Strumfi de iulie-august 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 17
samadhi spune:
LUNA: am sa-ti spun pe inteles, eu eram impotriva "iaurtului" tu scrii "sapt. viitoare as vrea sa incep si morcovelul" daca faceai asta, ceea ce instictiv doreai nu as fi zis nimic, pentru ca ma gandeam ca e okay, mult mai bine decat iaurtul.Am spus ca sunt impotriva iaurtului la o varsta asa de frageda... pentru ca ceea ce contine nu cred ca e asa de sanatos... s-a scris si in capitolul trecut de iaurt facut de casa de la 5-6 luni, eu nu i-am dat lu Maxima decat foarte putin pe la 1 an.
Iar mesele de lapte nu trebuie scoase, nu stiu de unde stii asta, ci trebuie sa fi atenta la pozitia Adelisei in timpul cand mananca, cum ii dai de mancare???Eu niciodata nu am folosit pozitia pe spate, culcat sau pe perna, sau in scoica sau eu stiu mai cum( nu zic ca tu faci asa!!!Nu stiu cum faci) scriu asa pentru ca citesc si alte fete si fiecare face in felul ei, eu le-am dat copiilor mei mereu in brate de mancare, inclinati la 35-40° , faptul ca nu ragaie trebuie invatat, alti copii o fac cu usurinta altii mai greu, s-a mai vorbit de pozitii pe burta, pe umar s.a.m.d pe burta la unii nu prea merge ca da totul afara, pentru ca se face presiune prea mare pe abdomen, pe umar la fel, conteaza cat de mult aer inghite copilul in timp ce bea, si pentru asta nu poti face nimic, pentru ca si daca ar manca de la san copilul tot inghite aer... presiunea care se face asupra abdomenului prin anumite miscari face sa tasneasca laptele afara.
Ca sa intelegi mai bine, explic o pozitie gresita care mi s-a intamplat la Maxima si care am spus ca nu o mai fac niciodata:
Am pus-o pe picioarele mele la vreo 50°, eu eram cu genunchi in sus, statea in fata mea, pozitia era pentru mine okay dar nu si pentru ea la un momentdat pentru ca la cateva secunde dupa ce imi bause toata sticla de lapte, s-a fortat cumva in fata si in acel moment nu am sa uit cat traiesc mi-a venit un jet puternic de lapte-branzat in fata, eram toata uda, de lapte cu miros de branza... plina si eu si ea....
Atunci am considerat si am invatat ca pozitia unui copil si cum mananca el conteaza enorm de mult.Mi s-a intamplat sa dea afara si cand o puneam pe umar, si m-am gandit ca oricine poate presa copilul prin ridicarea lui la umar... Nikole scria la un momendat ca al ei i-a dat lu Kevin o atingere in spate ca sa ragaie si a zburat totul afara... Eu nu stiu cum faci tu, ce metoda aplici, cum ii dai de mancare dar iti zic cum fac eu acum si mi se pare metoda cea mai acceptabila dintre toate care le-am facut ca copilul meu sa ragaie.
Ii dau mereu sa manace in brate, o tin pe mana stanga si sta pe un picior cu popo ei,dupa ce termina de mancat ii pun mana mea direct la piept si o cuprind cu mana mea dreapta de subbratul ei stang, ea isi intinde in fata mainile automat, si o masez pe spate cu stanga, nu o lovesc cu o bat in spate, o masez de sus in jos, de cele mai multe ori ragaie imediat si da afara mult aer, se aude.Alteori iese si lapte dar nu asa de mult.Am incercat si pozitia pe spate dar da mai mult afara, de aceea am optat pentru pozitia descrisa.Conteaza ca copilul sa stea drept cu spatele, si sa nu se agite.
Sper sa intelegi ca nu iti vreau rau, tu pana la urma oricum alegi ce crezi tu de cuvinta ca e mai bun pentru copilasul tau.Dar eu am trecut prin situatii asemanatoare si nu ma pun sa iti raspund fara sa nu ma pricep. Nu considera ca iti raspund cu superioritate sau ca ma cred sfanta, am invatat doar din propriile mele greseli, si fara sa am pe cineva langa mine. In plus, trebuie sa ai o relatie de armonie cu copilul tau, daca esti stresata si te enervezi usor, copilul simte, de aceea sper ca gasesti un calm in tine si vei trece mai usor peste situatiile critice....
La intrebarea de ce vomita copilul din cauza iaurtului? nu iti pot spune decat ca daca a vomitat din cauza asta sa nu ii mai dai.
Mami de Maxima Andreea 13.08.2002 si Merwana Tahira 17.08.2007
samadhi spune:
Mai sus!!! *Am incercat pozitia pe burta...si da laptele afara... gresala de ortografie...scuze!!!!!
samadhi spune:
Groxy:din pacate nu ma pricep la medicamentele pe piata romaneasca, si nu le cunoasc nici numele, asa ca nu iti pot spune nimic, decat ca daca face febra, sa mergi mai repede la dr.Nu aveti un medic de urgente acolo??? Mucii eu i-am inlaturat usor cu o bucatica de vata umeda rasucita.Mai exista picaturi pt. nas pentru sugari.
groxy spune:
Samadhi,nu face febra.Mucisorii i-am scos si eu cu batista bebelusului si i-am pus si picaturi pt ca am in casa.Merci mult
Poate fetele de aici stiu ceva.Oricum medicamentul asta este unul naturist din cate stiu,dar e bine sa intreb doctora luni.Pupici
samadhi spune:
Groxy: vroiam sa spun ca dupa nume mi se pare a fi medicamentul naturist, dar nu stiu ce sunt exact si nu pot sa-ti dau un raspuns ca aici au alti termeni,alte denumiri...
si insanatosire grabnica !!!
nma spune:
nu m-au lasat copiii sa mai scriu.
groxy iti pun o pastare salvata de mine de pe forum "daca vezi ca "incepe sa raceasca', sa ma exprim asa, adica la debutul bolii, poti incepe cu oscilo, chiar de 2-3 ori pe zi. dizolva un flacon intr-o seringa de 10 ml si ii dai din ea de 4 ori, adica 2,5ml odata. poti s-o imparti si la 6, daca bb este asa de mic si ii dai fix 2 zile din cei 10 ml. se administeaza cateva zile, 3-4, in functie de simptome."
eu asa am facu si pediatrul a spus ca e ok
sanatate multa 
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
stefania_97 spune:
Neata fetelor,
Nma- multumim de cafea.
Groxy nu te grabi sa ii dai medicamente fara sa consulti medicul. Doar ce am trecut si noi printr-o raceala asa ca a voastra multi muci si fara febra.
S-a rezolvat in 7-10 zile fara medicamente doar ser fiziologic in nasuc si aspirat mucii. Mie medicul mi-a spus ca nu ii da medicamente daca nu are febra, mananca si se comporta ca de obicei.
Insanatosire grabnica.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
groxy spune:
Va multumesc mult pentru sfaturi,nma si stefania 97.O sa incerc sa sun medicul azi,sa vedem daca imi raspunde.Nici nu mai stii ce sa faci sa ii fie bine puisorului,dar vorba ceea
''Ne facem noi mari si trece"

groxy spune:
Sa va mai spun ceva:cand avea 3 saptamani ,tot asa a racit(nu stiu unde ca erau afara 40 grade)si am fost cu ea la pediatru Pentru un rosu in gat(nu rau) si niste muci si fara febra,mi-a dat antibiotic si eu ca proasta,de frica i-am dat.Nici nu aveam atunci batista bebelusului si mi-era frica ca se sufoca strumfita din cauza mucilor.Pe urma m-am informat si am aflat ca nu e bine sa ii dai bebelusului asa,oricum antibiotic,pentru ca ii scade imunitatea.Acum am invatat lectia,dar cred ca cel mai bine e sa schimb pediatrul.
samadhi spune:
DANA: cel mai mare pom de Craciun din anul acesta se afla in Dortmund, este luminat de 40000 luminite, are 45m si in varf lumineaza un inger de 4m.Nu ca e colosal???