Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Din pacate romanul isi inchipuie ca e mai destept decat ceilalti. Doar fiindca restul sunt civilizati,educati, politicosi...Ce vrei?Noi suntem "jmecheri".

Sofia mami de Lukas (9 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

quote:
Originally posted by rhea

Ma inteb si eu de ce au asteptat italienii pina acum sa ia masuri impotriva romilor ? Nu e primul act condamnabil la care s-au dedat. Puteau fi trimisi in inchisoare pentru ceva vreme si apoi trimisi acasa cu o interdictie pentru Europa(ca daca-s cu pasaport romanesc sint ai nostri si noi nu avem unde-i trimite decit in inchisori).
Dar oare nu-si au si ei tiganii lor ? Or fi ai lor mai scoliti,mai curati si mai cuminti ? Sau poate faptele lor nu sint asa de bine mediatizate.

rhea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Tiganii altora,cred sunt la fel,dar stiu de frica legilor,pe cand ai nostri sunt obisnuiti cu coruptia,si ca se rezolva totul cu bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Faptele comise de romani ìn ultimul an si jumatate sìnt:
Numai ìn 9 zile au fost prinsi 66 de minori care furau pe strazi (bani si bunuri materiale) ,62 erau romani ,2 italieni ,2albanezi .
1480-viol- comis de romani.
Peste 1500 cazuti de furt (prinsi)
ìmi pare rau dar nu mai retin cìte omoruri , sechestre de persoane ,sfrutare de minori si prostitutie.
40% din puscariasii din Italia sìnt romìni.
Aseara un ziarist romìn venit chiar din RO. pt. a realiza un reportaj la Roma a spus ca e destul de neplacut a spune ca esti roman ìn acest moment ìn Italia.

http://community.webshots.com/user/mihaela2703

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Off off off ... ce oameni suntem ...problema cu romani e spinoasa ..si acum sincer vb nu is numai tigani cei care comit infractiuni ... acu vro 5 -6 luni ...au arestat in belgia o banda fff bine pusa la pct de vro 50 de romani ...care spargeau case ,clonau carduri etc etc etc ...ee ao sa radeti dar nu erau tigani nici unu ...erau romani ..bine imbracati , curati ...etc ...Aseara mi-a fost rau si am fost la dr in Belgia si dr povestea ca zilele astea in Putte un oras de la granita blego-olandeza au fost niste romanasi care spargeau locuite si care au speriat oraselu de toot ...si care nu erau tigani ...ca sa numai vb de "domnisoarele" care "se indragostesc " de olandezi/belgieni ..se marita cu ei si apoi ii "dezmostenesc" de cam tot ... romance ,nu tiganci ... nu odata mi s-a pus si mie eticheta de profitoare sau cum vreti voi sa ii mai ziceti doar ptr ca sunt romanca ..ba chiar mi s-a sugerat anu trecut cand eram in rahat ( ma rog al meu domn ) ..."ia tot masina , bani din cont , mobila si tot ce mai e prin casa si pleaca ca oricum asa faceti voi romancele...daca vrei te ajut sa pleci " ..Astia erau fratii lui care avusesera si ei patanii cu romancutze ...nimeni absolut nimeni nu m-a ajutat cand mi-a fost greu ..pentru ca purtam deja o eticheta de romanca .."costruita" de niste domnisoare care au venit si au aratat ce e mai "bun din natia noastra" si au disparut cu geamantanele plineeee( ca sa nu zic masini plinee ) ... si pe care multiiiiii romani le-ar clasifica ca fete destepte ... nu proaste ca mine care pun semtimentu la inaintare ...si credeti-ma ca eu am vazut "n"-spe cazuri de mi-a fost mie rusine ....la inceput iubirea de pe lume ..si dintr-o data au disparut sau au "aparut probleme acasa " care necesitau bani si bani ...de genul "mama are cancer" " tata a murit si nu am cu ce sa il inmormantez" ..iar tata si mama erau bine merci ..tocau banii de la "prostul sentimental" ...Pentru muuultiii romani ...strainii sunt niste prosti care nu au habar de nimic pe lumea asta si care pot fi usor pacaliti..
Uitati-va si pe net ...miii de anunturi fake de masini pentru luat banii la "fraieri " ..toti romani ...cu adrese de mail de genulziareletotscriu@yahoo.fr ...sau haidecuchefu@yahoo.fr si ex ar putea continua muuuult si bine ... nici astia nu is tigani cu 2 clase ...http://www.internetoplichting.nl/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?num=1153529671;start=all

Nu ii scuz pe tigani ...am o mareeeeeeeeeeee problema cu ei ..mai ales ca societatea romana tinde tot mai mult sa se identifice cu ei ...prin manele ..limbaj .. "cultura care ESTE"..violenta ...etc etc etc ..dar totusi parca le punem prea multeeeee in carca... uitati-va un pic numai pe Dc cate povesti de violenta care nu au de a face cu tiganii ...cel care a agresat-o pe claujro nu era tigan ... uitati-va la topicul cu 73% din romani isi educa copilu prin abuz ... cate cazuri de inselaciune ... si asta sunt asa luate la repezeala ...

Problema cu noi romani e ca stim ca avem drepturi ( atat in tara cat mai ales in strainatate ) ... ca stim ca ni se cuvine ..stim ca deee acu suntem in Ue ..e democratie si avem drepturi ..dar nu vrem sa intelegem ca orice drept ne aduce si o obligatie ...cred ca trebuie sa fim invatat ca in primul rand avem obligatii si mai apoi drepturi ..si ar mai trebui sa invatam ca daca esti om cinstit esti ca asa iti dicteaza inima , constiinta ..asa ai fost crescut ..nu pentru ca esti prost ...
Muulti considera ca daca e democratie asta inseaman ca gata care e mai tare in plisc , in pumn si in altele e mai smecher ..uita-ti-va la razboiul penibil al Andreei Marin care ptr ca nu era ea motul a stricat un gest care se vroia doar din suflet nu din interese gen raiting , simpatie ..etc ..sau si mai sugestiv ..uitati-va la razboiul dintre presedinte si premier ... care se lupta care e mai tare in crik ptr acelasi lucru ... asa e fata soc romanesti ... unde lumea se lupta sa fie mai smechera si mai desteapta ca alalant ... si normal ca avand atitudinea sta ... ne ducem afara si iscam ce iscam ..ca deee noi suntem romani si avem drepturi ...EU asta as face as obliga romanii sa invete ca au obligatiiiiiiiii inainte de toate ... si mai apoi as intoduce o lege ca cei cu cazier pe anumite fapte ( mai ales cei care au savarsit fapte afara) sa nu aiba dreptul sa iasa din tara pe o anumita perioasa ( ptr ca astia vin in romania si pleaca inapoi daca nu in Italia in alta parte si ne fac si pe acolo de ras )..se poate realiza asta mai ales ca pana in 2009 fiecare membru Ue e nevoit sa introduca pasapoartele biometrice care contin 2 amprente si cazierul

Ma inclin cu respect in fata tuturor oamenilor cinstiti , muncitori si care cu adevarat ne fac cinste ca oameni , ca romani ......iar fata de ceilanti am doar un deget ridicat ( ala din mijloc ) " mai bine prost si cinstit " decat smecher si in puscarie ...imi cer scuze daca am generalizat ...nu asta mi-a fost intentia sunt sigura ca exista muuuuuuultii oameni cinstiti( si Dc-ul e un loc de intalnire al lor dar din pacate sunt si mai multi cei care "E smecheri " de smecheri si care calca in picioare orice mandrie si cinste pentru telul de " a fi smecher "

Xio ...cu tot respectul ...ai dreptate ..dar ..americanii nu s-au dus in "gasca" de ordinul sutelor de miii in alte tari si au facut ce fac "romanii" ...acu nu iti imagina ca nu au si italienii "oameni lor" sau belgienii ..sau olandezi ... sau orice natie de pe pamantu asta ...da ai putea sa zici ca romanii sunt mexicanii americanilor ...asta da ..dar si americanii au o problema cu mexicanii ...si nu ma refer aici la cei cinstiti ..ci la infractori care transporta cocaina ...arme ...jafuri ..etc etc etc

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Eu as face o rezervatie inconjurata de ape populate de rechini, unde as deporta toata suflarea tiganeasca care a facut neamul nostru de rusine si le-as arunca mancare din elicopter. Si care vrea sa iasa sa inoate nene pana la mal.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

si ca suntem "smecheri" nici nu ne oprim http://www.expres.ro/article.php?artid=329315 ca ce conteaza concetatenii ....

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by rhea

Ma inteb si eu de ce au asteptat italienii pina acum sa ia masuri impotriva romilor ? Nu e primul act condamnabil la care s-au dedat. Puteau fi trimisi in inchisoare pentru ceva vreme si apoi trimisi acasa cu o interdictie pentru Europa(ca daca-s cu pasaport romanesc sint ai nostri si noi nu avem unde-i trimite decit in inchisori).
Dar oare nu-si au si ei tiganii lor ? Or fi ai lor mai scoliti,mai curati si mai cuminti ? Sau poate faptele lor nu sint asa de bine mediatizate.

rhea

Exact asta nu inteleg nici eu. Legile sunt mult prea blande, si nu-mi imaginez ce ar mai trebui sa se intample ca sa ia cineva masuri. Si nu e vorba doar de italieni, ci de intreaga comunitate in general.

Eu sunt de acord sa platesc un impozit in plus destinat clar apararii cetateanului. Hai sa recunoastem ca si la noi in Romania lucrurile stau exact la fel - ti-e frica sa mergi pe strada, ti-e frica sa mergi cu metroul, etc.

Nu aduna nimeni cersetorii, si daca iti da cineva in cap tot tu esti vinovat ca nu te-ai ferit cum trebuie. Incredibil.

In rest...ca sunt multi de origine romana care fac asta, ca sunt romi, albanezi, ce-or fi - pe mine ma lasa rece nationalitatea cuiva cand eu sunt atacata. Dar in loc sa dau vina pe romani, albanezi poate ca mai degraba as da vina pe stat ca nu ia masuri pentru limitarea infractionalitatii.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Eu cred ca defapt toata vina o poarta statul roman.

Familii de rromi isi construesc case fara autorizatie.Se duce primaria sa le demoleze.Iese ´´stapana casei´´ cu plozii dupa ia,se uraca pe acoperis si ameninta su suicidul.Isi pune poalele in cap si-i ´´binecuvanteaza´´ pe politisti.Si organele in drept ce fac?Isi baga coda intre picioare si pleaca.

In al doilea rand,rromi nu dau nimanui socoteala cu privire la sursa lor de castig.

Fac ce vor,cum vor si unde vor.Si urla in gura mare ca sunt discriminati.

Cand guvernul va trata acesta minoritate cu seriozitate,cand nu se vor mai inchide ochii la problelmele pe care le ridica rromi in Romania,atunci poate lucrurile se vor mai linisti.

Rromi se declara romani.Sunt,asta este adevarul.Sunt nascuti,crescuti aici.
In aceste conditii,ei trebuie sa traiasca dupa legile romanesti.Fara casatorii intre minori,sa fie intr-o evidenta,cu buletine,certificate de nastere,etc,sa-si declare veniturile,sa plateasca taxe,...si tot ce tine de cotidianul epocii in care traim.

Daca au cetatenie romana,statul roman trebuie sa-i trateze ca atare.

Insa pana atunci,ne jucam de-a ´´e roman..nu e roman...e tigan..?..NU,e roman!´´

ladyJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
Originally posted by marius

quote:
Originally posted by spic de grau

Problema e super grava. Daca pana acum 2-3 ani puteam spune ca tiganii romanii fac de ras tara, acum romanii-romani fac acelasi lucru.

M-a socat in primavara cnd am vazut intr-un grup de tigani, o romancuta curatica, de ma intrebam cum s-a ratacit acolo. Dupa vreo 2 saptamani era la fel de imputita si nespalata ca si restul grupului.

Ca sa nu mai amintesc de taranii, tarancile noastre ardelence (le vezi dupa strai si vorba ca sunt ardelence si nu moldovence sau oltence), care cersesc la colt de strada cu tablita in fatza.

Asa cum mai spunea cineva pe aici - ti-e frica sa vorbesti romaneste; eu copilului ii vorbesc numai in franceza pe strada si stau cu frica sa nu zica ceva pe romaneste, ca avem experienta cu un amic de care s-au luat "romanasii nostri", ptr ca l-au auzit vorbind romaneste.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Ai vazut ce bafta ai aici cu DC-ul? Poti scrie in romaneste cat doresti fara sa-ti fie rusine. Desi daca stau bine sa ma gandesc cred ca ar fi bine pe viitor sa facem o versiune www.desprecopii.com si in franceza daca Doamne fereste arunca copilul vreo privire pe aici sau vecinul ala'.... hmmmm....

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Marius, aveam mai multe pretentii de la tine.

Cand am spus ca "mi-e teama sa vorbeasca romaneste copilul pe strada" puteai sa iti dai seama ca in cazul meu, copilul vorrbeste TOTUSI romaneste. Pentru ca sunt atatea si atatea cazuri in care copii romani din diaspora NU stiu romaneste. Si spun ca ei sunt francezi, americani, canadieni, nemti..nu romani.
Imi pare rau ca tocmai mie ai ales sa imi adresezi replica acida. Pentru ca nu e cazul. Insa - cum nu suntem prieteni, si nu ma cunosti (chiar daca am vreo 2k mesaje), asta e opinia ta. Faptul ca nu ma caracterizeaza - o stiu eu, si cei care ma cunosc.

Si daca tu sau altii din Romania sunteti indiferenti de cum ne privesc strainii, asta nu inseamna ca noi, cei din diaspora avem acelasi sentiment. Si ca pe noi nu ne atinge. Ne atinge, oho - si inca cum!

Tu privesti lucrurile din coltul tau, eu le vad din coltul meu.

Cum pe mine nu ar trebui sa ma atinga scumpirea de maine din ROmania (desi ma atinge - ca am toata familia acolo si imi pasa de ei), asa nici pe tine nu te intereseaza ca mie luni la servici, colegii imi vor spune ca au vazut stirile cu romanii din Italia, aducand apoi vorba de proiectul lui Sarkozy, cu legea emigratiei controlate, ADN-ul, care acum o saptamana erau niste idei ingrozitoare, insa vazand ce se intampla in Italia, parca nu sunt niste idei atat de rele.

Tu nu esti zi de zi in metroul parizian sa ii vezi cum cersesc, cum spun ca sunt romani, cum miros, si iti vine sa strigi - "eu sunt roman! iar romanii nu put, nu cersesc, nu fura, nu dau la oameni in cap! astia sunt doar lepre - si din nefericire ne identificati pe toti prin prisma lor! insa noi nu suntem asa!"

Apropo de UE - ar trebui ca fiecare stat sa ia atitudine, si sa ii bage in puscarie cand ii prind ca fura, violeaza, ucid. Ca in cazul asta leprele si gunoaiele societatii noastre se vor gandi de 2 ori cnd vor trece granita!
Iar autoritatile romane ar trebui sa ia atitudine; si sa ii bage la puscarie, sau sa le confiste bunurile atunci cnd se stie ca sunt obtinute prin jaf si cersit.

Ce faceti voi - cei din tara atunci cnd auziti pe unul venit din strainatate,poate vecin sau coleg, ca se lauda in gura mare cum a furat el crezandu-se mai inteligent decat toti? De ce nu luati atitudine sa ii reclamati?

Este vina tuturor din pacate.. Pentru ca luati atitudinea strutului si credeti ca totul e roz.

Ei bine, nu e roz, e groaznic! Unde vrem sa se ajunga? Ce trebuie sa se mai intample ca sa se ia atitudine?

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput