De ce ati emigrat?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Avmaria,
diferenta dintre situatia din Franta si cea din Australia este ca aici este mare nevoie de forta de munca. Se incearca convingerea mamelor sa se intoarca la lucru, celor pensionati sa se intoarca macar part-time, primesc tot felul de beneficii daca o fac. E adevarat ca si aici avem zone izolate unde nu sunt joburi dar nimeni nu te tine acolo. Pe de alta parte stiu care se duc sa lucreze in zonele miniere (nu mineri) care lucreaza 5 zile si 7 zile libere si ii ia cu avionul si ii aduce cu avionul din orasul in care stau si castiga salarii foarte bune.

Cum zicea si Dodo, pe de o parte dormi linistit noaptea ca indiferent ce se intampla nu ai sa ajungi cu copiii in strada fara bani de mancare sau fara posibilitatea sa-i duci la doctor sau la scoala. Apoi esti mai linistit ca nu te gandesti ca sunt copii care traiesc pe strada si nu au ce manca, iar strazile sunt mai linistite si mai sigure din cauza asta. Pe de alta parte te mai apuca supararea cand vezi ce taxe platesti si ce bani scoti din buzunar pentru chestii pe care altii le au pe gratis si ti se pare nedrept...dar apoi iti trece si gata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nemo, ! Te-as invita la o bere, dar esti cam departe!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Avmaria, am stat un an in nord, la Boulogne sur Mer. Da, nu sint locuri de munca, insa nici ei nu ar pleca de acolo, sint foarte atasati regiunii lor. Facind aluzie la "Bienvenue chez les Ch'tis", pentru o buna parte a populatiei, Parisul reprezinta sudul! Un profesor ne zicea ca sint copiii ai caror bunici n-au avut niciodata un contract de munca, ce sa mai vorbim de parinti! Pe de alta parte, un prieten foarte bun, pe care l-am cunoscut acolo, traieste din ajutoare si din lucru la negru, nu reuseste sa-si gaseasca un loc de munca (contabilitate). E atit de pacat ca e "pierdut" pentru societate - un tip la 40 ani, cu un handicap lejer (si-a pierdut un ochi), fara experienta, amar si dezabuzat - nu-si va gasi de lucru acolo. Insa are o cultura fabuloasa, e inteligent si daca i s-ar da sansa cred ca ar reusi.

Ramona J, si salariatii au prime de Craciun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Marox, pai si sa zicem ca ar vrea sa plece si ca n-ar fi atasati de regiunea lor. Sa zicem ca au o casa. Vor s-o vanda da nu le-o cumpara nimeni, ca francezul nu vine acolo ca nu este de lucru, si pana si englezii care cumpara tot in Franta se duc mai in sud, mai la caldura, ca nu le convine clima ca la ei acasa. Si si daca englezii ar cumpara, n-ar face decat sa fie dezastrul si mai mare, stii si tu povestea. Deci daca renunta la casa, sau dac-o vand pe bani de nimic, ce-o sa faca unde o sa se mute? Ca la PAris este de lucru, dar un 2 camere e cat salariul unei muncitoare in fabrica cu 30 de ani vechime, adica SMICul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:
Originally posted by marius
Dar de ce trebuia TU sa platesti de trei ori mai mult? Care era deosebirea intre voi si ei?

Nu plateam eu de 3 ori mai mult, eu plateam pretul pietei, ei plateau putin ca stateau in case de la housing, adica case ale guvernului pentru nevoiasi.

Aha, atunci e Ok. Faptul ca la merge mai putin bine si sunt in social este Ok. Mi-era ca exista forme de discriminare.... ceea ce ar fi fost altceva.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Mie corect mi s-ar parea ca ajutorul social sa fie pentru o perioada limitata. Adica sa nu ramaii pe strazi in caz de ceva, dar nici sa nu permita unora sa traiasca chiar lejer si la nesfirsit, in timp ce altii muncesc. Pur si simplu nu e corect. Un ajutor la necaz, asta trebuie sa fie, nu un mod de viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Cam asta era si ideea mea, dar daca pe altii nu-i deranjeaza n-o sa ma supar eu ca in Australia si-n Franta poti trai boiereste pe ajutor social.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

francezii nu ma surprind deloc, cind vad cum traiesc neamurile lor ajunse in America de nord; e o diferenta foarte mare intre Canada engleza si Quebec; familii intregi de quebecosi stau o viata pe social, in apartamente subventionate; sindicalele au cerut si obtinut nspe zile de boala+sarbatori anual, lumea ar petrece, de la festivalul firului de iarba la cel al norului saltaret in Quebec este non-stop un motiv de cheltuit ceva de la buget, ar schimba parteneri si recompune familii cum noi lenjeria; singele latin apa nu se face (eventual vin)

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

De ce am emigrat? De foame!

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

a

quote:
Originally posted by blue eyes

De ce am emigrat? De foame!

www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free