Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Cred ca e bine sa-i aduci pe cei din afara....as incepe cu mariamunteanu si mai am citeva cliente din US

Cu parere de rau te anunt ca fetele din US si-au exprimat deja parerea. Le-ai ratat. Ai ramas cu "circu'" in brate

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

ia uite, la topicul asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=110916
povestesc fetele cum le-a schimbat o simpla vizita in strainatate, si inca n-a tabarit Guestus+ pe ele sa le explice ca nu-i adevarat, si le inseala vazul, simturile, memoria; phui, ce scapare;da'las'ca stim noi mai bine cum e in strainatate si le inchidem gura cind incearca sa-si descrie experientele; noi nu ne vindem tzara

http://www.floriinro.ro/

Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

la ce nebunie e la subiectul asta ma mir ca nu a iesit si acolo scandal, asa ca nu ne da in fapt

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Ana Stroe, cum sa nu ne-o vindem, ieftin. E mult mai bine nu? Suntem oricum fara valoare ca neam, tara tot ce vrei. Insa altiiiii...."valoarea mea nu o are nimenea"
Propun ca toti cei care indraznesc sa spuna si ceva de bine de Romania sa nu mai activeze pe forumul asta. Este exclusivist am inteles. Probabil ca incetul cu incetul asta va deveni.
Desi daca s-ar fi citit cu atentie toti cei din Romania au recunoscut diferentele si relele de aici. Dar cand iti spune cineva in mod repetat ca ai standarde joase, ca-i plin de mizerie, poate chiar si in casa la tine, ca peste tot pute si lipsa de speranta si de perspectiva ne omoara, ca asculti manele si esti incult te intrebi cum totusi supravietuiesti in Holocaust...desi poate al care scrie tocmai experimenteaza astea. Dar stii cum, pe net poti sa fii cine vrei, nu te stie nimeni.
Si cu astea, toate bune si spor la treaba...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe

ia uite, la topicul asta http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=110916
povestesc fetele cum le-a schimbat o simpla vizita in strainatate, si inca n-a tabarit Guestus+ pe ele sa le explice ca nu-i adevarat, si le inseala vazul, simturile, memoria; phui, ce scapare;da'las'ca stim noi mai bine cum e in strainatate si le inchidem gura cind incearca sa-si descrie experientele; noi nu ne vindem tzara

Phuh, si eu care credeam ca am scapat!

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iulia_b

Ana Stroe, cum sa nu ne-o vindem, ieftin. E mult mai bine nu? Suntem oricum fara valoare ca neam, tara tot ce vrei. Insa altiiiii...."valoarea mea nu o are nimenea"
Propun ca toti cei care indraznesc sa spuna si ceva de bine de Romania sa nu mai activeze pe forumul asta. Este exclusivist am inteles. Probabil ca incetul cu incetul asta va deveni.
Desi daca s-ar fi citit cu atentie toti cei din Romania au recunoscut diferentele si relele de aici. Dar cand iti spune cineva in mod repetat ca ai standarde joase, ca-i plin de mizerie, poate chiar si in casa la tine, ca peste tot pute si lipsa de speranta si de perspectiva ne omoara, ca asculti manele si esti incult te intrebi cum totusi supravietuiesti in Holocaust...desi poate al care scrie tocmai experimenteaza astea. Dar stii cum, pe net poti sa fii cine vrei, nu te stie nimeni.
Si cu astea, toate bune si spor la treaba...

Iulia,

topicul asta imi aminteste de discutiile ce le port cu cumnatul meu cind merg acasa: la tot ce incerc sa le povestesc despre Canada (si duc casete de obicei, poze cu kg, etc) el vine cu un contraargument: si noi avem, si la noi daca nu-i X e Y; doar la Niagara a ramas fara replica ; autoarea topicului nu s-a gindit sigur sa scoata in evidenta ca-i mizerie si ca-s manele in Romania, sunt sigura ca se vroia cu totul altceva, nu o alta comparatie Romania/afara; dar imediat, lumea s-a simtit: pai cum, la noi cum nu asta sau ailalta'; uite, daca incep sa scriu ca aici am gasit mai multa siguranta: ies seara pe strada linististita, nu-mi mai tin geanta in brate cu amindoua miinile in metrou, autobuz, etc, pariez ca vine replica: ce, voi nu aveti hoti, nu se fura copii, nu sunt violuri, etc; sau daca spun ca am invatat sa am incredere in cuvintul oamenilor si in faptul ca orice problema are o rezolvare, ce voi primi: vrei sa spui ca noi suntem toti mincinosi, tzepari^...s.a.m.d., chiar daca nici prin cap nu mi-ar fi trecut substraturile de mai sus;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ana Stroe, cata dreptate ai.

Mergi la inceput

stii ce-i culmea: atunci cind intr-adevar ar trebui sa stim sa vindem: campanii publicitare oficiale, filme despre Romania, etc, o facem pe dos: nu avem nici o propaganda oficiala pusa la punct in strainatate care sa prezinte Romania cu cele bune (si are destule), in schimb merg cu acordul oficial filmele despre aurolaci, saraci, camine de copii, etc; ne varsam in schimb naduful pe forum, cind apare individul X si spune: uite, aici im place asta, asta, ailalta care functioneaza diferit, care merge mai bine; atunci se trezeste patriotismul din noi si ho pe el; ce folos, ca asta nu aduce nimic mai bun in mod constructiv Romaniei, doar ascute spiritele pe forumi intre noi; ulterior ne intrebam de ce nu sunt organizatiile romanesi unite; pai unde-s trei indivizi, deja unul cel putin are deja o opinie contradictorie si daca se poate alia cu al doilea, l-ar masacra pe al treilea; vezi forumul asta si nu numai.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

si mai e ceva ce eu nu inteleg .. asa in mare cam toti am fost de acord ca nu e prea roz in Romania acum. insa daca SE SPUNE sau SE SCRIE asta de catre cei care stau in afara mai ales, imediat e criticat si inteles atat de prost ! adica ceva de genul: stim ca e prost dar sa nu vorbim despre asta !
de ce oare adevarul doare atat de tare ??

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Mergi la inceput

In 1990 eram studenta la ASE in primul an, in Bucuresti; a fost anul cind in Tg-Mures romanii si ungurii s-au batut ca-n epoca de piatra, stirile facind inconjurul lumii; ticalosul ala de Iliescu a stat si s-a uitat, n-a intervenit cu nimic, fortele de ordine au stat deoparte cind oamenii se omorau cu banci rupte din parcuri, oficialii s-au trezit a doua zi, cind lumea isi lingea ranile;
buun...intr-o dimineata asteptam autobuzul spre ASE, cu un bun amic care e maghiar-german, dar copilarise la Radauti, vorbea o limba romana mai corect decit mine(locuiam peste drum de fac.de Medicina, linga Izvor, la niste rude); dupa 3-4 autobuze cind se inghesuiau toti pe scari si pe culoar raminea gol, am scos printre dinti citeva vorbe in ungureste, trecuse de 8H si cursurile incepusera, noi tot in statie pentru ca nu dadeam din coate.......urcam cumva si cind ma vad pe scari, incepe in jurul meu corul nibelungilor pensionari: ce'i draga, nu-ti convine traiul in Romanie^, pai daca nu-ti place in autobuzele noastre de ce nu te cari la Budapesta...cu juma'de gura am incercat sa replic: stiti, eu sunt romanca, la care replici de genul: romanca pe ma'ta, etc, te-am auzit noi ce accent ai!; Peter m-a tras de mina frumusel jos la prima statie: hai jos pina nu te si bat romanii tai.....se trezise patriotismul in compatriotii mei, dar cam tirziu, si intr-un moment tocmai nepotrivit; le era la indemina sa-l practice contra unui inamic de douazeci de ani si 50kg, decit in alte situatii si cumpatat......

Mergi la inceput