anticonceptionale.... pana cand???

anticonceptionale.... pana cand??? | Autor: Loru

Link direct la acest mesaj

Am o dilema:
Am 28 ani si iau anticonceptionale din 1999. La inceput mi-a fost prescris rigevidon (am luat un an) apoi dr mi-a schimbat pe microginon (4 ani). M-am simtit foarte bine cu ele, nu mi-au facut probleme, doar ca imi schimbau PH-ul si aveam o scurgere discreta, si o usoara candida, dar care nu ma jena. Dr mi-a dat tratament la inceput si apoi a spus ca nu trebuie sa mai tratam, ca e normal.
deci, timp de 5 ani am luat anticonceptionale cu pauze de 1-2 luni pe ani.
Din 2005, am fost diagnosticata cu chisturi ovariene. Am schimbat si Dr si mi-a prescris Karissa si mi-a spus sa nu incetez sa le iau decat daca vreau sa am un copil. Deci de 2 ani nu am mai facut pauza in administrarea anticonceptionalelor.
Ieri am fost la un consult general la un medic generalist, si mi-a spus ca trebuie neaparat sa intrerup adimistrarea anticonceptionalelor ca le iau de prea mult timp.
Ce sa ma cred????

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu se mai recomanda de cativa ani intreruperea anticonceptionalelor pentru ca doza lor hormonala s-a micsorat mult si nu mai este necesara. asa ca asculta de medicul ginecolog si nu le intrerupe decat daca vrei un bebe.
sanatate,

Roxana

Mergi la inceput