Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (56)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Olita - este momentul pentru toti puiutii care stau bine in fundulet. Renuntarea la scutec nu se va face curand insa important este sa se obisnuiasaca cu aceasta activitate. Tot de acum ar fi bine sa ii spalam si pe dinti. Olita si periuta de dinti = rutina in fiecare dimineata.

Premergator - NU. Copilul va invata sa se sprijine in varfurile degetelelor. Corectia ulterioara va fi foarte dificila, uneori imposibila.

Din experienta: cand invatati copilul sa mearga nu il tineti de degetelele de la manute, ii mutati centrul de greutate si va pasi pe varfuri. Noi fiind inalti ne va fi greu sa stam aplecati mult timp si de aceea este tendinta de a face asta. Corect este sa tinem palmuta in palma noastra, sa tragem usor de omoplatii copilului obligandu-l astfel sa calce pe toata talpa. Daca vreti detaliez ulterior.

Peritol - este un sirop care se da in perioadele de alergie la copii cu probleme - aceasta este principala sa utilizare. Printre efectele adverse se afla si somnolenta, motiv pentru care se da copiilor agitati.
Eu i-am dat lui Ingrid dupa ce a facut alergie la chipsurile mancate de mine si ale caror E-uri au trecut prin laptele meu. In primele nopti a dormit mai bine dar dupa ce s-a obisnuit organismul cu peritol nu a mai avut acelasi efect.

Sa il laud putin si pe Ian:
zice mama, baba, ighi (o striga pe Ingrid), ai, da, da din cap in semn de "nu" cand nu mai vrea mancare, cand vrea sa manance face zgomotul specific din buzite, facem dimineata la olita, a inceput sa misune prin casa, nu mai sta sa il imbrac se foieste mult si trebuie mereu sa ii dau cate ceva in manuta ca sa aiba o preocupare.
Azi am inceput sa il invat culorile. Stie sa aleaga deja culoarea albastru si galben. Folosesc creioane colorate cerate nontoxice pt. ca sunt mai interesante pt. ei cand vad ca lasa urme pe hartie. Am si cuburi si diverse jucarii dar rezultate am avut cu creioanele - asta la Ingrid. Dar vad ca si pe Ian il intereseaza.

Vaccinuri impotriva gripei - se folosesc la copii de peste un an. Eu asa stiam. Atentie mare insa la cei sensibili la galbenusul de ou. Cine are alergie la galbenusul de ou nu are voie sa faca vaccin.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

http://community.webshots.com/user/danazaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Karra, scuze, abia acum am vazut mesajul tau. Am luat Chamomilla CH 9 de la o farmacie de cartier. Presupun ca trebuie sa intrebi la farmacii. Insa deja se vand homeopate in multe. Farmacista mi-a spus ca merg 5 granule la nevoie, chiar si de 3 ori pe zi.

arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

stefimic - ai dreptate cu cei doi ani. asa recomanda medicul. scuze nu am retinut ca ai nascut prin cezariana.

Eu, asa cum stii, am doi copii. Ingrid nu a asimilat calciu si i-am dat si pharco si gluconic. La Ian exact contrariul, daca ii dau calciu il elimina imediat si face scaune multe si acide.

Sa iti spun ce am patit eu cu Ingrid.
Cu toate ca i-am dat calciu pharco in primele 3 luni de viata si dupa aceea cate 10 zile / luna calciu gluconic, avea fontanela mare la un an si jum. Dr. de fam. ii spuneam mereu ca mie mi se pare ca are fontanela cam mare si ca mi se pare ca are o tibie mai curbata. Dr. imi raspundea invariabil: doamna vi se pare, copulul e foarte bine. La un an si cinci luni am chemat-o la consultatie pe dr. neonatolog care a asistat la nasterea lui Ingrid (i-am dat multi bani pt. acea consultatie dar a meritat) si mi-a confirmat cele observate de mine. Ba mai mult m-a laudat pt. vigilenta mea. Si asa i-am facut tratament pentru fontanela, rezultatul a fost vizibil abia dupa 6 luni. Deci i s-a inchis fontanela de tot la 2 ani - foarte tarziu.

Tratametul a fost urmatorul: 8 pic./zi de vigantol (4 dim. + 4 pana in ora 18) + calciu gluconic timp de 21 de zile. Dupa acest tratament i-am dat Natura mix de la abocca care este natural si este ffff bun.

Ii mai poti da Multisanostol care este mult mai bun decat calciu gluconic. Daca incepi tratamentul acum nu ajungi sa ii dai ca mine doza atat de mare (doza soc).
Calciu gluconic mai are si un neajuns, fiind foarte concentrat da agitatie in timpul zilei si somn agitat noaptea, e rau la gust si copilul refuza sa il inghita.

Fetelor va dau un sfat ca de la mama la mama: fiti foarte atente la copii, adica orice suspiciune ati avea nu o tineti pt. voi spunand ca vi se pare din moment ce medicul nu zice nimic. Intrebati medicul daca observati printre altele: tibii usor curbate, gangloni in ceafa mobili (ca niste mici bobite de mazare), cosul pieptului infundat (piept de gaina) sau dimpotriva coastele in afara, la fetite diferente de pliuri fesiere. Toate acestea le puteti observa singure. Cei mai multi medici nu acorada importanta sau nu ii consulta pe copii atat de manuntit din lipsa de timp.

Mai era ceva cu strabismul - abia dupa un an se merge la oftalmolog. Si eu am fost cu Ingrid, i-am pus si pic. pt. dilatarea pupilei va inchipuiti ce am chinuit-o si dr. mi-a spus ca strabismul usor se corecteaza pana la 3 ani de la sine. E chestie de musculatura oculara nematurata. Doar daca e foarte vizibil se intervine pana la 3 ani.

Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)

http://community.webshots.com/user/danazaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Buna seara!

Am intrat pe fuga sa spun pt maine La Multi Ani pentru :
-sarbatoritii zilei,cei care mai implinesc o lunita, sa fiti sanatosi si papaciosi, ca frumosi si iubiti sunteti!!!
-pt bebelusii nostri din stup, care se numesc Andrei-Andreea, sa fiti sanatosi si fericiti!!
-si, pt mamicile care se numesc Andreea , de asemenea si tatici, bunici, mamaici si tataici, frati su surori, neamuri, preteni...

La multi ani tuturor!!!
Si La multi ani pt sotul meu , Andrei. Sa ne traiesti sanatos si fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_2007 spune:

capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

quote:
Originally posted by karla32

Hai mai Elaca m-ai bagat in ceata!
Ce-mi dai doua denumiri, ambele cu R ??????????? Ca doar atat tin minte - Un vaccin care incepe cu R! Asa ca nu stiu care din cele doua. Cand l-ai postat pe primul am zis asta e! acum nu mai stiu!

Raluca si Luca (8 aprilie 2007)

Luca, dragostea mea

Luca luna IV
Luca luna V
Luca luna VI

Pai primul e virusul si al doilea vaccinul. Nu m-am exprimat eu bine

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

quote:
Originally posted by stefimic

salut mamici!
noi speram ca voi sunteti bine si sanatosi, pt ca noi tocmai am fost aseara la dr pediatru, alt dr, noroc ca ne-a dat in gand sa ne ducem la el, pt ca dr la care am fost pana acum a binevoit sa ne trateze ca un incepator.
am stat si m-am intrebat apoi, de ce s-a intamplat asta, ori nu cunoaste meserie desi are 59 de ani , ori nu o mai intereseaza decat banii si atunci este si mai grav.
in fine ceea ce vroiam sa va spun este ca baietelul meu are o mre lipsa de calciu sitrebuie sa-i facem analizele sa vedem ce mai descoprim.
fosta dr la care am fost ne dadea calciu gluconic despre acre noul dr ne-a spus ca nu se mai da de pe vremea lui ceausescu, plus ca acum cu noua problema am sunat-o 3 zile de mi-a venit rau si a binevoit sa-mi raspunda si sa-mi spuna ca este ocupata dar nu ne-a recomandat sa ne ducem in alta parte.
in fine acum avem o angina virala si spasmofilie hipocalcica.
asa ca de asta nu ne ieseau noua dintisorii si de asta transpira puiul meu in cap mereu, de asta era agitata si speriat si se foia si in somn.
i-mi vine sa-mi dau pumni ca nu am fost de la bun inceput la acest dr care l-a controlat de sus pana jos inclusiv urechi, nas si putulica.

deci fetelor nu stiu in cine sa mai am incredere, bine ca am gasit un dr bun.
acum mi-a dat sa-i dau calcium de la pharco, sirop 2 sticlute si mi-a marit doza de vigantil la 5 pic de 3 ori pe zi ca sa se fixeze calciul.
voi ati avut asemenea probleme?
ce fel de calciu dati voi puiutilor vostri?
si apropo fetelor m-ati pus pe ganduri cu noul bebe pe care ni-l dorim, dar nu trebuie oare sa astept 2 ani dupa cezariana?
va pupam , bebici sanatosi si nu in ultimul rand vrem sa felicitam bebicii care astazi au mai adaugat o luna.
sa fiti sanatosi!

cata mami de STEFAN(9.03.2007)

E cumva vorba de Talal?

pentru tot !

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput