UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
mathilda spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Uite asa spun (iarasi... a cita oara?!) sa se faca un subiect cu medici care nu primesc spaga.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pai ramona- nu cred ca vor exista participanti, nu cred ca exista medici care nu iau spaga
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ramona J spune:
Ma gindeam ca primii sar medicii de pe DC, cei care se supara cind se discuta subiectele astea si se jura ca ei nici n-au auzit asa o grozavie, nici unul din medicii pe care-i cunosc ei (trebuie ca sint multi, nu?) nu primesc spaga.
De aia ma gindeam ca lista ar fi chiar lunga...
denisabia spune:
Am citit de dupa-amiaza subiectul si am ramas impresionata de acest caz , am vrut sa postez , insa am preferat tacerea si un gand bun catre familia indurerata.Toata lumea vorbeste de moartea mamei , dar si bebelusul s-a nascut cu grave probleme , sper ca va avea o evolutie favorabila.Sa fie alinarea tatalui.Sincer mi se pare un gest urat sa ne tot certam pe aceesi tema , la un subiect unde ar trebui cateva momente sa fim sufleteste alaturi de ei.
In tara sunt destule cazuri de culpa medicala si cand s-a facut sesizare Colegiul Medicilor n-a luat masurile corespunzatoare , spaga a devenit un cuvant des intalnit la ambele parti.Cum vad eu o imbunatatire a situatiei?Sa fie un consiliu de judecata care sa apere mult mai bine interesul pacientilor , cu legi care pedepseasca obiectiv malpraxis-ul.La randul lor medicii sa aiba parte de apararea cuvenita si justa.Sa se faca in timpul anilor de studiu mai multa psihologie , fiindca lucrezi cu oameni si pedagogie la cei care urmeaza sa devina cadre didactice.
Mai putine locuri pentru studenti , sa fie sub observatie universitatile pentru a se vedea daca actul educational e unul de calitate.Studenti supusi unor examene serioase , care sa aiba parte de doctori interesati sa le impartaseasca cunostintele lor medicale , daca are si darul predarii ar fi minunat.Cat despre obligatiile studentilor e destul de simplu la noi la facultate :nu ai voie nici o absenta sau 2-3 unele recuperabile doar in toamna viitoare ,unde se poate sa nu vii si ai bani sa platesti scoti si 40 Roni pe laborator care se recupereaza,daca nu te pregatesti constant clachezi la examene , pana si partialele au intrebari care testeaza o materie invatata cap coada in amanunt.
Ar fi multe de spus cert e ca nu e corect sa judecam o breasla doar din prisma experientelor noastre negative , mai ales cand n-avem cunostintele necesare.Medicii stiam ca e etic sa-si apere colegii , in nici un caz sa acuze , mi se pare normal sa iei o atitudine.Numai raportati sistemul de aici cu cel din afara nu vorbim de aceleasi conditii.E de ajuns sa citesti studiile care arata speranta la viata a romanilor.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Eu cred ca inca avem medici buni.
Sa vedem ce-o mai fi peste 20-25 ani...adtca taman cand o sa avem mai multa nevoie.
Linkul cu UMF Iasi ar trebui sa puna pe multi pe ganduri.
Probabil majoritatea medicilor capabili vor pleca sa lucreze in afara. In afara de cei cu un patriotism exacerbat (si nejustificat, dupa parerea mea).
Dupa ce citesti vreo 2-3 topicuri d'astea, nu-mi dau seama ce motivatie poate sa mai aiba cineva sa urmeze cariera de medic.
Doar daca nu are incotro.
Fetelor care sunteti medici, ce motivatie aveti sa practicati meseria asta? Nu motivatia pe care ati avut-o cand ati dat la facultate, ci aia pe care o aveti acum sa continuati ce ati inceput.
Adina + Olivia Q1.04
dumitrulaura spune:
Din pacate treaba ca nu se consulta pacientii altui medic e valabila peste tot.
Sunt medici devotati meseriei si medici care fac meseria asta exclusiv pentru bani. Pentru ultimii , pacientul nu este decat o bucata de carne si atat.
Azi la PRo tv au aratat mai multe cazuri in care incompetenta si indiferenta unor medici au dus la dezastre. Deocamdata putem sa ne dam cu fundul de pamant ca niciun medic nu va fi bagat in puscarie pentru malpraxis.Uitati-va la cazul Ciomu(ca asta mi-a venit in minte acum). Nici macar acuzati de luare de mita.Are grija Colegiul medicilor. O mana spala pe alta. Mai e o singura speranta-spitalele private .Si daca nici acolo nu vor fi profesionisti si pacientii nu vor fi tratati asa cum trebuie... atunci suntem pierduti.
Numai in comunism era posibil sa bagi un dr. in inchisoare pentru ca faceau chiuretaje pe ascuns.
Rusine acelor medici care nu respecta juramantul lui Hipocrate si fac de ras o meserie atat de grea.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Ramona, dar eu nu inteleg demersul asta de a-si publica numele pe forum medicii ce nu iau spaga.
Probabil ca sunt multi printre noi care lucreaza in sistem bugetar, care la primarie, care pe la scoli, care pe la diverse ghisee de plati, dar nimeni nu-si ofera serviciile asa altora, in masa, si mai ales fortati.
trebuie sa spunem fiecare la ce ne pricepem, si sa-i ajutam pe toti de pe forum?
Sau nu prind eu ideea de baza.
Adina + Olivia Q1.04
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by mathilda
Intelegi unde bat ?
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
nu. eu nu am jignit ci doar am injurat(in ce fel nu am specificat)tagma dr si nu pe tine. tu insa m-ai jignit pe mine(si cred ca asa faci si cu pacientii, daca esti dr). accidente se pot intampla peste tot in lume dar in canadadr se uita l-a mine si nu asteapta sa-i dau pliculetul(aici e diferenta).of. grele cu mentalitatea si profesionalismul
[/quote]
Din nou , Mathilda , crezi ca asa fac si cu pacientii , crezi ca ai fi murit in Romania daca nasteai , crezi , crezi , crezi.
Nu mai crede si bazeaza-te pe fapte.
Poti sa judeci comportamentul meu fata de pacienti cand vei fi in locul lor , langa ei sau langa mine , nu cand esti in alt capat al lumii.
Cand discutii cu pacientii mei in ghilimele sau cu doctorii cu care am avut onoarea sa invat si sa practic ce am invatat.
Pana atunci ce "crezi" tu echivaleaza cu ce cred eu despre copilul lui Matash Shakur din India....
Mie mi se pare o jignire ce ai scris tu , incepand cu "as fi murit daca nasteam in romania" , si terminand cu "ma trezeam uda de frica".
Pai uite ca pana si in Romania la nastere asista ginecologul , rezidentul sau celalalt ginecolog , neonatologul , asistenta de la neonat , doctorul ATI , asistenta ATI dupa caz si alte 2 asistente sa zicem , depinde.
In fine , nu vreau sa ne balacarim si mai mult pe topicul asta , eu tin sa va spun pe orice topic ce are legatura cu domeniul edica , dupa cum s-a putut observa ca din bun simt fata de doctorii buni ar trebui sa nu mai trantiti eticheta pe fruntea tagmei doctorilor.
Nimic mai mult.....
corinadana spune:
Pai uite ca pana si in Romania la nastere asista ginecologul , rezidentul sau celalalt ginecolog , neonatologul , asistenta de la neonat , doctorul ATI , asistenta ATI dupa caz si alte 2 asistente sa zicem , depinde.
In fine , nu vreau sa ne balacarim si mai mult pe topicul asta , eu tin sa va spun pe orice topic ce are legatura cu domeniul edica , dupa cum s-a putut observa ca din bun simt fata de doctorii buni ar trebui sa nu mai trantiti eticheta pe fruntea tagmei doctorilor.
Nimic mai mult.....
[/quote]
Ce gluma glumeata mai XIO!!!
Nenorocitii...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
quote:
Originally posted by denizel
Oamenii astia sunt probabil niste oameni extrem de delicati si plini de bun simt.
Daca n-ar fi fost asa, fii sigura ca sotul bietei femei ar fi batut cu pumnul in masa, ar fi urlat, ar fi amenintat si ar fi facut uz de profesia pe care o are si de numele ziarului la care lucreaza, pentru a baga spaima in vietuitoarele alea dezumanizate care i-au tratat sotia in felul ala.
Exact asa sunt in realitate. Il cunosc pe Mihai Ionescu prin prieteni comuni. Este un om de un bun simt si de o corectitudine rar intalnite in ziua de astazi.
istorioare cu talc (pentru copii)
![](nani.gif)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Sau nu prind eu ideea de baza.
Adina + Olivia Q1.04
Nu
![](icon_smile_big.gif)