Copiluti de mai-iunie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gata, s-a facut! Eu sint la curs atunci, dar ma pling cit 10 cind ma-ntorc!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 7 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

IN FIECARE JOI INTRE ORELE 22-24 PROGRAM DE VAITAT SI DEPRESII. CINE POFTESTE, CINE MAI DORESTE ESTE ASTEPTAT CU DRAG.

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da' ne ajung oare numai doua ore!?!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 7 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pai scriii pina te saturi doua ore Sau scrii toata ziua si doar il postezi

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

pey si daca ma apuca depresurizarea vinerea dimineata ce fac, astept o saptamana?...in timpu' ala sigur trece ba mai trag si vreo 2 recaderi! io zic sa se planga fiecare cand il doare ca de aia suntem aici sa ne incurajam si sfatuim reciproc!
stiti ce...ma angajez mama-omida sa consolez oricand pe oricine are nevoie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Eu le inteleg perfect pe fetele care sint acasa 24 din 24, 7 zile pe saptamina, non-stop, fara sa mearga la servici, cu copiii acasa tot timpul, fara gradinita, fara rude, fara nanny, fara femeie la curatenie, doar cu un sot care vine acasa seara, destul de tirziu ca sa nu mai poti iesi nicaieri ... Si care asteapta cu disperare sa vina weekendul, ca sa se retraga putin din actiune si sa il lase pe tata sa se ocupe de copii.

Chiar daca mergem pe la diferite activitati in timpul zilei, chiar daca monstruletul doarme 1,5 h in timpul zilei (cind are chef), nu se poate vorbi de relaxare. Mereu trebuie sa te gindesti ce-o sa manince la urmatoarea masa, daca a mincat legume, fructe si proteine pentru ziua respectiva, daca a avut destul fun, daca a fost fericita sau daca s-a jucat deajuns cu jucariile cu care vroia sa se joace, daca i-am citit cartile pe care mi le-a cerut sa i le citesc cu o seara inainte (dupa ce i-am citit alte 10 carti), daca respira bine, ca din septembrie are nasul infundat incontinuu, daca are lucruri curate ... Si multe altele.

Stiu, e decizia noastra de a nu trimite copiii la gradinita si a scapa pentru putind e toate grijile astea. Eu am vrut, va amintiti, dar nu puteam sa o trimit intr-un loc in care nimeni nu se uita la ea, ci doar ii tineau gramada intr-o clasa. Acum, iar, cu mutatul, nu se poate sa o duc la o gradinita.
Am asteptat momentul asta (si a venit!!!), cind spune singura ca vrea sa mearga la gradinita si stie ca acolo sint doar copiii si educatorii, iar parintii si bunicii "go shopping" sau "go to work"; apoi mama vine sa o ia acasa (pina va avea 5 ani, cind va putea merge singura in school bus). O sa ma interesez in Florida, poate mai gasesc un loc la gradinita la care merg citiva prieteni, pentru citeva ore.

Depresia asta nu e cauzata de lipsa de organizare si priotizare. Sint situatii si situatii.
Gusta, draga, te inteleg perfect, mai ales ca tu mai ai si problemele de sanatate, fara nimeni acolo. La fel si Monu, Androix, Tdi, si toate cele care nu au pe nimeni care sa le sune, sa le intrebe ce mai fac, in afara de prietenele lor de aici, de pe forum, sau de cele care sint in pauza, la servici.

Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, dar inainte de a da sfaturi unor mamici, e bine sa ne gindim daca situatia este exact la fel, pentru ca, sincer, nu se compara statul acasa non-stop cu copiii cu situatiile in care mamicile merg la servici sau scoala, copiii merg la scoala sau avem bunici sau rude care sa ne ajute.

Si sa nu incepem cu intrebari de genul, da' de ce nu-ti iei nanny sau femeie la curatenie, pentru ca, iarasi, intervin diferite situatii.
E bine sa incercam sa le intelegem pe cele care isi spun oful aici, in grupul nostru, si sa speram ca va veni curind ziua cind vor fi fericite.

Nu e locul si nici situatia in care sa se arate cit de super-mamici, super organizate si super priotizate sint unele.
Cred ca mamicile care vin si isi spun durerea aici, nu asteapta sfaturi de genul uite ce-ai putea face si ce tare sint eu. Ele vin aici sa caute un umar de intelegere si putina conversatie in cele citeva minute de evadare la calculator, cind nu sint calarite sau chemate la joaca, la bucatarie sau la baie ...

Imi pare rau daca am ranit pe cineva, am vrut doar sa spun ca mai bine nu spunem nimic, decit sa spunem ceva care ar putea face durerea si depresia mai mare ...

Oana si Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Nelia, tare frumos ai scris la mesajul-carnatz! respectele mele. te admir cum te descurci cu toate...desi zici ca nu esti organizata cred ca ai o buna organizare in dezorganizarea ta!
Beatrice, stiu ca intentia ta era sa ne dai un imbold si nu sa superi pe careva, totusi nu toti sunt capabili sa stranga din dinti si sa mearga mai departe, depinde de felul omului. la mine functioneaza ambele, si plansul in gura mare si stransul din dinti, depinde de motive...esentialul e ca-i taaare bine sa ai cui te plange putin si sa-ti intinda o mana de ajutor chiar si numai virtuala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Corail - sa fie sanatoasa Ines Maria si sa aiba noroc. Tie refacere usoara !

Daca mai rezist pana la ora aia, ma depresurizez atunci, ca-s treaza de la 4.30 si m-am culcat la 2, ca asa a vrut Catalin.
Multumesc Neliei si Laurei ca de fiecare data ma pun pe linia de plutire. Ca si Monu, Androix, Gusta si - ma iertati daca am uitat pe cineva - si eu sunt in butoiul cu depresie si vorbesc cu peretii. Catalin e asa si asa. Abia astept toamna viitoare sa il duc la gradi. Il duc si pe Alexandru la cresa sa se obisnuiasca din ianuarie 2009 (cred ca in 3 luni are timp). Micul Tzunami parca are motoras intr-un anumit loc. Nu sta locului o clipa, de cand se trezeste pana se culca vorbeste continuu. Il paruieste pe Alexandru, nu il lasa pe jos, cum il prinde incepe vesnicul "calc Andu" si ia cate o masinuta sau uneori tricicleta si incearca sa dea peste el. Nu suporta sa il ia si sotul pe cel mic in brate. Vrea atentie numai pentru el, acum cand Alexandru incepe si el sa isi ceara drepturile. Ca sa nu mai zic ca nu ii da nici o jucarie mai acatarii. Micul are numai ce nu ii place lui Catalin. Mai nou am reusit sa il fac sa ii dea un ursulet Nestle (are 6!!!+ incA vreo 5 de alte natii si culori).
Gata! Azi pun punct si nu mai zic nimic pana la 22, daca nu adorm ca deja parca-s teleghidata.Imi curge cafea prin vene.
Si totusi.... sunt fericita ca sunt sanatosi, ca sunt isteti (chiar si Alexandru asa mic cum e si acum marait ca are 4 dinti in eruptie), ii privesc cand dorm ca niste ingerasi linistiti si uit de micul tzunami si marele maraici, chiar si cand ma apuca tipatul la Catalin si el la mine, il vad ca e al meu si ca nu se lasa si imi dau seama ca de fapt e un mod de a-mi spune "Mami, am nevoie mai mult de tine", chiar daca o spune intr-un mod aiurea, dar il simt ca vrea sa stau mai mult cu el cum stam odata. Si imi dau seama ca-s deplasata ca tip la copil aiurea, ca toate demonstratiile lui de forta sunt de fapt incercari de a-mi atrage atentia. Desi icerc sastau in mod egal cu amandoi si sa avem activitati oarecum comune (jocul cu mingea, pe care Alexandru il adora sau plimbatul jucariilor cu roti). Punct ca s-a trezit Catalin.
Pupici!

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Ca o continuare a mesajului anterior, din fericire pentru mine, azi e prima zi din urmatoarele luni, in care nu voi mai fi singura non-stop cu Eva!!!
Sotul e acasa, apoi vine soacra (Eva deja e mare si stie sa spuna "play with me" atunci cind are chef de joaca si nu de tv), apoi cind vom reveni in Pennsylvania, va fi destul de mare ca sa mearga full time la scoala si eu la servici!!!!

Mergi la inceput

Happy Thanksgiving!!!! pentru cele care sarbatoresc astazi. Au inceput deja reducerile online!

Mergi la inceput