De ce?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

pana la un punct inteleg multe. inteleg ca e greu sa ma crezi pe mine si pe recomandarile oms, desi sunt in engleza pe care tu nu o sti. inteleg ca eu sunt doar o mama si ca mai sunt altele 'doar mame' care te sfatuiesc altfel. inteleg ca iti trebuie 'zvac' ca sa te poti certa cu toate babele/vecinele bine voitoare. inteleg ca e greu sa comenteze toti pe la spatele tau ca esti nebuna ca nu are caciula in cap. inteleg ca e normal sa ai dubii privitor la ce iti spun eu. inteleg ca tinzi sa il crezi pe dr tau, ca doar e dr...., care iti recomanda sa citesti cartea lui despre cum sa ti cresti/hranesti/iubesti copilul. care evident ca e scrisa acum 20 de ani...

dar nu inteleg de ce nu ai aceleasi dubii si legat de ce iti zic altii. cumva pt ca sunt mai multi? nu inteleg de ce nu poti cantari si argumente si persoane. nu inteleg de ce nu ai incredere in tine, sa iti asculti instinctul atunci cand e vorba de iubire. pt ca iubirea si afectiunea nu se invata din carti.

si cred ca totul depinde de tine. de increderea pe care o ai in tine, de taria cu care iti poti sustine convingerile si de eforul pe care esti dispus sa l faci.

pt ca te poti complace o viata. dar ganditul e greu. el nu ajunge o singura data. trebuie sustinut, trebuie intretinut. cand incepi sa gandesti...eh... e un proces care nu se termina...e ceva ce trebui facut non stop. pt ca orice problema rezolvata naste alta. pt ca lucruile nu sunt simple. si totusi...sunt asa simple daca nu gandesti..e atat de usor...deci de ce sa te mai complici?!?!

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Daca Monica Columbeanu sau Gigi Becali, persoane pe care multi ii privesc drept ideal de reusita in viata i-ar invata despre munca cinstita (indiferent de care, nu numai fizica adica), corectitudine, politete, bun simt, decenta, de cum sa mergi la parade de moda dar, din cand in cand sa deschizi si o carte/internet, sa mergi in parc sau la un concert/piesa de teatru/festival folcloric atunci cred ca lucrurile ar sta altfel.

Referitor la ceea ce ai scris mai sus parerea mea este urmatoarea:
nu pot sa invat pe altii ceea ce eu nu stiu, nu pot sa promovez anumite valori/practici pe care eu nu le recunosc/aplic, in concluzie nu pot sa fiu ceea ce nu sunt.
Singura pretentie pe care pot s-o emit e faptul ca as vrea ca cei responsabili (mass media) sa echilibreze aceasta balanta adica sa nu mai promoveze exclusiv (obsesiv) non-valori ca cele amintite de tine. Dar asta e o alta poveste...
In alta ordine de idei, in primul mesaj te intrebai de ce multe aberatii transmise pe cale orala au prioritate in aplicare versus informatiile din mesajele scrise. E evident ca mesajul oral are un impact mai mare decat cel scris, perceperea lui este mult mai facila. (chiar si limbile straine se invata mai intai oral, apoi scris).
Am observat ca de fiecare data cand raspunzi la "parintii intreaba" iti justifici raspunsurile atasand studii/articole foarte bune si utile; e de apreciat ca esti o persoana voluntara si oferi celuilalt sansa sa se informeze. (eu apreciez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
In ceea ce priveste "Degeaba faci bine daca ii dai omului peste nas..." as vrea eu sa pot schimba mentalitati. Tocmai de aici vine durerea......

Sheannamp, mentalitatile nu se schimba "dand omului peste nas". E o vorba din popor (nah, tot vorba, deci nefundamentata stiintific), care spune ca "vorba dulce mult aduce" sau mai era una ceva de genul "prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet".
Apreciez mult sfaturile pe care le dai, dar nu apreciez felul in care le dai. De aceea ele devin mai greu de digerat si deci de urmat.
Pe urma, in privinta alimentatiei bebelusilor, degeaba te superi pe mamici ca nu stiu de sfaturile OMS, atata timp cat medicii (aia care studiaza ani in sir) habar nu au de ele si nu le recomanda (ba chiar li se par prostii - discutie auzita de mine intre un medic pediatru si o asistenta pediatrie).
Concluzia mea, putina toleranta si lucrurile chiar s-ar putea schimba in bine.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005
Delu Prichindelu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anna, daca se stia raspunsul, apai nu mai erau razboaie in lume, toti eram fericiti si buni, samd samd:

si apropos de discutie: imi zicea dr copiilor mei ca a venit una asistent medical la ea si in loc sa ii asculte sfaturile, incerca s-o convinga pe doctorita ca ea are dreptate....
asa ca ce sa mai discutam.

semnat, alta snoaba elitista

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Sheanna, imi pun si eu, retoric, aceleasi intrebari de-o viata intreaga.

Chestia cu mama care stie ce e mai bine sau face ce crede ca e mai bine pentru copilul ei, desi in aparenta e o atitudine benigna sau chiar pozitiva, are darul de-a ma irita teribil, mai ales cand e folosita ca paravan pentru ignoranta si pentru impermeabilitatea la nou si la recomandarile sanatoase.

In rest, cred ca stii si tu raspunsurile.

Pentru ca suntem diferiti, pentru ca nu avem acelasi IQ, acelasi background, aceleasi sensibilitati.
Pentru ca intotdeauna kitsch-ul va fi juicy, frumos colorat, sclipitor si mult mai atractiv.
Pentru ca oamenii nu vor sa fie deranjati cu treburi nelinistitoare(a, daca sunt crimele de la ora 5, e alta treaba... ai vazut draga, si ce tanara era...), scuturati, fortati sa gandeasca la chestiuni profunde.
Pentru ca valoarea autentica e de obicei discreta, modesta, iar nonvaloarea, autoasertiva si agresiva.
Pentru ca barfa va fi mereu inerenta societatii, orice sociolog iti poate confirma. Se pare ca barfa e o necesitate.

Sunt lucruri ce nu pot fi schimbate. Ma gandesc insa ca toleranta e esentiala. Si simtul umorului. (Nu sunt condescendenta, cel putin asa sper). Pentru ambele parti.

I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by Oliv75

Singura pretentie pe care pot s-o emit e faptul ca as vrea ca cei responsabili (mass media) sa echilibreze aceasta balanta adica sa nu mai promoveze exclusiv (obsesiv) non-valori ca cele amintite de tine. Dar asta e o alta poveste...

O remarca foarte buna, absolut de acord cu tine. Dar valorile adevarate nu sunt vandabile, nu aduc audienta.

I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Foarte buna intrebarea dar cred ca nu vom afla raspunsul pentru ca si eu ma intreb asta de mult timp.
Acum vreo 2 ani m-am luat in gura urit de tot cu niste cucoane romance pe alt forum pe aceiasi tema-copil bolnav dus la dr,dat antibiotic,dar cum dr era un timpit mama intreba pe forum ce sa faca si a capatat variate raspunsuri si idei aberante si asta am intrebat si eu si nu voi intelege niciodata-de ce poti avea incredere intr-o persoana necunoscuta gasita aiurea pe un forum,fara pregatire medicala care iti recomanda niste produse netestate cu efecte secundare.
Una din teoriile mele este ca tot omul are acces la internet,citeste ceva pe un site si crede ca stie tot ce e de stiut.
La romani mai mult decit la alte natii exista o neincredere inascuta in doctori si nu numai;am vazut aici la unii romani cum de exemplu nu isi iau home inspector la cumparatul casei pentru ca ei stiu mai bine pentru ca bunicul a fost constructor sau vecinul sau mai stiu eu cine de parca stiinta asta se transmite genetic.
Poate e si o consecinta a anilor de comunism cind a trebuit sa ne descurcam pe cont propriu si chestia asta a ramas inradacinata in mentalitatea omului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sheannamp, da, De ce?

Imi pun intrebarea asta de mii de ori.
Este mult mai simplu sa brevetezi uratul si prostul gust decat sa-l educi.
Este mult mai simplu sa te uiti la OTV decat sa-l asculti pe Plesu.
Este mult mai simplu sa vrei sa fii "femeia trofeu" sa-ti arati "tzatzele" pentru a pune mana pe un barbat cu bani decat sa te straduiesti prin propriile forte.

Si cu toate acestea trebuie sa fim toleranti, dar pana la un anumit punct.
Pentru ca nu este o solutie: "Daca nu-ti convine, schimba canalul".. Pe acel canal se pot uita si persoane fara discernamant.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

quote:
Originally posted by viviana

Sheannamp, da, De ce?

Imi pun intrebarea asta de mii de ori.
Este mult mai simplu sa brevetezi uratul si prostul gust decat sa-l educi.
Este mult mai simplu sa te uiti la OTV decat sa-l asculti pe Plesu.
Este mult mai simplu sa vrei sa fii "femeia trofeu" sa-ti arati "tzatzele" pentru a pune mana pe un barbat cu bani decat sa te straduiesti prin propriile forte.

Si cu toate acestea trebuie sa fim toleranti, dar pana la un anumit punct.
Pentru ca nu este o solutie: "Daca nu-ti convine, schimba canalul".. Pe acel canal se pot uita si persoane fara discernamant.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Depinde si de stomacul fiecaruia. Eu nu am reusit sa mai uit pe postul cu pricina mai mult de cateva secunde, pe cand cautam un altul. In schimb Plesu vorbeste atat de frumos (si nu atat de complicat pe cat s-ar crede)....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

ocebine - de ce ti se pare intrebarea lui sheane- agresiva? Ceea ce spune ea - despre sociatatea romana - este in mare parte dovedit de popularitatea OTVului, a cuplului Columbeanu, a scandalurilor si ineptiilor pe posturile publice, a manelelor, a ziarelor cu fete toppless, etc.
Nu are orice dreptul sa isi puna aceste intrebari?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Acelasi lucru se poate spune si despre societatea olandeza si ei au GTST(goede tijden slechte tijden) o soap-opera interminabila, la care stau babele si lacrimeaza de nsphe ani, si ei au tipe de 14-15 ani cu tot felul de piercinguri si tatuaje si care viseaza sa ajunga sotii de Frans Bauer(un soi de manelist olandez) si ei au reviste gen libertatea si cu fete topless si ei au scandaluri si ineptii (daca nu ma crezi uita-te odata de chestie la RTL Boulevard sau SBS6 Shownieuws)...eu nu m-as arunca sa zic ca numai societatea romaneasca sufera de sindromul asta.

mary cea cu doi banditi

Mergi la inceput