histeroscopie-rahianestezie in probleme uterine

histeroscopie-rahianestezie in probleme uterine | Autor: antoni

Link direct la acest mesaj

buna fetelor!
am o mare problema. am nascut in urma cu 5 luni, si in urma unor complicatii am avut nevoie de 2 chiuretaje dupa nastere la 2 saptamani jumatate, care fiind facute cu exces de zel, am dobandit si o sinechie uterina. deci de 5 luni nu mai am ciclu menstrual, cu toate ca nu alaptez. am incercat la recomandarea medicului, tratament cu anticonceptionale, dar ieri la control mi-a zis ca nu am sanse sa-mi vina ciclul si ca probabil nici asezarea unui sterilet nu ar ajuta si ar trebui sa fac o histeroscopiecu anestezie rahidiana. va rog din suflet pe cele care ati trecut printr-o astfel de interventie sa-mi impartasiti din experienta voastra, mi-e tare frica, prin cate am trecut, nu mai stiu cum sa fiu optimista.in ce consta procedura si anestezia? ce complicatii pot sa apara?
multumesc mult si astept pareri va rog.
Meli+Timea-Larisa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iana_mari spune:

Antoni eu am facut o histeroscopie,operatorie.
A m facut histeroscopie cu prof. B.Marinescu de control, aceasta fiid ultima analiza in dosarulFIV si s-a descoperit un nodul fibromatos.M-a oprit pe loc pt. operatie.Mi-a facut anestezie prin vena si nici nu stiu cand m-a operat.A durat 30 de min.si nu am simtit absolut nimic.Dupa 2 ore am parasit spitalul fara nici-o durere.
Stai linistita nu e nimic dureros.TU unde faci histero.?

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

iana-mari-eu sunt din cluj, deci aici.sa inteleg ca ai inceput printr-un simplu histero si cand a vazut ca ai un nodul,te-a operat ?offf,bine ca ai trecut.ce fel de anestezie ai primit?iti doresc din suflet mult succes, stiu cat e de nasol.
Meli

Mergi la inceput

Eu cred ca orice medic ginecolog o poate face.
Eu eram intr-un fel obligata ,asa se procedeaza cand esti pacienta d-lui dr.B.Marinescu si faci fertilizare in vitro.
Anestezia nustiu cum se numeste dar iti pune o branula in vena.Si gata,dormi dusa.
Mult succes.

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Am trecut si eu printr-o astfel de interventie acum 4 ani.Anestezie in vena+local, nu am simtit mai nimic, decat ca se "umbla" in zona, insa nu durere, nu discomfort, nimic deranjant.Eram perfect constienta si medicul imi arat pe ecran, imi explica tot ce face.La un moment dat tin minte ca am ametit un pic pe masa si vroiam sa dorm, iar dr m-a rugat insistent sa nu adorm.De ce?!...nu am inteles, insa in 2o minute a terminat totul. La doua ore mergeam acasa pe picioarele mele.

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Nikola era vorba de 30 de min.
Eu am avut un nodul de 1 mm care nu trebuia sa fie uter.
Uterul trebuie sa fie curat,neted la FIV.Deci imagineaza-ti cat iti poate lua sa tai ceva minuscul.
Anestezia este totala,adormi ,nu vezi nu auzi nimic.

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

quote:
Originally posted by iana_mari

Nikola era vorba de 30 de min.
Eu am avut un nodul de 1 mm care nu trebuia sa fie uter.
Uterul trebuie sa fie curat,neted la FIV.Deci imagineaza-ti cat iti poate lua sa tai ceva minuscul.
Anestezia este totala,adormi ,nu vezi nu auzi nimic.

s.m.

Iana_mari, in ceea ce ma priveste lucrurile s-au petrecut exact cum am spus, insa la mine situatia a fost diferita.
Pe scurt:aveam sangerari neobisnuite intre cm, dupa contact, si dupa multe analize, controale, medicul a decis sa imi faca histero(ca ultima procedura, in vederea stabilirii diagnosticului) sa vada ce e in uter, de unde, si de ce sangerez.Se gandeau la un polip ceva.Rezultatul:pe baza(s-a presupus) unei dereglari hormonale, endometrul se ingrosa peste masura, din asta cauza si sangerarile.
in rest, nu s-a gasit nimic suspect, probabil de asta a si decurs mai repede, nu stiu ce sa zic, insa in mod cerat nu m-a lovit amnezia si imi amintesc bine ce s-a intamplat, cat si imagine de pe ecran cu peretii uterului...
cat despre anestezie... nu a fost generala,dupa cum am spus si mai sus, cel putin la mine.
A...si da am vazut mereu o asistenta draguta care ma tinea de mana , si ma ruga sa ii dau de stire daca mi se face rau ori imi vine sa vars,si imi tot spunea ca imediat termina dr.si pot dormi dupa aceea daca vreau, dar nu in timpul interventiei...

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Nikol asta e un diagnostic nou pt. mine,nu am mai auzit de faza cu endometrul.
Ti-am vazut pozele,sunteti super frumosi,mai ales albastrel, e un dulce.

s.m.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoni spune:

fetelor,va multumesc din suflet pt raspunsuri, deja am scapat,a incercat medicul odata simpla dilatare,debridare si omntare de sterilet.daca nu-mi vine ciclul nici asa, va recurge la histeroscopie. a fost ok, am dormit cred ca vreo 10 minute,hihi.sper sa fie ok si sa scap definitiv de spitale.va pupic si intradevar, albastrel e o minune,hihi.
Meli+Timea-Larisa

Mergi la inceput