Dati spaga la privat??

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

Chiar discutam ca atata timp cat va exista si categoria asta de medici , vom avea painea asigurata.Orice padure cu uscaturile ei.
Scuze pentru moderatori de offtopic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Xio si Denisabia, peste tot in lume medicii trec prin rezidentiat si cistiga mai putin, peste tot costa mult sa deschizi cabinet.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

XIO, dar de ce te legi tu de vanzatori sau de stomatologi si nu te legi de fotbalisti, de exemplu. Cu salariul pe un an al unuia de la Steaua sau Poli (ca sa dau un exemplu mai aproape de tine ) s-ar putea acoperi capitolul salarii al bugetului anual al unei sectii de spital judetean.
Cel putin medicul stomatolog iti ia durerea de dinti pentru banii pe care ii ia, pe cand Steaua sau Poli te baga-n mormant daca nu esti imun (adica daca esti microbist ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ei , nu ne legam de fotbalisti ca nu are rost. Nici nu as stii sa numar atatia bani cati sunt pusi in joc .

Vorbeam despre meserii uzuale , ca cineva care vinde intr-un magazin catiga mai bine decat cineva care alveaza vieti , si asta intr-un spital de regula mizer , cu aparatura de regula de acum 100 de ani ....e ceva

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

Eu n-am dat spaga niciodata, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat sanatate si nu am avut nevoie de ei .Cunosc o asistenta la un spital din Berceni , zice ca nici nu se ridica de pe scaun daca nu i se baga in buzunar si depinde cat cand am auzit de la a ei soacra imi venea sa-n nebunesc mai ales ca povestea femeia ca nora trebuia sa faca unei batrane care era foarte saraca pe o perioada injectii si daca nu-i dadea nici nu se straduia... asa procedeaza cu oricine nu tine cont daca persoana care are nevoie de ea are bani sau nu , pe ea o intereseaza doar cat are in portofel cand ajunge acasa. aaa sa nu uit de vreo cativa ani isi doreste foarte tare sa aiba un copil , doctorii spun ca poate sa ramana gravida oricand ... si totusi nu se intampla . O vede Dumnezeu ce face, cum chinue oamenii batrani si neajunsi ... o pedepseste pt faptele ei .

AliVoogt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Na , eu abia astept sa dau peste un asa specimen , ca o zbor din spital .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by XIO

Ei , nu ne legam de fotbalisti ca nu are rost. Nici nu as stii sa numar atatia bani cati sunt pusi in joc .

Vorbeam despre meserii uzuale , ca cineva care vinde intr-un magazin catiga mai bine decat cineva care alveaza vieti , si asta intr-un spital de regula mizer , cu aparatura de regula de acum 100 de ani ....e ceva

vad ca nu te lasi cu comparatiile......in anul 2007 e economie de piata...deci cerere si oferta..asa ca daca nu-ti place ce poate "statul" sa-ti ofere bye bye. am mai spus de 7 ori acelasi lucru.
de ce nu mergi tu la banca impreuna cu alte 100 de faimoase coate tocite...va faceti credit..si va construiti spitalul vostru privat...si cereti ce suma vreti voi......e greu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

XIO, tu cand ai dat la medicina stiai cat castiga un medic, da ? Da. Si totusi ai ales sa faci aceasta facultate - din pasiune ai spus alta data. Atunci ce mai vrei ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu ii iau apararea lui Xio, dar atatea discutii pe tema asta au ajuns in fix acelasi punct ca acum. Daca faci o meserie cu pasiune e altceva decat daca o faci din pasiune. Din pasiune se cheama hobby si la asta de obicei vii cu bani de-acasa. Deci daca iti place un lucru nu inseamna ca e normal sa mori de foame cu pasiunea in brate.
Ce ma deranjeaza pe mine este ca breasla asta nu face nimic pentru ea. Unii cer spaga pe fata conditionand si actul medical in cel mai josnic mod, altii primesc cu un zambet chinuit dar nu comenteaza daca nu li se da, altii sunt vehementi in a nu primi dar mai toti se vaita cat au invatat, ca salveaza vieti si nu sunt apreciati, ca lucreaza in conditii mizere prin spitale, ca au aparatura de pe vremea lu' bunicu. Dar atat! Toata lumea se invarte in jurul cozii: pacientii dau sau nu spaga, unii sunt revoltati dar nu au incotro, altii se duc la privat si dau spaga si acolo, in semn de multumire cik, dar nimeni nu face nimic.
Mie daca nu-mi convine cat sunt platita imi caut in alta parte. Daca as fi la mana statului nu as sta sa ma uit lung, ca si mana aia poate fi fortata. Dar medicii nu prea se agita. Nu am vazut o singura manifestare de mare amploare, nu stiu greva paremi-se ca nu au voie dpdv legal sa faca, dar nu i-am vazut iesind in strada, da nu asa 2-3 sute de oameni te miri pe unde ci cateva mii bune in fata ministerului sanatatii.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da...si le da "statu" 500-700 euro si tot la fel or sa faca...ca d"aia au internet.. sa verifice salariile din US si Elvetia..crezi ca sint fraieri?
Au placa pregatita din facultate cu "la cit am invatat si salvam vieti si blabla" ....ca parca ala ce face autostrada sa ajunga accidentatu" la spital rapid nu salveaza vieti

Mergi la inceput