Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 2
principe spune:
corina ,
da, ca guacomolele sau sosurile sa nu se oxideze se conserveaza la frigider cu samburele introdus in sos.
Sheanna,
bananele "legume" sunt delicioase...undeva la un subiect eu am dat multe retete ..am sa le caut si le aduc aici.
poti sa-l folosesti in supe ,sa faci chiar supa de platano(asa se numeste aici)
-sub forma de aperitiv ..parajite si cu sos de maioneza si usturoi.
cum le deosebesti de banane?au laturile mai colturoase,coaja mai groasa(sunt urite la aspect,grosolane),se folosesc atit verzi cit si f coapte...repet sunt delicioase si f nutritive.
asa cum spune corina,exista multe soiuri de banane....unele au gust de mar si sunt micute(ca niste pute de maimute)altele sunt ff moi si parfumate.
cind iei bananele verzi,verzi ,invelestele in ziar si pastreaza-le la intuneric ...asa se coc si nu se deshidrateaza.
ananasul cum spuneam trebuie sa miroasa puternic iar partea de jos ,de unde a fost taiat sa fie un pic adaincita...sa nu fie moale pe nici o parte,daca este moale inseamna ca este trecut.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
fetelor, pun si eu o intrebare poate aici intra mai multa lume si ma lamureste si pe mine pliiizz
stiti cumva ce-s legumele astea? si cum se pregatesc?
AICI
va multumesc anticipat
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
principe spune:
monica,
sunt rosii de arbore...sunt f bune dar trebuie sa fie f bine coapte ...se face un suc f bun din ele.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
gingerul,
se foloseste la sasonarea diferitelor manacaruri asiatice...are gust picant si puternic parfumat.
aici se foloseste si ptru tratarea inflamatiilor,amigdalitelor,rosu in git ...se rade se amesteca cu miere si lamiie....este un medicament cu gust tare buuuuuuun....sa tot fi bolnav
papaia.
cel mai buuuuun fruct ptru alimentarea bb-icilor.contine papaiana,enzima care stimuleaza
imunitatea ,ajuta la digestie.
contine vitamine(A,B,C.K)
se paote face suc ,minaca ca atre sau se stoarce lamiie deasupra.
monica-elizabet spune:
principe, multumesc
cele mai coapte pe care le-am vazut erau galbene...si tot tari sunt inauntru...seamana mai mult cu o vanata inauntru...sunt ciudatele rau dar mie imi place sa incerc cam tot ce vad si pe-asta chiar nu stiu cum sa le fac...intr-o zi cred ca am sa-l caut un tip de la standul cu legume sa-l intreb o reteta pentru ele
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
fetelor, pun si eu o intrebare poate aici intra mai multa lume si ma lamureste si pe mine pliiizz
stiti cumva ce-s legumele astea? si cum se pregatesc?
AICI
va multumesc anticipat
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
Arata ca niste vinete necoapte
Noua ne place avocado mic. Eu il aleg sa fie putin moale si verde fara pete...
Pun bucati in salata de paste sau pur si simplu in intind pe paine ca un unt pt sandwich-uri!!!
Corina, de mult ma intrebam ce or fi cu bananele alea mai coltzuroase!!!!
Noi cumparam foarte mult baby-bananas...sunt foarte gustoase, mici cat sa musti de cateva ori din ele...merg la pachet!!!
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
principe spune:
monica,
tomatele de arbore sunt rosii si galbene la culoare(sunt 2 soiuri) ,dar pote ca si sinziana sa aiba dreptate deoarece aici se gasesc si vinete bb din care se face dulceata....dar aici tot vinete sunt la culoare.
tomatele de arbore pe sectiune arta la fel ca o rosie(incerca sa tai rondele ...daca seamana cu o rosie ,are miros de rosie ,atunci este tomate ...sunt de marimea unei prune mai babane.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
da sanziana, asa este...seamana, coaja este f lucioasa, acolo la codita "frunzele" acelea inteapa la fel ca la vinetele normale...
si noua ne place avocado, eu il curatz de coaja si-l tai bucatele mici, pun sare, ulei de masline, putin otet de mare sau mustar si-l papam asa...
mango, ananas, "banane mici" le papam si asa simple...dar eu fac un milk shake in care le "ascund " pe toate si astia mici il beau cu placere
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
monica-elizabet spune:
o d-na de aici spune ca se numesc Roje...dar pe cine am intrebat nu stie cum as putea sa le gatesc...
hai ca v-am zapacit...scuzeeeeee
monica
mami de alex(7 iunie 2001) si ruxi(16 dec 2004)
Prajituri si papa bun
Halloween
Darria spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Apoi, ananasul. Din cand in cand exista promotii si atunci un kg ajunge la 2 dolari, de exemplu. Pe asta cum il alegem, sa fie cat de cat aromat si dulce, eu am luat unul si nu era tocmai cum stiu eu ca trebuie sa fie la gust
Coaja e verde sau trebuie sa fie mai mult galbena si rosie"? Trebuie sa miroasa sau nu?
Iau ananasul crud(coaja verde) sau spre coacere(coaja verde spre galben), depinde cum gasesc. Daca e spre coacere ma uit sa nu aiba pete maronii. Las sa se coaca la temp. camerei si in 2-3 zile e bun de papat.
corinadana spune:
Eu am vazut aici niste fructe care arata ca si ciorchinele de strugure de culoare bej boabele si f tari (lemnos). Au in denumire cuvatul "dates", nu stiu denumirea intreaga si habar nu am ce se face cu ele.
Stie cineva???
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca