malpraxis la sp universitar?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cand am nascut prima data am patit aproape la fel, am fost lasata singura cu ORELE, nu mai era nimeni in camera cu mine si nici o asistenta sau medic nu a aparut pana dimineata (m-am internat la 1 noaptea). Dimineata a intrat o femeie in camera sa ma intrebe daca vreau sa mananc si m-a vazut impingand de una singura si a chemat o asistenta care a fost acolo pentru ultimele 3 minute din nastere. Cand am iesit din spital nu am putut decat sa multumesc Celui de Sus (ca altuiva nu aveam cui) ca am scapat intreaga si cu copilul sanatos. Si eram tanara si la prima sarcina, a fost foarte dificil psihic sa-mi revin dupa aceasta experienta cand am fost abandonata singura in spital atunci cand aveam atata nevoie de ajutor si am nascut practic singura. La a 2-a nastere am zis ca daca nu il lasa pe sotul meu langa mine, ma intorc acasa . A fost mai bine, dar cred ca au fost mai atenti, medicul si asistentele, tocmai pentru ca sotul meu era acolo.

Eu sfatuiesc toate viitoarele mamici sa aibe pe cineva cu ele la nastere, sub nici o forma sa nu accepte sa fie internate singure pentru ca o femeie in travaliu e usor de ignorat si apoi de contrazis dar un tatic furios e ceva mai greu de trecut cu vederea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Dr.Radoi a intrat in Universitar fara concurs,la presiunea lui sorin Oprescu pe atunci directorul spitalului.In acest moment,Domnul Oprescu este seful Colegiului Medicilor.Deci,ce sanse au parintii copilului sa aiba parte de o ancheta corecta?
Mama copilului a fost in travaliu mult timp,iar medicul de garda nu a trecut deloc cu orele,macar sa inspecteze saloanele.De aceea,nu cred ca este doar o victima a scandalului ci si el este vinovat.Cum sa nu stie ca ii pleaca asistenta,ca doar el era seful?
Aseara era prezentat protestul medicilor din Universitar care spuneau ca nu din cauza circularei de cordon are micutul problemele de acum,ci de la parinti.In cazul asta,daca aceasta varianta este adevarata,vina apartine medicului curent,faimosul dr.Al.Badiu.Deci tot o culpa medicala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si ma rog, cu ce e vinovat Badiu daca copilul avea o boala intrauterina???? (ceea ce sincer, nu cred. am nascut de 2 ori la Municipal si stiu cum e cu asistentele :(((. pe mine m-au lasat sa lesin in plina zi, eram in postoperator si ele stateau afara la o barfulitza.....strigam dupa ele si se faceau ca nu aud)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Pt. atitudinea asistentelor, tot medicii sunt vinovati ca le tolereaza asa de si stiu ce se intampla in spitalul lor. Ei sunt superiorii lor, de ei depinde organizarea.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Se presupune ca in ziua de azi faci teste sa vezi daca e copilul sanatos. Dr este obligat sa iti spuna daca analizele nu sunt ok si daca bb e suspectat a avea ceva probleme genetice sau de alta natura. Ma gandesc ca asta ar trebui sa se intample intr-o tara civilizata si mai ale scand esti la un dr asa faimos la care sunt sigura ca mai si cotizezi la greu.

acum, parerea mea. este infiorator ce s-a putut intampla. sa fi condamnat de la nastere. nu mi se pare corect. si sunt sigura ca nu e primul si nici ultimul caz din RO.

Este o neglijenta grava care spune multe despre felul in care se lucreaza.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Dr.Radoi a intrat in Universitar fara concurs,la presiunea lui sorin Oprescu pe atunci directorul spitalului.In acest moment,Domnul Oprescu este seful Colegiului Medicilor.Deci,ce sanse au parintii copilului sa aiba parte de o ancheta corecta?
Mama copilului a fost in travaliu mult timp,iar medicul de garda nu a trecut deloc cu orele,macar sa inspecteze saloanele.De aceea,nu cred ca este doar o victima a scandalului ci si el este vinovat.Cum sa nu stie ca ii pleaca asistenta,ca doar el era seful?
Aseara era prezentat protestul medicilor din Universitar care spuneau ca nu din cauza circularei de cordon are micutul problemele de acum,ci de la parinti.In cazul asta,daca aceasta varianta este adevarata,vina apartine medicului curent,faimosul dr.Al.Badiu.Deci tot o culpa medicala.

Cum adica s-a nascut asa din vina parintilor? aia sunt nebuni? parintii au mers la medici si la controale periodic si chiar aseara s-a specificat faptul ca sarcina a fost ok, pe tot parcursul ei si ca si la internarea dinainte de nastere totul era in regula... deci minutele in care Gina a stat singura i-au fost fatale bebelusului, pentru ca inainte el nu avea cordonul infasurat in jurul gatului, dar daca in momentul ruperii membranelor si a dilatatiei maxime cineva ar fi fost langa ea , nasterea ar fi fost grabita sau facuta cezariana de urgenta si alta ar fi fost situatia...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Dupa parerea mea medicii sunt clar de vina in cazul asta. Ma refer la medicii care erau acolo si ar fi putut interveni, nu la medici in general.
Zicea cineva de asistente. Pentru comportamentul lor eu nu i-as acuza pe medici. Nu sunt sefii lor, exista o asistenta sefa si un director al spitalului. Dar un medic ginecolog nu este seful unei asistente de la neo natologie. Spun asta pentru ca si eu am avut probleme cu asistentele si doctorita mea mi-a zis ceva gen "stiu cum sunt, le-am zis de nenumarate ori, din pacate nu am ce le face". Iar dr. neonatolog (altminteri foarte profesionista si foarte draguta) le-a zis doar "hai mai fetelor, chiar asa ... sa lasati copilul asta ... " - asta cand am facut eu scandal - evident asistentele nu au patit nimic, au procedat in continuare cu nesimtirea caracteristica, eu am plecat din spital la cerere, pe semnatura, amenintand ca eu vreau in audienta la directorul spitalului, etc - si asta nu din vina dr. ci a asistenetelor!

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

In opinia mea, in afara de asistenta care a plecat mai devreme, nelasand pe nimeni in loc pentru a o supraveghea pe mamica in travaliu, o parte din vina o poarta si dna dr Moarcas, care nu a comunicat drlui de garda ca nu ajunge in timp (mamica a spus ca i-a confirmat asistentei la tel ca ajunge in 30 min si a venit dupa o ora si jumatate).

Cine a trecut prin maternitatile romanesti intuieste si de ce, practica la nasterile normale, in majoritatea cazurilor, este ca dr apare in ultimele 5 min, scoate copilul si .... ia shpaga.
Pe parcursul travaliului si expulziei in gen sunt moasele cele care stau cu gravidele.

Dna dr. o fi crezut ca inca se incadreaza in timp, sa prinda "faza finala", asa ca nu i-a cerut colegului din garda sa preia pacienta, nu cumva sa ramana fara plic.
Asta este vina sistemului semi mafiot, in care medicii nu "se baga" pe pacientii colegilor ca sa nu se iste conflicte. Medicul de garda ar trebui sa aiba o responsabilitate pentru ce s-a intamplat in garda lui, nu mi se pare normal sa spuna "nu am fost anuntat, nu e vina mea".

Asistenta in schimb, care a plecat fara sa predea cazul turei urmatoare si sa se asigure ca mamica si copilul sunt in siguranta este dupa parerea mea o CRIMINALA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Cred ca trebuie specificat un amanunt absolut esential si pe care presa vad ca "uita" sa il mentioneze.
Bebelusul are o tumora maligna pe creier (astrocitom), tumora pe care o are dinainte de a se naste. Din cauza ei nu vede si nu aude, si pentru excizia ei pleaca in Germania.
Circulara de cordon si eventuala hipoxie perinatala sunt una iar tumora pe creier e alta.
Supravietuirea si prognosticul neurologic al copilului este dat in primul rand de acest cancer si nu de faptul ca a avut o nastere cu probleme.

In afara oricarei discutii insa ramane tragedia acestui copilas si a parintilor lui.
Dumnezeu sa ii ocroteasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Cred ca trebuie specificat un amanunt absolut esential si pe care presa vad ca "uita" sa il mentioneze.
Bebelusul are o tumora maligna pe creier (astrocitom), tumora pe care o are dinainte de a se naste. Din cauza ei nu vede si nu aude, si pentru excizia ei pleaca in Germania.
Circulara de cordon si eventuala hipoxie perinatala sunt una iar tumora pe creier e alta.
Supravietuirea si prognosticul neurologic al copilului este dat in primul rand de acest cancer si nu de faptul ca a avut o nastere cu probleme.

In afara oricarei discutii insa ramane tragedia acestui copilas si a parintilor lui.
Dumnezeu sa ii ocroteasca!

nu te supara, dar de unde ai informatia asta??? nicioadata parintii nu au precizat asa ceva, dinpotriva, se mentioneaza peste tot ca alte probleme medicale nu au fost inainte si dupa nastere.. copilul e acasa si mama ii face gavaj zilnic pentru a-l alapta, din cand in cand merge la spital... in Germania au spus ca merg pentru tratament si nici decum pentru vreo interventie chirurgicala...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput