Alimentatie in timpul sarcinii
Buna,
Imi puteti spune unde gasesc lista completa a alimentelor interzise si a celor permise in timpul sarcinii? Eu sunt mica, am doar 5 saptamani si 5 zile acum.
Multumesc
Olivia
Raspunsuri
gabitzam spune:
Uite www.desprecopii.com/info.asp?id=136" target="_blank">aici un articol de pe DC despre alimentatia in timpul sarcinii.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Catalin spune:
Olivia, uite index-ul subiectelor sectiunii "Odiseea sarcinii in 40 de saptamani...", e mama tuturor discutiilor despre burtici!
Catalin
Think pink!
karligutza spune:
quote:
Initial creeata de forgiarini
Buna,
Imi puteti spune unde gasesc lista completa a alimentelor interzise si a celor permise in timpul sarcinii? Eu sunt mica, am doar 5 saptamani si 5 zile acum.
Multumesc
Olivia
Olivia, conform cu ce mi-a trasat mie doctorul vis-a-vis de alimentatie iti pot raspunde scurt si la obiect despre cateva din alimentele acceptate si ne-acceptate pentru o sarcina normala.
Sa nu consum bauturi alcoolice, cafea, tigari! FARA mezeluri, conserve si alte produse cu diversi conservanti puternici, coloranti, etc... fara condimente puternice: ardei iute, piper, chili etc..... fara carne cruda (de ex. biftec tartar), maioneza din ou crud, etc....
spre trimestrul 3 de sarcina redu sarea din alimentatie si consuma multe lichide!
printre alimentele recomandate: fructe si legume de orice fel, in stare proaspata/fierte etc... carne de pui si peste in special (de 2 ori pe saptamana); un ou pe saptamana, branzica de vaci proaspata, iaurturi si alte lactate cat de mult si nu-mi mai vin in minte.
In sarcina eu am papat de exemplu si usturoi/ceapa, bineinteles fara sa exagerez cu cantitatea, iar acum ca alaptez nu ma feresc de aceste doua alimente, iar bebelusa mea nu are nimic din aceasta cauza....
Acum in perioada de alaptare ma feresc in continuare de ceea ce nu era permis in sarcina plus ca nu mananc deloc VARZA si FASOLE.... din motive de colici la bebe si bineinteles si crampele mele
SARCINA USOARA si bebe sanatos, voinic, voios!
karligutza
sunt mamica Adelutei
nemary spune:
referitor la oua...1/saptamana este prea putin, ai voie sa mananci acum 5-6/saptamana.
Carne ar tb sa mananci zilnic, 3-4 portii de fructe si 3-4 de legume, lactate la greu.
sarcina usoara in continuare
Mari 32 bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.