Regina Olandei face o tarta de mere

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Discutia aici era despre tarta nu despre monarhie dar se pare ca tu vrei sa o tii pe a ta.Deschide un alt subiect Mirela a deschis subiectul desspre tarta nu despre monarhie.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Maria tu traiesti intr-o republica, cand ceva nu merge bine in tara ta, presedintele oare nu are nici un rol atunci ce sens are sa avem "conducatori", nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

quote:
Originally posted by gusta

Discutia aici era despre tarta nu despre monarhie dar se pare ca tu vrei sa o tii pe a ta.Deschide un alt subiect Mirela a deschis subiectul desspre tarta nu despre monarhie.

Marilena si Mara Augusta

Ok, ai dreptate...
O sa ma retrag.

mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by ilse

Maria pai eu ti-am raspuns la argumentul tau ca "si ei au o pregatire" si ca sunt mai buni decat altii.

Nu vad care este relevanta cu viata in Olanda in general, daca are carente sau nu, eu sunt pro-republica in orice tara as trai, nu inteleg ideea asta:"vrei schimbare de dragul schimbarii" eu ca orice om cred ajuns la o maturitate civica imi pun probleme, ma uit la ce se intampla in societate, ma gandesc care sistem cred ca imi defineste mai bine valorile si imi aleg propria mentalitate politica si nu inghit un "val de atitudine" doar pentru ca este mediatizat.

Incerc posibil sa reflectez si sa imi formez opinia pe baza a ceea ce ma defineste cum vad eu societatea si asa mai departe. Olanda are si ea carentele ei ca si Austria ca si Romania de altfel ca orice tara de pe lumea asta...Ele pot fi de mai multe feluri: politice, sociale, economice, zi-mi la care te-ai referit si o sa incerc pe cat posibil sa le sintetizez.

Dar am o vaga banuiala ca nu te intereseaza monarhia olandeza in special ci monarhia in general, nu??

Relevanta este ca eu gandesc asa: ce functioneaza, pastram si imbunatatim, ce nu functioneaza trebuie schimbat. Eu n-as schimba ceva doar de dragul schimbarii.

Ba ma intereseaza si monarhia olandeza ca exemplu. Nu sunt monarhista pt. ca nu am nici exercitiul acesteia si nici destula informatie, dar stiu ca nu-mi place ce se intampla in unele dintre statele republicane, dintre care numesc in primul rand Romania. Eu ii vad pe monarhii actuali ca pe niste oameni de soi, cu tinuta, discreti, care asigura echidistanta politica si garanteaza echilibrul.
Austria e ok, are un presedinte respectat.

Uita-te la Romania, Polonia etc, se schimba pe ici pe colo, dar tara pierde multa energie in dezbateri si alegeri care nu aduc neaparat ceva mai bun.

Nu sunt neaparat pt. monarhie, dar sunt pt. respectarea si promovarea valorilor, seriozitate, consecventa in bine, tinuta, cultura si progres. Nu suport jocurile obscure, minciunile, "democratia originala", parvenitismul si aparitia a tot felul de personaje politice si de afaceri dubioase care se cuibaresc pe langa politicienii zile si-si fac jocurile fara jena in detrimentul societatii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:

Marilena si Mara Augusta

Off Doamne zau asa Gusta, de la o amarata de placinta cu mere acum se ajunge la o ampla discutie despre monarhie, intreaga istorie a Olandei si cum altii avem pasaport pe care scrie DUTCH si altii NU . Dar intrebarea mea este ce are placinta de mere cu toate astea ?!?

AliVoogt

Mergi la inceput

Ali nu ti-am inteles intrebarea sau mai bine spus tu ma intrebi pe mine ce are toate acestea cu asta?

Si pentru informare nu am pasaport olandez dar platesc si eu taxe.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by ilse

Maria tu traiesti intr-o republica, cand ceva nu merge bine in tara ta, presedintele oare nu are nici un rol atunci ce sens are sa avem "conducatori", nu??

Intr-o monarhie constitutionala tara e guvernata de guvernul condus de Premier si legile sunt facute de Parlament. Asemanarea cu republica parlamentara e mare, doar arbitrul are un statut mai demn intr-o monarhie decat intr-o republica.

O monarhie constitutionala nu lasa regelui decat un rol strict ceremonial care are mult mai putine atributii decat presedintele.
Un monarh este intr-un fel deasupra vietii politice si este un reper moral pentru intreaga societate.

Ca sa-ti raspund la intrebare: cand ceva nu merge bine in tara mea, inseamna in primul rand ca Parlamentul nu da legi destul de bune si ca Guvernul duce o politica gresita. In ultimul rand abia ma uit spre presedinte care nu are atributii in sfera politicii fiscale, de emigratie, munca etc.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AVoogt spune:

quote:

Ali nu ti-am inteles intrebarea sau mai bine spus tu ma intrebi pe mine ce are toate acestea cu asta?

Si pentru informare nu am pasaport olandez dar platesc si eu taxe.

Marilena si Mara Augusta

Gusta, intrebarea mea era adresata in general fetelor care la subiectul placintei cu mere au deschis o ampla discutie despre :monarhie , istoria olandei,taxele care le platim si despre pasaportul care il detin. Dar am fost de acord cu tine in ceea ce priveste subiectul si unde s-a ajuns cu discutia

AliVoogt

Mergi la inceput

Iar eu vreau reteta la placinta aia ca tare bine mai arata.Asa ca Ali poate cautam impreuana reteta si facem si noi placinta.

Si adevarat ca subiectul luase o intorsatura nedorita.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu ca cetatean olandez, stiu ca dau taxe si ca unii ajung la salariile celor din familia regala. Dar nu este nici o problema atata vreme cat suficienti bani ajung sa fie autostrazi impecabile (si prea multe!), spitale utilate in care pot fi tratata uman si cu cea mai moderna tehnica medicala, copiii au scoli frumoase, pensionarii pensii din care isi pot plati concediile anuale in tari calde, etc.
Atata vreme cat societatea olandeza functioneaza asa incat eu sa ma simt fericita in aceasta tara, consider gestul reginei Beatrix de a face o tarta de mere - chiar si de ochii lumii - un gest de apreciat.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput