Inteligentza copiilor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iula78 spune:

Credeam ca se vorbeste despre inteligenta copiilor, nu a parintilor...hihihi. Revenind la subiect, achiesez opiniei postate de catre eellya, completand doar ca inteligenta copiilor va fi stimulata direct proportional cu timpul pe care parintii il acorda activitatilor micutilor si calitatea participarii lor. Cu alte cuvinte, nu-i lasati sa zaca in patut ca aveti voi treaba sau "lasa, ca e copil destept, nu trebuie sa ma bag eu in joaca lui". Apropos, ecuatia formarii omului este: geneticul+mediul+educatia= ce da Dumnezeu sa iasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu nu prea achiesez cu tine dar imi place ca ai rezolvat si teorema lui Fermat,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

cricri, de ce vrei sa fie inteligent? ca sa te lauzi cu el? vrei sa fie un copil care sa te depaseasca pe scara sociala, sau vrei numai sa fie fericit?
daca vrei sa ai un copil fericit incearca sa afli ce ii place lui cel mai mult,acum cand este mic si inocent si ofera-i conditiile ca sa evolueze in ceeace i se potriveste lui cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

B.nica orice om vrea sa fie achiesit cu sine insusi, inteligenta superioara e parte din achieseala spirituala de sine a lui cricri (asta fie ca noi achiesam sau nu cu ea).
A

PS sau eu asa inteleg

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Poate as achiesa si io daca m-ar duce capsorul ce inseamna (emoticon cu umeri ridicati)...

Io vreau copii normali...nici genii dar nici prosti.

Nici nu stau cu miile de probleme de matematica din culegeri alese dar nici toata ziua la batut mingea...ceva la mijloc.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Daca ii oferi copilului conditii sa se dezvolte in directia care i se potriveste,poti sa-ti vezi realizate toate sperantele:de ex. daca ii place muzica si il incurajezi si il sustii,poate sa ajunga un geniu care sa te faca pe tine fericita si pe el implinit;exemplele pot continua.
important este sa-ti petreci mai mult timp cu el ca sa-l cunosti mai bine si sa descoperi ce il intereseaza cel mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by elvie

Deci le lipseste informatiile de baza ,informatii pe care noi le avem si cu care am creeat tehnologia de astazi,Acum ramane de vazut ce tehnologie are sa creeze ei cu creierasul lor gol .

Poate o tehnologie sa-i ajute sa vorbeste mai bine decit ii invatam noi?

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

Adrada nu scrie in regulament ca ce ai facut tu aici e un maaaaaare NO-NO???

_
http://bd.lilypie.com/klQFm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Desiree2002
quote:
Originally posted by Andrada
quote:
Originally posted by elvie
Deci le lipseste informatiile de baza ,informatii pe care noi le avem si cu care am creeat tehnologia de astazi,Acum ramane de vazut ce tehnologie are sa creeze ei cu creierasul lor gol .

Poate o tehnologie sa-i ajute sa vorbeste mai bine decit ii invatam noi?

Adrada nu scrie in regulament ca ce ai facut tu aici e un maaaaaare NO-NO???

Deci, Desiree2002, una este sa atingi in viteza tastarii o trasta alaturata sau sa invesrezi doua taste, si cu totul alta este se scri multi cuvinte gresiti de multi ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Cu alte cuvinte, nu-i lasati sa zaca in patut ca aveti voi treaba sau "lasa, ca e copil destept, nu trebuie sa ma bag eu in joaca lui". Apropos, ecuatia formarii omului este: geneticul+mediul+educatia= ce da Dumnezeu sa iasa

Eu am mari nedumeriri in cat trebuie sa ma implic sau nu... Exemplu. Copilul, clasa I, foarte bun la matematica...nu am intervenit inca sau cel putin deocamdata. A invatat singur sa numere, sa scrie numerele, sa faca adunari/scaderi, zilele astea am aflat chiar ca stie sa faca operatii de genul 20+30, desi la scoala nici nu au inceput operatiile, adica 1 + 1... Eu am spus ca nu voi intervenii decat atunci cand nu va face fata cerintelor de la scoala.
Am insa colegi care si-au invatat copii si tabla inmultirii inca de la gradinita...iar tabla inmultirii se face abia in clasa a III-a??? Oare sunt eu in neregula ca mi se pare inutil sa invat copilul acum tabla inmultirii??? Pe care sunt convinsa ca ar devora-o?

b.nica si ocebine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lu_mi spune:

quote:
Oare sunt eu in neregula ca mi se pare inutil sa invat copilul acum tabla inmultirii??? Pe care sunt convinsa ca ar devora-o?

Nici eu nu sunt de acord sa te ambitionezi sa inveti copilul lucruri care le va invata oricum la timpul potrivit. Totusi, daca vezi ca are o inclinatie deosebita intr-o directie (fie ea muzica, sau matematica, sau ce o fii) eu as cultiva aceasta pasiune. Da, poate sa invete mai repede tabla inmultirii daca e capabil si chiar isi doreste asta, va fii tot timpul cu un pas inainte in domeniul asta, si cine stie... poate ajunge la un nivel de cunostinte mai avansate cind va fii mare. De ce sa incurajam doar talentele artistice de mici si nu si cele matematice?

Lumi si www.flickr.com/photos/mihai2003/sets/" target="_blank">Mihai (21.11.2003)

Mergi la inceput