Poate ca si Giovannei ii placea rockul
Raspunsuri - Pagina 5
sirimie spune:
quote:
Originally posted by stralucitor1
Pai oraselul meu e Torino, unde e cea mai mare comunitate de romani:)am multi prieteni romani in Roma si in imprejurimi, si normal ca am vorbit cu ei dar toti imi spun ca tot ce vad in mass-media romaneasca nu are corespondenta in realitate...repet, poate ca sunt eu subiectiva iar pe de alta parte imi dau seama ca in Romania perceptia e alta, filtrata dupa priceperea si inteligenta jurnalistilor.
Eu spun doar ca lumea din Romania trebuie sa stie ca situatia nu s-a ivit din senin, ani in sir,unii rromi si romani au furat, jefuit, violat, omorat...in general, italienii sunt o fire toleranta dar le-a ajuns cutitul la os. E usor sa spunem acum despre ei ca sunt niste rasisti (extremisti sunt peste tot, sa fim seriosi dar nu vb despre ei aici)fara sa fim atenti la motivele ce stau la baza situatiei de azi.
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
Inseamna ca sint cazuri speciale in care romanii sint discriminati pentru ca sint romani, si ca italienii de rind iubesc de fapt romanii?
Intreb fara sa incep o polemica despre de ce s-a ajuns aici, cred ca e clar ca nu toti romanii din Italia sint infractori si cei care muncesc cinstit (ca tine) nu trebuie sa suporte consecinte.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
stralucitor1 spune:
Simona, dupa experienta mea, dupa anii traiti aici, ai dreptate cu ultima afirmatie...ca exista cazuri izolate nu ma indoiesc, insa daca vorbim de "romanii din Italia" mi-e greu sa diger un titlu precum "vanati de italieni" si ma supar(in sinea mea
) ca formatorii de opinie din tara nu au puterea sa se desprinda de subiectivism, sa priveasca un pic panoramic totul. Nu trebuie absolutizat in nici un sens, trebuie vazut ce e de facut cu oamenii acestia, moderand tonul de ambele parti.Cred ca abia atunci dam dovada de civilizatie aratandu-le italienilor extremisti si celor de aiurea ca toate concluziile lor au la baza prejudecati si nimic altceva.
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
Lali spune:
Dupa parerea mea tiganii sunt inca profund nomazi, de aceea nu pot fi integrati in Romania, Italia sau oriunde altundeva. Ei vor pleca mereu acolo unde traiesc mai usor si unde legile si autoritatile sunt mai permisive. Poti sa ii expulzezi si sa ii trimiti de o suta de ori in Romania, ei vor pleca inapoi daca acolo cred ca le e mai bine. Si un alt argment: de ce nu se intampla in Germania ce se intampla acum in Italia ? Pentu ca politia germana respecta si aplica legea si nu tolereaza crimele, furturile, cersetoria indiferent de natie. De cata vreme tolerau autoritatile italiene taberele ilegale de romi la periferiile oraselor ? De ce? Nu trebuie sa fii destept sa pricepi ca acele tabere de saracie sunt focare de infractionalitate. Asa ca nu e numai statul roman vinovat...
Statul roman e vinovat de ceea ce fac tiganii aici in tara.
ellej spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
In loc sa-i tot pasati din Romania in UE si inapoi mai bine i-ati integra in societate pe oamenii astia. Nu e clar ca nu este alta varianta?
Citesc mesaj dupa mesaj denigrator la adresa acestei etnii (sint mai multe subiecte cu aceeasi tema) - ma surprinde faptul ca pe DC este permisa o asemenea atitudine.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
E usor sa vorbesti de peste ocean, in conditiile in care nu cred ca te-ai confruntat vreodata direct cu etnia in cauza. Problema nu e doar a romanilor, ei si a occidentului "septic" (articolul de aici http://www.adevarul.ro/articole/de-ce-nu-iubim-tiganii/331280 mi se pare corect ci realist).
Nu sunt adepta ghetourilor, cred ca trebuie integrati, insa mi se pare deplasat sa tot fim tratati de rasisti de oameni care nu stiu despre ce vorbesc.
Poate nu suntem noi capabili sa-i integram, poate sunt altii din Europa sau din America mai destepti. Veniti fratilor si rezolvati problema prostilor de romani! Integrati-i voi in tariler voastre si pe urma aratati-ne si noua cum sa procedam.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by ellej
E usor sa vorbesti de peste ocean, in conditiile in care nu cred ca te-ai confruntat vreodata direct cu etnia in cauza. Problema nu e doar a romanilor, ei si a occidentului "septic" (articolul de aici http://www.adevarul.ro/articole/de-ce-nu-iubim-tiganii/331280 mi se pare corect ci realist).
Nu sunt adepta ghetourilor, cred ca trebuie integrati, insa mi se pare deplasat sa tot fim tratati de rasisti de oameni care nu stiu despre ce vorbesc.
Poate nu suntem noi capabili sa-i integram, poate sunt altii din Europa sau din America mai destepti. Veniti fratilor si rezolvati problema prostilor de romani! Integrati-i voi in tariler voastre si pe urma aratati-ne si noua cum sa procedam.
Nu stiu de unde tragi concluzia ca nu m-am confruntat cu ei. Tocmai de aia spun ca trebuie facut ceva, pentru ca stiu ce vorbesc!
In rest cunosc mentalitatea asta - veniti si rezolvati-ne problema!
Natasa spune:
Ramona, nu e vorba de mentalitatea "veniti si rezolvati problema", e vorba ca la sfaturi se pricep toti, dar concret nu stie nimeni ce trebuie facut. Acum vreo 10-15 ani primeam stegulete rosii peste stegulete pentru discriminarea tiganilor, inclusiv de la italieni. Dupa ce s-au trezit cu zeci de mii de tigani pe cap, brusc au disparut si steguletele. Acum, dupa 15 ani de migrare intensiva spre perfectele lor meleaguri ni-i trimit inapoi. Asta nu e ipocrizie, nu arata cit de incapabila e toata Europa sa faca fata fenomenului? Nu, vezi Doamne arata ca Romania are o problema. Hai sa fim seriosi, astia sint suficient de nomazi pentru a da intregii Europe sansa sa nu-i dispcrimineze si sa-i integreze. Pacat ca nu pot ajunge citeva sute de mii si prin America, atunci precis am vedea un model perfect de integrare!
ellej spune:
Pentru din cate am inteles ai plecat de mult din Romania si ma indoiesc ca stii cu adevarat ce inseamna sa traiesti langa ei. Am spus cred ca nu stii, nu ca bag mana in foc.
Chiar si numai faptul ca spui "faceti" si "dregeti" te situeaza in alta categorie, care nu are mare legatura reala cu Romania, doar virtuala.
Cat despre mentalitatea "noastra", din care intelg ca tu nu faci parte, tocmai am recunoscut ca suntem niste incapabili si ca avem nevoie de consilieri competenti din strainatate (de unde altundeva daca noi suntem varza) care sa ne indrume pe calea cea buna. Ce este degradant in a cere consiliere (nu pomana)?
Ramona J spune:
Pai Ellej si Natasa, sint destule tari in lumea asta care se confrunta cu probleme asemanatoare, inclusiv US. Unele au succes in integrarea altora, altii mai putin.
Cine e interesat cu adevarat - poate studia si urma diverse modele sau poate fi chiar inventiv in a gasii solutii proprii.
Cine doreste, desigur.
ellej spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Pai Ellej si Natasa, sint destule tari in lumea asta care se confrunta cu probleme asemanatoare, inclusiv US. Unele au succes in integrarea altora, altii mai putin.
Cine e interesat cu adevarat - poate studia si urma diverse modele sau poate fi chiar inventiv in a gasii solutii proprii.
Cine doreste, desigur.
Eu am vazut in articolul din Adevarul ca occidentul a reusit sa rezolve problema prin epurare etnica. Asa sa facem si noi?
Cat despre America, tiganii acolo nu sunt o problema; spune-mi insa cat de integrata e populatia de culoare? Care e rata criminalitatii in randul ei?
Ramona J spune:
Locuiesc aici de destul de mult timp incit iti pot spune ca se fac progrese. Asta pentru ca oamenii recunosc ca exista probleme si sint dispusi sa lucreze pentru rezolvarea lor.
Despre ceea ce numesti tu epurare - sint de parere ca nici o tara nu e obligata sa devina loc de "dumping" pentru criminalii altora.