Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by maru

Tu poti sa spui ca ai deschiderea asta?

Nu, nici vorba.
De fapt eu consider ca toti cei care nu-s blonzi cu oki albastri si frumosi ca mine, trebuie neintarziat sa-si puna lentile de contact, sa se vopseasca si sa apeleze la chirurgie plastica deoarece ma polueaza estetic!
Nu era evident?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by inaioana

quote:
Originally posted by maru

Tu poti sa spui ca ai deschiderea asta?

Nu, nici vorba.
De fapt eu consider ca toti cei care nu-s blonzi cu oki albastri si frumosi ca mine, trebuie neintarziat sa-si puna lentile de contact, sa se vopseasca si sa apeleze la chirurgie plastica deoarece ma polueaza estetic!
Nu era evident?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

postarea ta o va face tare fericita pe mama mea, din urmatorul motiv: planificasem concediul viitor in Dominicana, dar m-ai facut sa ma razgandesc, vin in tara, sa vad cat de mult s-a diversificat populatia Romaniei. Stii tu, cand am plecat eu romanii erau majoritari, inca, apoi rromi, maghiari, germani, lipoveni si scuze celor pe care nu i-am enumerat.
Asa ca mama va fi fericita sa ne vada! ( mai ales ca o scutesc de un zbor cu avionul, ca ea urma sa vina incoace)

din pacate, dialogul cu tine e un dialog purtat de pe pozitii total inegale, superioritatea ta imi da complexe, iar asigurarea mea medicala nu acopera si o eventuala vizita la psiholog.

PS: si raspunsul referitor la contactul tau, experienta cu etnia in discutie tot nu a venit. Spune multe...

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

quote:
Originally posted by cl

quote:
Originally posted by magghyc

Propun un exercitiu:
Timp de o saptamana, toti cei care declaram ca vrem sa facem ceva (constructiv), sa reactionam ori de cate ori un cunsocut foloseste o comparatie de genul: "esti murdar ca un tigan", "numai tiganii scuipa etc".
Nu va costa bani, nu trebuie sa va deplasati nicaieri. Trebuie doar pt o saptamana sa fiti mai atenti la semnele unei discriminari cu care ne-am obisnuit atat de mult, incat nu o mai bagam in seama.

Cu ce o sa ii ajute asta pe rromi? NU stiu. Nu cred ca va schimba semnificativ nici macar viata unui singur rrom. Dar s-ar putea ca pe noi, ca oameni, sa ne ajute foarte mult. Schimbarile majore nu incep intotdeauna cu revolutii.

Ce ziceti? Cine incearca? (Ps: e mult mai greu decat pare...)

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Da, si asa se rezolva absolut toate problemele!

PS Ma crezi daca iti spun ca n-am mai auzit pe nimeni, de muuuuulta vreme facand aceste afirmatii? Asa ca nu am avut cum sa pun in aplicare sugestia ta.

PPS Alte sugestii?

Inteleg ca nu ai copil. Sau ca ai copii, si sunt deosebiti de cuminti. Sau, poate, iertare, facem parte din planete diferite. Te rog sa ma inviti sa vizitez planeta ta. O fi cea "cu sclipici de licurici..."

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Sah ridica homu' doua degiti in sus hala care zicha cha nu-i pasa cha scrie si Romania sub "fanfare ciocirlia", scuzati hexpresia.

http://www.youtube.com/watch?v=eMMyYN4N318&feature=related

E penibil sa fii din aceeasi Romanie cu Fanfare Ciocirlia?
Nu stiu. Este? daca nu, de ce nu? De ce nu, cu ei?
E penibil sa fii din aceeasi Romanie cu rromii oarecare (care nu cinta precum greierelelulu ci mai degraba precum trintoru')?
Nu stiu. Este? daca da, de ce da?De ce da, cu ei?

Serios, chiar astept raspuns. Va e jena/greu sa traiti linga tigani? E greu/rusinos sa impartiti acelasi "teritoriu"? De ce nu? De ce da?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Maru, Maru, stai putin! :-)
E ceva ce tu ai perceput gresit! Ma asculti putin? :-) Te rog frumos!

Daca te uiti la cate vizionari are subiectul asta, ai sa vezi ca sunt peste 6000.
Ei, astea peste 6000 de vizionari, nu sunt numai ale noastre, ale celor care am participat la acest subiect. Sunt pe margine o multime care doar citesc!
Atunci cand Inaioana a pus linkurile acelea, nu le-a pus neaparat pentru noi, astia care scriem, ci le-a pus pentru toata lumea care intra si citeste pe acest topic.
In plus, vazand ea cam ce opinii au fost scrise pe aici, stiind ea cam ce opinii au mai fost scrise pe forumul asta, s-a gandit (si foarte bine a facut!!! :-) ca nu strica nimanui (inclusiv noua, celor care stim) putina readucere aminte.
Asta a fost rostul link-urilor :-). Da? :-)

In plus, mai am ceva de clarificat! Eu nu am spus ca lucrez direct cu familii rome. Deocamdata nu! Dar voi face si asta in curand.
In schimb, ajut dpdv financiar lucrul cu familiile rome.
Singurul contact direct pe care il am cu aceste familii este la biserica. Acolo ii vad saptamanal si acolo vad cum da roade una dintre solutiile propuse de mine (solutie care, de fapt, nu e a mea :-).

mariamunteanu, se pare ca nu reusesti sa separi aspecte complet diferite si total insolubile unul in celalalt.
Daca esti atat de preocupata de situatia azilelelor de batrani si a copiilor bolnavi din Ro, apeleaza cu incredere la campaniile DC.
Daca tot ti se pare ca nu faci destul, apeleaza la mine (iti dau o lista fatza-verso cu adrese unde poti dona. Cate o adresa pe luna. Le iei la rand .

Danielab, !

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

draga denizel, stau si ascult, ca alt domeniu pe care am fost trainer a fost comunicarea (am nimerit pentru ca directoarea nemai suportand spiritul meu combativ m-a trimis la 2 cursuri, unul de negocierea conflictelor si unul de comunicare, mi-au placut teribil, m-am caciulit peste tot, pe la casa corpului didactic, la inspectorat pana m-au trimis la specializare si am devenit formator)

am citi ce scrii tu, despre contactul pe care il ai la biserica cu familiile rrome, si la asta m-am referit.
n-am gasit in postarile Ioanei decat acuze, voalate ca cei care nu suntem toleranti cu etnia suntem fascisti. As fi vrut sa spuna, uite, din experienta mea e asa si asa

dialogam, suportam parerile celorlalti cu respect centru interlocutor, dar nu incepem sa aducem in dialog chestii de genul "ochelarilor de Canada", pentru ca in nici o postare a mea nu m-am referit la opinia mea ca rezident canadian, ci ca invatatoare care a avut toata rabdarea sa lucreze cu copiii rromi din toate categoriile
stii cine m-a regretat cel mai tare cand am plecat? (elevii erau la inceputul clasei a 4-a) Familiile rrome, pentru ca spuneau: acu cine-i mai invata carte, ceilalti inv si profesori ii vor tolera in clasa, ii vor tine in banca ignorandu-i!

uite, cand eram in al doilea an la scoala asta, un elev rrom m-a cersit pe strada, eram cu sotul meu, mergeam spre scoala, el s-a apropiat din partea sotului si nu m-a vazut. Culmea ca era dintr-o familie instarita. Dar, asa cum spunea el, e distractiv sa hartuiesti oamenii pe strada, si mai ies si ceva bani, ca unii e prosti.
A fugit cand m-a recunoscut, dar la scoala ma astepta spasit cu rugamintea sa il ajut sa fac pregatire cu el (era inaintea corijentelor) sa treaca corinjentele, ca a auzit el de la varul lui, care era la mine in clasa, ca eu o sa il scot mereu la tabla, am sa ii controlez mereu temele, am sa o chem pe mama la scoala, si nu ca domnul lui care il lasa sa se joace in clasa, sau pe teren, numai sa nu deranjeze ora....

ce vreau sa spun, ca opinia mea e una formata dupa contact cu rromi de-a lungul anilor.
Ma uitam mai devreme pe poze de la scoala, si mi-am dat seama ca nu i-am considerat niciodata tigani pe cei ce erau integrati, cu servici, cu copii la scoala, care invatau dupa puterile lor...

Cat despre Ioana, am cerut pe un ton politicos, fara nuante, fara nimic ascuns, sa-mi explice cum a ajuns la parerea ei, la atitudinea ei. Si nunumai pe ea am intrebat-o...

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Maru, eu nu am cum sa vorbesc in numele Ioanei.
Ce iti pot spune insa destul de sigur (zic io :D) este ca, nu cred ca Ioana te-a perceput ca pe o tipa intoleranta. Pentru ca nici mie nu mi-ai facut impresia ca esti intoleranta :-).
Ioana chiar a zis clar cine sunt cei carora li se adreseaza: celor care gandesc la fel cu Cioroianu, in frunte cu Cioroianu (nu conteaza ca scriu sa nu aici) sau celor care gandesc cc chiar mai urat decat Cioroianu (ca mai sunt si din astia ).

Apoi!
Unei tipe care pledeaza pentru cauza lor, care gandeste atat de frumos atunci cand e vorba despre romi, nu ar mai trebui sa ii cerem socoteala :-).
Poate sa nu lucreze nici macar un minut cu un rom, poate sa nu dea nici macar 1 ron pentru un rom.
Faptul ca nu se uita chioras la ei, ca nu ii uraste, ca nu ii vrea castrati si ca isi invata copiii sa nu-i urasca si sa nu-i considere 'altfel', este mai mult decat suficient! :-) Asta, ca sa nu spun ca e laudabil! :-)
Daca toti parintii ar fi ca Ioana, atunci da, am avea rezolvata situatia romilor!

A, mi-am amintit!
Chestia cu ochelareii canadieni, nu mi s-a parut rautacioasa :-)
Nu stii cum e? Daca pleci in vacanta 3 saptamani, cand te intorci astepti ca fosta prietena (care a ajuns sa te scoata din sarite ) sa se fi schimbat :-))) Macar putiiiiin!!!! :-)))))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Ce iti pot spune insa destul de sigur (zic io :D) este ca, nu cred ca Ioana te-a perceput ca pe o tipa intoleranta. Pentru ca nici mie nu mi-ai facut impresia ca esti intoleranta :-).
Ioana chiar a zis clar cine sunt cei carora li se adreseaza: celor care gandesc la fel cu Cioroianu, in frunte cu Cioroianu (nu conteaza ca scriu sa nu aici) sau celor care gandesc cc chiar mai urat decat Cioroianu (ca mai sunt si din astia ).

Apoi!
Unei tipe care pledeaza pentru cauza lor, care gandeste atat de frumos atunci cand e vorba despre romi, nu ar mai trebui sa ii cerem socoteala :-).
Poate sa nu lucreze nici macar un minut cu un rom, poate sa nu dea nici macar 1 ron pentru un rom.
Faptul ca nu se uita chioras la ei, ca nu ii uraste, ca nu ii vrea castrati si ca isi invata copiii sa nu-i urasca si sa nu-i considere 'altfel', este mai mult decat suficient! :-) Asta, ca sa nu spun ca e laudabil! :-)
Daca toti parintii ar fi ca Ioana, atunci da, am avea rezolvata situatia romilor!

A, mi-am amintit!
Chestia cu ochelareii canadieni, nu mi s-a parut rautacioasa :-)
Nu stii cum e? Daca pleci in vacanta 3 saptamani, cand te intorci astepti ca fosta prietena (care a ajuns sa te scoata din sarite ) sa se fi schimbat :-))) Macar putiiiiin!!!! :-)))))

draga mea, nu am cerut socoteala nimanui, e a nu stiu cata oara cand spun, nicidecum, departe de mine gandul asta
daca vrei, poate era un indemn la relatarea unor experiente pozitive
repet, poate intr-un fel inteleg inversunarea unora, din prisma unor experiente negative. As fi vrut sa citesc si cealalta parte

cat despre ochelatii canadieni, scuze daca m-am aprins degeaba, dar e in tonul discutiilor actuale de pe forum.

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by inaioana

[green][font=Verdana]Eu sunt impotriva integrarii. Eu sunt mai degraba adepta multiculturalismului. Integrarea e o crima. Impletirea culturilor e cu totul altceva.

Ioana, nu are nimeni impotriva romilor care se iubesc ca in Satra etc. Nu are nimeni nevoie sa se integreze romii care nu deranjeaza pe nimeni. Nu ar fi o problema daca nu ar fi atit de multi tigani care cersesc/fura/etc.

Adica sa stim despre ce vorbim p'acilea. Tiganii au valorile lor, dar majoritatea "traiesc la marginea civilizatiei" - cum am auzit eu niste analisti azi. Situatie care are multe victime in primul rind printre ei.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by denizel

Ah nu ? Atunci cum de ai raspuns tocmai tu la intrebarea pe care i-o adresasem Ioanei la pagina 28 si la care Ioana nu mi-a raspuns ? Ca sa nu mai spun ca raspunsul tau a fost "pe langa" intrebarea mea, oferindu-te sa-mi dai solutii pt. ajutorarea copiilor bolnavi. Multumesc, stiu si singura cum sa ajung la acestia.

Stiti ce cred ? Ca toata aceasta discutie este o aflare in treaba de o mana de cucoane care si-au gasit din apararea tiganilor un subiect trendy.

maria

Mergi la inceput