Medicamente in sarcina
Voi cam ce medicamente ati luat in sarcina?? (antibiotice in mod special)...
Mie mi se pare ca am luat cu carul...ba ptr. contractii , ba antibiotice, ba ovule..nici nu vreau sa ma mai gandesc.Ma gandesc ca toate puse unele peste altele sa nu-l afecteze pe bebe.
Acum de ex. iau eritromicina si pana cand o sa se termine tratamentul cred ca o sa mi se faca rau...pur si simplu imi creaza greata, repulsie fata de mancare...brrr; mi-aduc aminte cand eram mica si nu puteam sa inghit eritromicina, si maica-mea mi-o dadea pisata si amesteca cu miere...o varsam mai mereu.
In plus de asta scrie pe prospect ca poate da hipoacuzie reversibila, si 10% trece prin placenta...
Voi ati luat eritromicina??Cum a fost??
Bine, e clar ca beneficiile tratamentelor sunt mai mari decat riscurile...dar asa as fi preferat sa nu iau medicamente...
Pupici!Aveti grija de voi si de bb-i!
Raspunsuri
Julie spune:
Daca urmezi sfaturile medicului, cred ca nu ai de ce sa te ingrijorezi. Eu am luat, pe parcursul celor 9 luni de sarcina, ampicilina, alilestrenol, scobutil, papaverina, magnaB6, calciu, glutamat de Ca si Mg (parca asa se cheama), ba chiar si ciocolax, emetiral, torecan, extraveral, am facut si un tratament cu ovule... Nici eu nu am fost tocmai multumita cu toate astea, dar am avut ba greturi ingrozitoare, ba un abces dentar, ba contractii, ba hipertensiune, ba spasmofilie, ca sa nu mai zic de constipatie si candidoza, neplaceri aproape inerente sarcinii... Eh... Matei are 6 ani acum si suntem bine-mersi si eu si el.
Sanatate iti urez, si daca ai "cuie" in inima, cel mai bine e sa iti bati medicul la cap...
Pupici,
Julie
Laura Takacs spune:
Hai sa te consolez si eu. Am luat Tylenol, versiunea de aici a Paracetamolului, eritromicina ca si tine, dar in luna mare, Breathine pentru contractii, se administreaza si in Europa, dar probabil sub alt nume, Indometacin si inca ceva care-mi scapa. Baietelul meu are 7 ani jumate si e tare istet.
adameasca spune:
Pana acum (sapt 28-29) am luat de 2 ori aspirina, de vreo 2 ori paracetamol si cate un algocalmin pt dureri de cap, in rest nimic...
tigresa spune:
Mersi frumos fetelor.
In prima parte a sarcinii, cel putin in primul trimestru nu am inghitit absolut nimic...insa am "recuperat" cu varf si indesat in trimestrul III. Adevarul e ca organismul isi mai slabeste rezistenta pe parcursul sarcinii. Asta e.
Pupici!
Kerstin spune:
Medicamentele considerate ca fiind lipsite de risc pentru mama si fat in dozele prescrise de medic sunt:
#61623; Paracetamolul (Acetaminofen,Panadol,Tylenol)
#61623; Antiacide (Maalox,Tagamet,Zantac,Pepcid)
#61623; Antibiotice (Penicilina,Eritromicina,Cefalosporine,Cindamicin,Nitrofurantoin)
#61623; Sulfamide (doar in primele 6 luni )
#61623; Aspartam (Nutrasweet)
#61623; Insulina
#61623; Plante medicinale: florile de tei, musetel, sunatoare, nalba, albastrele, ciubotica cucului, coada soricelului, lumanarica, porumb, salcam, sovarf, urzica marta alba, frunzele de: menta, nalba, dud, afin, patlagina si mesteacan.
Medicamente folosite cu precautie:doar cu prescriptia medicului,in doze si durata precise,cand medicul hotaraste ca beneficiile pentru mama si copil sunt mai mari decat riscul potential:
#61623; Acyclovir (antiherpetic)
#61623; Albuterol (antiastmatic)
#61623; Tranchilizantele pot produce tremuraturi , care continua luni de zile dupa nastere
#61623; Vaccinurile vii: impotriva rujeolei, rubeolei, protiditei epidemice.
#61623; Plante medicinale ce pot produce malformatii congenitale:marul lupului,limba mielului(toata planta), arariel, cruciulita, patrunjelul cret, deditel,ruta,tataneasa,roiba,busuiocul(uleiul extras din planta),feriga(rizomul), potbalul (florile si radacina) si catpalanul(rizomul).
Uneori medicamentele nu pot fi totusi evitate in timpul sarcinii, de exemplu pentru diabet, hipertensiune, antibiotice pentru infectii urinare si boli transmise sexual sau acetaminofen (panadol) pentru infectii virale cu febra mare.
#61623; Aspirina; luata ocazional in timpul sarcinii, nu va face rau copilului, in special in primele 2 trimestre. Aspirina este riscanta in ultimul trimestru, cand chiar si o singura doza poate influenta cresterea fatului. Aspirina este anti-prostaglandina care intervine in mecanismul travaliului si poate prelungi atat sarcina cat si travaliul si poate provoca sangerare excesiva inainte si dupa expulzare. Pe de alta parte, doze mici(162 mg)-sub supraveghere medicala pentru a trata boli imunologice ,ca lupusul,a opri travaliul prematur sau a preveni preeclampsia sau intarzierea cresterii fetale,nu par sa creeze probleme.
#61623; Ibuprofenul (Paduden, Artofen, Advil, Brufen etc), asemanator cu aspirina in unele privinte, folosit in ultimul trimestru poate produce tulburari la fat, sarcina sau travaliu prelungit.
#61623; Acetaminofenul (Paracetamol,Adol,Panadol,Tylenol etc) luat in doze moderate in timpul sarcinii, nu pare a fi toxic; trebuie luat insa numai cand este necesar si numai cu aprobarea medicului.
#61623; Plantele medicinale sunt medicamente, uneori foarte puternice.Unele au fost folosite de mii de ani pentru a provoca avortul. Chiar sub forma de ceai, unele pot provoca diaree, varsaturi sau palpitatii. Deoarece nu sunt preparate in conditii de control pot fi periculoase.
Subiect preluat chiar de pe pagina principala!