Raspunsuri - Pagina 11
ruxij spune:
Atunci solutia e sa inchidem forumul pentru exprimarea opiniilor prostilor si sa scrie numai medicii si reprezentantii OMS.
b.nica spune:
difernta intre un medic si un sfatuitor de ocazie este ca medicul dupa cel putin 10 de ani de studii medicale are dreptul sa prescrie un tratament, pt. care raspunde, iar un binevoitor care invoca reteta de la vecina sau bunica,nu raspunde pt. ceeace debiteaza si nici nu-i pasa.
Ramona J spune:
In final decizia apartine parintelui. Daca el urmeaza sfatul vecinei sau sfatul medicului - si ei gresesc, ramine in sarcina parintelui sa gaseasca solutia.
Eu nu incurajez pe nimeni sa nu mearga la medic, sper sa nu se inteleaga asta. Dar medicul nu e Dumnezeu, asa cum inca mai cred unii.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
lorelaim spune:
Recunosc ca eu inca nu am "prins" un subiect (pe acest forum) in care forumistii sa fie calmi, relaxatzi si sa fie cu adevarat focusatzi sa discute idei si sa nu faca atac la persoana... din pacate sunt destul de dese interventziile celor cu "a chip on his/her shoulder"...
Medicii sunt oameni - chiar daca traiesc si lucreaza in strainatatzuri, chiar daca au posib mai multe si mai variate sa se info si sa se specializeze - nu inseamna ca au si timpul necesar sa o faca. (gineco meu din Mtl, cand in a 2 luna de sarcina fiind, eu ii spun ca fac "haptonomie"... mi-a raspuns ca habar n-are ce-i acel "bullshit" daca daca ma simt eu bine sa continui...; la circa de teritoriu de-aici au fost cazuri in care medicii generalisti/de adultzi au dat medicatzie pt adultzi la copii... )
Lorelai
Albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ramona J spune:
Cu totii am avut asemenea intimplari, cind medicii au gresit diagnosticul sau tratamentul. Sint si eu patita si de aia nu iau intotdeauna de bun tot ceea ce spune medicul.
E adevarat ca aici multi nu au acel "chip on the shoulder" si chiar te incurajeaza sa ceri si alta parere. Nu de la coana Veta...
Nu inteleg de ce unii medici sint ofensati ca pacientii mai au si intrebari... Mi se pare echivalentul a "eu te-am facut eu te omor", care-l vad la unii parinti.
Eu de cite ori merg la medic aici am impresia ca totul e o recomandare, niciodata nu am vazut atitudinea de "numai eu stiu, tu esti nimeni"...
mihaela_s spune:
Nu, nu asta era ideea, nici macar al Sheanneimp, ca dr. e Dumnezeu! Ci sa nu asculti sfaturi date de oricine, de coana Veta sau de vanzatoarea de la aprozar...sau de cine stie cine de aici de pe forum. Daca e sa asculti sfaturile altui dr. pentru ca tie ti se pare ca primul sau al doilea nu te-a satisfacut cu explicatii si tratamente, asta e normal!
Nu cred ca cineva s-a exprimat ca dr-ii sunt sfinti si nu gresesc, cel putin de mine deaparte ideea, daca asa s-a inteles, mea culpa. Poate s-a inteles gresit...
Mihaela si fetele mele
Hobby
b.nica spune:
Medicii nu detin adevarul suprem si o recunosc primii; dar insist, ei RASPUND de deciziile lor.
Medicii sunt si ei oameni dar totusi parerea lor poate sa te fereasca de greseala unui tr. dupa ureche care ar putea sa-ti faca rau sau f. rau.Nici nu va puteti imagina cate enormitati se scriu!sunt ziare care scriu tot felul de sfaturi care deruteaza bietii oameni care fiind f. grav bolnavi si pt. care timpul este f. pretios, sunt sfatuiti cu nonsalanta sa-si faca frectii,ceaiuri,etc.
Sheannamp spune:
Ramona, sfaturile si raspunsurile pe care le postez nu le scot din palarie, nu le inventez eu. Sunt rezultatul unor studii cat se poate de riguroase, opiniile a zeci de medici. Ca OMS cu asta se ocupa, incercarea de a limita erorile umane si de a putea indica cele mai corecte recomandari.
Ca tu iti permiti sa le pui sub semnul intrebarii (si aici ma refer clar la recomandarile OMS pe care eu le CITEZ in postarile mele), gasind in schimb circumstante atenuante celor care sfatuiesc "din experienta", fara a avea habar, de fapt, daca ceea ce spun e potrivit sau nu in orice situatie, ca sa numai spun periculos pentru sanatate, iarasi e o atitudine care, cu amaraciune trebuie sa recunosc, vine sa imi obiectiveze dilema care a dat nastere acestui topic.![]()
Ruxij, rafuielile personale se fac, din cate stiu, prin PM si nu prin mesaje off-topic. Repet, am cerut raspunsuri constructive, si, poate, solutii de cum sa limitam ca prostia, ignoranta, mitocania, kitscul sa acapareze total sistemul de valori modern.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Ramona J spune:
Daca OMS zice ca nu e chiar daunator sa fumezi cind scoti copilul la aer... asa o fi.
Ma rog, eu nu scriu aici in ideea ca doctorii nu stiu ce fac. Desi sint si din astia. O parte din cei care stiu ce fac afiseaza un aer de superioritate. Iar subiectul asta mi se pare tendentios. Daca iti pasa de oameni si vrei sa schimbi mentalitati, atunci petreci cinci minute in plus cu pacientul si ii explici (babeste, sau dupa capacitatea fiecaruia) ce inseamna diagnosticul respectiv si ii mai spui in doua vorbe ce face medicamentul prescris.
Cind pacientul aduce vorba de tratamente babesti ii explici (preferabil fara sa-ti dai ochii peste cap) cu argumente, in ce fel ar putea fi ele daunatoare.
Sigur ca nu-i poti lamuri pe toti, dar cu un aer de superioritate nu se rezolva nici atit!
Avem un prieten de familie pe care-l stiu dintotdeauna. E medic de tara. Vorbeste cu oamenii in limbajul lor, le explica asa cum am scris eu mai sus. Toti satenii il indragesc si il asculta chiar ca pe Dumnezeu!
Dorsilia spune:
off topic: Sheanna- eu regret fiecare secunda ca nu am devenit medic, si mai ales medic pediatru. Daca tu esti asa ceva...fii fericita ca stau in puterea ta atatea fapte bune, nobile, care le poti face prin profesia asta. Gandeste-te numai ca ai tai baieti sunt scutiti de pericolul de a fi evaluati si consutati si diagnosticati gresit. Tu nu esti nevoita in toiul noptii sau in weekend sa suni la medic ca ai probleme cu copiii. Cand pleci in concedii cu ei nu te rogi nu care cumva sa pateasca ceva si sa dai peste un medic naspa. Tu iti tratezi copiii, ei sunt primii tai pacienti si cei carora le esti cea mai devotata, asa ca fii bucuroasa si continua sa faci ceea ce faci cat de bine poti. Nu stiu care e varsta ta, dar presupun ca nu ai ajuns nici macar aproape de 40 asa ca ai o viata inainte sa incerci in continuare sa schimbi mentalitati. Punerea de intrebari pertinente e starterul. Apoi faptele ar trebui sa vorbeasca de la sine.
Si hai sa te mai intreb ceva: de ce Guvernul, statul, nu respecta primii profesia de medic, medicii, si de ce le acorda retributii de toata jena? de ce spitalele sunt mereu in penurie de de toate, de ce sunt in pericol copiii si nu numai de infectii intraspitalicesti, de ce e atata delasare si punere la coada a sistemului sanitar? De ce atata lipsa de respect de la cel mai inalt nivel pt sanatatea omunlui, pt institutiile unde se acorda ingrijiri, pt personalul medical? DE CE?