cum suntem

cum suntem | Autor: Oliv75

Link direct la acest mesaj

Cum suntem noi, romanii? Imi aduc aminte ca in copilarie si adolescenta invatam la istorie cat de curajosi, darzi si demni sunt romanii, cat au luptat ei pentru tarisoara asta aflata mereu in calea tuturor rautatilor, cum spunea cronicarul. Trebuie sa admit ca atunci am invatat ce inseamna sa fii mandru de poporul tau (chiar daca istoria e presarata de contraste, ca de ex. dupa un Stefan Voda a venit un Stefanita Voda despre care am citit ca era cam dement).
Care sunt trasaturile de baza ale noastre, ale romanilor? Ce mai inseamna spiritul romanesc?
Cred ca adaptabilitatea e una din caracteristicile principale, apoi cine ar nega faptul ca avem umor, chiar si negru de-ar fi acela si, ca sa vezi, mai avem o caracteristica importanta, acum stim sa ne alegem “democratic” stapanii
Imi pare rau ca in raport cu alte popoare uneori avem comportament de slugi. In schimb avem fete frumoase…

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Initial creeata de Oliv75

Care sunt trasaturile de baza ale noastre, ale romanilor?

Io stiu una, io stiu una!!!
Homeopatia salveaza Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ma voi referi numai la calitati.

Romanii sunt adaptabili, le merge minte, au usurinta de a invata ceva nou (si bun si rau), au talent la limbile straine, simtul umorului, sunt petrecareti si veseli. Ma mai gandesc si comletez lista.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Sunt descurcareti domle! Si ami au si multe alte calitati, sunt inteligenti,etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Primitori si veseli in ale petrecerilor,ageri la minte cum zise cineva mai sus,destepti si capabili de a se adapta oricarui mediu,obisnuiti cu greul,incapatanati,cu fete frumoase.....

.............................
Oh once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feeling down
Yeah nothing can change what you mean to me
There's alot that I could say but just hold me now
Brian Adams-Heaven

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

romanilor le place sa (se) generalizeze

Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Daca noi sintem destepti, inseamna ca sint si altii prosti. Care-i poporu' ala care se considera prost? N-o sa intreb pe cine bagati la categoria "prosti" pt ca incepem pe doua'jde pagini.

Si ce inseamna sa fii destept? Cum se manifesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Suntem mancatori de mici si sarmale, colindatori de Craciun, petrecareti mai tot anu’, increzatori in fortele proprii, plini de speranta (ca altii sunt mai prosti ca noi), suntem solidari, ne cunoastem vecinii (si secretele lor).
In concluzie suntem “ai dracu de simpatici” cum spune Dumitru Dragomir…

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Suntem solidari ? Glumesti. Citeste unele topicuri de pe acest forum si sa vezi ce solidari suntem.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

acum tu ce vrei? unanimitate? las' ca nici asta nu-i buna ca-s masele mai usor de manevrat in felul asta. exista solidaritate, vezi cazurile de ajutor umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Avem destule calitati.POate ca am avea cea mai frumoasa tara si mai curata si mai bogata daca am fi condusi de cine trebuie.Dar cum nu se intampla asta multi romani se duc inafara si stau printre straini ca poate acolo ii vede altcineva de ce sunt in stare si pot fi rasplatiti ca atare pt munca lor.
Sunt talentati,destepti,primitori,ospitalieri,inventatori buni,veseli,invata si se adapteaza repede,sunt si curajosi,etc

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput