Casatorie fara dragoste ???????
Raspunsuri - Pagina 2
Mirunda spune:
Draga Oana B. , cand spun din ratiune nu ma gandesc la interes...material cel putin. Poate la dorinta de a avem un umar langa tine, din partea unui om pe care il simti bun, dar...pe care nu il iubesti...
Si eu ma gandesc, ca si multe dintre voi, ca totul poate fi bine si frumos o vreme, dar...ce faci cand, poate cu timpul, incep sa apara probleme, necazuri? Nu este oare mult mai greu sa iti gasesti motivatia de a sta langa un partener pe care l-ai ales astfel, atunci cand vin greutatile? Ca si langa un om ce il iubesti iti este cateodata greu, dar asa...
As fi fost curioasa sa aflu si ceva pareri masculine, dar...probabil ca pentru barbati este putin mai greu sa povesteasca despre asa un subiect? Oricum, va multumesc mult celor ce mi-ati raspuns, si m-as bucura sa aflu si mai multe opinii, asta ma ajuta mult.
Va multumesc! Mirunda
dede spune:
parere personala
Eu unul nu cred in asa ceva - nici nu pot sa-mi dau cu parerea - imi iubesc familia si nu pot/vreau sa-mi imaginez scenarii. Inteleg si nu vreau judec astfel de relatii.
DeDe
petruta spune:
Cred ca subiectul trebuia agatat la alta sectiune.
Si acum un raspuns: da, poate exista. Exemplu de caz real marturisit: socrii mei. Si au trecut multi ani de cind sunt impreuna.
Petruta & bb Mihai
http://community.webshots.com/user/gabrielmil
mamica dulce spune:
buna mirunda..am sentimentul ca te referi la tine si nu doar la o chestiune abstracta sau in legatura cu o prietena..daca e asa,atunci te intreb...acest barbat te iubeste?sau simte ca si tine doar respect,prietenie,tine la tine?
nu e simplu deloc raspunsul la intrebarea ta,in orice situatie sunt multi factori de care sa tii seama..de caracterul vostru,inclinat spre liniste si pace sau aventura si sentimente puternice,avantaje,dezavantaje(nu ma refer la cele materiale,ai precizat clar ca nu e cazul)
eu cred ca astfel de relatie are sanse de reusita si cum ai spus tu mai devreme..ce te faci daca dupa vreo 7 ani apare altcineva in viata ta/lui?...
dar in acest timp de ce sa refuzi compania unui om cu siguranta bun si alaturi de care te simti bine?
cam seamana cu povestea cu drobul de sare..
si in acest rastimp sentimentele nu sunt batute in cuie!!multe se pot schimba.
sper ca am fost coerenta,am senzatia ca nu am ales bine cuvintele dar si speranta ca m.am facut totusi inteleasa.
Marunzika spune:
Incredibil de greu gasesc a raspunde la aceasta intrebare! Fara a iubi o persoana sunt convinsa ca o poti accepta intr-o casatorie; accepti insa a te lega pentru toata viata intr-o casatorie fara temelii-iubirea? Am citi aceste randuri: "Cine se afla in inima, acela-i aproape, chiar daca sta departe; insa cine-i departe de inima, acela ramane departe, chiar daca-i in apropiere". Nu stiu daca ceea ce am scris e de ajutor dar eu am incercat!
katalina spune:
Casatoria e ceva de lunga durata,si e un lucru important in viata,pe linga copii, si daca nu il iubesti pe cel de linga tine, .......nu vei fi fericit.
o mamica, casatorita.
cata.
ralu spune:
Nu rezista!!!! Doar daca se indragostesc dupa casatorie....
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
crinuta spune:
Depinde de la caz la caz. Daca ma intrebi pe mine raspunsul este clar NU. Eu nu as putea trai alaturi de un barbat pe care atunic cand il privesc sa nu imi tresalte inima. Ori dau totul ori nimic. Nu ma pot preface, nu pot fi dragastoasa, iubitoare daca ceeea ce simt nu e iubire.
Cunosc multe casnici desfacute tocmai din cauza asta, deoarece nu exista iubire. In acelasi timp am auzit de casnicii care initial se bazau pe intelegere iar in timp au ajuns sa se iubeasca enorm. In fine, astea sunt cazuri izolate si nu trebuie sa ne raportam la ele.
De asemenea, numai iubirea nu este suficienta. Mai trebuie toleranta, compatibilitate, flexibilitate, putere de intelegere, de iertare......... si tot asa
Fiecare dintre noi este altfel. Unii pot trai fara acea pasiune, altii nu. In concluzie trebuie sa ne cunoastem noi insine bine ca apoi sa actionam asa cum ne dicteaza noua inima. Sfaturile in acest domeniu nu prea sunt de folos.
Crinuta
ghemotoc spune:
Se mai intampla sa si reziste. Profesoara mea de mate din liceu nici macar nu ascundea chestia asta. Povestea ca atunci cand a terminat facultatea a fost detasata stagiara ca inginera la o intreprindere unde l-a cunoscut pe viitorul ei sot care era departe de idealul ei masculin, adica mic , chel si cam grasut.El s-a tinut atat de mult de capul ei , incat pana la urma s-a casatorit cu el si au doi copii care sint studenti acum. Ea spune si acum despre el ca au fost toata viata prieteni , se inteleg foarte bine, il apreciaza pentru felul in care se poarta cu ea si cu copiii, dar atat. Iar el, dupa atatia ani, o pierde din ochi cand se uita la ea.
Cred ca depinde de la caz la caz, important e sa fii fericit .
Gabriela19 spune:
Trimise - 11/07/2003 : 10:13:13
--Ruxi:------------------------------------------------------------------------------
cred ca o astfel de retalie poate merge pe baza respectului dar daca in timp (dupa 2-3...7,8...ani de casatorie) intalnesti un barbat pentru care vei simti acel CEVA, ce vei face? Nu cred ca exista o persoana care in viata nu simte acel CEVA, fie mai devreme fie mai tarziu. Ce vei face atunci? renunti la tot ce ai avut si iti traiesti viata???
Cami
La acest räspuns:
"ce vei face atunci cand il vei gäsii pe EL dar tu esti deja cäsätoritä si pusä intr-o astfel de situatie !!!!?????renunti la tot
sau te complaci in continuare!!??