Sarbatoriti de nov-dec 04 (161)
Raspunsuri - Pagina 19
danette spune:
La multi ani cu bucurii si sanatate Andrei!
Am uitat sa scriu de de 2 sapt am scapat, in sfarsit, definitiv de Pampers..adica nu-l mai folosim nici noaptea. E drept ca se trezeste din somn in fiecare noapte... si eu sunt cam nedormita, fiindca dupa cate o 'excursie' la baie, nu readorm in 5 sec. ca Iris...
Dar cu toate astea sunt fericita ca nu mai am treaba cu standurile de scutece si servetele de prin magazine.
Avem deja la activ 2 saptamani de experienta cu bona.
Iris o accepta dar nu e prea apropiata de ea. Nu stiu de ce... e o doamna f. de treaba, linistita, rabdatoare, are ea tot felul de carente de limbaj (mesteaca in loc de mesteca, tocma' am fost venita in loc de tocmai venisem, sau inversiuni de limbaj "din ce moment" in loc de "din moment ce" sau vorbitul cu puternic accent ardelenesc (ma refer la cuvinte pronuntate cu dye, nye, tye), sau "vrei sa-ti dau si la tine" in loc de "vrei sa-ti dau si tie" dar nah, asta e!... nu stiu cum s-ai atrag atentia fara s-o jignesc.
Mi-ar fi placut o profesoara la pensie, dar nu a gasit.
Se joaca cu Iris si-o plimba. Ma bucur ca zilnic sta pe afara cate 2 ore.
Iris e prea directa cu ea...evident ca nu are cum sa fie diplomata la varsta asta, dar uneori mi-e jena mie de ce scoate pe gura.
de ex. i-a spus ca are dinti urati si ca ar trebui sa se duca la doctor. Ea stie ca dintii se strica de la dulciuri si atunci mergem la Stoma. (poate va amintiti ca am fost cu ea sa-i plombeze doua carii).
Altadata doamna a vrut s-o pupe pe obraz, si-atunci Iris a intrebat-o daca e curata, s-a spalat pe fata dimineatza?..
Doamna i-a spus sa-i spuna "mama LILI"... si Iris i-a raspuns ca ea are numai o mama si-o cheama Dana...
Otiliav spune:
Dana, trebuie sa fii mandra de ea, replicile sunt tare
, si eu am refuzat sa spun mama matusei mele, dar cum pot sa le vina cu astfel de pretentii. S-au terminat cuvintele in vocabularul limbii romane? Ii poate spune doamna Lili si gata.
Din pacate cu limbajul este foarte greu de imbunatatit ceva, eu atat am avut tupeu sa le fac anumite observatii parintilor mei, socrilor nu le-am spus niciodata nimic dar vorbesc aproape perfect, soacra lucreaza la relatii cu clientii la banca si socrul profesor. Asa si eu am in vocabular stereotipuri de care incerc sa scap, de exemplu imi mai scapa un "acolosa", "asta"
dar incerc sa ma corectez ca sa invete si ea corect de la inceput. De asemenea foarte multe persoane spun "lui Ana" in loc de "Anei"
, e mai simplu asa.
Uite si in norvegiana au transformat substantivele feminine in masculine ca sa le fie mai usor si au ajuns sa decline ca masculin si cuvantul "mama", oribil.
Mai vroiam sa iti spun ce am invatat de la educatoarea ei. Daca pronunta ceva gresit sau formeaza gresit o propozitie sa nu ii spun ca a gresit si ca asa e corect, sa ii raspund folosind aceleasi cuvinte dar corect gramatical sau sa pronunt corect.
Si ma gandeam ca este o cale eleganta de a-i spune bonei cum este corect, daca o auzi spunandu-i ceva gresit lui Iris, repeti si tu dar corectezi ceea ce a spus ea. Sigur se va prinde.
Am facut si noi poze azi, incepand de aici, degeaba am imbracat-o in rochita ca tot caprita a ramas si de la inceput pana la sfarsit tot pe masina de spalat i-a placut. Ultimele poze sunt facute dupa ce ne-am intors de la magazin, am trimis-o la baie sa se spele pe maini era obosita si putin crizata si pana am pus mancarea in frigider a adormit.
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
danette spune:
Daaa... sincera sa fiu am fost de acord cu IRIS la faza cu "am numai o mama"...
Oti, ref. la limbaj si eu ma mai prostesc uneori si adopt un soi de dialect ardelesc cu "indulcelile" specifce limbii maghiare... zic de cuvinte gen: binie-binie, pe dio parte... sau "e"-ul ala deschis... dar cand vorbesc cu IRIS ma straduis a vorbesc cat mai literar, desi e clar ca o sa auda limbajul locului la greu, cand intra in colectivitate. Eu zic ca-i important sa aiba o baza cat mai buna, si in acest sens.
Sa stii ca eu am fost chiar mirata de cat de bine foloseste Iris dativul si genitivul...si in gerneral prezentul, trecutul si viitorul.
De ex "I-am dat Simonei telefon si i-am spus ca am mancat ciocolata de la ea."
E mortala ANA... pe masina de spalat!
dama spune:
Bun regasit la toate mamicile si sarbatoritii nostri, carora le si urez, din nou cu regrete pt intariere, La multi ani!
De joi seara suntem acasa in formula completa, cu bebe Patrick, care a venit pe lume chiar de ziua lui David, pe 18 noiembrie. De asta data am avut si bucuria de-a reusi sa nasc natural, desi travaliul a durat aproape la fel de mult ca si la prima sarcina, adica de sambata de la 9 seara cand am pierdut apa si au inceput si contractiile pana a doua zi la 11h20. Patrick este foarte diferit de David, la fizionomie ma refer, insa e la fel de mancacios si cuminte, cel putin momentan.
Inca nu am apucat sa citesc nimic din urma, dar voiam sa va impartasesc si voua bucuria si fericirea pe care ne-a adus-o in suflet si in casa noul membru. Sambata seara inainte sa nasc chiar voiam sa pun poze cu tortul si sarbatoritul, dar nu am mai apucat. Asa ca voi reveni cand ma voi mai elibera un pic sa pun si pozicile.
Va pup si revin
monica-elizabet spune:
Buna fetelor,
lA MULTI ANI! Andrei
sa cresti mare si sanatos
Dama
, bine ati venit acasa, ma bucur ca sunteti ok, cum a reactionat david
cand si-a vazut fratiorul?
Danette, si tu si printesa sunteti superbe 
tortuletzul este tare fain...si ruxandra este indragostita de personaj, are tot felul de gentute, bluzite ![]()
Oti, Anutza este o scumpete de fetitza
ce-mi place cum sta pe 
![]()
noi astazi am fost la analize, alex a fost cumintel, apoi am fost la gradi(la o expoztie, serbare...combinata cu petrecere
) unde amandoi s-au distrat tare fain
va
pe toate si pe copilashi
we placut
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
mariussimiuc spune:
Dama,bine ati revenit acasa.
Astept relatari despre cum l-a primit David pe Patrick.Sa stiu ce ma asteapta. ![]()
Dana,mai este nevoie sa spun ca Iris e superba?
O mica printesa...Rochita e super super.
Otilia,cum poate adormi Anuta in astfel de pozitii mey?
E bestiala! 
Miha
si Robert 
Otiliav spune:
Intr-o seara era obosita si vroia sa doarma pe toaleta de abia am convins-o sa se dea jos sa nu cada, de fapt i-am spus ca am si eu nevoie si dupa aceea am pacalit-o cu ceva.
Dama, bine ati venit acasa, ma bucur ca ai intrat sa ne spui. Normal ca asteptam poze si povestea nasterii dar stim ca esti ocupata.
Dana, am uitat sa va felicit ca ati scapat de pampers, e fetita mare acum.
Otilia, sotul Vlad si gogosica Ana Maria (18 Decembrie 2004)
Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana
mikimi spune:
Otilica si Dana va multumim ca impartasiti cu noi imagini idilice !!! pai cum sa nu va doriti in cntinuare fete cand aveti asa printese frumoase.Va invidiez in sensul ala bun si le iubesc pe ele tare mult.Nu mai conteaza cate nebunii fac, te uiti la ele si toate trec, snt sigura.
Zic si eu c intarziere, La multi ani, Irisinei, sa se faca mare si cumintica si sa fie norocoasa.Mami de Irisina e zana si ea, si-i sta tare bine in negru, desi eu nu apreciez foarte mult ''culoarea'' asta.
Tocmai m-am intors de la petrecerea lui Silviu&Paul unde am revazut in sfarsit prietenii nostri de aici, pe Mihaita, Silviu, Paul si Maria.Toti mari, independenti, destepti si mai ales cuminti.Nici unul n-a stricat nimic, nu si-a spart nimic, nu s-au certat pe jucarii(erau si multe...).In schimb eu am facut una mare cat mine, sper sa nu ma urasca paxelina toata viata ei...o tineam in brate pe micuta ei, am vrut s-o las jos, dar nu mi-am dat seama ca saraca nu se tine pe picioare decat daca se prinde de ceva, nu mi-am dat seama ca nu e copilul meu mare de 3 ani, ci o micuta de 8 luni, si am lasat-o jos, am simtit ca a atins pamantul cu picioarele si i-am dat drumul linistita si uitandu-ma in alta parte 

...normal ca a cazut mititica.Ce sa mai...nu am cuvinte, ce inseamna obisnuinta...m-am relaxat asa tare...
DANA am citit e preocuparea ta pivind limbajul bonei..Alexander sta de 2 ani cu matusa mea care e unguroaica si limba romana a invatat-o in Bucuresti dar nu exceleaza ncii dupa j'deani..adica in maghiara nu exista feminin si masculin, asa ca uneori tati e ea, Aex la fel, eu sunt el samd.Zilele trecute imi zicea ca Alex e un copil foarte asociabil(sociabil).Nu-mi fac nici o grija, el vorbeste gramatical corect, pentru ca adevaratel discutii le are cu mine, atunci acorda atentie deplina cuvintelor.Si apoi fa si eu cum zicea Otilica, il las sa zica gresit, apoi ii raspund sau repet ce a zis corect.Si da roade.
In seara asta am primit o pupa mare de la Maria de Ralucutza, de care Alex a fost foarte mandru acasa, mi-a zis tot drumul ca a lasat-o pe maria sa-l pupe.
Incarc s eu poze din starinataturi si de la petrecere si ma intorc
Poze noi jun.
Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)
mikimi spune:
Dama bun venit acasa cu puiul Patrick, sa aiba mult noro in viata, sa fie cuminte, sanatos si papacios asa cum a inceput.Tie refacere rapida si multa putere.
Poze noi jun.
Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis cu pozici proaspete. (28.08.07)
bits spune:
Anca bine ai revenit!asteptam poze si impresiile lui David despre noul membru!
Otilia mey cum reuseste Ana sa faca nani pe masina de spalat?!m-am amuzat grozav cand am vazut unde doarme.!ce rochita frumoasa are si ea e o scumpa.sa stii ca-mi place tare mult cum ii sta cu vernil.