Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (55)
Raspunsuri - Pagina 20
Mihael@ spune:
Dana, eu am citit povestea nasterii lui Dragos si sincer te admir pentru modul cum ai reusit sa-ti gestionezi sentimentele de dupa nastere si cum ai reusit sa depasesti momentele acelea cumplite.
Eu cred ca e exact cum ai spus tu...daca ai fi fost pregatita pentru cezariana totul ti s-ar fi parut normal...dar nu trebuie sa spui ca ai ratat victoria...victoria ta a fost faptul ca ai reusit sa treci prin travaliul acela cumplit si ai reusit sa aduci pe lume un pui minunat.
Eu mi-am dorit sa nasc natural doar pentru ca refacerea e mai rapida si organismul nu trece prin trauma unei operatii...iar daca din motive medicale nu s-ar fi putut sa nasc normal si as fi facut cezariana nu cred ca as fi simtit ca am pierdut ceva.
Mie nu mi se pare nimic inaltator in durerile nasterii si nici ca ele contribuie la intarirea relatiei dintre mama si copil (cum scria in caietul gravidei
)…dupa ce s-a terminat sentimentul predominant era de usurare si de fericire ca nu mai simt dureri si ca bebe e sanatoasa...apoi cand am vazut-o, eram complesita de mirare, parca nu puteam realiza ca ea e galma care a crescut la mine in burta 9 luni...iubirea a venit pe urma si a crescut incet, incet...acum imi dau seama ca o iubesc din ce in ce mai mult (daca o fi posibil mai mult de atat)
diana, sa stii ca cerealele fara lapte, cu orez, porumb si tapioca au mai putine calorii...poti sa faci o comparatie intre mai multe sortimente, sigur gasesti unele cu calorii mai putine
am observat ca nu v-au placut ursuletii panda...nici reteta mea...eh, nu-i nimic 
de craciun de obicei mergem in vizite la parinti si la nasi, anul asta a treia zi vom avea noi musafiri pentru ca e ziua de nume a Stefaniei; de revelion probabil in 3...doar e primul revelion al bubulinei
Eu nu am lasat-o niciodata cu altcineva in afara de sot...va dati seama ce greu mi-ar fi sa o las...cred ca am o problema, simt ca nu am incredere in nimeni altcineva...nici macar in mama...stiu ca nu-i normal, dar nu ma pot abtine.
Mihaela si
Stefania (19 martie 2007)
Poze 7 luni
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii
lauramar spune:
Credeam ca daca venim acasa si nu lucrez o sa am timp de toate,dar m-am inselat,de 2 saptamani alerg intr-una si nu am rezolvat nici jumatate din probleme. Am terminat cu analizele la exudatul nazal ia iesit o infectie asa ca suntem pe antibiotic,anemie are....dar nu talesemia care o am eu ci o forma mai usoara deci luam fier si ca si cum nu ar fi fost de ajuns a mai si luat o raceala pe unde am umblat pe la medici febra ,nasul curge non stop maraita,mai da si un dintisor acuma asa ca sunt tare ocupata si nu vrea decat la mine in brate.
Pupam albinutele si bondareii care au mai implinit o lunisoara si mamicutele care au mai adaugat un an la sirul vietii
.
Crina_mio spune:

Theodora Ioana (Elpower)
Ana Maria (Camitu)
Ana-Maria (Florin-a)
Fabiana Mihaela (Aiia)
Robert (Elyy2003)

ddana – nu stiu ce sa-ti spun legat de nasterea prin cezariana, eu am sperat inca de la inceput sa pot naste natural si DD m-a ajutat. Desi am stat 4 zile in spital si in fiecare zi mi se faceau injectii pentru inducerea contractiilor, de am ajuns la un moment dat sa o fac si capoasa ca tot nu vroaia sa vina, ma bucur enorm ca nu am cedat. Si ma numar printre fericitele care au avut parte de peridurala... deci, dureri ioc, ca pana la dilatatie 3 spre 4 au fost suportabile.
Eu m -am indragostit de puiul meu din primul moment in care mi l-a pus in brate. Mi s-a parut cea mai perfecta fiinta. Nu era rosie, nu avea pielea creata, totul mi se parea perfect la ea .. si era exact cum imi imaginam (chiar si visasem) ca va fi puiutzul meu. Mi-ar fi placut enorm ca in momentele alea sa fie si sotul cu mine, bucuria ar fi fost si mai mare. Eram coplesita de moment si lacrimile-mi curgeau siroaie, niciodata nu am plans asa, dar printre lacrimi am inceput s-o pupacesc de cum mi-au pus-o in brate si pe okisori, obrajori, gurita, urechiuse si iarasi de la capat... la un moment dat doctoral chiar mi-a zis sa o las sa si respire.
Dar tu chiar nu ai nici un motiv sa simti ca dr. a nascut in locul tau cand tu de fapt ei nascut si natural (ca doar ai simtit toate durerile alea cumplite) si prin cezariana. Si tu l-ai purtat in burtica 9 luni si l-ai ingrijit si-l ingrijesti si te bucuri asa cum spui de fiecare zambet al lui. Poate ai pierdut cateva momente frumoase, dar pana la urma prima intalnire cred ca pentru toate e unica indiferent de cand a avut loc... si in plus ai o viata inainte in care sa te bucuri din plin de puiul tau. Si doar ai incheiat asa frumos pozestea nasterii lui Dragos: In schimb, ce pot sa spun cu mana pe suflet, e ca as trece inca o data prin tot calvarul, fara sa clipesc, pentru doar un zambet al lui Dragos. Cred ca asa ne este dat noua, muritoarelor...
Trebuie sa lasi acolo, cat mai adanc in inima ta amintirile (cred la ar fi absurd sa te sfatuiesc sa uiti) legate de nastere si sa te bucuri de fiecare clipa pe care o petreci alaturi de puiul tau drag.
de la noi pentru tine si puiul tau
Crina si Maya Georgia
varsta Maya
suzy78 spune:
Am revenit,
RILOASA - legat de diaree.....si noi am trecut prin asa ceva.....noi am scapt cu papa la regim.....care nu i-a placut deloc....lapte milupa fara lactoza 3 zile si un sfert de smecta odata pe zi, 3 zile.,...administrat cu siringa cu putin ceai de menta......si fff mult ceai de menta ca s anu se deshidrateze....
.....mie mi-a spus doctora sa nu-i dau titi ca atunci nu scapa.....eu nu am asculyat si i-am dat si in nici 10 min vomita toto si iarasi facea diaree cu mucus.....
NASTEREA - VAD CA NE ADUCEM CU TOATE AMINTE DE MOMENTELE NASTERII.....eu am nascut usor....dar de asta p sa-mi fie din nou frica la A 2-LEA BB
Pupici,
Suzy78, mamid e bibe Nicolas MIhai 27 februarie 2007
arissa spune:
Am revenit.
La multe lunisoare bebelusilor nascuti pe 26: Robert, Fabiana Mihaela, Theodora Ioana, Ramona, Maya Maria si Ana-Maria!
Am intrat oficial in categoria mamicilor stresate de nemancatul bebelusului. Azi de exemplu, s-a trezit la 7, pe la 9.30 a inceput sa se mataie si sa planga, i-am pregatit papa dar a adormit pana sa apuc eu sa ii dau. Doarme de 2 ore cu burta goala. la noi asta nu s-a intamplat niciodata.
Dar sa stiti ca nu ma voi supara daca aud ca alt bebelus mananca bine, sau vorbeste sau face diverse alte progrese. Stiu sigur ca va parcurge si a mea aceste etape.. M-as stresa doar daca ar depasi cu mult varsta la care ar fi trebuit sa faca anumite progrese, cum s-a intamplat cu baietelul lui Elamiss. In plus, cum sa ma supar cand eu am ajuns sa indragesc asa de mult bebelusii vostri, ii cunosc din spusele voastre, i-am vazut evoluand si mi-s dragi cu totii.
Sarbatorile as vrea sa le petrecem la Piatra Neamt din mai multe motive. Ar fi o iesire binevenita pentru noi toti, as duce-o pe Maya sa-si vada bunica si totodata la aer curat si m-as descurca mult mai usor la bucatareala de Craciun fiind cu soacra-mea.
loradin, ai fata mare si frumoasa!
arissa - mami de Maya(18.03.2007)
pozici
elpower spune:
DESPRE NASTERE .... un subiect aproape tabu pt mine. Nu stiu de ce, nu stiu cum, dar totul e bine cand se termina cu bine. Nu reusesc nici acum sa privesc filmuletul de la nastere fara sa plang cu sughituri. Regrete ca n-am nascut natural, regrete ca n-am putut simti mai mult, regrete ca nu mi-a trecut prin minte sa ma duc la puiut timp de o zi jumatate? Habar nu am! Poate intr-o zi imi voi face curaj si voi povesti, inca nu pot. Si la mine a fost cezariana de urgenta. N-am putut simti mare lucru pt ca m-am rugat incontinuu si nu mi-am dat voie sa simt nimic sa nu mi-o ia razna tensiunea. Poatre si d-asta! Am vazut-o cum au scos-o! Primul meu gand a fost: "Uf, seamana cu soacra-mea!" Saracuta, se uita crucis, dar nu semana deloc. A fost un copil frumos de la inceput. N-a fost rosie, n-a fost zbarcita la fata. Am pupat-o si eu si pe urma mi-am reprosat de mii de ori ca din cauza asta o fi cfacut ce afacut la ochisor. Evident ca nu avea legatura, dar asa imi reprosam eu ca nimerisem si o pupasem exact pe ochisorul care, a treia zi, a inceput sa supureze. A fost o operatie tare grea. Am intrat la 19.20 si am iesit in jur de 21, 21.30, nu mai retin exact. Fata s-a nascut la ora 20.00. M-am refacut greu, asta si din lipsa informatiei, dar si din cauza ca am clacat un pic emotional.
Iubire fata de pui? Am fost extraordinar de fericita ca a fost bine, sanatoasa, apoi extraordinar de stresata ca nu stiam ce sa fac cu ea si nu-mi spunea nimeni nimic, apoi, cand am ajuns acasa, imi venea sa fug si sa o las mai mult cu mama, decat sa stau eu cu ea. Abia la 3 luni ale ei, cand m-am mai linistit un pic, m-am mai obisnuit cu colicii ei, cu noptile nedormite, am simtit ca am nascut, din mine, o fiinta! Alta fiinta! Copila mea!
pentru tot 

!
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
tzuna spune:
CRINA-Mio- ce frumos ai scris. O poveste frumoasa traita in Romania. Bravo. Asa ar trebui sa fie toate.
Eu fac mancare si Mariuca tot doarme. E bine ca se mai odihneste si ea ca la cat a plans azi noapte....
Daca tot mai stau pe net intru si eu sa mai vad si sa completez tabelul etc.
ghibuadina spune:
http://good-times.webshots.com/photo/2151462590096653195WTRZOk
Am pus si noi poza de 9 luni.Sunt incantata de motuletul din varful capului....
ROXANICI, buna ideea cu coperta albumului, asa ca sa nu se mai supere nimeni.Oricum supararile astea sunt infantile si nu mi se pare corect sa vina una dintre noi si sa mute pizele ca bb al ei sa fie in capul listei.Era totusi normal sa ramana asa cum s-a invrednicit fiecare sa posteze poze.Dar, anyway mai bine asa...
Vroiam sa va intreb daca voi ati dat painica la bb in supica????De care alba, neagra???
DESPRE PERIATUL DINTISORILOR, chiar nu ma gandeam c-ar trebui...dar voi reusiti asa cu tifonul, ca pe mine nu ma lasa sa-i umblu prin gurita deloc...
Am terminat de cumparat accesorile pentru bradut, am luat de toate, ca n-aveam deloc ca noi n-am facut bradut pana acum.In fiecare an cum eram mai mult plecati aveam bradut la mama si era k.La brad nu ne hoaram, de care.....
CADOURI, stiu ca supriza dispare, dar de regula eu si sotu' mergem in fiecare an sa ne luam cate ceva de craciun impreuna.Asta este, ne limitam la surprizele pe care le facem celoralti.Gazoaica mica nu stie ea anul asta de cadou de craciun sdau dc primeste ceva nu realizeaza c-ar fi de sarbatori.Dar cu toate astea o sa primeasca cadou...
ADINA si mititica ALEXIA-23.02.2007-
coolutz spune:
quote:
Originally posted by kisstherain999
Fetelor stiti cumva cum pot obtine alte extrase de cont de la BRD? Pe cele din lunile din urma le-am ratacit si avem o problema cu banii de indemnizatie. Cei de la Directia Muncii spun ca i-au trimis, eu nu ii regasesc in cont, dar nu le pot demonstra ca nu am extrasele. Cred ca luni tre' sa ma deplasez la banca.
Revenim
kiss
eu am avut nevoie de extrase de la brd ... se face contra cost ..parca 5 euro costa operatiunea si ti le tipareste pe loc
la mine a fost destul de complicat fiindca am primit cardul prin firma la care sunt angajata si cei din mures nu aveau acces la extrasele mele nu stiu de ce ...
, andrea si andrei(6april2007)
Mihael@ spune:
Loradin ,ai o Ana frumoasa foc si ghidusa tare
Adina, parca nu-mi vine sa cred ca sunt bebelusi care au 9 luni deja...of, ce repede cresc...e tare draguta Alexia cu motulet...va urez la mai mare (motz)![]()
Arissa,
pentru Maya sa nu mai stea nemancata...eu zic ca o sa-si revina, ca nu e felul ei sa nu manance...hai, fii optimista
Eu mai aveam un pic si plecam la urgente cu Stefi ieri...cand am schimbat-o dimineata am vazut ca era plina de bubite rosii pe piept, umeri si gat..parca era urzicata..m-am speriat, normal, dar am mai stat vreo 2 ore si i s-au atenuat...acum abia se mai zaresc. alergie nu avea de la ce sa faca ca nu-i introdusesem nimic nou...am banuit ca de la niste napolitane pe care le mancasem eu cu o zi inainte...mai ales ca am citit si ce-a spus Zadi cu alergia la fata de la chipsuri.
Aliana, referitor la alergia la albus...am citit in capraru ca este periculoasa deoarece albusul intra in compozitia unor vaccinuri...sa te interesezi inainte sa faceti vaccin...dar, probabil stii deja
Lauramar, imi pare rau ca aveti probleme 
Mihaela si
Stefania (19 martie 2007)
Poze 7 luni
Varsta Stefaniei
www.desprecopii.com/info.asp?id=1199" target="_blank"> Povestea nasterii