Cirese de Mai-Iunie 2006 (63)
Raspunsuri - Pagina 18
ralucis spune:
Salutare, dragele mele ciresele! Iaca am reusit si eu sa ajung la calculator, o luna am stat cu mama si n-am avut acces la net, dar revin cu forte proaspete si cu vesti despre noi. Am nascut pe 18 nov o fetita tare dulcica, Sabina, a avut 3300 la nastere si 52 de cm. Am nascut super, super usor, n-am avut nici o durere, poate asa ceva ca in prima ora cand iti vine menstruatia, deci fff slab, m-am dus in acea duminica la spital la un ctrl si stupoare, dr mi-a zis ca am colul moale si ca la ctrl se dilata atat de tare incat merge pana la 6 cm. m-a intrebat daca ma doare ceva, eu a zis nu, dar, ce-i drept, de vreo saptamana o simteam pe fetita atat de jos ca de-abia puteam merge. dr mi-a zis sa raman la spital, mi-a facut o injectie cu calciu, asta cred ca mi-a declansat asa-zisele contractii, ca eu durere nu simteam, doar intarirea ritmica a uterului si atat, ceea ce s-a si vazut la aparatul de monitorizare. deci asta se intampla pe la ora 10.30. sotul s-a dus dupa bagaj si dupa trusa de celule stem, ca mai mult de asta eram stresata, sa nu apuc sa nasc si sa pierd recoltarea, pe la 12 am intrat in sala de nasteri, acolo am mai stat la sueta cu o moasa tare draguta pana pe la 13.15, intre timp dilatatia crestea, imi facuse pe la 12.30 o perfuzie cu oxitocina, a venit apoi anestezistul, ca eu tineam mortis sa imi faca epidurala, mi-a facut pe la 13.30, nu stiu de ce am mai facut-o, ca tot nu ma durea nimic, iar dupa ce a plecat am inceput sa simt copilul ff jos, ii spun moasei ca nasc, moasa ma mai tine un pic in pat, se uita, vede ca se facuse dilatatie 10, pe la 14 vine dr, cheama echipa care o ajuta si la recoltare, ma urca pe masa, imping o data, e aproape gata imi zice dr, mai imping o data si gata, la 14.20 am nascut-o pe Sabinuta. Deci literalmente n-am avut nicio durere, ca ma gandeam pe urma daca n-oi avea vreun defect
; si la ilinca am nascut in 2 ore, fara epidurala, atunci sa zic ca vreo 30 de minute a fost cam uratel. Urat a fost la epiziotomie, n-am simtit taietura, dar am simtit din plin cusatura care a fost groaznica.
Marti am plecat acasa, Sabina a fost si este in continuare fff cuminte, o alaptez, la o luna, deci pe 18 dec, avea 4500 si 56,5 cm, deci a luat f bine in greutate, nu are colici, noaptea se scoala cam de 2 ori, e cuminte si seamana f bine cu Ilinca. Ilinca nu s-a entuziasmat f tare de noul membru al familiei, o pupa si o mangaie pe cap, imi zice "pange" cand o aude plangand, dar cam atat. Poate e mai bine, decat sa fie violenta si sa stau mereu cu ochii pe ea. Bine, si asa stau, dar pot sa mai trag o fuga pana in bucatarie sa iau cate ceva si sa nu imi fie f frica.
Incerc sa incarc niste poze acum sa ne vedeti. Va pup si promit sa mai scriu, dar trebuie sa si citesc din urma sa vad ce s-a mai intamplat pe aici!
adriana spune:
Felicitari Ralu
Super nastere, eu nici macar la a treia n-am avut o evolutie asa rapida.. si dureri.. din plin..
Sa va traiasca fetitele![]()
Neda, interesant testul.. Pe unde stati voi?
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
camelia.t spune:
Felicitari Ralucis.Super nastere!!Asa sa tot ai curaj sa nasti.....ma refer la altele ca la mine s-a inchis pravalia.
Abia astept sa-ti vad grasunica.
Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)
www.flickr.com/photos/13841405@N00/sets/72157601437566417/" target="_blank">ARDEIUL !
miti2004 spune:
CamiM felicitari pt bebica
din burtica ! sarcina usoara in continuare ! tati cred ca e in al 9-lea cer !
Neda bravo pt teste. La faza cu scarile noi ne-am fi impedicat cu siguranta, seamana cu mine...Bravo inca o data !
Adib doamne ce fetita frumoasa s-a facut ! nu-mi vine sa cred ce mare e 
Camelia
m-ai omorat cu clatitele !
miti2004 spune:
Ralucis felicitari din suflet pt Sabinuta ! ai 2 fetite superbe ! sa va traiasca !
Fetelor Alex a dormit tare prost noaptea trecuta, s-a miorlait intr-una, febra, voma pe la 1 noaptea. Azi i-am pus paracetamol supozitor alternativ cu Nurofen. A vomat iar azi si nu prea a manacat mai nimic. Am chemat si salvarea si cica nu e sigur daca bubitele de pe el sunt varicela ( are vreo 10 acum dintre care vreo 4 cu basicute ) ca cica daca a fost vaccinat nu prea mai face ( a fost vaccinat la 1 an de varicela, oreion si inca altele ). Eu sunt totusi convinsa ca e varicela. Nici la pranz nu a dormit bine deloc.
Sper in noaptea asta sa fie mai bine...
Roxana Claudia spune:
Ralucis - felicitari pt nasterea usoara. Si eu visez la asta. Inseamna ca mai faci unul...daca ai nascut usor??
Am fost tare incantata sa citesc despre reactia Ilincai asta pt ca mi-e teama de o evetuala gelozie manifestat violent. Toate mamicile asa m-au prevenit..insa uite ca se poate si altfel!
Miti - cum a petrecut Alexutzu noaptea? E mai bine?i cum sa mai fac varicela mai daca a facut vaccin...ca ma sperii?
Camelia - e bine, frumoasa maimutzica lui Fini? Nu reusesti sa-l incanti cu altceva? Cata are un hpopotam (pe care neinspirat l-am botezat Hippo) l-am bagat si la masina de spalat, arata bine insa ma intreb cum o arata peste 5 ani
. Poate l-oi pacali intr-o noapte cum ca a plecat ca s-a plictisit![]()
Neda - interesante testele alea. La noi nu se fac si cred ca mai bine; m-as fi complexat eu ca mamica daca as fi comparat cu rezultatele voastre..Bravos!
Luana - sanatate multa Horei. Stiu ca recuperarea e lenta la enterocolita, noi am avut chiar ceva mai grav si la varsta mai frageda, am fost si spitalizata cu el, in aceeasi luna (decembrie trecut) asa ca iti inteleg stresul si supararile. Va recupera in greutate insa pe viitor trebuie sa fii atenta si la bebeii cu care intra in contact Hora. Spun asta pt ca nu demult o mamica cu o feita cu enterocolita virala, a adus-o pe micuta intre copii si povestea cum a fost internata si ce simptome a avut insa nu a recunoascut sub nicio forma diagnosticul Cateva zile mai tarziu 4 bebi din cercul respectiv erau in spital cu acelasi diagnostic: enterocolta virala![]()
Roxana
30 sapt cu
si
Catalin (5 iunie 2006)
wapi spune:
Neda interesante testele, dar de exemplu eu nu-l las sa mearga singur pe scari, chiar daca el vrea.
Si cu toata paranoia mea de mama grijulie aseara era sa patim ceva rau. Eram la cumparaturi in Carrefour, eu puneam cumparaturile in sacose, tati punea cumparaturi pe banda, Stefy era sus in carucior si-si facea de lucru, oarecum nesupravegheat...Observa el o gaurica in banda rulanta pe care se pun marfurile si baga degetul acolo; bineinteles ca banda s-a miscat si i l-a prins acolo, el a tipat si a tras tare - a scapat doar cu o zgarietura, iar noi cu un munte de spaime 

L-am sters cu Rivanol, dimineata l-am verificat si nu s-a umflat, il poate misca normal, nu il doare daca-l strang ... dar eu m-am invatat minte!
Intreba cineva la un moment dat despre marimea piciorului : noi purtam ghete 22, sper sa ne tina pana in primavara, pentru ca ii gasesc ffff greu ceva in care sa-i incapa piciorul ( acum avem unele cu fermoar si siret, si trebuie sa-i desfac sireturile la maxim si fermoarul la fel sa-l pot incalta).
Gata ma apuc de munca :)
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
miti2004 spune:
Roxana_Claudia azinoapte a fost f bine Alex, fara febra si azi e vesel. Bubite inca nu i-au mai aparut dar cica pot aparea in valuri. Sincer nici eu nu mai stiu daca e clar varicela sau nu, eu azi am facut 2 saptamani de cand au erupt pe mine bubele, si ma gandeam ca a facut si el. Are tot vreo 10 bube din care cateva cu basica.
Wapi si voi aveti laba piciorului mai lata si mai grosuta ? ca la noi asta e problema, a trebuit sa-i iau cizmulite marimea 23 pt ca in 22 sunt prea stramte si are laba piciorului lata si groasa.