nervos plage si nu il poti alina ore in sir. insa cu rabdare se poate consola un picut micuta creatura iubita. ii trebuie multa intelegere nu repede o sticla de formula. nu asta rezolva colicii.
dormiti cand doarme micutul, acceptati ajutor in casa de la cine se ofera. nu are rost sa fiti eroina si sa faceti mancare,curatenie si sa aveti si grija de bb. relaxativa, alimentati-va echilibrat. beti suficiente lichide. nu va privati de legume si fructe. uitati de liste invechite( gen mama care alapteaza nu are voie sa consume decat cartofi,etc.)
incercati pe cat posibil sa va pastrati si o activitate preferata prebb. asta va ajuta sa aveti pshicul up. ex: va place sa cititi(dati bb tatalui si cititi un pic), faceti o baie relaxanta cu diverse smacuri, shoppingul va remonteaza fuga un pic in oras-nu trebuie sa daramati bugetul:-), un chat cu prietena,o plimbare, mers la o galerie/muzeu/expozitie etc.

si aici un link legat de plansul bb:
http://www.babycentre.co.uk/baby/newborn/babycrying/

mamici, daca aveti timp sa-l traduceti nu ma supar. imi pare rau ca nu am timp eu.

spor la alaptat si nu renuntati. chiar se poate! nu va fi tot timpul roz, insa solutii sunt pt toate problemele.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Iti multumesc din suflet ptr vorbele de incurajare. Datorita tie si fetelor de pe acest forum, am inteles cat de important este sa-ti alaptezi copilul. Am reusit ceea ce nu credeam la inceput: sa-l alaptez exclusiv 6 luni. Si am prin curaj sa ridic stacheta, si imi doresc din suflet sa-l pot alapta pana la 1 an.

Va citesc in continuare si sa stiti ca faceti o treaba minunata

Mami de bebe
Chris (08.08.07)
http://picasaweb.google.com/Ashera4u/Chris5Luni

multumesc mult. si ma bucur tare ca ai reusit, sunt sigura ca o sa alaptezi macar pana la un an.
imi pare insa tare rau ca nu am timp mai mult ca sa scriu aici. de cand m-am intors la munca sunt in alerta continua.
bucura-te de perioada asta, de care imi e dor enorm[lacrima fierbinte picurand pe obraz]
si sper sa nu va vad pe aici decat ca sa ne spui despre progresele voastre.

va pup.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

khrishu, felicitari pt bb2. chiar trebuie sa plec.

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

multumesc..chiar mi se parea fortat..sa se intarce atat timp cand inca ii trebuie lapte.. el n-ar trebui sa stie ca exista alta sursa de lapte decat tzitzi.

KHRISU 5+, mamik lui Matei (21 ian 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Multumesc pt raspunsuri,doar cand m-am simtit f rau l-am aruncat ca mi-a fost frica ca am avut febra,in rest i l-am dat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Bb meu a intrat iar in "greva laptelui",a mai patit cineva asa ceva,bea f putin lapte chiar daca e flamand,in schimb lingurita n-o refuza,deja ma dispera,cand a dat de bib a lasat sanul,cand a dat de lingurita a lasat-o mai moale cu bib,oare ce uemeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

emaaimee, multumesc mult de linkuri!!

se pare ca desi pe vremuri, la testul cu ciupitul, sfarcul meu intra inauntru, l-a format bebe suficient cat sa iasa acum in afara. nu e sfarc, parca mai mult se umfla zona din jurul lui de iese in afara, e ca un delusor cu varful plat -zona cu canalele, dar il poate apuca si apoi il formeaza el (cu durerea de rigoare la mami pana vine laptele, apoi e ok)

citeam pe unul dintre site-uri ca folosirea de mameloane silicon poate duce la scaderea productiei. eu am incercat sa nu defavorizez sanul drept, dar adevarul e ca stangul produce mult mai mult in continuare, dreptul e tot timpul parca mai gol, nu prea pot verifica cantitativ, pompa nu o pot pune pentru ca doare foarte tare sfarcul la folosire si nici mulgerea cu mana -care iarasi e dureroasa si nu pot scoate mare lucru. Edemele din spatele areolei au mai cedat, si de atunci si laptele parca vine mai bine.

in schimb sanul stang produce la greu, mai nou mi-a aparut un nodul dureros fix sub axila, il masez in fiecare zi si de cate ori apuc, dar nu cedeaza. aparuse unul si in dreapta, ala a cedat dupa o zi.
continui cu masajul si mulsul apoi, sper sa dispara repede.

Am facut comanda in Franta de un sutien reusit -mi-a mai recomandat cineva acelasi remediu, sper sa fi nimerit dimensiunea, mi-am calculat-o la ei pe site -90H sau 90G, am zis sa merg mai bine pe aia mai mare. o sa vad cand o sa vina.

multumesc mult si perseveram...

Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)

www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput