Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (260)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Multumesc gagici, pentru multele urari. Va pup si va doresc tot binele dn lume.

Noi astazi ne-am sarbatorit asa ... scurt ... adica .. doar parintii si fratele meu .. plus noi si prietenele Dariei, care fac parte din familie deja. Am primit de la al meu sotior un parfum ... din alea scumpe dupa care mi se scurg ochii prin vitrine :D De la ai mei am primit pijamale .. bleach .. ca eu nu folosesc ... si niste CD-uri cu Vanghelis. Cel mai frumos cadou a fost facut de prietena cea mai buna a Dariei, o fetita de 7 anisori. Mi-a adus o felicitare facuta si scrisa de ea. Abia a inceput scoala, si fetita stie deja sa scrie si sa citeasca. Dar ... ceea ce mi-a scris...m-a impresionat pana la lacrimi. Ia uitati ce poate sa gandeasca o fetita de 7 ani: http://www.dropshots.com/lunanoua2#date/2007-11-15/00:45:06

(alaturi este o felicitare scrisa de sora ei, de 12 ani)

Fetele mi-au facut tort de plastilina .. si decoratii cu inimioare, din plastilina.

Am reusit sa fac si un tort ... rapid .. in 2 ore. Pana la 4 am tot pierdut vremea pe aici .. si ... mi-am amintit ca la 6 am musafiri :D

http://community.webshots.com/user/torturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Neata fetele..Ioana Bia are un cub cu care se joaca din cind in cind..baga diverse forme in el zice "gleen" de la "green" , "well done" si in general incearca sa zica cam tot ce aude in engleza "good night!"..eu zic ca si cubul si catelul sunt ok..eu votez totusi pentru cub!Stai ca mi-am adus aminte ca are si catel..pe acelasi gen..ala nu o intereseaza mai deloc!
Eu ieri am condus prost si azi am avut un moment aiurea dat de un handi care s-a bagat aiurea..boul!
Maraki ma bucur ca Angelos e bine, dar vad ca si voi aveti un sistem sanitar de kk..
Luna ce tort ai facut? Rapid, in 2 ore?
Monica nu mai zici nimik?
Azi e ziua bonei mele, cica face 51 de ani..i-am dat Biei sa-i dea niste bani de ziua ei si, desigur, ca nu vroia sa ii dea..zicea numai ca "nu place" si ii tinea bine!

Bia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna dimineatza!
DEEA
ANA de Spania
CATA ba zic.Ce sa zic? Dorm.Afara ploua in ultimul hal,iar cafeaua e prea fierbinte inca
In rest,n-am prea mare chef sa ma trezesc: am nevoie urgent luna asta de 100000 euro si cretinii imi trimit 30000 ...
Deci ce sa platesc intai? Dintre salarii,contributii la stat,facturi la chirie,en.electrica,gaz,telefoane,rata leasing si facturi la furnizorii care suna ca-s obisnuiti sa incaseze rapid facturile de la noi Deci daca suna recuperatorii, nu raspund la telefon

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

'mneata!
Cata, asa ma gandeam si io aseara , ca s-ar putea sa ignore catelusul ala(desi il mai apouca amorul pe cate un plus si il tot iubeste si smotoceste)........el e cu aranjatul, potriveala, m-a inabunit cu cilindrul ala de bagat forme in el. Ne jucam cu el de cel putin 8 ori/zi. Acum sa vad ce parere are si Cristi! Imi place de Bia, de ce sa-i dea bani bonei, ce, nu are salar?
Deea, tare m-a impresionat felicitarea de la prietena Dariei. Sa stapanesti sanatoasa cadourile!
Jani, tare frumusele sunteti! Iar Carla e o domnisorica in toata regula. Scumpica foc!
Moni, bafta la gasit solutii.........si mai ales, grija mare NU RASPUNDE LA TELEFON!!!!
Maraki, daca i-ai dat lui Angelinos macar 3 zile furazolidon eu zic ca e ok, eventual micsorezi doza, ii mai dai 1/zi inca vreo 2 zile.....ar fi bine sa-i mai faci un examen coprologic dupa cateva zile de la intreruperea furazolidonului pentru ca atata timp cat este sub tratament rezultatul nu va fi concludent. Se poate sa fi luat bacteria de la Dixi? Sanatate multa!
Fug sa mai strang prin casa ca imediat se trezeste teroristul!

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2

"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"

Mergi la inceput

"Scoala parintilor

Asertivitatea, conditia oricarei relatii fericite
Autor: Psiholog Cezara Dasu

Cuvantul Relatie, aparent atat de simplu, ascunde unele dintre cele mai complexe intelesuri si ridica printre cele mai semnificative intrebari. Relatiile ne fac umani si ne mentin impreuna. Fericirea si calitatea vietii depinde de ele.

Pentru foarte multi oameni, o relatie este fundamentul peste care pot incepe sa isi construiasca viata. Pentru acesti oameni dragostea, increderea, compania, intimitatea sunt la fel de vitale precum apa si aerul.

Relatiile satisfacatoare nu sunt apanajul celor bogati, faimosi, talentati, privilegiati. Aceste avantaje nu influenteaza calitatea relatiilor. Toti putem avea relatii care sa genereze placere si satisfactie.

Toate relatiile sunt diferite. Traim in aceeasi lume dar relatiile sunt diferite. Toti ne cream propria lume subiectiva bazata pe experientele noastre.
Pentru o relatie e nevoie de doi, e ca un dans. O relatia fericita nu va fi cea in care un partener incearca sa il schimbe sau sa il manipuleze pe celalalt, nici cea in care unul dintre parteneri incearca sa ii faca pe plac celuilalt indiferent de propriile dorinte. Relatia fericita este cea in care poti fi tu si ii poti permite si celuilalt sa fie autentic. Pentru asta este nevoie de siguranta si incredere. Iar pentru a le obtine e nevoie de asertivitate.

Omul se naste asertiv in mod natural. Prin educatie uneori insa copilul este controlat prin folosirea sentimentelor. Copiilor le place sa ii multumeasca pe cei care se ocupa de ei si poti fi manipulati sa faca diverse lucruri prin amenintarea mai mult sau mai putin deschisa cu retragerea protectiei si iubirii. Cei care educa in felul acesta o fac pentru ca probabil si lor li s-a intamplat la fel si aceste este singurul model pe care l-au avut.

In procesul de invatare a modalitatilor de gestionare a sentimentelor inconfortabile, unii copii incep sa se supuna. Altii invata si ei aceleasi deprinderi manipulative si se comporta la fel cu parintii sau alte persoane, facandu-i pe ceilalti sa faca diverse lucruri pentru a nu se simti vinovati. In procesul de crestere se dezvolta amestecul unic de comportament asertiv/non asertiv, stilul unic de manipulare si contramanipulare.

Comportamentul asertiv este cel prin care se afirma nevoile, dorintele intr-o modalitate pozitiva, calma pastrand distanta fata de agresivitate sau submisivitate, de conduitele pasiv-agresive.

Gradul de asertivitate este in stransa legatura cu stima de sine. In absenta asertivitatii conformarea la niste cerinte nedorite se va face din dorinta de a evita un contact inconfortabil cu reflectarea lipsei de valoare din partea solicitantului. Dar in final, se formeaza un cerc vicios si indiferent de alegere, tot la ganduri si emotii negative la adresa propriei persoane se ajunge.

Promovand si respectand drepturile asertivitatii de la inceputul vietii cu copilul vostru indepliniti o conditie fundamentala a dezvoltarii unei persoane cu incredere in ea si cu incredere in ceilalti. Numai in acest context relatia poate fi fericita.

Drepturile asertivitatii:

Am dreptul sa cer ce vreau
Am dreptul sa refuz ceea ce nu vreau
Am dreptul sa exprim ceea ce simt
Am dreptul sa ma razgandesc
Am dreptul sa gresesc si sa nu fiu perfect
Am dreptul sa am propriile valori
Am dreptul sa nu ma justific
Am dreptul sa fiu sanatos
Am dreptul sa spun nu
Am dreptul sa spun "nu stiu"
Am dreptul sa imi stabilesc prioritatile
Am dreptul sa fiu eu
Am dreptul sa ma supar
Am dreptul sa ma sperii si sa impartasesc asta
Am dreptul sa nu ma simt responsabil pentru ceea ce simt, gandesc si fac ceilalti si pentru problemele lor
Am dreptul sa iau propriile decizii, sa fac propriile alegeri
Am dreptul sa ma distrez
Am dreptul sa ma schimb si sa evoluez"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Maraki, scuze, dar aseara n-am mai apucat sa intru pe forum si sa citesc intrebarile. Da, cred ca e OK daca ii mai dai Furazolidona si azi si gata. Daca deja face kk inchegat e bine. Sa ai grija totusi la regim, adica sa-i introduci treptat alimentele.
Of, deci era necesar antibioticul. Sa zic vreo 2 vorbe despre sistemul lor? Nu... Bine ca e Angelo OK.

Mergi la inceput

IRINUTZA, LA MULTI ANI!
Sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte de multe impliniri!

Mergi la inceput

La Buzau ploua, vreme mizerabila... Nu o sa putem iesi afara, vom innebuni in casa. Urasc vremea asta.

Va pup ... fug sa-mi beau cafeaua.

Mergi la inceput

IRINUTZA LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Irinutzaaaaaa,la multi ani!Pupic multi si o zi minunata!

Ioana si www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2

"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"

Mergi la inceput