Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by analessya13

Marina, chiar nu inteleg ce te deranjeaza la acest subiect care n-are nici o legatura cu ceea ce spui tu. Pana la urma acest subiect este adresat mai mult celor care traiesc in afara granitelor tarii si daca nu iti convine sau te irita nu ai decat sa stai deoparte, nu citi, nu accesa ceea ce se va scrie aici sau in alte subiecte care tie ti se par "prea mult".

Asta ca sa fiu off topic.

Voi reveni.

tztztzzt,este o comunitate publica, nu poti spune ca subiectul e adresat numai celor de afara, intra aici cine vrea,iar ia citeste tu frumusel ce scrie sub numele Marinei, are ea dreptu sau nu sa intre pe subiectul asta.
Mai gandeste-te putin inainte sa scrii ceva.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mai precizez odata ca e parerea mea si calitatea de moderator nu are nici o relevanta in discutia asta.

nu ma deranjeaza subiectul in sine, ma supara trendul. De cand cu Italia discutam pe n subiecte ce bine e afara si cum ni s-a schimbat viata in bine in comparatie cu situatia din Romania.
Acum imi cer scuze lui Marox ca s-a nimerit subiectul asta , sincer am citit multe subiecte si nu m-am bagat desi mi-a stat pe limba, dar acum sincer de ce credeti ca in RO nu se spune buna ziua ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

N-a spus nimeni ca in RO nu se spune buna ziua, in fond toti am primit educatie de acasa de cand eram in RO.
Eu am spus ca "am invatat sa zambesc sincer cand salut", ceea ce nu prea faceam in tara si nu-i vedeam nici pe altii facand din cauza a n motive.

Iar subiectul nu este despre cum ne-a schimbat in bine viata in strainatate, ci despr cum ne-a schimbat in general - poate fi si in rau.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

N-a spus nimeni ca in RO nu se spune buna ziua, in fond toti am primit educatie de acasa de cand eram in RO.
Eu am spus ca "am invatat sa zambesc sincer cand salut", ceea ce nu prea faceam in tara si nu-i vedeam nici pe altii facand din cauza a n motive.

Iar subiectul nu este despre cum ne-a schimbat in bine viata in strainatate, ci despr cum ne-a schimbat in general - poate fi si in rau.

Maria

mare smecherie mare...mergi 2000 de km sa inveti sa zimbesti sincer ..nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Pentru ca m-am trezit azi intr-o super dispozitie,nici un subiect de acest gen n-o sa-mi strice ziua,am zis!
Marina
Si ca sa fiu on topic,desi cred ca subiectul e adresat in exclusivitate celor din afara,ma bag si io in seama!
Si eu sunt un om cultivat si interesant(zic altii,nu eu)fara sa-mi fi terminat studiile suparatoare
Nici mie nu-mi pasa daca pun fusta sau pantaloni,nu neaparat din cauza de kile in plus ci pur si simplu pentru ca nu-i pasa nimanui de ce nu am fusta
Am colega,care are copil facut la 19 fara sa fie casatorita,nu e nici acum de altel,care imi este foarte buna prietena,am amici in care ea a venit in relatie cu un copil de 6 ani si el nu mai fusese casatorit niciodata
regulile de circulatie in afara se respecta,e adevarat dar cu siguranta nu din constiinciozitate ci din simplul fapt ca se dau amenzi infiorator de mari daca le incalci,simplu!La noi e adevarat este o problema,ca nu se dau amenzi,ca sa vezi ce constiinciosi am fi!
politica nu ma mai intereseza nici pe mine,de multisor chiar!
culmea,sortez gunoiuuul!adik nu dau la menajer haine si sticle de sticla sau plastic,se pune?
asta cu buna ziua este bine intiparit in mintea mea de copil,cand intru in contact cu cineva,cand vreau sa cer ceva,orice spun buna ziua!
LA soferii de autobuz,recunosc,nu spun ca nu iau contact cu ei,,stau la ei in cabina,nu ne intreaba de sanatate pe noi calatorii!

Ma incadrez eventual sa emigrez?
Si daca eu fac asa si marea majoritate a cunoscutilor mei,fac acelasi lucru,tot mai avem speranta,nu?
Intrebarea era,de ce, ceea ce faceti in strainatate nu faceati si acasa,in Romania?Chiar daca sa zicem erati priviti cumva???
Hai,o zi minunata sa aveti,asa cum sper s- am eu pe a mea,desi e joi 15!

"La vita e bella"
De mancare
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Am zis ca nu ma bag,dar nu ma rabda inima-hai ca mi-a placut asta cu regulile de circulatie care se respecta in Romania.Se lasa si pietonii la trecere?Sau poate asta se intimpla in Romania imaginara ca in cea reala eu nu am vazut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Nu, nu puteam sa fac intotdeauna in tara ceea ce fac aici, si stii de ce ? Pt. ca de multe ori nu eram respectata si tratata omeneste la serviciu, pe strada, in metrou, la spital, de catre vecini s.a.m.d.

Trebuia sa muncesc ca un rob cate 12 ore pe zi si chiar in w-end pt un salariu (bun, ce-i drept, dar nu exceptional) pt. ca in tara noastra nu se respecta drepturile angajatilor. Nu stiam niciodata cand voi termina programul, asa ca nu mergeam cu lunile la teatru si nici nu citeam, iar cand ajungeam acasa numai de zambit nu-mi ardea. Si de ce as fi zambit cand, ajunsa acasa, in fata blocului altii care n-aveau ce face, vorbeau prostii tare, beau si scuipau seminte in fiecare seara. Iar sambata si duminica rasunau manelele la ore care ar trebui respectate pt. odihna.
Cand a trebuit sa ma operez si i-am spus sefului ce trebuie sa stau acasa o luna, a sarit de parca l-am jignit. M-am operat in Austria la 2 luni dupa ce m-am angajat, iar seful de aici mi-a spus sa stau acasa pana ma simt bine, ca doar sanatatea e cel mai important lucru.

Ar mai fi unele de spus, dar ma opresc aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by mamitzica

Am zis ca nu ma bag,dar nu ma rabda inima-hai ca mi-a placut asta cu regulile de circulatie care se respecta in Romania.Se lasa si pietonii la trecere?Sau poate asta se intimpla in Romania imaginara ca in cea reala eu nu am vazut.

Mai mamitzica, da' spuneti neste minuuuni...
Cum adica nu se da prioritate pietonilor, la trecerile pt. pietoni?
Da' noi astia care scriem aici, ce-om fi? Ramasitele-calcatilor-de- masini-pe-trecerile-din-ro?
Stii cu ce scriu io acuma? Cu pilafo-mana :-)))))

Incruntata si acra, uratoare a tot ce misca,

tercio-denizela :-))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by mamitzica

nu stiu cand ai plecat tu din tara,dar sa sti ca prioritate se dadea si se da si acum.
Ca tot zicea cineva de plata facturilor , se fac si in ro stand in fata pc-ului, se pot face si prin card (eu asa imi plateam telefonul cand eram in tara, la fel energia electrica)
Ce ma enerveaza pe mine este traficul.Cat am fost in co am crezut ca am sa-mi petrec jumatate din timp pe drumuri.Si inaitne se circula nasol, dar sa faci o ora jumatate din Dr Taberei pana in Iorga mi se pare inadmisibil.
Si daca e sa stam sa o luama la puricat, peste tot sunt bune si rele, nu numai in Ro.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

....pana la urma sunt tot "cei sapte ani de acasa"...am stat un an de zile intr-un camin studentesc in Paris,cu bucatarie si baie comuna pe etaj,studentii supercivilizati frantuji nu-si stergeau masa dupa ce mancau,nu stergeau plita electrica dupa ce dadeau cafeau in foc,isi lasau resturile pe masa desi cosul era sub masanik pentru ca stiau ca la pranz vine femeia de servici si face totul luna....in week-end,romanii si negrii faceau bucataria bec....pe strada,in mijloacele de transport,etc erau civilizati pentru ca stiau ca nu au voie sa faca altceva...
....acu daca tot am scris aici,hai sa va zic ce ma deranjeaza cel mai tare,ca mandra mea este privita ciudat ca la 3 ani zice buna ziua cand intra undeva,ca zice multumesc si "ma scuzi" ,ca o invatz sa nu arunce nimic pe jos.....

www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele

Mergi la inceput