Raspunsuri - Pagina 9
armandcp spune:
Lorelaim
Daca la mine te refereai, cred ca nu ai inteles nimic din ce am scris. Imi pare rau.
Nu era vorba de nici un fel de origine sanatoasa.
De sanatoase ce sunt originile mele si ale sotiei, am avut bunici in puscariile comuniste si am fost jefuiti ca lingaii lor sa stea in munca altora si evident cei de origini sanatoase, ca tot se practica sintagma.
Nu are sens sa iti explic ca ar insemna sa ma scuz. Si ar fi inutil.
Ruxij a pus punctul pe i cu adevarat.
Afirmatiile facute sunt de genul axiome.
Nu totul e asa.
Am remarcat ca impunerea respectului nu aduce nimic pozitiv, din contra.
Dar ramane la latitudinea fiecaruia.
Probabil insa ca nu sunt acceptate idei contra.
Eu zic sa il sunam pe neica Roger Moore sa faca un film si pe tema asta , eh ?
conchita spune:
nu e vorba despre manele si gusturile literare, cred ca exagerati sofistic. e vorba despre aspectele super importante ale educatiei si ingrijirii unui copil. nu pot privi cu compasiune fata de inconstienta parintelui si sa trec mai departe cu indiferenta cand vad un copil sufocandu-se intr-un carut acoperit cu plastic in plina vara (vezi topicul cu abuzul asupra copiiilor) si nici nu pot sa dau din cap "tolerant" atunci cand o mamica "atotstiutoare" afirma cu aplomb ca laptele de mama e cah spre deosebire de formula si "recomanda" (de fapt bate cu pumnul in tastatura) altor mamici intrebatoare sa abandoneze alaptatul = "n-ai lapte", "laptele nu e destul de gras", "da-i suc de morcov". nu cred ca sunt singura care a citit aici despre sucul de lamaie bun sa opreasca sughitul la nou-nascuti, iar faptul ca cineva protesteaza contra unei asemenea aberatii nu inseamna deloc ca trateaza ignorantii cu aroganta. na, ca sa dau exemple concrete, poate nu mai teoretizati atata, superior.
adica prostul, dupa ce ca nici nu stie, i se sustine dreptul la libera exprimare. daca vine desteptul si isi da si el cu parerea, valeu, incep protestele si acuzatiile de vai, ti-ai luat nasul la purtare.
exista prostie. toti suntem prosti in diferite grade si momente. sa negam evidenta e o prostie si mai mare. daca prostia ar fi avut vreo valoare, la ora asta inca ne-am fi tarat in patru labe prin jungla si am fi mancat in continuare omizi si buruieni. sau cei cu scoala de pe topic care apara ignoranta si non-valoarea ar fi atarnat de copaci mancand banane. omul s-a ridicat in doo picioare cand si-a admis neputinta si limitele si a incercat sa si le depaseasca. nu foloseste nimanui daca ne mangaiem "tolerant" pe crestet si nu recunoastem ca avem o problema. copiii de azi au dreptul sa fie crescuti conform celor mai noi rezultate stiintifice in domeniul ingrijirii, sanatatii si educatiei.
ma indoiesc ca e vreun parinte pe zona care isi educa copilul in spiritul stagnarii, al non-implicarii, al lipsei de initiativa, ci nu in cel al curiozitatii fata de nou, al ratiunii, al gandirii critice, al dragostei pentru cultura si valoare.
ruxij spune:
Cred ca e de ajutor sa iti exprimi parerea la subiectele la care observi o idee gresita, punctual si cu tact, referindu-te la o problema anume. Dar asa, sa ne intrebam intr-un subiect general, de ce sunt prostii prosti nu cred ca are sens.
Andrada spune:
Eu cred ca subiectul asta se refera mai ales la demitizarea autoritatilor in domeniu.
La faptul ca respectul in alte parti si in alte timpuri in Romania ( vezi povestea lui sinzi) se acorda la inceput neconditionat si se retragea "in caz de..", iar acum se acorda selectiv si numai dupa indelungi cautate demonstratii.
Practic orice medic, invatator, preot vine intr-o relatie cu pacientul, parintele sau enoriasul sub o aura de suspiciune, care nu se clarifica decit dupa dovezi coplesitoare.
Timp in care acordam increderea si bunele intentii fara retinere homeopatului si vecinei de la 3, care n-au cunostintele si rezultatele pe care le-am vrea, dar cel putin nu sint parte din stabiliment...
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
lorelaim spune:
Dupa cum am scris anterior (in ultimul mesaj): NU AM FACUT apropo la absolut nimeni si din capul locului am precizat ca sunt OFF TOPIC. Deci - daca doritzi sa raspundetzi la mesaje off topic - e alegerea dvs.
Si deoarece cei care au creat acest forum au scris "In discutii generale puteti posta orice doriti!" nu vad de ce eu as judeca pe cineva ce posteaza aici...
Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
light spune:
Nu am citit tot ce s-a scris asa ca e posibil sa repet ideile altcuiva insa parerea mea este ca pentru a respecta pe cineva nu ma intereseaza daca da sfaturi de bagator de seama sa nu, nu ma intereseaza daca e gunoier sau medic, daca e somer sau presedinte, nu ma intereseaza nici daca vrand sa ajute debiteaza tampenii persoana respectiva, nu ma intereseaza nici de ce acea persoana asculta manele sau savureaza stiri de scandal sau otv, nu ma intereseaza nici ca se trateaza la bioenergetician si nu la alopat, si nu ma intereseaza nici ca o admira pe MOnica sau ca e lipsita de cultura acea persoana ci ma intereseaza doar un singur lucru pentru a-i acorda respectul si anume ca acea persoana SA FIE OM, adica om in primul rand cu bun simt si cu frica lui Dumnezeu, curat sufleteste si bineintentionat, pasnic prietenos, iubitor. Asta cred eu ca aduce respect.A si daca la toate astea se ma adauga si faptul ca OMUL respectiv poate fi un bun medic sau poate fi un renumit actor sau altceva, el oricum si-a castigat respectul meu in primul rand datorita acelor calitati de om de omenie ca sa zic asa.
semnat de mine
tlaura spune:
quote:
Originally posted by sinzi_ana
Exemplul din viata reala care mi se pare relevant ar fi asta...
Strabunicul meu a avut 7 fete...cea mai mica s-a nascut cu tetralogia fallot, o malformatie cardiaca care acum 50 de ani (mai ales in Romania) era in proportie de 99% mortala...Dupa cum am spus strabunicul era tzaran, nu stia decat sa asculte glasul pamantului...
Dar s-a zbatut pentru copilul lui, a ajuns intr-un final la Bucuresti la Fundeni, unde un dr (din pacate nu mai stiu numele lui, dar il pot afla...stiu doar ca a murit acum cativa ani) i-a promis ca o va face bine...A fost una dintre primele operatii pe cord deschis facute in Romania si prima care a reusit 100%...(acum matusa mea are aproape 70 de ani, e sanatoasa tun si plina de viata). Strabunicul a vrut sa ii multumeasca cu ce a putut (mai ales ca matusa mea a stat in spital 6 luni, timp in care veneau si ei o data pe sapt sa o vada...) dar dr. nu a acceptat nimic, ba chiar i-a sarutat mana strabunicului meu si i-a spus ca munca lui e mult mai pretioasa ca a lui...si ca fara ea nu ar putea nici el sa faca atata bine...
Au ramas prietenii toata viata, si acum imi aduc aminte cum strabunicul isi lua hainele bune si pleca la trenul la Bucuresti sa isi viziteze prietenul...
Nu profesia face omul...ci omul face profesia!!!!
Nu conteaza ce profesie ai (toate au un rol si sunt la fel de importante) atat cat esti devotat si o faci cu drag...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si Davidpsihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
Ar trebui sa mentionezi numele doctorului aici pe forum; acest om merita sa fie pomenit!
bird70 spune:
quote:
Originally posted by conchita
e vorba despre aspectele super importante ale educatiei si ingrijirii unui copil. nu pot privi cu compasiune fata de inconstienta parintelui si sa trec mai departe cu indiferenta cand vad un copil sufocandu-se intr-un carut acoperit cu plastic in plina vara (vezi topicul cu abuzul asupra copiiilor) si nici nu pot sa dau din cap "tolerant" atunci cand o mamica "atotstiutoare" afirma cu aplomb ca laptele de mama e cah spre deosebire de formula si "recomanda" (de fapt bate cu pumnul in tastatura) altor mamici intrebatoare sa abandoneze alaptatul = "n-ai lapte", "laptele nu e destul de gras", "da-i suc de morcov". nu cred ca sunt singura care a citit aici despre sucul de lamaie bun sa opreasca sughitul la nou-nascuti, iar faptul ca cineva protesteaza contra unei asemenea aberatii nu inseamna deloc ca trateaza ignorantii cu aroganta.
Mamicile din povestea ta nu doresc sa faca rau ci din contra, ele sunt convinse ca ceea ce spun este adevarat si ofera un sfat cu intentia de-a ajuta. O astfel de mamica, la fel ca si tine e convinsa ca actioneaza in folosul copilului. Problema se pune de ce unele mame asculta in continuare sfatul babelor cand e vorba de crescutul copiilor? Poate ca nu se face suficient efort privind educarea populatiei, poate ca nu se face suficient efort in eliminarea profesionistilor care fac de rusine profesia lor si scad increderea oamenilor.
viviana spune:
Am citit si am tot citit ce s-a scris pe aici si iarasi am citit.
Nu e nimic in neregula sa te uiti/sa-ti placa la OTV sau Monica, sau stirile de la ora 17, sau manelele, sau baba atoatestiutoare din sat atat timp cat o faci cu moderatie.
Nu e nimic in neregula atata timp cat mai poti face diferenta intre propriile idei alegandu-le pe cele care contin VALOARE.
Binele si Raul sunt dimensiuni morale stabilite de societate in functie de traditii si percepte morale. VALORILE sunt diverse si se clasifica in functie de mai multe criterii.
Ele au totusi un standard comun: adevarata valoare REZISTA IN TIMP.
Problema apare cand oameni lipsiti de dimensiuni morale confunda nonvalorea cu valoarea.
OTV-ul induce o confuzie primejdioasa a valorilor prin amestesc de adevar cu minciuna.
Stirile de la ora 17 prezinta obstinent raul in defavoarea binelui
Monica reprezinta ceea ce o fata nu ar trebui sa vrea sa ajunga.
gigi reprezinta ceea ce un popor nu ar trebui sa vrea sa aiba drept conducator.
Si da, asa cum oamenii sunt clasificati in functie de ceea ce mananca in grasi si slabi, asa sunt si clasificati in functie de ceea ce citesc, vad la televizor etc.
Niciodata nu o sa pot avea o prietena ce-o divinizeaza pe Monica sau il idolatrizeaza pe Gigi sau se uita la OTV.
Si asta nu din lipsa de respect, snobism sau mai stiu eu ce.
Pur si simplu pentru ca nu avem subiecte comune.
Nu stiu cine zicea de Plesu ca a plagiat. Eu stiu ca a fost vorba da Liiceanu. El a fost acuzat ca a plagiat din Heidegger pentru ca intr-o nota introductiva la o carte a acestuia a explicat un concept al lui Heidegger folosind conceptele acestuia. Acuza subtirica fara continut venita din parea ziarului ziua. Care s-a materializat de altfel si intr-un proces de calomnie.
Aceasta reprezinta o forma clasica de intoxicare prin prezentare unilaterala a unor fapte.
In contexul valoric de astazi nu-i poti da ca exemple pe Creanga si Eminescu.
Creanga si Eminescu au fost priteni pentru ca aveau preocupari intelectuale comune, asemanatoare si deci o baza de idei de comune. Din cate am citit nici Eminescu nu si-a terminat studiile pe de o parte din cauza sifilisului si pe de alta parte pentru ca nu ii placea autoritatea neputandu-se incadra intr-un sistem de studii. Despre Creanga se spune ca exista marturii ca ar fi fost homosexual.
Ei au dainuit datorita operelor lor extraordinare si nu vietii personale. Ceilalti luati in dicutie aici "dainuie" pe micile ecrane si tind sa devina modele datorita vietii lor personale scandaloase.
Dupa parerea mea asta este ceea ce numim o "schimbare a scarii valorilor".
Fiecare profesie trebuie respectata. Si da il respect pe maturator pentru ca face o munca in folosul comunitatii.
Dar, din punct de vedere social el se situeaza sub un medic, sau profesor sau inginer sau asistent medical sau, sau, sau.
Si nu, nu il respect pe manelistul "X" pentru ca imi prezinta un stil de muzica care nu este conforma cu traditia latina a romanului.
Si, din pacate, nu voi putea respecta nicio persoana care submineaza valorile morale si traditionale ale poporului meu. Care violeaza valorile in care trebuie crescuti copiii acestui popor.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
sirimie spune:
Unde s-a ajuns ![]()
Din cite am inteles eu Sheannamp nu e medic pediatru, ci altfel de medic.
Parerea mea este ca ea si si-a exprimat tristetea ca multa lume pe forum o contrazice desi ea e medic si stie mai bine, si pentru ca atit de multe prejudecati sint expuse si crezute aici. Si ii pare rau de copii.
Eu cred ca e o tristete pe care trebuie sa o aiba oricine, nu e nevoie sa te explici de ce o ai sau de ce esti incapabil sa o intelegi. Parerea mea.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi! ![]()
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

psihologul
: