UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Pana la moarte se pot intampla lucruri extrem de grave, cum ar fi un copil cu sechele din cauza neglijentei in actul medical - vezi cazul lui Sebastian sau al mamei care din tripleti (pe cale naturala) a ramas fara nici un copil din cauza ca a fost purtata pe drumuri de birocratie si atatea alte cazuri.

Maria

Cred ca e bine, atunci cand facem asemenea afirmatii si acuzatii sa fim siguri ca ele sunt corecte.
1. Din pacate, Sebastian are sechele din cazua unei boli grave, cronice si fara vindecare, mostenita genetic, si nu din cauza neglijentei medicilor.
2. Mamica cu tripleti de care vorbesti avea de fapt 4 si s-au nascut foarte prematur (la 25-26 de saptamani). Sansele de supravietuire la aceasta varsta gestationala sunt foarte mici, indiferent ca e vorba de Romania sau SUA.

Semnat: o mamica de gemeni prematuri, nascuti si ingrijiti intr-un spital din Romania, proveniti dintr-o sarcina cu 25% sanse de reusita aici si muuuuult mai mici in alta tara europeana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by XIO

Pt fiecare nastere cu sf. prost exista 1000 de nasteri reusite .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Xio, hai s-o luam altfel!

Pune in locul Nataliei Ionescu, Alma-Golden Retriveritza, in locul lui Mihai Ionescu, Lord-Golden Retrieverul si in locul mamei Nataliei care a pierit de durere, Carla-Golden Retriverita.

Ei, asa cum pe tine te-ar fi impresionat pana la lacrimi o poveste asemanatoare, dar cu pisici/caini, pe noi ne impresioneaza aceasta poveste cu oameni.
Oamenii astia sunt probabil niste oameni extrem de delicati si plini de bun simt.
Daca n-ar fi fost asa, fii sigura ca sotul bietei femei ar fi batut cu pumnul in masa, ar fi urlat, ar fi amenintat si ar fi facut uz de profesia pe care o are si de numele ziarului la care lucreaza, pentru a baga spaima in vietuitoarele alea dezumanizate care i-au tratat sotia in felul ala.
Atunci cand e vorba de oameni in suferinta, chiar nimic nu te misca?

Mi se pare cel putin lipsit de tact sa intri intr-o discutie care are drept subiect o intamplare atat de dureroasa, si sa ne prezinti statistici de 1 la 1000.
Nu asta conteaza, da? Stie toata lumea ca, uneori, se mai moare la nastere.
Nu asta era problema! Problema cea mai mare este felul in care biata femeia aia a fost tratata si a fost chinuita. Chiar nu-ti dai seama?
Femeia aia nu a fost pacienta zugravilor din sectoru' 5 care n-au nici o legatura cu obstetrica. A fost pacienta medicilor si asistentelor unui spital renumit din Bucuresti/Europa.
Si, cand era pe moarte, nu cerea apa unui aurolac abrutizat si cu mintile tulburi dintr-un canal, ci unor asistente medicale ale unui spital faimos din Bucuresti/Europa.

Edit: repet ce am mai spus de 100 de ori: stiu ca nu toti dr., asistentele sunt in neregula.
Dar, nu pot sa nu fiu indignata atunci cand aud de asemenea cazuri.
Daca aceste cazuri (exceptii poate) ar fi 'rezolvate' asa cum se cuvine de Colegiul Medicilor, de justitie, nu ar mai exista atatea certuri si atata box intre noi.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Nu cred ca XIO a vrut sa spuna ca ceea ce s-a intamplat nu e o tragedie, pentru ca este si nici sa ia apararea respectivei doctorite, pentru ca nu vad ce ar putea scuza o asemenea indiferenta fata de viata pacientei ei. Dar faptul ca imediat se gaseste cineva sa spuna "vai, eu in X-land am nascut fara probleme" e total aiurea. Da, si eu am nascut fara probleme, la Cantacuzino, prin cezariana. Si ce legatura are asta cu sitatia nefericita din cazul de fata?

Pe de alta parte, se trezeste cineva sa spuna "vai, nu poate fi adevarat, ca eu am nascut acolo si era totul ok". Daca unii au noroc sa fie totul ok pentru ei, sau intr-un anumit moment, nu inseamna ca altii nu pot fi prost tratati, poate chiar de aceiasi medici.

Sper sa se faca o ancheta corecta si sa fie cu adevarat sanctionati toti vinovatii. Inclusiv asistenta care tzipa la biata femeie muribunda ca o da afara daca mai cere apa. Trebuie sa fii un monstru sa faci asa ceva.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by XIO

Mathilda , stai linistita ca nu mureai.
Pt fiecare nastere cu sf. prost exista 1000 de nasteri reusite .
Cu asa prejudecati si etichetari tampite mi-ar fi rusine sa ies in lume....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Si uite asa, cazul e doar o statistica pentru cei din sistemul medical, si mai e si 1:1000 adica destul de bine, nu ?

E o tragedie ! Sa-i dea Dumnezeu sanatate micutului si putere lui si familiei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

1. De unde aceasta noua stire ? S-a scris peste tot ca mama a fost lasata singura in pragul nasterii 45 de minute. Ori poate nu vorbim de acelasi caz, nu-l cheama Sebastian pe baietelul in cauza, ai carei parinti s-au revoltat ?

2. Tocmai pt. ca multiplii se nasc prematur, nu trebuia sa o cheme de 2 ori sa urce scarile pana la biroul X pt. o adeverinta. Mai mult, ar fi trebuit sa fie internata si tinuta sub observatie pana la nastere tocmai pt ca prezenta risc de nastere prematura.
Stii bine ca in cazul multiplilor fiecare zi de sarcina conteaza.

Off-topic - ai putea de ce sansele ar fi fost muuult mai mici in alta tara europeana decat Ro ?

Maria

1. Nu este o stire ci o informatie medicala provenita din surse obiective. Mincinoasa si speculativa presa romaneasca a refuzat sa publice aceste "mici amanunte". Si e normal. Riscau un proces de calomnie. Plus ca le strica bunatate de subiect.
2. Fiecare sarcina are riscurile ei. Recomandarile tratamentele si precautiile sunt individualizate.
Ma uitam la Julia Roberts si la Jennifer Lopez, in Galeria Star, mamici de gemeni care mergeau la cumparaturi sau cantau pe scena, in ultimul trimestru de sarcina. Iar eu nici macar nu am reusit sa ajuing pana acolo, cu tot repasusul si tratamentul.
Numai ca eu stiu ca eu sunt cea defecta si nu dau vina pe medici......

3. Off-topic: am fost internata 7 luni. Nici un sistem de asigurare strain nu isi permite sa dea atatia bani pe 25 % sanse. Stiu foarte clar procedura din Marea Britanie si alte tari europene. In cazul meu eram batuta pe umeri, mi se spunea sa ma duc acasa sa stau cuminte, cu No-Spa si Utrogestan, iar daca avortam spontan, eram incurajata " Lasa ca esti tanara si mai faci altul!".
Iar daca pierdeam si uterul odata cu gemenii (cum probabil as fi patit daca nu aveam norocul imens sa fiu pacienta unui Profesor extraordinar, roman, dintr-un spital din Romania) "ghinion, era de asteptat, statistic, riscul era foarte mare......"

Cunosc cazuri de iminenta de avort tratate cu perfuzie continuua cu sulfat de magnezu (ca gynipralul e prea scump) pana la oprirea travaliului si apoi externate a doua zi.......Si asta in tari cu PIB mult mai mare si pretentii de civilizatie.....

Pe forumurile americane de prematuri sunt enorm de multe povesti de ruptura prematura de membrane (la 24-25 de saptamani) pe care medicii de acolo le-au catalogat drept...INFECTIE URINARA si le-au tratat in consecinta. Si nimeni nu a reusit sau dorit sa ii traga la raspundere.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

quote:
Originally posted by mathilda

eu am avut o nastere f grea. pana la urma dr meu din belgia a decis sa faca cezariana. daca eram in romanaia eram moarta. sa va spun cate peroane erau in sala de operatie:
- dr chirurg
-dr pediatru
-dr meu ginecolog
-dr anestezist
-1 moasa
-3 asistente+ asistenta sefa
dr meu ginecolog a intrebat-o pe moasa cine-i de garda in seara aia si au venit toate pers in cauza........

Eu am nascut in Romania la maternitatea din Medgidia. Am facut cezriana pt ca asa am vrut si nu a fost nimic ingrijorator. Cu toate aste am avut la nastere :
-Dr. Neonatolog
-2 asistente de la neonatologie
-Medic primar(dr meu ginecolog)
-Medic 2
-anestezistul (care a stat pe toata durata interventziei la capul meu glumind cu mine)
-2 asistente care imi controlau pulsul si altele.

Ma repet..a fost o cezariana la cerere fara nici un fel de risc major.Si de doua ori am nascut si la fel a fost in ambele cazuri.

Sa vedetzi ca se intampla si in Romania nu numai prin afara. Si fara spagi si fara mari cunostinte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ellej, sigur ca ai dreptate!
Nici eu nu inteleg pe cei care intra in subiecte in care lumea se plange de ceva, ca sa-si expuna cu seninatate trofeele fericirii.

Mai, dar vreau si io sa vad ca Xio (na, ca tot se baga ea peste tot :D ) spune odata: mai, ce nemernica de asistenta!!! Este inuman ce a facut, nu merita sa mai lucreze in viata ei cu oameni bolnavi, merita dusa direct la psihiatrie.
Da' noooo!!! Xio trebe sa ne arate mereu ca totul e perfect in sistem si ca noi suntem neste tampiti, care sunt bine tratati peste tot si care se plang si se vaita, ca n-au altceva mai bun de facut.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

ca sa vezi noi muritorii de rand adica pacientii suntem tratati cat se poate de bine si nu mai putem de bine si ni s-a urat cu binele si acum ne plangem......

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Am vrut sa citesc tot inainte de a-mi spune parerea referitor strict a caz.

Este infiorator ce se intampla,asta e clar. Sunt foarte putzine cadre medicale cu dragoste pentru ceea ce fac,sunt prea putzin interesatzi de durerea si de suferintza celor pe care ar trebui sa-i ajute prin orice mijloace.

Avetzi dreptate,cei care-atzi spus ca NOI LE PERMITEM!!! Ce-ar fi sa nu mai alergam dupa ei "cateva zile" dupa nastere pt. a le baga niste bani in buzunare? Nu crdetzi ca s-au invatzat asa din cauza noastra?

Dumnezeu s-o ierte pe biata Natalia si sa aiba grija de micutzul Ionut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Din cate inteleg din unele postari, totul este perfect, ba chiar performant. Inseamna ca unora doar li se pare, ca nu cauta decat sa calomnieze sistemul medical perfect din RO.

Maria

Mergi la inceput