Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by ladyJ

Asa ca nu ne ramane altceva de facut decat sa cascam ochii la noile generatii si sa schimbam putin unghiul abordarii acestei probleme.
Hai sa incepem noi,romanii,ca tot ne credem mai destepti.ladyJ

Faptul ca le vad lipsurile si consider ca s-au adus singuri in situatia in care se afla si din care nu vor sa iasa pt ca le place sa fie asa, nu inseamna ca le fac sau le doresc vreun rau. Faptul ca-mi exprim deschis nemultumirile, nu inseamna ca-i privesc chiorash cand ii vad pe strada sau ca ii iau la bataie sau ca ii injur. Cum nu fac asta cu nimeni, nu fac nici cu ei.
Am dat de pomana la tigani, bani, mancare si haine, nu ezit sa apreciez tiganii care merita, nu fac diferenta intre tigani si romani cand e vorba de oameni cinstiti si muncitori.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

quote:
"Stiti ce cred ? Ca toata aceasta discutie este o aflare in treaba de o mana de cucoane care si-au gasit din apararea tiganilor un subiect trendy."

Maria,

Corect. Asa e. Iarna asta se poarta blugii stramti, bagati in cizme si apararea tiganilor. Cucoanele care vor sa fie cu adevart la moda, rog sa ia atitudine.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:
Originally posted by denizel

mariamunteanu, a reusit amicul tau sa-i ierte pe aia de l-au batut? Pe tine nu te mai intreb. De fel asa, bag sama ca ierti mai greu .

Mai bine m-ai fi intrebat daca a reusit sa-si revina dupa acel incident. A avut maxilarul dizlocat, coaste rupte, mana rupta, capul spart etc. Sau asta nu te intereseaza pe tine ... Poate chiar ti se pare perfect normal.

Poate-i propui sa intoarca si celalalt obraz. Adica, daca i-a mai ramas vreo portiune din corp nelovita, sa se ofere voluntar sa fie cotonogit ca sa se comporte ca un bun crestin, asa-i ?

Maria

mariamunteanu, excelent raspunsul tau!
Credeam ca ai sa o intorci cumva, ca ai sa-mi diluezi intrebarea, ca ai sa dai cu ea de pamant :-)), da' vad ca doar mi-ai dat apa la moara ;-).
Da' cum is cucoana fina ...
Ia zi, nici acu' nu ti-ai dat seama unde bateam io?

denizel, inscrisa in trend :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:

Ia zi, nici acu' nu ti-ai dat seama unde bateam io?

Nu mi-am dat seama, nu sunt atat de "subtila". In schimb m-am convins de regula ta: conteaza numai ce vrei tu si numai ce spui tu. Ce nu-ti convine, nu conteaza, ori ignori ori iei peste picior cu superioritate.

Maria

Mergi la inceput

Superioritate? Cam cand si cam cu ce ocazie? Nici macar fatza de romi nu ma consider superioara .
Deci, mariamunteanu, nu era nici o superioritate la mijloc. Era doar constatarea ca ceri de la altii ceea ce tu insati nu poti si nu concepi sa faci.
Atat!!! The end!

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Era doar constatarea ca ceri de la altii ceea ce tu insati nu poti si nu concepi sa faci.
Atat!!! The end!

Adica ce ? Tot ceea ce cer de la altii este sa fie cinstiti, sa-si vada de treaba, sa-si respecte semenii, macar sa nu faca rau daca nu pot/vor sa faca bine.

Este atat de greu ? Nu este nimic deosebit, sunt cerinte minime necesare unei bune convietuiri in societate.

Asta fac eu si ca mine fac atatia oameni. Este la indemana oricui, numai sa vrei.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:
Era doar constatarea ca ceri de la altii ceea ce tu insati nu poti si nu concepi sa faci.
Atat!!! The end!

Adica ce ? Tot ceea ce cer de la altii este sa fie cinstiti, sa-si vada de treaba, sa-si respecte semenii, macar sa nu faca rau daca nu pot/vor sa faca bine.

Este atat de greu ? Nu este nimic deosebit, sunt cerinte minime necesare unei bune convietuiri in societate.

Asta fac eu si ca mine fac atatia oameni. Este la indemana oricui, numai sa vrei.

Maria

de acord cu tine
in esenta integrarea se rezuma la 2 lucruri:
aplicarea legii (pana la sange, indiferent de etnie)
si
educatie

Daca lucrurile astea s-ar aplica, altceva ar fi

iar discutia nu-si mai are rostul: doar denizel a ramas oarecum in "opozitie" si ea incearca sa faca fata prin orice mijloace, chiar incercand sa dilueze, sa indulceasca mesajele celorlalte 'inversunate aparatoare"

cat despre cazul celor 2 batuti de rromi, unde a fost politzia? ce s-a intamplat? i-a prins cineva?

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Discutia este despre integrarea tiganilor care nu se intimpla, si care ar fi solutiile. Nu poti sa ii educi daca ei nu vor sa mearga la scoala sau sa isi trimita copiii la scoala. Si cei mai multi nu vor sa isi trimita copiii la scoala.

Cum se explica faptul ca multi tigani devasteaza casele unde stau? Ce anume din traditia lor poate sa explice chestia asta?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

quote:
Cum se explica faptul ca multi tigani devasteaza casele unde stau? Ce anume din traditia lor poate sa explice chestia asta?

Simona, daca dupa 31 de pagini in care se incearca sa se explice si sa se inteleaga oarecum unele dintre actiunile si atitudinile romilor, mai intrebi daca devastarea caselor are de-a face cu traditia...

Fratilor care cititi, nu scrieti, da' m-ati inteles: traiesc un faliment, incerc o dezamagire majora! Intrati, mangaiati-ma, laudati-ma, apreciati-ma, invitati-ma la o savarina (platesc io :-)), orice...numai nu ma lasati sa sufar ca un caine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexiaaa23 spune:

Nu au fost tigani de-ai nostrii!Au fost tigani albanezi.
Unul din cumnati e in coma profunda,a fost operat pe creier dar inca mai are niste cheaguri de sange micute care speram sa se retraga.Celalalt cumnat are barbia rupta,nasul rupt,cusut la cap,desfigurat si inca in stare de soc!Politia cerceteaza cazul,unul din ei stim cine e, dar pe ceilalti nu!Sa dea D-zeu sa se faca bine,sa aiba mila de el!
Mi-e scarba,tiganii,tot tigani raman,oriunde s-ar afla,dar las`ca vinovati nu sunt ei dragutii,ci popoarele in care traiesc,nu ii ajuta sa se integreze,dar ei vor!Sa ne fie rusine tuturor care nu le dam sansa asta.Ii discriminam si nu avem incredere ca se vor schimba!Pfiiiiiii,ce tupeu pe capul nostru.
Va rog frumos fetele care sunt in RO faceti o comanda de un covor rosu,o sala imensa unde sa putem sa punem multe,f multe mese,adunati bani,puneti friptura la cuptor,cartofii la fiert si invitati tiganii la o masa festiva.Sa ne cerem scuze ca ii discriminam,ca nu ii acceptam si nu avem incredere in ei.si multe petale de trandafiri la sfarsitul serii.in cinstea lor si in cinstea avocatelor apararii.
Numai bine va doresc

Mergi la inceput