Cum v-a schimbat viata in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 12
cl spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanuquote:
Originally posted by ellej
de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ???
De ce ai impresia ca ne simtim inferiori? Cred ca mai dregaba se simt asa cei care au plecat, nu cei care au ramas, pentru ca strainii se uita de sus la voi (destul de multi, in orice caz). Faptul ca va simtiti inferiori e problema voastra, de ce o trasnferati asupra celor care au ramas nu stiu.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
De unde ai scos acesta "perla" falsa ?
Maria, uite si de unde e perla "falsa":
quote:
Originally posted by alessia105
Hei hei hei mai respirati ...si va calmati ..de ce va simti inferiori daca e totul ok in Ro ??? pai noi cum ne simtim cand ni se spune ..
...www.antena1.ro/index.php?page=news&subcat=1&id=7170¤tPage=1" target="_blank">E ceva normal in tara asta???[
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
manon spune:
cred ca orice roman care a dat putin cu nasul pe "afara" se intoarce cel putin influentat de experienta occidentala si, poate, cu cateva achizitii (de civilitate !!) benefice. cei din jurul nostru vor observa modificari in comportament, daca vom fi mai atenti cu colectarea resturilor menajere si repartizarea lor, vecinii vor baga de seama pana la urma si, nu toti, nu brusc, dar usor-usor vor incepe si altii sa urmeze exemplul. daca atunci cand ne plimbam patrupedele prin fata casei vom folosi pungutele igienice speciale, vecinii nostri cu care mai schimbam o vorba-doua despre caini (si nu numai) se vor jena, la un moment dat de "produsele" prietenilor necuvantatori si vor folosi la randul lor respectivele pungute. nu ma lungesc, ideea e ca fiecare poate schimba in bine ceva in jurul lui...si astfel, campul influentelor pozitive se poate largi din ce in ce mai mult. ia sa toarne ciment, sa traga lumina si sa bage o sursa de apa in cotetele animalelor doar 2-3 tarani intr-un sat, in scurt timp majoritatea din vecinatate va face la fel. si am putea vorbi altfel despre o tara frumoasa, pana una alta, legata la ochi, jefuita si batjocorita...
mariamunteanu spune:
Alessia, Cl, noi nu vorbim despre a vizita o tara ca turist, vorbim despre a locui acolo si a cunoaste viata in partile ei mai putin placute.
Ca si mie imi place la nebunie sa ma plimb prin Bucuresti pe care-l iubesc (desi nu m-am nascut acolo) si despre care cred ca are un farmec deosebit, dar sa recunoastem ca viata nu e deloc usoara nici macar atunci cand ai bani. Pai sa stau in masina 3 ore pe zi dus-intors din Militari in centru, m-ar deranja f mult pt ca timpul e important pt mine. Voi cei care locuiti acolo, stiti mai bine decat mine cum e viata de zi cu zi.
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.
Maria
analessya13 spune:
quote:
Originally posted by clquote:
Originally posted by alessia105
Nu zice nimeni ca Romania nu e o tara mirificaaaaaaaaa ...ca nu sunt schimbari in bine ..dar oare ti-ai dus seful luxermburghez in Matasari?? sau in sectorul 3 ultra central????..
...
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu'
si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
In Italia sau in alte tari nu exista si cartiere mai...defavorizate sa spunem? Totul e perfect si sigur peste tot, nu? Roz si minunat!
Si toti strainii care se duc sa viziteze Italia, oare unde se duc, in orase de la Cuca Macaii si in cartiere marginase, nu-i asa?
Dar de ce nu vreti sa vedeti celelalte diferente: sistemul sanitar, cel de invatamant...?! Stam jalnic la aceste capitole.
Iar faptul ca trebuie sa dai 200 de euro sau 600 de euro pentru crese sau gradinite mi se pare exagerat.
ellej spune:
De unde am scos 'perla'? De pe acest forum. Nu mai citesc decat ca suntem popor de tigani si nu mai stiu ce (analesia), ca ii e rusine cand se uita marii italieni cu scarba la romani, alta ma intreba daca stiu cum e cand strainul aude de RO si zice "pays rustique" sau devine agresiv etc.
De 10 ani plec cel putin odata pe an in strainatate, in diverse tari occidentale si stiu care sunt partile lor bune dar hai sa-o lasam mai moale cu paiul din ochiu' altuia. La Paris sunt zone in care n-ai vrea sa calci, murdare de-a dreptul, la Bruxelles la fel, la Luxembourg ce sa zic, n-am vazut, dar toti ceilalti au Ferentarii lor.
As putea pleca la Bruxelles si maine la o institutie europeana, sunt pe lista de rezerve si nu ca agent temporar. deocamdata n-o fac. Asta ca sa previn frazele de genul "vai, ce invidioasa".
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
mariamunteanu spune:
Marina, dau reply cu quote pt. ca, din cauza afluentei de mesaje, risc sa ma incurc.
N-am motive sa nu-mi cred prietena pt. ca e o tipa realista si nu e fandosita. Ii povesteam de gradinita noastra si-mi raspunde "tu imi spui de Montessori si eu m-as bucura sa nu faca al meu laringita, hepatita, otita etc asa cum fac copiii tuturor prietenilor mei, chiar si cei la gradinite cu 600-800 euro".
Am inlemnit cand mi-a spus asemenea preturi. Iar despre copii care se imbolnavesc rau si frecvent la gradi (na, ca si ai mei au diaree acum) cititi la "parintii intreaba, parintii raspund" si "scoli, gradinite" de pe acest forum.
Maria
Guestus spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Am vrut sa vin cu copiii in tara pt. o luna cand erau de un an. Parintii mi-au spus sa renunt la idee pt. ca mi-ar fi f greu sa ma descurc cu gemeni, nici n-as avea pe unde sa merg cu carutul dublu.
Maria
e uite asta e problema...ca nu incape mercedesul pe alee. hai nene...aveti niste idei fixe da bune.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Marina, dau reply cu quote pt. ca, din cauza afluentei de mesaje, risc sa ma incurc.
N-am motive sa nu-mi cred prietena pt. ca e o tipa realista si nu e fandosita. Ii povesteam de gradinita noastra si-mi raspunde "tu imi spui de Montessori si eu m-as bucura sa nu faca al meu laringita, hepatita, otita etc asa cum fac copiii tuturor prietenilor mei, chiar si cei la gradinite cu 600-800 euro".
la alea de 1000 euro e disease free...

,Dezbracatu'
si Spiderman