malpraxis la sp universitar?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

E inuman ce s-a intamplat. Nici nu ne putem imagina prin ce trec bietii parinti vazand copilul lor condamnat pe viata. Intr-adevar nu se stie cu exactitate daca copilul era sanatos si intrauterin, dar asta nu justifica lipsa de interes din partea cadrelor medicale. Ma intreb daca pot dormi linistiti noaptea stiind ca in loc sa salveze vieti, ei le nenorocesc (nu toti, sa fim intelesi).
Si faza ca nu se uita la tine daca nu le umpli buzunarele mi se pare oribila. Viata e cea mai importanta si dupa aia daca cineva vrea sa le dea ceva in semn de recunostinta mi se pare corect, dar nu ma uit la tine daca nu imi dai bani?!?!?

Off topic: Eu am nascut in Italia foarte bine, desi am avut o nastere grea. Era medic neonatolog si ginecolog la orice ora, moase, asistente si fiecare isi respecta tura, nu ca unul pleaca inainte sa ajunga celalalt care sa preia schimbul.
Dupa ce nasteau sotiile, tatii aduceau flori si le lasau la receptie, nu se da neaparat celor care te asista la nastere. Si aici e un spital dintr-un orasel, nu Spital Universitar din Capitala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Din ce citesc eu aici http://www.expres.ro/article.php?artid=331561 parintii nu au zis ca doctorul dormea.

XIO, nu cred ca trebuie sa fii sarcastica. Pur si simplu, eu mi-am spus parerea din perspectiva mamei care a nascut si caruia i se putea intampla si ei nenorocirea asta.
Am nascut si eu la Municipal, chiar cu doctorita Moarcas si a fost totul foarte bine. Am fost trata f. bine, desi nu am dat nici un ban asistentelor, nici macar dupa ce am nascut. Nici asistentelor de la copii n-am dat. Deci se poate si fara spaga.

Nu putem stii sigur ce s-a intamplat exact. Din pacate, sanctionarea cadrelor medicale nu o sa faca copilul bine peste noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Dar nu am fost sarcastica deloc... spuneam doar ca atunci cand acuzi pe cineva de ceva anume e bine sa ai ambele pareri , ca nu te poti baza doar pe ce au spus parintii care nu au nici un fel de competenta medicala.
Se intampla frecvent sa auzim "ce prost e doctorul Xulescu" de la oameni care nu stiu ce spun ...
De asta ziceam sa asteptam sa citim ambele pareri

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Xio,

Sotia mea a avut o experienta similara. Bine ca in final a fost ok.
Problema este de ce nu a sarit nimeni sa faca ceva ?
Nu crezi ca prea se incearca spalarea stangii cu dreapta si tot asa ?
Pai ce opiniii sa apara cand se stiu cu musca pe caciula ?
Sau sunt la sfat de taina sa vada cum sa minta in cor si sa iasa nevinovati ?
Dat afara e mult prea usor.
Nimeni nu are nici un drept sa isi bata joc de viata unui om, cu atat mai mult a unui nou nascut.
Dar ma rog, depinde de scara fiecaruia de valori:
- la unii se numeste cate bancnote de 100 USD / EUR pui in plic
- la altii se numeste profesionalism
si lista poate continua

Nu e numai trist sau revoltator.
Aaaaah, m-am prins. Uite principiul aplicat:
- pasez pisica la vecinul, deci nu am gresit (decat poate moral, dar cui ii pasa de asa ceva ? )
- nu am gresit, merit sa fiu promovat
- sunt promovat, oooh, pai marim tariful , ce naiba
- si parol, nu imi spui doar dom' doctor, deschizi usa cu piciorul si te faci pres in semn de respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Ba parintii chiar sunt asistenti medicali. Nu inteleg, ce explicatie ar putea da "cealalta parte".

A fost tatal aseara pe Realitatea TV si a spus ce s-a intamplat.
Mamica a fost lasata singura 45 de minute in ultima faza, cu dilatatie maxima. Pana in acel moment, copilul era perfect sanatos, fiind monitorizat.
Madam asistenta a cadacsit sa-i spune mamei la 7 fara 20, cu cafeaua in mana, ca pleaca. Cealalta, care trebuie sa apara la 7, a venit la 7 si 20.
Medicul rezident de garda, n-a chemat-o pe dna Moarcas mai devreme, pentru ca este proaspata mamica si nu au vrut s-o deranjeze.
Din pacate, n-am vazut emisiunea de la inceput, ca sa-mi dau seama unde era medicul de garda, de ce n-a ajutat-o.
Tatal a precizat ca sotia lui a dat nenumarate telefoane.
M-a socat faptul ca un medic i-a spus tatalui "domnule, sunteti o statistica".
Din pacate, cred, ca daca "cotiza" bine la asistenta, nu pleca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Asta cu faptul ac medicul de garda dormea e o simpla presupunere. Eu am nascut de doua ori la Universitar si chiar nu cred ca in garda se doarme, cel putin nu in cea de obstetrica. Camera de garda insa e la parter, medicul poate fi acolo sau oriunde la o urgenta pe etajele 4 sau 5 pe care trebuie sa le acopere. Normal este sa fie chemat de catre moase sau asistente in cazul in care are o urgenta sau trebuie sa asiste la o nastere, nu stiu daca el personal are cum sa detina controlul absolut asupra a tot ce misca pe sectie. De asemenea exista medici rezidenti, nu e el singur acolo.
Dr. Cristian Radoi este ginecologul meu de multi ani, mi-a supravegheat doua sarcini si am nascut de doua ori cu el si intamplator stiu ca nu este un medic care se menajeaza, imi e imposibil sa cred ca el a lasat dispozitia de a nu fi deranjat. Eu stiu ca el asista la toate nasterile pacientelor lui, nu isi ia concediu, vine si in we si noaptea si ziua la nasteri, la orice ora iti raspunde la mobil, atat cat e omeneste posibil, fireste. Eu de ex. am fost una dintre putinele gravidute de la odiseea de sept-oct care nu m-am temut toata vara ca voi avea o urgenta si medicul va fi plecat. Eu primul copil l-am nascut duminica, el era plecat din oras si a venit la nastere. A ajuns o data cu mine la spital desi el era in Campulung si eu in Bucuresti, iar asta cred ca spune multe.
De asemenea l-am vazut de multe ori la iesirea din garda si nu arata ca un om care a dormit in noaptea respectiva, era obosit si cu sange pe saboti. Daca tot e sa facem supozitii, eu mai degraba cred ca s-a preconizat o nastere usoara, fara complicatii si au considerat ca nu este nevoie de prezenta lui. Chiar mama bietului bebelus a declarat ca medicul de garda nu a fost chemat, ca a aflta de existenta ei dupa nasterea copilului, nu ca dormea sau ca a refuzat sa vina. Si atunci de unde interpretarea asta?
Noi chiar nu putem sti ce s-a intamplat acolo, pot fi multe variante posibile, e aiurea sa tot facem presupuneri. Sper doar ca ancheta va fi corect facuta si ca va scoate adevarul la lumina... Poate mai bine ar fi sa ne gandim daca ii putem ajuta cu ceva pe parinti pt. a opera bebelusul.

mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mara76 spune:

quote:
Originally posted by acusor

Ba parintii chiar sunt asistenti medicali. Nu inteleg, ce explicatie ar putea da "cealalta parte".

Parintii sunt asistenti universitari, nu medicali. Oricum, oameni educati, care pareau ca stiu despre ce vorbesc. Am urmarit si eu aseara la Realitatea si speram sa aflu de ce medicul de garda nu a fost prezent, dar nu s-a spus. Poate va fi aflat in urma anchetei, macar sa fie asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

E regretabil ce s-a intamplat, din nou din vina cadrelor medicale. Desi multe discutii legate de sistemul sanitar s-au lasat cu scantei, din pacate trebuie sa admitem ca aici e vorba inca odata de nepasarea si neglijenta asistentelor.

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

N-am urmarit toata presa insa din cate am inteles aseara de la Realitatea baietelul are 3 luni si ceva....De ce abia acum se discuta despre asta ???

www.andreialmeu.piczo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

E groaznic. Si eu m-am gandit la inceput ca nu este vina medicilor, poate copilul a fost bolnav, nu orice boala apare la ecografie. Dar acum cred ca, daca nu ar fi vina medicilor si/sau asistentelor ar spune. Ar vorbi cu presa, ar veni si ei la televiziuni. Si ar spune: "Copilul a avut X boala, nu e din cauza cordonului ombilical."

Eu l-am nascut pe cel mic la Universitar. Cu medicul de garda, fiindca medicul meu era in concediu. Medicul meu lucreaza la Polizu si m-a lasat in grija cuiva de acolo care nu mi-a placut. Am inceput sa ma interesez cu disperare de alti medici si alte spitale inclusiv (sau mai ales!) aici pe forum. Am ales spitalul Universitar. M-am dus in garda, spre 12 noaptea si am cerut sa discut cu unul dintre medicii de garda despre care citisem aici, pe forum. Omul a venit, m-a intrebat usor amuzat de unde stiu de el, m-a consultat si mi-a spus "Intr-o ora, maxim o ora jumatate, nasteti." Asa a si fost. Dar in aceasta ora am fost consultata inca o data de medic si de cel putin trei ori de asistenta de la sala de nastere. Cand aceasta a constatat ca nasc (chiar cred ca s-a exprimat "se vede capul copilului") m-a dus in alta camera, a plecat sa-l sune pe medic si apoi s-a intors si a stat langa mine. Nu am dat nici un ban inainte, nu am promis, nu mi-a cerut nimeni nimic. Copilul a avut circulara de cordon si Apgar 10.

Mergi la inceput