Amenoree, de ce?

Amenoree, de ce? | Autor: oana_cnt

Link direct la acest mesaj

Buna ziua, am 28 de ani si de cca un an si jumatate, de cand am intrerupt tratamentul cu anticonceptionale pentru a ramane gravida, nu am menstruatie. Am facut numeroase analize, am fost pe rand la 3 ginecologi si la un endocrinolog si in afara de estradiol, care mi-a iesit cu valoare foarte mica (12), celelalte analize ies foarte bine. Am facut si RMN, pentru a inlatura suspiciunea unei eventuale tumori, si aceasta analiza fiind buna.

Precizez ca in aceasta perioada de timp am mai avut de trei ori sangerari reduse cantitativ, am facut tratament duphaston, clastykyt si vitamina E, fara rezultat, apoi iar cu duphaston , insa nevenind menstruatia nu am mai luat in continuare (tratamentul presupunea sa fie inceput, in a doua parte, din ziua a 16 de ciclu). Ultimul tratament, cu utrogestan, l-am intrerupt din nou din lipsa de menstruatie.

Am facut si ecografie vaginala, care a iesit in regula, de asemenea.

Problema este ca vreau sa raman insarcinata si nu stiu ce sa mai fac in continuare. Medicii au conchis ca este o dereglare hormonala pe baza de stres si ca se va reinstala ciclul la un momnet dat. Totusi, parca nu pot sta asa, fara sa fac nimic.

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Va multumesc