Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

quote:
Originally posted by Letitia1

oamenii sunt amabili,vin in blugi la birou

In blugi la birou? Asta nu-i semn de civilizatie. Aici nu e persmis asa ceva. Doar daca lucrezi pe santier de exemplu.

Si daca lucrezi la redactia Runway si blugii sunt Dolce&Gabana ultima colectie ?
Hai mey, ca nu toti sunt necivilizati sau bancheri ! dar exista situatii si situatii... birouri si birouri ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Letitia, unde lucreaza sotul meu(firma americana) este interzisa cravata si incurajata tinuta casual, pentru ca ei considera ca tinutele prea sobre intimideaza, si pt a se evita stresul se evita costulmul- nu pantalonii si camasa. Cu toate astea in aceeasi cladire de birouri am vazut si barbati in costm, ce-i drept nu prea multi.

La subiect, am invatat ca ceilalti sunt prea ocupati ca sa vorbeasca de mine si eu nu sunt buricul pamantului ca sa fiu tema multor discutii, asa ca ma imbrac cum am chef, cumpar de unde si ce am chef, intru intr-un magazin scump cu o punguta de la un magazin ieftin sau f ieftin. Nu spun copilului 'nu mai tipa ca se uita lumea la noi'. In rest cred ca sunt la fel, si multe schimbari se datoreaza, faptului ca m-am casatorit, am devenit mama... deci m-am maturizat sa zic asa

anca si micutza Bianca(14/03/2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu eram sigura ca vreau sa emigrez. Acum ca sint aici ii multumesc lui DD in fiecare zi. Deci m-am schimbat...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Cred ca emigrarea mi-a imbunatatit starea de spirit:)si mai cred ca s-a produs si o schimbare undeva la nivel psihologic, in sensul ca nu imi mai este frica de necunoscut si de schimbare. Acum as fi in stare si stiu ca pot sa o iau oriunde de la zero. Doar eu. Fara sa ma cramponez de lucrurile materiale care ma inconjoara si care pot fi inlocuite oricand. Inainte de plecare, imi parea rau de fiecare chestie (mobila, haine, etc) lasata in urma si pentru care muncisem atat. Acum, daca ar fi sa ma mut din nou (si probabil o sa o fac in viitorul apropiat, din Florida in California) nu mi-ar mai pasa absolut de loc. Nu as mai lua nimic cu mine! Imi plac schimbarile acum si nu as mai accepta sa car nici un fel de "balast" dupa mine (nici material si nici emotional).

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluk31 spune:

Nu cred ca acest subiect e o critica la adresa Romaniei.E firesc ca atunci cand pleci sa ti se schimbe optica,pentru ca ai termen de comparatie.Si vezi lucrurile mai obiectiv...Dar in ambele directii,nu numai in defavoarea tarii-mama.
De ex,ca tot vorbeati de felul in care se circula,in Ro cand pui piciorul pe trecere,masinile se opresc,pe cand in Italia poti sa uiti.Nici macar nu reduc viteza,asa ca trebuie sa astepti tu pana trec cu totii,indiferent ca esti cu burta la gura sau ploua si n-ai umbrela...
Cat m-a schimbat pe mine nu-mi dau seama,insa am priceput ca nu sunt cu nimic mai prejos pt ca sunt romanca si ,in acelasi timp,ca dincolo de granita,nu tot ce zboara se mananca.Poate pt ca am ajuns intr-o tara latina,cine stie

Raluca

in asteptarea micutei Anais

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Lol Maria si daca ai pus punct dupa mesajul ala al tau frumos bolduit nu mai am voie sa comentez nimic?
eu nu am cerut nimanui sa isi schimbe opinia mi-am exprimat-o pe a mea si raman lipita cu dintii de ea: sunt convinsa ca nu a fost intentia lui marox dar chiar ea zice ca ideea subiectului i-a venit din lungul sir Romania vs restul lumii. In care suntem daca nu apostrofati de ceva macar priviti cu o oarescare urma de condescendenta. Si incerc sa vad si eu de ce? Ca nu dam prioritate la pietoni si nu zicem buna ziua? Pricep ca ne compalcem si lumea e fericita ca a evadat, si? Mi-e greu sa cred ca o tara sau alta schimba fondul unui om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Pe mine emigrarea m-a invatat ca pot fi si independenta, m-a invatat sa profit la maxim de fiecare zi pe care o traiesc.

In Ro stateam f mult in pat, la TV, in casa, munceam putin, dar nici nu eram fericita. Acum muncesc 40-60 ore pe saptamana, dar viata mea e cu mult mai palpitanta. Am invatat ca munca cinstita si eforturile personale aduc satisfactii atat la nivel profesional cat si la nivel emotional - garantat.

An-k, si sotului meu (in firma americana) i se impune camasa, cravata, si (culmea) sa fie ras, mai ceva ca-n comunism. Ca el in mod normal nu se radea, avea o barbutza f cool pt. mine. Si nici macar nu lucreaza la serviciu pt. clientela, sau cum se spune in ro, lucreaza in administratie si nu vede pe nimeni din exteriorul firmei din biroul in care e. Dar asa e politica firmei.

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by MarinaMi-e greu sa cred ca o tara sau alta schimba fondul unui om.

Mediul este enorm de important. Altfel ne-am lasa copiii la scoli cu copii din familii destramate, de care nu se ocupa parintii, sau am trai in satra, ca oricum fondul nu se schimba, nu ?? Bineinteles ca o tara schimba fondul, cu cat persoana sta mai mult in ea. O persoana incepe sa semene si sa imprumute din caracteristicile pana si ale partenerului, care e o singura alta persoana, dar'mite cand suntem inconjurati 24 din 24 de oameni cu un anumit profil ?

Les psychiatres, c'est très efficace. Moi, avant, je pissais au lit, j'avais honte. Je suis allé voir un psychiatre, je suis guéri. Maintenant, je pisse au lit, mais j'en suis fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by Ira

quote:
Originally posted by MarinaMi-e greu sa cred ca o tara sau alta schimba fondul unui om.

Mediul este enorm de important. Altfel ne-am lasa copiii la scoli cu copii din familii destramate, de care nu se ocupa parintii, sau am trai in satra, ca oricum fondul nu se schimba, nu ?? Bineinteles ca o tara schimba fondul, cu cat persoana sta mai mult in ea. O persoana incepe sa semene si sa imprumute din caracteristicile pana si ale partenerului, care e o singura alta persoana, dar'mite cand suntem inconjurati 24 din 24 de oameni cu un anumit profil ?

si cum ai facut sa alegi scoala care nu are copii din familii destramate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by Ira

quote:

si cum ai facut sa alegi scoala care nu are copii din familii destramate?

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput