analize pt o viitoare sarcina
Buna!
Ce parere aveti de analizele care se fac inainte de sarcina? voua v-au recomandat doctorii asa ceva? Eu sincer nu stiu care sunt cele mai potrivite (in afara de Papanicolau, pe care oricum oricine e obligatoriu sa-l faca). Si de preturi imi puteti spune ceva? PAna acum am auzit ca un set costa 400 RON.
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Cristinna
Raspunsuri
gabitzam spune:
Eu mi-am facut asta vara inainte de sarcina. Le-am facut gratuit, asa ca nu stiu sa-ti zic cat costa tot setul. Cei de la Centrul medical Unirea au pentru arondati un protocol pregatire sarcina care cuprinde daca-mi amintesc Papanicolau, rubeola, listeria, toxoplasmoza, citomegalovirus.
Este foarte posibil sa coste 400RON, ca toate sunt destul de scumpe.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Steluta spune:
Eu mi-am facut analizele la Euroclinic si doar cele de sange m-au costat 1200 RON. Dar e posibil ca in alta parte sa fie mai ieftin. Oricum era o ditamai lista.
Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)
Lorikay spune:
Cred ca gabitzam ti-a enumerat cam toate analizele pe care trebuie sa le faci. Unii doctori nu le recomanda deloc altii te pun sa le faci dupa ce afli ca esti insarcinata iar soacra iti va spune probabil ca pe vremea ei nu se faceau atatea analize,,, Eu cred ca e bine sa le faci inainte de a ramane gravida. Eu le-am facut la Med Life si au costat 370 ron (in septembrie 2006).
CristinnaP spune:
Va multumesc! Si eu sunt de parere ca trebuie facute...acum trebuie doar sa-mi fac timp sa vin la Buc. si sa pun de-o parte ceva bani!
Multa sanatate!
Cristinna
XIO spune:
O prietena si-a facut analizele , a dat 3 milioane, analizele au fost : Rh , citomegalovirus , toxoplasmoza,HIV, etc.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
monalac spune:
analizele pe care mi le am facut eu au fost/citomegalovirus,rubella,listeria,chlamydia,toxoplasma,micoplasma,ureeaplasma,brucella,richetti,secretie vaginala,cultura de col,rh,hiv,plus analizele pt trombofilii,dar acestea din urma nu se impun decat daca ai avut in antecedente pierderi de sarcina.iti recomanda sa le faci la clinica medlife din calea grivitei,exista avantajul ca se recolteaza si sambata,iar rezultatul analizelor se poate vizualiza on line,pe baza unui cod de bare si a cnp ului.cand esti din provincie,asta e f important.eu iti recomand sa faci aceste analize inainte sa concepi un copil,ca sa fii sigura ca nu sunt probleme.
Mami de Cris
Poze Cris
CristinnaP spune:
Buna!
Se pare ca suntem din acelasi oras....asa ca stii exact care sunt problemele aici.
Ce sa zic....cred ca va fi cazul sa fac analizele oricum, pentru ca....testul a iesit pozitiv, iar dr. de familie mi-a calculat 4-5 saptamani! Sincer nu ma asteptam sa se intample asa repede, mai ales k am avut unele probleme....oricum, voi merge la un medic gineco la Universitar si voi face probabil analizele unde ma trimite el. Dar, daca am posibilitatea sa aleg, ar fi f. bine daca as putea merge unde ai fost tu. Multumesc mult pt. sfat!
Cristina