De ce?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

ba eu ma uit la OTV si chiar sunt super incantata ca in momentul situatiei actuale din romania, exista OTV. pot sa vad si eu pe sleau ce se m intampla in tara, si nu ma uit la tvr sau tvr cultural caci ma plictisesc. acolo totul e frumos si bine.vreau actiune. vreau sa vad toate mizeria si tot ce se intampla in romania, pt ca imi pasa, e tara mea. si da, citesc ce mai afce monica sau adriana pt ca ma relaxez f tare. m-ai ales sa-l vad pe prigoana, care mi-e tare simpatic, de altfel baiat destept. si mai spune si lucrurilor pe nume(nu vorbeste frumos ca iliescu sau nastase). si daca vreau cultura- pun mana pe o carte, caut pe internet si nu astept sa-mi dea televizorul sau presa- astea sunt pt relaxare, informare etc.
multumita sheannamp? asta ca sa nu abordez problema dr din nou- o romanca a venit aici acum catevaluni. in romania i-au spus ca nu poate avea copii ca are fibrom si tb sa-l scoata. aici i-au spus ca are probleme cu glanda tiroida, i-au facut tratament si acum e insarcinata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pai asta intreaba Sheanna, de ce te relaxeaza sa vezi mizeria.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Ha, soacra-mea cand are un ziar in maini, intai se uita sa vada "mortii", adica cine a murit. Sa mai spun ca a fost medic?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ocebine, daca a te uita la TVR cultural in loc de Prigoana show, a asculta jazul lui Raducanu in loc de maneaua lui Minune, a-ti creste, hrani si educa progenitura dupa recomandarile OMS si nu ale vecinei cu 6 copii de la 3 inseamna a fi snoaba si tendetioasa atunci imi asum aceste mari defecte.
In ceea ce priveste "Degeaba faci bine daca ii dai omului peste nas..." as vrea eu sa pot schimba mentalitati. Tocmai de aici vine durerea......

Mathilda, off topic: a avea probleme cu glanda tiroida nu exclude existenta unui fibrom. Si ambele situatii pot afecta o sarcina....
Dar, probabil ca desi mie mi-au trebuit vreo 11 ani sa pot sa dau aceaste explicatii, pentru altii raspunsurile vin mult mai usor. De la sine inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Da' cine va suparara asa de rau (?) de s-a deschis asa un topic ca eu nu prea mai sint la curent cu cine ce mai zice.

Eu zic ca de pseudostiinta aproape nimeni nu scapa decit oamenii de stiinta, ori cum acestia din urma sint un grup mult mai restrins decit majoritatea, e firesc ca majoritatea sa aiba glasul mai tare, chiar daca acesta e nefundamentat, e mai tare, si ce e strident atrage atentia mai repede, atentia tuturor, indiferent ca esti de acord sau nu.

Intotdeauna moasa comunala, baba cu veleitati de saman, vecina de la 3 vor sti mai bine decat oamenii de stiinta, cercetatorii, medicii, avocatii, profesorii si in general orice individ cu studii superioare pt. simplu fapt ca "pragul de sus" constituie un univers necunoscut pt. ele si de care nici macar nu au cunostinta ca acesta ar putea exista.

Alt punct: mamele Sheannamp, e firesc sa stie ce e mai bine pt. copilul lor, mai bine decit medicii, OMS, oricine. Daca tu ca mama n-ai avea aceasta idee despre tine insuti, crede-ma ca atunci supravietuirea copilului tau ar atirna de un fir de par, cum ar fi sa urmezi un tratament in cazul unui diagnostic medical gresit sau alte multe sfaturi profesionale sau prietenoase dar care nu sint aplicabile propriului tau copil. Sau poate sint. Dar a lua decizia ce e mai bine pt. copilului tau, tot jobul parintelui ramine.

Gigi Becali se identifica cu masa populara, adica acei oameni pt. care Gigi Becali este un om important. Iti dau un sfat: nu sta in calea masei populare, va trece peste tine fara sa te observe.

Monica Columbeanu reprezinta visul multor domnisoare, iar acestea pot face parte de asemenea si din grupul de fani al domnului de mai sus de o popularitate indoielnica.

De ce e mai simplu sa alegem prostia in loc sa depunem un mic efort ca sa ne desteptam? Pt. ca ce e mai simplu, nu presupune efort, iar cine e dispus sa depuna efort, nu se uita la ce e simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Sheannamp, nu poti sa judeci pe nimeni ca de ce citeste Sandra Brown, in loc sa citeasca Coelho sau mai stiu eu cine. Fiecare face atat cat il duce mintea. Multi citesc o carte ca sa se relaxeze, iar altii prefera sa stea in fata blocului sa barfeasca pe X si Y mancand seminte.
Intr-adevar nu pot intelege lumea care se relaxeaza vazand stirile de ora 5 unde sunt aratate numai atrocitati. Dar uite ca multi au placerea sa priveasca asa ceva. Si nu sunt psihopati.
In Ro e obiceiul asta prostesc de a intreba in stanga si in dreapta cand te doare ceva, de a spune ce tratament primesti s.a.m.d Pai si uite asa tot romanul se face medic. Le pune cap la cap bolile si tratamentele si nah ca nu mai e nevoie de medici . Se trateaza singuri.
Imi amintesc de o vecina care isi facea singura injectii, isi stabilea tratamentul si era atotstiutoarea cartierului. Toata lumea se ducea la ea pentru ca "le stia" . Si ea era vanzatoare la paine . Dar avand tot felul de boli, vizite multa la medic, s-a facut desteapta.
Aici nu aud pe nimeni sa se planga de ce boli are sau ce tratamente i s-au dat.
Sa nu mai amintesc de prostul obicei de a trage bebelusul de cap cand il speli. Sfat de la "babe". Ca stiu ele din batrani ca se obisnuia barbarismul asta, fara sa se gandeasca macar un pic la consecinte.
Romanul se bazeaza pe experienta omului de rand. Daca babele au trait toata viata facand nu stiu ce lucru si au zis ca e eficient, pai atunci il face tot poporul, nicidecum sa asculte sfaturile unui medic care vorbeste o limba straina si care e prea tanar ca sa stie medicina.
Despre instinctul mamei ... ce sa spun. Ca multe mame sunt inspirate sa citeasca un prospect al unui medicament si sa realizeze ca de fapt acel medicament nu e tocmai potrivit pentru copilul lor. Si au dreptate, din nefericire. Nu e caz singur pe care il stiu.
Dar ... fiecare persoana are un alt material genetic, e construita altfel. Nu putem sa fim cu totii la fel.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu nu pot sa inteleg de ce ne deranjeaza ce fac altii in ograda lor???
Suntem liberi sa alegem sa mergem la scoala sau nu, sa citim o carte sau nu, sa ascultam un tip de muzica, sa mergem la un anumit doctor/vraci/ghcitoare, sa iubim pe cine ne place, sa ne crestem copiii cum stim (atat cat o facem cu dragoste), sa ne uitam la ce canal tv vrem, sa ne alegem prietenii si pe cei de langa noi!!!!!
Asta nu inseamna ca suntem mai prosti, mai inculti, mai jos/sus decat altii...pur si simplu ne face diferiti, liberi si responsabili de deciziile pe care le-am luat!!!!

Pe mine ma deranjeaza fooarte rau cand se pun "etichete"...si nu pot sa inteleg de unde atata lipsa de compasiune, de intelegere a celor de langa noi, de toleranta a altor stiluri de viata!!!!!!

Fiecare isi traieste viata asa cum vrea, asa cum ii place, asa cum simte...fara sa ne pese de ce cred cei din jur!!!

Nu exista idei gresite, totul e relativ...exista doar idei diferite...
Si daca tu vezi cerul albastru si stiintific este albastru nu inseamna ca nu exista cineva care il vede rosu...

Nu a impune adevarul tau, stilul tau de viata, emisiunile tale preferate, paginile pe care le-ai citit tu, materia pe care ai studiat-o tu, muzica ta intelegi pe cineva de langa tine, ajuti pe cineva de langa tine...ci doar ascultand si intelegand de ce acel cineva a ales sa fie diferit de tine...

Raspunsul la intrebarea ta, este pentru ca fiecare om in parte este diferit, trece prin experiente diferite de ale tale si are dreptul sa aleaga...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

O mama nu stie intodeauna ce e cel mai bine pt copilul ei(vezi cazul bebelusului ars cu foeunul de ex,ar mai fi o muuuultime de alte exemple nefericite),dar o mama informata cu siguranta poate sti ce e cel ma bine pentru copilul ei.

Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

suzunaki
ai scris exact ce vroiam eu sa transmit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by desprecopii

ocebine - de ce ti se pare intrebarea lui sheane- agresiva? Ceea ce spune ea - despre sociatatea romana - este in mare parte dovedit de popularitatea OTVului, a cuplului Columbeanu, a scandalurilor si ineptiilor pe posturile publice, a manelelor, a ziarelor cu fete toppless, etc.
Nu are orice dreptul sa isi puna aceste intrebari?

Pai in mod normal adultii au dreptul sa decida cu ce isi ocupa timpul liber. Nu ar trebui sa ne intereseze ce emisiune prefera vecinul, colegul, co-forumistul, etc, decat in masura in care alegerile lor atenteaza la libertatile noastre. Daca eu vreau sa ma odihnesc si vecinii asculta muzica la maxim, nu ma consoleaza ca asculta muzica clasica sau jazz, odihna imi e intrerupta la fel ca si de manele.
S-au pomenit aici numele lui Sandra Brown si Coelho. Unii ar putea sa-l trimita pe Coelho la cosul de gunoi si sa il ridice pe piedestal pe Llosa. Si ar veni altii care ar putea sa spuna: Cine-i asta Llosa, dati-mi un Corut! Cine decide ce e valoarea? Ce e prost si ce e destept? Etaloanele sunt diferite de la om la om si fiecare are dreptul sa aleaga ceea ce il face fericit.
DE CE-ul mi se pare legitim cand vine vorba de copii si alegerile pe care adultii le fac in numele copiilor. De ce sa nu facem ceea ce e bine pentru copiii nostri? Aici avem deja la indemana instrumente mai obiective care sa ne arate ce e bine si ce e rau. Avem oameni care au studiat efectul alimentatiei, al medicamentelor, al metodelor de educatie. Uneori imi vine si mie sa intreb la cate un subiect: DE CE???
Dar o parte din mine recunoaste ca pentru a schimba mentalitati e nevoie de timp, si eu insami m-am luptat cu asta ani de zile. Oamenii au crescut cu niste idei, o buna parte din cei din jur intaresc aceleasi idei, unii profesionisti dau aceleasi sfaturi gresite... e normal sa existe confuzie. Mentalitatile nu se schimba de pe o zi pe alta. Azi auzi o parere noua, maine o citesti si intr-o revista, poimaine intalnesti pe cineva care deja e convins... si asa incepe schimbarea.
Si tocmai de aceea sunt convinsa ca munca acelor care vor sa schimbe ceva nu e in van, desi uneori asa pare. Un sfat corect poate nu e un razboi castigat, ci una din acele mici batalii de care e nevoie pentru a schimba mentalitatea cuiva. De aia trebuie perseverenta. Si ingaduinta.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput