Diferente intre supermarketuri

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

intaii definitia din dictionar

http://www.answers.com/topic/consumerism?cat=biz-fin

1)The movement seeking to protect and inform consumers by requiring such practices as honest packaging and advertising, product guarantees, and improved safety standards.
2)The theory that a progressively greater consumption of goods is economically beneficial.
3)Attachment to materialistic values or possessions: deplored the rampant consumerism of contemporary society.

daca urmariti si ziarele , chiar si on line , imposibil sa nu fi observat sensul cuvantului in romaneste , prin context . la noi ,in limba romaneasca vorbita , se foloseste in special cu sensul de hiperconsum (respectiv sensul 3) din definitia de mai sus).

ca sa fiu on topic si din punctul vostru de vedere , cititi despre supermarketuri in link-ul urmator
http://www.marketwatch.ro/articles.php?ai=2143&st=0

si nu sariti paragraful ultim (unde sper ca e clar sensul cuvantului si concret si figurat)
Eliberati de restrictiile vechiului sistem intr-un paradis al produselor dintre cele mai variate, romanii se lasa purtati inspre metehnele vestului, devenind consumatori pasionati, facand loc shopping-ului in programul saptamanal, o data cu cresterea veniturilor, si dand crezare filosofiei care le promite fericirea intr-un cos de cumparaturi. Aceasta este baza ascensiunii de pe piata retailului care va continua, cucerind spatii si cumparatori. Pana la fericire insa, consumerismul creeaza si frustrari, nemultumiri si mutatii in sistemul de valori.

exista chiar si "buy nothing day" ,saptamana trecuta, la noi se pare nimeni n-a auzit despre , dar ia priviti aici
http://www.iqads.ro/revistapresei_7819/cruciada_antishopping_capata_proportii_in_toata_lumea.html

daca tot la supermarket va place totusi , niste idei de reducere a cheltuielilor
http://www.hotnews.ro/Arhiva_noiembrie_2007/articol_1025919/-.htm

semnez si eu : "a fi inteligent inseamna a nu confunda punctele de vedere" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Langa noi e Kaufland-ul, asa ca de acolo ne aprovizionam zilnic cu alimente proaspete (si mi s epare mai ieftin). Cand vrem specialitati, mergem la Cora. De ex. laptele Dorna in Kauffland e 3,9 lei, la Bila, 4,9 lei, la Metro 4,9 lei.
In Cora mi se par ca sunt lucruri mai de calitate decat in Metro, Selgros sau Auchland (unde sunt niste haine si papuci de calitate groaznica). Si in Carrefour e mai ok, dar cel mai mult imi place la Cora .

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lushulika spune:

imi place subiectul asta!
Le-am vazut cam pe toate in Bucuresti (chiar prea des, din motive profesionale). Imi plac hipermarketurile, asa ca de ele o sa va spun si eu ce cred.
Kaufland sunt de obicei f buni la legume-fructe. in rest, sortimentatie e f mica si insista pe produsele sub marca lor. Care, in principiu, au un raport f bun calitate pret.
Cora are sortimentatie bogata. Ei zic ca e mai bogata ca a celor de la Carr. Au insistat in ultimul timp pe marca lor ieftina (winny), care concureaza no 1 a lui Carrefour. Hainutele marca lor importate (influx, daca ati remarcat) sunt chiar ok, pacat ca nu le aprovizioneaza constant, la inceputul sezonului gasesti mai multe, dupa aia cam ciuciu!
Carrefour sunt slabuti la haine copil. Au dezvoltata gama de specialitati alimentare importate - au multa branza cu mucegai, mezeluri, fructe de mare mai bine ca la altii. Au o paine buna, pave, croissantele le faceau mai bune, acum s-au prostit.
Auchan pare focusat pe produse f ieftine. Chiar le si prezinta ca la talcioc. Gramezi de chiloti sau pijamale, shtifturi de 2 ron la zona auto sau 50 de pixuri la 3 ron si alte exemple. Aproape nuli la haine. Slabuti la legume, zona cosmetice cea mai redusa comp cu Cora si Carrefour care sunt concurentii lui.
Real, inca il mai studiez. Au reputatia ca deschid cu preturi mici si apoi le umfla. In Bucuresti au deschis de curand si inca nu pot spune de e adevarat sau nu.
Sper ca am raspuns la intrebarile tale, amethyst.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Uite cum li se face reclama aici pe gratis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Salve,
Referitor la preferinte vizavi de supermarket, cred ca sunt putin subiectiva, deoarece eu clar prefer ceea ce am cel mai aproape de casa....norocul meu ca am de unde alege !!
Acum, sa raspund strict la intrebare:
- pt lactate, oua,branzeturi,mezeluri ,fructe in cantitati mai mici pe locul I este Billa, a fost si printre primele magazine de ac fel din zona mea,este intotdeauna bine aprovizionat si cred ca ceea ce imi place f mult este ca sunt toate produsele condensate intrun spatiu mai mic, fara a fi insa apasator acest lucru....
- urmeaza Metro, de unde iau de regula fructe(cantitati mai mari), detergenti,cafea, jucarii (am de unde alege si sunt bune calitativ), un alt raion care imi mai place mie la metro este cel cu lenjerie intima pt copii si pt adulti, (ai de unde alege, parerea mea);ce ma enerveaza la Metro e ca au schimbat carucioarele, sunt tare grele , si le au mai mutat si afara, dar mai fac si eu ceva forta si miscare....
- REAL este urmatorul pe lista. Eu am posibilitatea sa aleg intre Metro si Real deoarece sunt unul langa altul, si,un amanunt care ar fi in favoarea Realului ar fi multele oferte lunare, insa ma deranjeaza teribil parcarea acestui magazin , care este tare alambicata, si de multe ori din cauza ac amanunt renunt sa intru la Real ....
- Carrefour si Kaufland imi sunt peste mana,fiind mai departe de locuinta/serviciu.

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Cumparaturi : la cora mergem mereu, e si aproape de casa si ne si place ca gasim ce ne trebuie , stim unde sunt asezate.
Mai rar mergem la auchan ca de acolo ne place painea taraneasca, croisantele si cozonacul special.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Depinde ce am de cumparat:
Correfour pentru consumabile ,carne ,
Bila -mici cumparaturi
piata legume fructe
Cora ocazional

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Buna Amethyst,

Hainutele pentru bebei sunt in general productie romaneasca si sunt de calitate.
Iar la restul de produse pentru bebei sunt bine aprovizionati. Ce nu am gasit eu acolo sunt produse de la Sanosan (noi folosim samponul de la Sanosan si acolo nu am gasit), dar in rest, gasesti destul de multe produse. Noi mai luam lapte de acolo (Humana 3 de mar), pampersi, servetele umede etc si hainute.

Mama lui Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

Multumesc Gina, o sa ma duc duminica acolo si o sa revin cu impresii

"Exista o infinitate de moduri prin care poti dovedi ca esti prost. E greu sa le eviti pe toate."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_butnaru spune:

Amethyst, dupa prima incercare de a ajunge la Real in primele zile de la deschidere, printr-o mare de oameni (noroc ca eram cu piticul si ne-au dat voie sa intram in fata, ca altfel dormeam acolo, ca se intra cu bodyguard-ul, in grupuri de cate 20-30 de persoane) am ramas cu un gust amar. Am intrat, iar la raionul de copii, cam gol, n-am gasit mai nimic pentru al meu.
Am zis ca poate asa o fi fost la deschidere, sa mai facem o incercare. Ne-am dus duminica, pe 2 dec. Ce-i drept, nu mai era coada la intrare, dar la raionul de copii, aceeasi priveliste. Nu ai ce sa iei. Nu e deloc aprovizionat la copii.

Eu iti recomand cu caldura Auchan. Acolo am gasit mereu sau aproape mereu ce cautam.

Pupici,

Mama lui Razvan-Andrei

Ticker

www.flickr.com/photos/21444943@N07" target="_blank">Poze Razvan

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=460bbbdd576a4f5b884f59&source=category&category_id=all" target="_blank">Filmulete

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=3267&from=top br / " target="_blank">Votati-mi baiatul la concurs, aici!

Mergi la inceput