ce nu va place in tara in care locuiti?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si ca sa fiu on topic:
in general nu am nimic de reprosat Canadei, si respectiv Ontario. Noi locuim intr-un oras mic, mai la tara, cu mult spatiu, cu multe paduri, fara aglomeratie exagerata
ce nu-mi place? iarna. Da tre sa va zic ca nici in Ro nu imi placea. Nu e nici o diferenta fata de cea din Ro, poate mai bogata in zapada!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by crista13

Ce nu-mi place este faptul ca aceasta tara, Canada, este mult prea toleranta cu atitudinile negative ale emigrantilor care nu au reusit. Cand decizi sa vezi numai negativele societatii adoptive, sa te izolezi in idei si obiceiuri ale tarii de provenienta, garantat vei esua. Aici nu vorbesc de romani ci de emigranti in general.

Canada nu-i perfecta, dar e mai buna decat multe alte societati pe care le-am cunoscut.
Dorinta mea: concediu de maternitate de 1 an de zile sa fie marit la cel putin 2 ani.

God and Nature

Cel putin? De ce nu 7 ani sau 18 ani?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

Din indelungata mea experienta internautista am constatat ca cei mai inactivi* in viata reala (nu virtuala) sunt si cei mai multumiti in tarile de bastina .

*inactiv =fara job, fara viata sociala, fara cunostinte (bune) de limba, fara cont in banca, etc.

Alina

Interesant ca spui asta. Mie mi se pare ca cei care au dat rateuri pe plan profesional sunt cei mai nemultumiti, ca vezi Doamne ei erau f. buni, dar au fost nedreptatiti pasamite .
Mamicile casnice cred ca sunt multumite de faptul ca pot sta cu copiii lor si au armonie in familie, ceea ce inseamna o realizare in cariera de mamica,nu ca sunt multumite de tara pt. ca sunt inactive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

[/quote]
Cel putin? De ce nu 7 ani sau 18 ani?
[/quote]

Geloaso!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Geloaso!

Recunosc! Auzi, "cel putin" lol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emmy spune:

quote:
Originally posted by laura - andreea

Mathilda iarta-ma ca scriu aici fara a fi on-topic insa cum spuneam si pe alte topicuri rautatea unor membri este de neimaginat.

Ana Stroe,asa rautacioasa si ironica, te-am vazut mai peste tot. Nu-ti imagina ca de asta ti-am raspuns. Iar atitudinea asta atotsitutoare nu impresioneaza pe nimeni. Daca tot iti pierzi timpul pe aici pe DC macar vin-o si spune ca nu este asa cum zic eu si ca este altfel. Vino si spune ca tot ce zic eu nu este asa insa concret : ca aia de la Provigo si de la alte magazine vand marfa expirata si nu le pasa, ca sistemul de invatamant este varza(am avut colegi la facultate iesiti de pe bancile colegiilor bune care nu scriau corect in franceza, de vorbit nu mai zic), ca poti sa mori la urgenta si nimeni nu se uita la tine, ca-ti rupi gatul pe strada in gropile pe care nu le repara nimeni, ca anul trecut un pod de pe traseul spre Laval(unde vad ca stai tu) s-a prabusit efectiv peste masini si au murit oameni si lista poate continua.
Te astept sa vii cu contraargumente si sa vedem atunci daca mai vb de ce frustrata sunt eu sau tu, poate?

Doamne fereste sa critice cineva un aspect al unei societati(cu exceptia societatii romanesti care este criticata in totalitate) ca apar persoane ca tine si il ironizeaza, se dau cu parerea si-l face praf pe respectivul/respectiva.
Asta cu cat de acri au fost strugurii este replica standard a multora ca tine(atotstiutori)care locuiesc in Montreal/Quebec/Canada. Si ca sa-ti poti imagina cat au fost de acrii pt mine, am o viata foarte normala aici si nu m-as mai intoarce acolo nici in vizita(cateva din motive le-am enumerat mai sus).
Nu mi-ai spus ce magazine frecventezi tu prin Laval!!!
Sincer, mai degraba mi-as da copilul sa invete chineza sau romana(ca este mare cerere pe piata de vorbitori din cele doua limbi) decat sa invete quebecoasa(stiai ca quebecosilor le este rusine sa vb "franceza" in Europa?)Btw, quebecoasa este recunoscuta ca limba sau este o franceza stricata si plina de cuvinte in engleza? Paote ma luminezi si pe mine si pe altii in privinta asta!

Copii inca nu am si nu am vrut sa fac atata vreme cat am stat acolo.
Vino si contrazice-ma ca nu este asa si atunci iti voi spune ca ai dreptate si ca strugurii aia au fost nu acri si verzi pentru mine.

Ca de replici din astea ironice care de fapt nu spun nimic este plin forumul.

P.S. zicea cineva de criminalitate, ia spune-ne noua Ana Stroe,cum a fost anul trecut cu atacul ala de la colegiul Dawson si cati copii de romani au fost raniti si unde se afla colegiul? Asta sa nu mai crezi ca numai CDN-ul este mai colorat!

Laura

Europe is the best!

Esti pe dinafara Laura Andreea.
Spune ca nu te-ai integrat pur si simplu.
Nu o cunosc pe Ana Stroe, dar ii dau mare dreptate.
Atacuri in scoli au fost si in tari din Europa si América, poduri au cazut si in Europa si in America. Analfabti sint si in Europa si in America. Sinti si români care trec prin facultate si nu stiu sa scrie. Te bagi in vorba si nici macar nu ai copii. Sistemul da sanatate este si bun si rau peste tot. Si ca sa fiu draguta cu tine, iti doresc sa te integrezi si sa fi acceptata de nemti asa de bine ca sa trebuiasca sa te intorci in România si sa-ti dai copii la scoala in sistemul romanesc. Acolo ai sa fi servita. Cel putin acuma.
Bafta multa si afla ca eu sint incintata de quebecosii pe care ii cunosc si de viata pe care am reusit sa mi-o creez in aceasta tara. Si da la Montreal/Québec/Canada!
Eu sint de 15 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Mie nu-mi place vara,e o caldura insuportabila,nu ai aer sa respiri.Si,cum a mai zis cineva,programul magazinelor cu pauza de cateva ore la pranz...sau moda de a le inchide joi dupa-masa,cu toate ca si duminica au liber!..Nu-mi place arhitectura (nu vorbesc de monumentele/cladirile istorice),felul in care arata orasele in ansamblu si consider ca preturile sunt mult prea mari pt ceea ce ofera...cam atat deocamdata

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Laura-Andreea: chestia cu vorbitul "fra-anglais" e si buna si rea... Buna deoarece daca nu gasesti un cuvant in franceza - il inlocuiesti rapid cu unul in engleza si toata lumea te intzelege si nu pierzi sirul discutziei! Asta e un lucru EXTREM DE IMPORTANT - din punctul meu de vedere - intr-un interviu: sa te regasesti rapid si sa nu te pierzi e totul - ca vorbele... fie ca-s in engl fie ca-s in fr vin ele :-) Si e rea - deoarece niciodata nu o sa stradui sa vorbesti PERFECT nici engl si nici fr...
Sa nu uitam ca in Ontario nu ai temp iarna de -20 grade Celsius ziua... si chiar -40 grade Celsius noaptea... Sa nu uitam ca in Ontario nu ai banii de pe taxe bagatzi in subventzionarea gradinitzelor... de ex... In Ontario - daca nu ma insel - o zii la gradi o platesti cu aprox 25-40$... iar in Quebec o zii pa gradi e 7$! In Ontario scoala privata e de 10.000+$CAD/an... in Quebec scoala franceza privata este de aprox 5.000$CAD/an... si uite asa... usor-usor se poate vedea ca, chiar in aceeasi tzara, in provincii vecine, sunt diferentze f mari... de la taxe, la sosele, la gradinitze si scoli, la temperaturi, etc.

Lorelai
Lacrimi de Toamna , Iarna pe ulitza..., Albume foto pe Webshots
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Astia pun ceva in Canada dom'le??? (ma refer la pasiunea cu care se dezbate)
A

PS ca de la clima cica nu e

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

eu stau in calgary si-mi place, mai putin cresele si gradinitele
acum sa va povestesc.
prin sept eram cu fii-mea in mall in fata unui rest grecesc sa mancam ceva. in spate 2 femei vorbeau romaneste. eu le-am auzit. dupa catva timp o strig pe fii-mea ca plecase de langa mine si spun ca tb sa fie cuminte si sa stea langa mine etc. tipele cand au vazut ca sunt romanca au inceput conversatia in engleza. acum 2 zile ma duc la o carmangerie rom. o tipa in fata mea. vorbeste cu vanzatorul(si patronul) pune ce are de pus in sacosa si cand pleaca ii zice bye bye la care eu ii zic la revedere si ea evident nimic(desi si eu vorbisem intre timp cu patronul in rom)
alta- eu am masina - aproape toata luna am dus o tipa cu masina(gratis) ba la spital, etc unde avea nevoie(are 3 copii). cand i-am cerut sa stea 3 ore cu fata mi-a cerut o suma f mare de bani.
deci, nu ma dezamageste tara in care locuiesc cat ma dezamagesc romanii cu care intru in contact.

Mergi la inceput