Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (255)
Raspunsuri - Pagina 17
irinel2005 spune:
Moni, din ce imi spui, se pare ca isi exprima opozitia in felul asta. Asa "argumenteaza" ea. Incearca sa-l inlocuiesti cu "nu-mi place". "nu vrei sa faci cutare lucru. nu-ti place, nu-i asa?" sau asociaza orice alt cuvint cu exprimarea unui refuz. Nu stiu ce sa zic. Trebuie pacaliti un pic.
Sa-ti spui cum am convins-o eu pe Ilinca sa poarte niste papuci. I-am luat de la Trier niste ghetute dragute, maro. Dar, spre deosebire de pantofii sport cu care o mai incaltam de cind a venit toamna, astia maro ii vin mai greu pe picior si o cam stresam la incaltat. Cind vedea ca vreau sa o incalt cu ei, incepea sa plinga "nu vrei papucii maro. nu vrei papucii maro". M-am stresat de vreo doua ori asa, pina mi-a venit ideea sa-i spun o poveste despre papucii maro. Si i-am povestit cum mami, in Germania, s-a intilnit cu niste catelusi draguti (papucii sunt de la hush puppies, asa mi-a venit ideea) care i-au trimis Ilincai papucii maro. Si am tot brodat vreo cinci minute o povestioara cu papucii de la catei si cum s-ar bucura ei sa stie ca-i plac etc. S-a uitat la mine plina de curiozitate, usor mirata si de atunci nu am mai avut probleme. Ba, din contra, acuma cere ea insasi "papucii de la catei"
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
ingerasul lui mamica- poze
www.dropshots.com/ipadureanca " target="_blank">filmulete
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3830fbfcbf3484c97bd14f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">pentru tati, cu drag
_
de umblat umblu ca fiecare:
când vinovat pe coperisele iadului,
când fara pacat pe muntele cu crini (Lucian Blaga, „Biografie”)
_
irinel2005 spune:
Moni, nu, nu intreaba DE CE. Intreaba foarte mult ce-i acolo, ce face...cutare, unde-i cutare, dar mai ales "ce maninca mama?" "ce maninca buni?". daca mesteci ceva sau i se pare ca mesteci, te intreaba invariabil ca maninci.
Irinel, mamica de spiridus fermecat Ilinca Ioana (9 ianuarie 2006)
ingerasul lui mamica- poze
www.dropshots.com/ipadureanca " target="_blank">filmulete
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3830fbfcbf3484c97bd14f&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">pentru tati, cu drag
_
de umblat umblu ca fiecare:
când vinovat pe coperisele iadului,
când fara pacat pe muntele cu crini (Lucian Blaga, „Biografie”)
_
T_Ioana spune:

Nu am ajuns la zi cu cititul dar am zis sa scriu si eu un mesaj kilometric pana imi mai amintesc cate ceva!
Deci noi incepem poimaine de Mihail si Gavriil (oops, vad ca-i trecut de 12).......deci, incepem maine cu sarbatoareala spiridusului. O sa-i iau plastilina si creioane cerate! Dupa aia vine ziua lui si cred ca ii luam tricicleta din aia ce se face si balansoar, de Mos Nicolae dulciuri iar de Craciun puzzle din alea de lemn cu sunete (daca gasesc si in alta parte decat Quelle). Bine ca nu i-am pus nume si Stefan ca eram inglodati in datorii
. Mi-a placut si mie fotoliul ursulet de la Quelle dar nu cred ca ajunge pana in 3 decembrie...m-am trezit cam tarziu.
Eu mor de oftica pentru ca in fiecare an noiembrie-decembrie stam cel mai prost cu banii si tocmai atunci e cea mai mare lipsa.........iar de strans din timp nu reusim, suntem tare cheltuitori.....mai ales euuuuuuu
!
Iar aseara m-a anuntat sotul ca ne-a venit masina si luni-marti putem sa o ridicam de la VW dar sa nu ma bucur f tare ca incep chieltuielile
...gen vinieta, RCA, impozit si tra-la-la, tot asa! Nu stiu cum o sa survolam cu banii!
As fi vrut si eu petrecere pt Razvan dar efectiv imi este imposibil! Asa ca ceva f restrans, acasa probabil, sau poate nici macar atat, doar familia!!!!
Cata, m-ai omorat cu siteul ala de mobila pt tineret
Daniela, ma bucur mult ca sunteti ok si ai mai bagat nasul
. Pupici spiridusilor mici!
Cuscra draga, vad ca Ilincuta e pasionata de carti, pupa mama pe ea de frumoasete cuminte! Si m-am distrat copios cand am auzit cum vorbeste ea cate o ora la culcare si tu n-ai voie sa atipesti
...o fi un avantaj ca al meu e mutulica, il pun in patut, am plecat in secunda urmatoare si adoarme el....
Si al meu copil are multe momente cand prefera sa se joace singur si daca am nesimtirea sa ma bag in seama, efectiv se ridica si isi schimba locul
. Doar ca noi nu suntem cu desenatul ca Tiberiu ci cu invartit roti, studiat axe si volane, surubele si sta cu zecile de minute si se benocleaza la masinute, se uita pe "geam" in interior, face revizia tehnica......ce mai, cred ca va fi un stralucit inginer mecanic
...a, si daca suntem afara cu gashca si gaseste vreun carucior fara ocupant il tranteste cu rotile in sus si se apuca de studiu, sper groaza mea si a mamicilor in cauza...
Anasol, m-am distrat de David cu "Ce faci barbate?!"
.....Cristi ii spune lui Razvan, cand vine de undeva si da cu ochii de piciulica "Ce faci boieru'?!!!" si tare se amuza asta mic........
Nu mai stiu ce si cum....doar ca mi-e ciuda ca ati venit cu o gramada de idei de jucarii si cadouri pt spiridusi si mi-ar trebui si mie toate
doar ca nu sunt bani...poate-l prind pe Mosu' la un colt de strada![]()
Merg sa-mi adus spiridusul cu mine in dormitorul conjugal
, am decis sa dorm cateva nopti cu el, cat e plecat tati, ca nu stiu ce se intampla in camera lui cu temperatura peste noapte dar dimineata e infundat si mucios........si cat am dormit la el in camera la fel ma trezeam si io desi termostatul e acolo.........deci in noaptea asta ne lafaim in patul mare.
Pupici si noapte buna!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !"
loren@ spune:
Neata fetele..ma doare in git
..si aseara m-am trezit de vreo 2 ori sa iau pastile ca ma ricaia tare...las ca trece!
Ingrid tare faza cu "ma-ta"...Bia zice asa ca ii spune Dan sa se duca la mine..incepe.."ma-ta, ma-ta"!![]()
Monica o sa scape Diana de ticurile cu kk cind o scapa Bia de cele cu "bulane"
...mie mi se pare aiurea trecuta la aptitudine extraodinara, chestia ca sa spuna copilul ce-i place si ce nu
...Bia spune "nu place" cind nu-i convine ceva si "place sau da" cind o intreb daca ii place, dar eu nu cred ca asta e o aptitudine extraordinara..nici gind..a si nu stie sa urce si sa coboare scarile singura ca nu am incurajat-o nicioadata
, de frica sa nu o apuce pe undeva cind nu sunt atenta si sa se imprastie cit e de lunga..
Ioana care e faza cu tricicleta care se face balansoar..de unde, e pe vreun site sa o vad cum arata? Interesant ca se transforma in balanosoar
....daca tot va vine masina sa o stapiniti sanatosi
..si noi platim la ea,lunar, de ne saturam
..cit priveste joaca copiiilor, Bia clar face parte din categoria celor cu care trebuie sa te joci
...nu ii place sa o faca singura si vrea sa ma antreneze in orice face..
Anasol, David vorbeste o gramada, cred ca e reala placere sa vezi ce debiteaza
..m-a distrat si faza cu Ilinca de Irinel care intreaba tot timpul ce maninca lumea..asa ca sa vada daca i se face pofta ori ba!![]()
Bia
monica70 spune:
BUNA DIMINEATZA!
Cam ploioasa la Arad,asa ca mor de somn.
IRINEL si eu exact cu asa ceva am incercat sa contracarez,adica cu "nu vrei" si o sa incerc si cu "nu iti place" cum ziceai, problema e ca e nervoasa in momentul respectiv,nu mai asculta de nimic,toata e temperament cata e! Are pe cine semana desigur.Noroc ca ii trece repede. Cu imbracatul si incaltatul comenteaza si Diana demult,dar acolo mai negociem.Mai greu e cand o imbrac in toata roz si vrea caciula rosie,sau invers.Atunci sa vezi argumente pe noi.Pana la urma a priceput ea ceva cu asortatul,cat de cat ... O mai trombonesc zicand ca "uite cu asta arati ca o doamna".Asta e argumentul suprem
De cand i-am aratat la TV niste personaje imbracate de epoca si super coafate,zicand ca alea sunt doamne,e in extaz.Vrea neaparat sa fie si ea doamna 
IOANA cam as patzesc si eu ,in decembrie si ianuarie,de obicei suntem in plop cu banii.In ianuarie am puhoi de onomastici,sotul,doua prietene,verisori,aveam si soacra si foste colege de birou,dar acum macar de alea am scapat.
deci Razvan e inginerul sectei.Uite ca incet ii si specializam
Tibi pictor,Alain Terminator
Deci cei care vorbesc mai putin deocamdata,le place sa se joace singuri si sa nu fie deranjati.E o chestie si asta,au copiii treaba,nu?
Aseara l-am pus pe fratelo sa asculte sunetul de la concursul asta de pe DC,sa vad daca are vreo idee.Credeti ca l-a lasat Diana? Atat a batut din gura de nu auzea nicicum si cand a vazut ca nu i se mai acorda EI atentie,a luat batzul ala fluierishca si da-i frateeee
Va dati seama ce nervi pe husband,care de obicei e cu ochii si urechile la stiri.Cand e ceva mai interesant,hop si Diana cu gura
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
monica70 spune:
CATA nici n-am remarcat si aia cu "nu place" ,dar ai dreptate si cu asta.La faza cu scarile cam asa am fost si eu,cand am vazut ca Ghitza o lasa singura la treptele abrupte de la intrarea in bloc,am crezut ca fac cu nervii,dar lui putin ii pasa
Faza cu bulanele
e totusi mai domestica,e amuzanta dar nu atenteaza la nimeni.Asa parca a mai avut si Diana cuvinte preferate.Am observat ca devin preferate in momentul cand vede ca radem daca le zice.Pai a avut si o perioada luuunga cu HUTZA PUTZA
,mai tineti minte,asta prin iunie iunie parca era.Si atunci se mai scapa si pe strada,dar macar nu facea pe altul in toate felurile ca acum 
Mi-ai amintit de masina,numai cand ma gandesc ca daca vreau si eu,trebuie sa ma bag la alta rata brrrr ... Nasol si acum ca mai am de dat la mami lunar o rata o perioada,macar aia de la bloc nu se prea simtea la buzunar,dar acum e suma dubla de dat
.Eu cum zicea Ioana,nu prea le am cu economisitul.Banii trebuie cheltuiti urgent
,asa ca ... 
alinutza_80 spune:
Neata!
Ayan ne-a dat trezirea la 6 si se pare ca nu numai noua, ca am auzit cat se poate de clar vocea vecinului de jos:"Ce ma??? S-a trezit deja?"
Noi offcourse cu maraiala aferenta, numai in brate, fitze la mancare. Si asta e prima masea din 4
De alalteieri mi-l tot arata pe 50 Cent la tv si zice tata, tata![]()
Ioana, sa stapaniti sanatosi masina!
La capitolul cheltuit ce sa zic..nu pot sta cu banii in buzunar! Si 1 leu daca am si pe ala il fac praf pe ceva!
Si eu ma tot gandesc la cadouri pt Craciun. Ceva jucarii ca asta ii incanta acum.
O zi buna la toata lumea!
alinutza_80 spune:
Monica, sigur e doar o faza asta cu kk. Dar ma amuza ca totul e kk in afara de ea![]()
alinutza_80 spune:
March
, ma bucur ca mai scrii de copii! Mie mi se pare ca Rare seamana mult cu sora lui. Ioana este o frumoasa! Si ce dragutza este cum vrea sa dea tzitzi la papusa!
monica70 spune:
ALINA dragutzi vecinii aia
Ca norocul ca la trezire Diana e fresh,nu maraie,nu plange.Si in plus,se trezeste pe la 9.Cu ea la ora de culcare e problema,deci pe la ora 22-23 e circ in zona la noi.Daca se intampla raar,sa se trezeasca pe la 5-6 ,e cuminte,vine la noi in pat si povesteste la greu.Vecinii n-au de superit,doar noi ca murim de somn