UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai Denizel, de ce iti ceri scuze? Asta e de la alt subiect, e acolo link de pe youtube cu ceea ce s-a intimplat. Armandcp nu a inventat intimplarile astea. Eu nu stiu de ce se simte jignita Sheannamp, ca nu era vorba despre ea. Citatul asta e luat din context si ne arata cit e ea de jignita. De ce? Pentru ca sint studente care practica sexul oral pentru note? Eu nu inteleg...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ramona, pai tipul asta (ca iar am uitat cum il cheama :-)), ii ia pe toti medicii la gramada! Si in gramada asta este inclusa si Sheanna.
Nu ma mai intorc ca sa dau citatul exact, da' nu mi se pare normal sa te adresezi unei persoane care face parte dintr-o anumita categorie profesionala, spunandu-i: voi vorbiti? Voi care ati omorat? Voi care faceti sex oral pt. note? etc.
Putea foarte frumos sa spuna ca exista si medici dubiosi, si medici din vina carora mor oameni, si medici nu-mai-stiu-cum, dar nu sa-i puna pe toti in aceeasi oala.
Pai ce vina are Sheanna ca una voia sa faca sex oral cu profu'? Pe bune, acuma!
sau ce vina are Sheanna ca unii medici sunt incompetenti?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Hai sa facem o delimitare: sunt convinsa ca Sheannamp nu are nici o vina in toata treaba asta si ca ea mai sunt si alti medici. Culmea este ca i-am cunoscut personal pe dr. Moarcas si seful ei de la Municipal (imi scapa acum numele) care mi-au lasat o impresie excelenta - imi pare rau ca au ajuns aici tocmai ei.

Totusi, in sistemul medical exista nereguli majore, fara scuza si fara nici o explicatie logica. Revin la postarile lui Psj si Olim - mi se face parul maciuca cand ma gandesc prin ce au trecut. Imi amintesc de mama prin ce a trecut in spital. Am auzit de curand de un tanar afectat de cancer la rinichi, caruia un faimos profesor dr. din Ro i-a extirpat rinichiul bolnav contra sumei de 20.000 euro.

Intrebare: daca bolnavul n-ar fi avut acesti bani, ce s-ar fi intamplat cu el ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

[blue]eu cred ca iar vom ajunge la zz pentru ca spiritele s-au incins
pe de o parte vesnica nemultumire a pacientilor si pe de alta parte medicii care se considera nedreptatiti de atitudinea pacientilor
eu cred ca fiecare are partea lui de dreptate..insa mai cred ca fara vointa nu se va face nimic..e simplu sa trecem peste tragediile unora, si altora, si chiar a noastra, in extremis, ptr ca DD ne-a "binecuvantat" cu acest "lucru" bun...ce ne costa sa refuzam sa dam spaga? eu stiu, ca am fost de multe ori in aceatsa pozitie, prin natura sunt impotriva spagii, insa clar nu am avut taria de caracter, cand mi-am operat bebelusa acum cateva luni si dr doar ca nu mi-a spus de la obraz ca asteapta, sa nu dau
mi-am asumat ceea ce am facut si imi dau seama ca sunt ipocrita, ptr ca este greu cand viata cuiva atarna de un dr care cere tu sa te opui, chit ca poate nu se intampla nimic..dar daca se intampla? cum te mai poti uita pe urma in oglinda, stiind ca nu am vrut sa dau nimic ca am principii?
eu cred ca ne luptam intre noi, medici si pacienti, ca, ma scuzati,prostii, in timp de ministerul sanatatii care este singurul vinovat de aceasta situatie sta linitit pe scaunul bine incalzit...
ca evident, orice merge proist in aceasta tara ptr ca statul inca detine monopolul, acolo unde nu ar trebui...
eu nu pun la indoiala ca asa s-au intamplat lucrurile, din pacate am suficiente experiente cu spitalele din Romania ca sa stiu ca este adevarat si ca exista multe cadre medicale abrutizate..
asa ca va rog sa nu va mai certati, ca este pacat..
va si va nu va mai
[blue]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Pai Denizel, de ce iti ceri scuze? Asta e de la alt subiect, e acolo link de pe youtube cu ceea ce s-a intimplat. Armandcp nu a inventat intimplarile astea. Eu nu stiu de ce se simte jignita Sheannamp, ca nu era vorba despre ea. Citatul asta e luat din context si ne arata cit e ea de jignita. De ce? Pentru ca sint studente care practica sexul oral pentru note? Eu nu inteleg...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona, se generalizeaza. Asta e marea problema. Si are consecinte grave atat asupra medicilor cat si asupra pacientilor.
Daca de aici inainte se vorbeste despre presupusele nereguli efectuate de medicul numit .... sau asistenta cu numele ..... din spitalul ....al orasului, atunci da, nu ii voi mai apara. Dar atata timp cat lumea se exprima jignitor fatza de MEDICII ROMANI, "care sunt incompetenti si inumani in majoritate (citat din Armandcp)", atunci, eu, care fac parte cu mandrie din aceasta categorie sociala, voi continua sa ma simt direct atacata.
Nu ti se pare normal sa fie asa?
Repet, nu neg existenta uscaturilor dar hai sa nu exageram spunand ca nu se mai vede padurea din cauza lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Din pacate lipsa cunostintelor medicale a pacientilor permit medicilor care au gresit din vina lor si din neglijenta sa faca astfel incat situatia sa devina favorabila lor. Usor poti sa ametesti un om disperat.
Iti dai usor seama ca medicul a gresit fie din vina lui fie din alte cauze cand pacientulului ii este din ce in ce mai rau sau moare. Pentru asta nu-ti trebuie studii medicale.
Imi permit sa pun un link despre situatia studentilor din Iasi (nu generalizez, observati):

www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/131878.html?cp=4" target="_blank">http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/131878.html?cp=4

Sigur ca sunt si medici pasionati si buni de/in ceea ce fac din pacate ei sunt "inghititi" de cei care isi fac de rusine profesia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

uite 1 alt coleg de breasla
http://www.curier.ro/temp/fdivers.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by iulia_b

Din pacate lipsa cunostintelor medicale a pacientilor permit medicilor care au gresit din vina lor si din neglijenta sa faca astfel incat situatia sa devina favorabila lor. Usor poti sa ametesti un om disperat.
Iti dai usor seama ca medicul a gresit fie din vina lui fie din alte cauze cand pacientulului ii este din ce in ce mai rau sau moare. Pentru asta nu-ti trebuie studii medicale.
Imi permit sa pun un link despre situatia studentilor din Iasi (nu generalizez, observati):

www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/131878.html?cp=4" target="_blank">http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/131878.html?cp=4

Sigur ca sunt si medici pasionati si buni de/in ceea ce fac din pacate ei sunt "inghititi" de cei care isi fac de rusine profesia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by diana21

quote:
Originally posted by mathilda

eu am avut o nastere f grea. pana la urma dr meu din belgia a decis sa faca cezariana. daca eram in romanaia eram moarta.

Xio
Mathilda , stai linistita ca nu mureai.
Pt fiecare nastere cu sf. prost exista 1000 de nasteri reusite .
Cu asa prejudecati si etichetari tampite mi-ar fi rusine sa ies in lume....

Atata lipsa de empatie si atata rautate, eu inca nu am vazut! Iote ca o mamica a murit, din cauza unor medici incompetenti si fara suflet, despre asta e vorba aici, nu cred ca era cazul sa ne punem fusta in cap cu tafnosenie si la subiectul asta!
Aici este vorba despre drama unui tatic, ramas singur cu un bebelus prematur...despre drama unui copilas prematur care va creste fara mamica...despre o mamica tanara si sanatoasa, ucisa de nepasarea si nepriceprea unora. Despre asta e vorba aici, nu despre statisticile pe care le fluturi tu cu atata ostentatie in fata durerii. Pentru ca ele nu-si au rostul, din moment ce, din declaratiile celor din spital, reiese clar ca e vorba de vina cuiva.

Dialoguri strumfesti

Draga Diana , si dragele mele , cele care ati sarit pe lipsa mea de empatie.
Ati vazut vreun cuvant scris despre acest caz din topicul acesta?
Ati vazut sa aplaud pe undeva ce s-a intamplat?
Nu.
Este logic si de la sine inteles ca ce s-a intamplat e o tragedie , ca daca este asa cum citim noi in ziare trebuie sa zboare din spital cine a lasat-o pe femeie fara Hb si monitorizare. CUm am stat prin spitale ceva timp , unele lucruri mi se par de-a dreptul absurde si imposibile , dar daca asa scrie in ziare si asa este cu adevarat , atunci nu vad ce as mai putea zice.

In schimb cand vad aberatii ca cele ale Mathildei(ma scuzati ca jignesc , dar si ea imi jigneste prietenii) nu pot decat sa ridic ambele sprancene.
Pai de unde stia ca ar fi murit?Uite , si eu sunt sigura ca daca as fi condus o masina in Canada se apuca sa zboare.
Mathilda , tu poti sa inujuri pe cine vrei tu , dar incearca sa nu mai calomniezi lumea , ca-ti aduc doctori si fisele pacientilor tratati , si pacientii daca doresti , de te faci rosie de rusine cand recitesti ce ai scris despre DOCTORII DIN ROMANIA , nu despre doctorul cutarescu pe care-l cunosti.
Doctor in Romania este si Sheanammp , si prieteni de-ai mei , si doctori de-ai mei .
Cu asa etichete puse peste tot repet , mi-ar fi rusineee sa ies in lume.

Nu comentez cazul , este lesne de inteles care sunt ideile , comentez mesaje care ma uimesc pana peste doar si poate.

Si ca un P.S : si pacienta prietenului meu este o victima a doctorilor , insa a acelora din Canada , care erau sa o lase paralizata dintr-o banala hernie de disc care se face la noi zilnic.
Inca nu am auzit-o pe ea sau pe nimeni sa spuna ca DOCTORII DIN CANADA sunt prosti .

daca un user de aici este arogant eu nu spun ca userii de pe forum sunt niste aroganti cu ochelari de cal din simplul motiv ca nu ii cunosc pe toti , ca stiu sigur ca din 1000 de persoane nu sunt 80% la fel , samd.
Intelegi unde bat ?

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu as vrea sa ma adresez in primul rand gravidutelor care citesc, unele au scris clar ca s-au speriat...Nu va speriati.In ziua de azi, foarte, foarte rar se intampla ca o femeie sa moara la nastere sau in timpul sarcinii. Si, da, atunci cand se intampla este un "subiect de presa". De aceea aflam despre cele care au patit ceva, despre copiii care au patit ceva la nastere si nu despre miile de copii care se nasc sanatosi, fara probleme si despre mamicile care dupa doua-trei zile pleaca cu bebelusul lor sanatos din spital. Din pacate nu se (prea) scrie nici despre reusitele medicilor romani, despre mamici cu probleme care nasc copii sanatosi si despre copii cu probleme care sunt salvati.

Nu vreau sa ma gandesc ce ar fi in sufletul meu daca as fi pentru prima data gravida, cate temeri, poate ca nu as mai avea incredere in medicul meu, poate m-as gandi sa nasc intr-o clinica particulara fara sa am banii necesari....(Nu am nimic impotriva clinicilor particulare, nu am avut de-a face cu ele.)

Da, ceea ce s-a intamplat este cumplit, dar ramane un caz de exceptie. Gravidutelor, nu va speriati, veti fi ingrijite, atat voi cat si bebe.

Sincer, povestea este atat de dramatica incat nici eu nu o cred in totalitate. Nu cred ca familia minte, cred ca au fost toti traumatizati si nu au pastrat in memorie decat aspectele negative....Cred ca s-au facut eforturi pentru salvarea mamicii, poate familia nici nu a aflat de ele. Poate s-au facut prea tarziu, nu stiu...Dar exista, din pacate, cazuri in care nu exista salvare...Atunci cand sfarsitul este tragic, sunt intotdeauna ganduri de genul "Daca ne dadeam seama mai devreme, daca il duceam in alta parte, poate alti medici..." Stiu de cand a murit tata....

Si totusi...In cazul in care intalniti un medic care nu se ocupa, care cere bani sau vorbeste urat, schimbati-l (atunci cand mai este timp...).

Mergi la inceput